Merhaba arkadaşlar, 31.12.2024 tarihinde tecilim bitiyor aralık ayında yoklama başvurusu yapacağım. Sorum şu mesela 15 aralıkta yoklamaya başvurdum, askere ne zaman başlarım. ? İkincisi ise er olarak başvurduktan sonra bedelliye çevirebilir miyim ? |
Yoklamadan sonra askere gitme süresi
-
-
Ocakta bile gitme ihtimalin var ama şubat gelirse şaşırma.Bu yapacağın celp tarihi seçimlerine de bağlı.Ocaktan başlarsan şubatta yüksek ihtimalle gelir.6 aylık olarak başvurup bedelliye çevirebilirsin. -
Aralık ayında yoklama işlemlerini tamamlayan biri, en erken mayıs 2025 celbi ile gidebilir. Mayıs celbi derken 3 aylık bir süre var, mayıs-haziran-temmuz aylarından biri çıkacaktır.
Burada celp duyuruları peyderpey yayınlanıyor. Takip edersiniz.www.msb.gov.trASAL MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığıhttps://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe
Er /yedek subay / yedek astsubay olarak birliğe katılış yapmadığınız sürece bedelliye çevirme hakkınız var.
@Sucre Maricruz
Askerlik işi bugünden yarına olacak şey değil. Bir süreci var. Sınıflandırması belli olup erteleten bile tecili bozdurduğunda en azından sıradaki grubu bekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 11 Kasım 2024; 2:55:11 >
-
2023 aralık 25 de tecili bozan yoklama yaptırıp bedelliye başvuran arkadaşım ocaktan itibaren celpleri sıralamıştı ve şubat celbinde 8 şubatta gitmişti.Öyle sanıldığı gibi her zaman uzun bir süreç yok.
-
Konu sahibi er olarak başvurmaktan bahsediyor. Daha sonra bedelliye çevirecek. Normal askerliğin (6 ay er/12 ay yedek) bir süreci var.
-
Hocam siz daha hakimsiniz.Ben sadece bedelli konusu geçtiği için arkadaşa fikir vermesi açısından böyle bir gerçekliğin durumundan bahsettim.Bedelli olarak başvuranlar çok kısa bir sürede gidebiliyor.
-
senin dedigin şekil direkt tecil bozup bedelliye basvurma. -
quote:
Orijinalden alıntı: n201
senin dedigin şekil direkt tecil bozup bedelliye basvurma.Aynen sonradan bedelliye başvurma olayında daha uzun bir süre geçecektir mantıken zaten.Ancak direk bedelli gitmeyi düşünen kişilere faydalı olabilir bu bilgi.
-
amacım er olarak uzun döneme atıp bedelliye çevirip, bedelli yapmak askerliği hocam.
-
çok teşekkür ederim hocam.Süreye ihtiyacım var çünkü er olarak başvurup bedelliye çevireceğim. En erken mayıs olması bile güzel, biraz daha uzarsa daha iyi olur benim için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X