Şimdi Ara

Yokuş destek asistanı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu donanım Audi Q5'e sonradan eklenebilir mi? Aracı alma aşamasındayız ama bayinin elindeki araçta herşey var bunu eklemeyi unutmuşlar. Ne dersi iz sonradan eklenebilir mi? Eklenmezse Q5 icin olmazsa olmaz mıdır?

• bi çuval para verdiğin araçta hill holder yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILLUMINATI

bi çuval para verdiğin araçta hill holder yokmu
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton_SENNA -- 19 Ekim 2011; 22:19:48 >
  • Araç otomatik vites değilmi? Manuel bile olsa o iş sizde biter ben 1.3 motoru kaydırmıyorum yarı kavramaya alın ve frenden çekin araç zaten kendi gidiyor. En fazla bir hafta acemilik çekersin.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

quote:

Orijinalden alıntı: ILLUMINATI

bi çuval para verdiğin araçta hill holder yokmu

Boş laf etmeyin!
    Yukarıda ne yazmışım? Okumanız yok mu?

ne demek istediğini anlamadım yokuş destek asistanı=hill holder diye biliyorum yanlış mı biliyorum
  • Araçta standart olarak servotronic yani dsg var.
    Aracı ablam ve eniştem kullanacak. Otomatik olduğundan çok fazla kaydirma olmayacaktır fakat konfor olarak eksisi olacak. Arkadasin da dediği gibi 175bin liralık aracta hill holder olmamış olacak.

Benim merak ettiğim bu sonradan serviste eklenebilir mi? Eklenemezse de sineye çekilip bu araç alınırmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Araçta standart olarak servotronic yani dsg var.
    Aracı ablam ve eniştem kullanacak. Otomatik olduğundan çok fazla kaydirma olmayacaktır fakat konfor olarak eksisi olacak. Arkadasin da dediği gibi 175bin liralık aracta hill holder olmamış olacak.

Benim merak ettiğim bu sonradan serviste eklenebilir mi? Eklenemezse de sineye çekilip bu araç alınırmı?

arkadaşım benim bildiğim sonradan ekletilmiyor hatta benim bildiğim esp olan araçlarda hill holder standart oluyor yani bu araçta esp olmamış oluyor

sana tavsiyem kesinlikle esp li araç al ben kullanıyorum esp li araç daha bir kaza tehlikesi atlatmasamda çakıllı yolda bir sağa bir sola direksiyonu sertçe kırdım araba hemen kendini topladı yanımdaki arkadaş şaşırdı sen mi frene bastın diye yok dedim esp devreye girdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul'da öyle yokuşlar oluyor ki benim diyen şoför bile kaçırır aracı arkaya. Bence o kadar para verip premium bir araç alıyorsanız bu donanımın olması da gerekli. DSG var diye gerek yok demeyin.
  • Araçta ESP de standart :) fakat hillholder yok işte... Ah Doğuş ah... Passat da bile standart Q5'de değil...

Kulağa basit bir donanım gibi geliyor ama dik bir yokuşta ne elzem birşey olduğunu anlıyorsunuz...
  • bence çok gereksiz bir özellik.Benim aracımda var yokuşta 1sn tutmasından rahatsız bile oluyorum.Kapatma şansım olsa kapatırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

bence çok gereksiz bir özellik.Benim aracımda var yokuşta 1sn tutmasından rahatsız bile oluyorum.Kapatma şansım olsa kapatırım

Aracı ablam kullanacak, eniştem araba kullanamıyor :) bu yüzden önemli...
  • Ötv falan çok önemli değil demek ki alan gene alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

bence çok gereksiz bir özellik.Benim aracımda var yokuşta 1sn tutmasından rahatsız bile oluyorum.Kapatma şansım olsa kapatırım

bende aracımı ilk aldığımda çok gıcığıma gidiyordu arabayı tutması çünkü daha önce hiç hill holderli aracım olmamıştı meğer dünya varmış ne kendimi kasacağım ki yarım debriyajla arabayı kaldıracağım diye bence rahatlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Ötv falan çok önemli değil demek ki alan gene alıyor.

Evet,

hükümete hak vermeye başladım.

Ama tabi saygı duyuyorum böyle zamlardan sonra bu araçları alanlara.
  • Hill Holder çok iyi bir özellik değildir, yokuşta sadece 2 sn asılı kalıyor.

Passatlar da Auto Hold var, gaza basana kadar araç asılı kalıyor hem yokuş aşağı hemde yukarı. Üstelik düz yolda bile araç durduğu anda kilitleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

Hill Holder çok iyi bir özellik değildir, yokuşta sadece 2 sn asılı kalıyor.

Passatlar da Auto Hold var, gaza basana kadar araç asılı kalıyor hem yokuş aşağı hemde yukarı. Üstelik düz yolda bile araç durduğu anda kilitleniyor.

Peki yokuşta durup biraz geri kaydırman icap etse ne yapacaksın. Diyelim rampa olan bir caddede ilerliyorsun ve trafik durdu, önündeki araç kalkamadı ve geri geri geliyor üzerine. Ne yapacaksın??
    2 sn bence gayet uygun, hem kalkış için hem de geri geri kaçabilmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

Hill Holder çok iyi bir özellik değildir, yokuşta sadece 2 sn asılı kalıyor.

Peki yokuşta durup biraz geri kaydırman icap etse ne yapacaksın. Diyelim rampa olan bir caddede ilerliyorsun ve trafik durdu, önündeki araç kalkamadı ve geri geri geliyor üzerine. Ne yapacaksın??
    2 sn bence gayet uygun, hem kalkış için hem de geri geri kaçabilmek için.

Vitesi 'R' konumuna alıp gaz verip geri geri gideceğim.

• Yokuşta frene basarken hafif gaz ver. Sonra ayağını frenden çek. Kaymaz herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: kestamit

Yokuşta frene basarken hafif gaz ver. Sonra ayağını frenden çek. Kaymaz herhalde

Sonra da şanzımanı elimize alalım

Ne kadar gereklidir orası göreceli bir kavram fakat alacağımız araçta hillholder olmasına karar verdik. Yardımcı olup fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim.

Çok merak edene açıklayayım arkadaşlar, bizim kimseye verecek hesabımız, 1 kuruş kazanılmış haram paramız yok çok şükür. Bayram seyran demeden, klavye başında değil, iş başında alın teri ile kazanılmış helal paradır bu aracı alacak olan para. Doğal olarak nasıl harcanması gerektiğine de bu parayı kazanan insanlar karar verme hakkına sahiptirler. Tabi forum ahalisi ve başımızdakiler müsade ederse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton_SENNA -- 20 Ekim 2011; 6:45:40 >

• tam otomatigin gözünü seviyim hiç böyle dertlerim yok civicle q5 alıp yokuşlarda geri kaymakta çok kötü bir durum olur heralde. yarim debriyaj takılır dsg niz artık. Ayrıca passatlardaki auto hold banada pek güzel bir sistem gibi gelmedi. dik yokuşta öndeki adam geri kayınca geri vitese basıp gaza basarsan yarım saniyeden kısa sürede tekrar frene basamassan artık kime bindirirsin belli olmaz. Ama tabi böyle şeylerle uğraşmamak için tam otomatik diyoruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.