Arkadaşlar ege gıda 1. sınıftayım, bi teknik ingilizce hocamız var, adam amerikan, emekli asker, bi sürü yere gitmiş, baya konuda geniş bilgiye sahip biri. geçende derste dedi ki: "Cola turka'yı türk zannediyorsunuz de mi? Aslında o da coca cola'nın." bu arada adam türkçe bilmiyo, ingilizce anlatıyo, ben çeviri yaptım burda yani bi özütü, formülü filan bişeyi coca cola'dan geliyomuş. "Neden böyle yapıyolar biliyo musunuz? E İslam ülkeleri coca cola almazlar, onlara satabilmek için Ülker firması adı altında coca cola ürünü satıyolar" dedi. yani burda bi kandırma var, türk malı diye yine amerika'nın coca colası satılıyor. hoca böyle anlattı, bu arada bizim hoca da coca cola değil cola turka içiyomuş. bilmiyorum siz ne dersiniz? sizce olabilir mi böyle bişey?
quote:
Orjinalden alıntı: johnny
Arkadaşlar ege gıda 1. sınıftayım, bi teknik ingilizce hocamız var, adam amerikan, emekli asker, bi sürü yere gitmiş, baya konuda geniş bilgiye sahip biri. geçende derste dedi ki: "Cola turka'yı türk zannediyorsunuz de mi? Aslında o da coca cola'nın." bu arada adam türkçe bilmiyo, ingilizce anlatıyo, ben çeviri yaptım burda yani bi özütü, formülü filan bişeyi coca cola'dan geliyomuş. "Neden böyle yapıyolar biliyo musunuz? E İslam ülkeleri coca cola almazlar, onlara satabilmek için Ülker firması adı altında coca cola ürünü satıyolar" dedi. yani burda bi kandırma var, türk malı diye yine amerika'nın coca colası satılıyor. hoca böyle anlattı, bu arada bizim hoca da coca cola değil cola turka içiyomuş. bilmiyorum siz ne dersiniz? sizce olabilir mi böyle bişey?
benim bilgimde bu yöndeydi ztn daha öncede sölemiştim bunu.... ama benimki kulaktan dolma bi bilgiydi demekki doğruymuş
Coca Cola'nın bir ürünü demek yanlış olur ama... Bende özütünün onlardan alındığını okumuştum geçenlerde... Ama sonuçta Cola Turka şirket olarak ya da gelir gider olarak Coca Cola ile bağlantısızdır... Sadece bi ticaret söz konusu arada...
quote:
Orjinalden alıntı: SkywalkeR3001
Coca Cola'nın bir ürünü demek yanlış olur ama... Bende özütünün onlardan alındığını okumuştum geçenlerde... Ama sonuçta Cola Turka şirket olarak ya da gelir gider olarak Coca Cola ile bağlantısızdır... Sadece bi ticaret söz konusu arada...
yüzde oranlarını bilmiyorum ama iki şirket kar'a ortak bildiğim kadarıyla....
cocakola zaten kola formulasyonunun sahibi yani her kola üreticisi cocacola dan know how almak zorunda dolayısıyla karışımın hangi esaslarla yapılacağı coladan gelir siz sadece seker yada meyva aroması kata bilirsiniz yine kola özütü dediğimiz kola mayasıda bu firmadan alınır üretilemez
quote:
Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant
cocakola zaten kola formulasyonunun sahibi yani her kola üreticisi cocacola dan know how almak zorunda dolayısıyla karışımın hangi esaslarla yapılacağı coladan gelir siz sadece seker yada meyva aroması kata bilirsiniz yine kola özütü dediğimiz kola mayasıda bu firmadan alınır üretilemez
evet dogrudur katiliyorum ticari olarak ta baglantili olduklarini zannetmiyorum islam ulkelerine girmek icin cola turka yi nie secsinlerki cola turka oralarda pek satilmiyo fasli idi sanirim bi isadami mekke kola üretiyomus bence hocan ona camur atsa daha bi hos olurmus
bencede gercekten uzak aptal kulaktan dolma şehir efseleri gibi bir şey 2 tane kendini bilmez ülkeri ve türk markasın cekemeyip böyle bir b.k atmışlar olay bundan ibaret!!
Cola Turka tamamen Türk malı. coca-cola ile filan bağlantıları yok. Hiç mi ajans izlemednizi yaw. Adamlar bu tadı bulabilmel için tam 2 yıl uğraşmışlar. inanmayanlar ülkere e-mail atabilir...
coca colanın böle bi yola basvururmu sizce ? zaten deli gibi tüketilio islam ülkesi olsada inasnların cogu su yerıne cola içio bu memlekette sacma
yaw saçmalık diyen arkadaşlar neye dayanarak şaçmalık dediklerini açıklarlarsa sevinirim
1-hayatınızda hiç patent ve know how diye birşey duymadınızmı?
2-gıda işletme ve üretim bilginiz ne?
3- esas biraz kafanız çalışsaydı kendinizde anlardınız nasılmı cocacola cola turka(ülker) zezemcola(iran) rc cola (royal compay) pepsicola(pepsi) kristalcola
neden hiç biri kola yazamıyor???
abi cola turka ilk ciktiginda akyazidaki bi firmaya ürettiriyodu kendi ellemiyodu
ki bahsi gecen firma BİM deki le'cola yida üretiyodu ozaman aralarinda ki tat farki cola turka nin biraz daha asit li olmasiydi
yakin zamanda ikisinede icmedim suan durum nedir bilmiyom...
quote:
quote:
yaw saçmalık diyen arkadaşlar neye dayanarak şaçmalık dediklerini açıklarlarsa sevinirim
3- esas biraz kafanız çalışsaydı kendinizde anlardınız nasılmı cocacola cola turka(ülker) zezemcola(iran) rc cola (royal compay) pepsicola(pepsi) kristalcola
Yaw şimdi bana lecola nın içinde cocacola özütü mü ne haltsa o ndan var diye inandıramazsınız.. Bu tamamen bir saçmalık olur çünkü lecola bxii bunların içinde cola değil çamur var en azından tadı çamur gibi
kola içmediğim için ne malı olduğu beni ilgilendirmiyor
ÜLKER'E
quote:
hocam burda gıda işletmeye bir alakası yok her ne kadar bu konularda ( şahsen) bilgim az olsa mantıklı bir insan ülkerle coco colanın heleki sırf " cola" kelimesiyle bir bağ kurmaz şimdi sen saçmalığın daniskasını yapmışsın
cola formule ürünün tecil adıdır başka ad veremezsin bu merette cokacolanın yaw ben ne nedir anlattım çoluk çocuk laf dalaşı yapacak değilim siz ne derseniz deyin
bune yaw eskiden binbaşılara yüzbaşılara saygı gösterirdi forum. ne hale geldik. len adam bi cevap verince bişi diyemezdim daha
the devil doğru söylüyor beyylleeerrr işin detayını bilmeden red etmek cahil olayıdır siz cahil misiniz? yok yanlış diyorsanız ortaya kanıt koyacaksınız bence olmazlarla mesleği bu olan kişilerin üzerine gitmeyin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme