Şimdi Ara

YOL ÇALIŞMASI SINYALIZASYON EKSIKLIGI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugün sözde AB standartlarına göre yapılmış olan TEM otoyolunda en sol şeritte bir otobü'ün arkasında giderken, bir anda otobüs sağ şerite geçti ve ben 120 km hız ile giderken yol çalışması ekibi ile kendimi karşı karşıya buldum ...
    adamları ezmemek için bende Allahtan boş olan sağ şerite kaçtım
    Allah korumasaydı ya adamları ezecektim yada sağ şeritte olabilecek bir arabaya çarpıp kaza yapacaktım ...

Medeni ülkelerde olduğu gibi, Türkiyede niye
    1 km evvelden '1 km sonra yol çalışması var - sağa geç'
    ve
    500 mt evvelden '500 mt sonra yol çalışması var - sağa geç'
    ve
    250 mt kala şeriti kapatmak için turuncu babalar konulmaya başlamiyor
    ?????

TR yol kuralları böyle birşey gerektirmiyormu ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphadog -- 14 Haziran 2008; 21:21:38 >

• Burası Türkiye o söylediklerin lükse girer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [dodo]

Burası Türkiye o söylediklerin lükse girer.
    lüks konusunu acarsak olay daha da rahatsiz edici oluyor...

diger ulkelere göre, arabalarimiza 2 misli fiyat ödüyoruz... bu verginin bir kismi adam gibi sinyalizasyona harcansa....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphadog

lüks konusunu acarsak olay daha da rahatsiz edici oluyor...

diger ulkelere göre, arabalarimiza 2 misli fiyat ödüyoruz... bu verginin bir kismi adam gibi sinyalizasyona harcansa....

Alıntıları Göster
    yalama olmuşuz her anlamda haberimiz yok...

göç insanlarını çalıştırıp eğitim vermezlerse olacağı bu.baştakilerin cahilliği!
  • quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

göç insanlarını çalıştırıp eğitim vermezlerse olacağı bu.baştakilerin cahilliği!

Alıntıları Göster
    extremeenvy,

evet haklisin... bastakilerin cahilliginden kaynaklanan egitimsizlik

peki bu 'bastakilere' nasil ulasip uyari veya sikayette bulunabiliriz ??

quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

• quote:

extremeenvy,

evet haklisin... bastakilerin cahilliginden kaynaklanan egitimsizlik

peki bu 'bastakilere' nasil ulasip uyari veya sikayette bulunabiliriz ??

quote:

Alıntıları Göster
    http://www.kgm.gov.tr/yoldurum/bolge-1.htm

eğer bu bağlantıda bahsettiğin mevkii için yol çalışması görünüyor ise karayolları genel müdürlüğüne şikayet edilebilir.

ancak şikayet nasıl yapılmalıdır inan bi fikrim yok.ben bu tür işler için tanıdık bi avukattan akıl alıyorum.

yoksa ben şunlara bi mail atayım "vay efendim şu mevkii de şu şu saatler arasında yaptığınız çalışma esnasında yol işaretlerinin çalışanlarınız tarafından

uygun şekilde yerleştirilmediğinden dolayı kaza atlattım, tehlike oluşturan bu durum için şöyle şöyle yapılmasını arz ederim" vesaire yazarsan hiçbi sonuç

alamazsın.it iti ısırmaz derler ya.o hesap.

bugün allah korusun kaza yapsak bu tür bi olaydan ötürü muhattap bulmakta zorlanırız, dava açarız dava uzar gider, tabiri caizse dediğim gibi "yalama"

oluruz.

devlet dairelerinde gereksiz sürüyle memur çalışıyor.o yüzden işler gereksiz uzuyor.bunu da dikkate almakta fayda var.ama ben sabırlıyım, işin peşini

bırakmam derseniz de allah sabır versin demekten başka da yapabileceğim birşey yok.ya tanıdığınız olacak o işçilerin şefi sağlam bi azar yiyecek adam

olacak, ya da kapı kapı dolanacaksınız.yani ben öyle düşünüyorum.daha önce bikaç şikayette (farklı mercii) kapı kaı dolanmıştım, şükür tanıdık bulup

kulaklarını çektirdik.ama tek başına bu iş biraz zor gibi.

• quote:

http://www.kgm.gov.tr/yoldurum/bolge-1.htm

eğer bu bağlantıda bahsettiğin mevkii için yol çalışması görünüyor ise karayolları genel müdürlüğüne şikayet edilebilir.

ancak şikayet nasıl yapılmalıdır inan bi fikrim yok.ben bu tür işler için tanıdık bi avukattan akıl alıyorum.

yoksa ben şunlara bi mail atayım "vay efendim şu mevkii de şu şu saatler arasında yaptığınız çalışma esnasında yol işaretlerinin çalışanlarınız tarafından

uygun şekilde yerleştirilmediğinden dolayı kaza atlattım, tehlike oluşturan bu durum için şöyle şöyle yapılmasını arz ederim" vesaire yazarsan hiçbi sonuç

alamazsın.it iti ısırmaz derler ya.o hesap.

bugün allah korusun kaza yapsak bu tür bi olaydan ötürü muhattap bulmakta zorlanırız, dava açarız dava uzar gider, tabiri caizse dediğim gibi "yalama"

oluruz.

devlet dairelerinde gereksiz sürüyle memur çalışıyor.o yüzden işler gereksiz uzuyor.bunu da dikkate almakta fayda var.ama ben sabırlıyım, işin peşini

bırakmam derseniz de allah sabır versin demekten başka da yapabileceğim birşey yok.ya tanıdığınız olacak o işçilerin şefi sağlam bi azar yiyecek adam

olacak, ya da kapı kapı dolanacaksınız.yani ben öyle düşünüyorum.daha önce bikaç şikayette (farklı mercii) kapı kaı dolanmıştım, şükür tanıdık bulup

kulaklarını çektirdik.ama tek başına bu iş biraz zor gibi.

Alıntıları Göster
    ey benim güzel kardeşim bu ülkede tam olan ne varki yol çalışmalarındaki eksiklikten yakınıyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: night_33

ey benim güzel kardeşim bu ülkede tam olan ne varki yol çalışmalarındaki eksiklikten yakınıyorsun

Alıntıları Göster
    Yorum yok.....
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Turco diye övünüp, futbolla seviniyoruz ne var ki, yalama olmuşuz her anlamda haberimiz yok...

Şu istanbul trafiğine bakıyorum, resmen soytarılık, garabet, hengame, kaos. Arabayla bir yerden bir yere gitmek gibi basit birşey bile olay olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Turco diye övünüp, futbolla seviniyoruz ne var ki, yalama olmuşuz her anlamda haberimiz yok...

Şu istanbul trafiğine bakıyorum, resmen soytarılık, garabet, hengame, kaos. Arabayla bir yerden bir yere gitmek gibi basit birşey bile olay olmuş.

Alıntıları Göster
    Yanlis anlamayin arkadaslar ama herkes diyorki böyle gelmis böyle gider.............

Zaten herkes ""burasi Türkiye burda olur böyle seyler"" dedigi icin bu islerde bir düzelme olmuyor. Herkeste ayni anlayis var.

Bir kisi bir e-mail gönderse kimse önemsemez ama yüzlerce e-mail giderse ve bu herseferinde olursa, böyle olmayacagini düsünüyorum.

Öyle davranacagimiza hepimiz birlesip birer e-mail göndersek karayollarina ve diger yetkililere bu olaylarin düzelecegine inaniyorum. Hatta basinada bu noktalar haber verilerek üzerlerindeki baski artirilabilir.

Buda Benim görüsüm..............................................

• quote:

Orijinalden alıntı: marcopolo

Yanlis anlamayin arkadaslar ama herkes diyorki böyle gelmis böyle gider.............

Zaten herkes ""burasi Türkiye burda olur böyle seyler"" dedigi icin bu islerde bir düzelme olmuyor. Herkeste ayni anlayis var.

Bir kisi bir e-mail gönderse kimse önemsemez ama yüzlerce e-mail giderse ve bu herseferinde olursa, böyle olmayacagini düsünüyorum.

Öyle davranacagimiza hepimiz birlesip birer e-mail göndersek karayollarina ve diger yetkililere bu olaylarin düzelecegine inaniyorum. Hatta basinada bu noktalar haber verilerek üzerlerindeki baski artirilabilir.

Alıntıları Göster
    haklısınız keşke işe yarasa. ama zor....

yanlız uzun vadede elbette düzelecek buna inanıyorum. yanlız düzeldiğini artık biz görebilirmiyiz, çocuklarımızmı görür, torunlarımızmı görür kestirmek zor..

quote:

Orjinalden alıntı: marcopolo

• quote:

Orijinalden alıntı: marcopolo

Alıntıları Göster

aynen düsündüklerimi yazmissin

quote:

• quote:

aynen düsündüklerimi yazmissin

quote:

Alıntıları Göster
    Foruma ilk geldiğimde yazmış olmalıyım... TEM Gişelerinde GENİŞ ARAÇ yaızyor bir de İngilizcesi yazıyor ama ne yazık ki sayın devlet memuru bunu "tüm V sesleri İngilizcede W olarak yazılır" diye Lise II terk seviyesi dil bilgisi ile WIDE WEHICLE yazmış ve tabii ki bende sigortalar attı... Sayısız e-mail, telefon, faks ve mektup. Neticede ama neticede bunu düzelttirdim. Hepsinde W yerine şimdi V yazıyor.

WIDE VEHICLE

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Foruma ilk geldiğimde yazmış olmalıyım... TEM Gişelerinde GENİŞ ARAÇ yaızyor bir de İngilizcesi yazıyor ama ne yazık ki sayın devlet memuru bunu "tüm V sesleri İngilizcede W olarak yazılır" diye Lise II terk seviyesi dil bilgisi ile WIDE WEHICLE yazmış ve tabii ki bende sigortalar attı... Sayısız e-mail, telefon, faks ve mektup. Neticede ama neticede bunu düzelttirdim. Hepsinde W yerine şimdi V yazıyor.

WIDE VEHICLE

Alıntıları Göster
    En azından ısıklı olmasa bıle tabela koyuluyor dıye bılıyorum. Sımdıye kadar tabelasız bı onarıma denk gelmedım ama alakasız levhalarla karsılastıgımı belırtebılırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

En azından ısıklı olmasa bıle tabela koyuluyor dıye bılıyorum. Sımdıye kadar tabelasız bı onarıma denk gelmedım ama alakasız levhalarla karsılastıgımı belırtebılırım.

Alıntıları Göster
    ben tabela yoktu demiyorum

tabela var herzaman ... sorun o tabelanın yol çalışmasından hemen evvel konulması
    yani TEM gibi yolda 120 km hız ile giderken bir anda karşında tabela ve bayrak sallayan görevli bulmak
    bu tabelaların 2 km evvelden uyarı olarak konulmaları gerekiyor

quote:

Orjinalden alıntı: RONNIE

• quote:

tabela var herzaman ... sorun o tabelanın yol çalışmasından hemen evvel konulması
    yani TEM gibi yolda 120 km hız ile giderken bir anda karşında tabela ve bayrak sallayan görevli bulmak

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Alphadog

quote:

Bu kısımda haklısınız. yol calısmasından 100-150m once konulan tabelalara cok denk geldım. 100 110 ıle gıdıyorsun tabelayı farkedıyorsun yavaslamak ıcın hamlenı yaparken zank dıye karsında emnıyet barıyerı. Insan nasıl yusuf yusuf atıyor bılırım o durumları. Hatta bı keresınde vıyaduk calısması ıcın verılen donuse gelırken donusun 50m kadar one cekıldıgını farkedemedım ve tabelaya vurmamak ıcın el frenı ve vıtes kuculterek aracı durdurmustum.

• Bizim ülkemizde devletin tam anlamıyla yaptığı tek şey bir olayda ölüm olursa üzerine gitmek. Ama ölüme yol açabilecek hataların, yanlışların hesabı sorulmaz, üzerine gidilmez. Doğru olan ölüm olmaması için tedbir almak. Örneğin freni patlayıp birçok adamı öldüren adamı hapse atmak kolay, ama her yeri dökülen kamyonu trafiğe çıkmasına izin veren devletin kendisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abavf

Bizim ülkemizde devletin tam anlamıyla yaptığı tek şey bir olayda ölüm olursa üzerine gitmek. Ama ölüme yol açabilecek hataların, yanlışların hesabı sorulmaz, üzerine gidilmez. Doğru olan ölüm olmaması için tedbir almak. Örneğin freni patlayıp birçok adamı öldüren adamı hapse atmak kolay, ama her yeri dökülen kamyonu trafiğe çıkmasına izin veren devletin kendisi.
    abavf'tan acı gerçekler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: [dodo]

quote:

Orjinalden alıntı: [dodo]

Cidden çok güzel bir cvp.Hoşuma gitti

Ekleme: abavf'ın gerçekleri de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vLkN! -- 17 Haziran 2008; 14:23:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vLkN!

quote:

Orjinalden alıntı: [dodo]

Cidden çok güzel bir cvp.Hoşuma gitti

Ekleme: abavf'ın gerçekleri de

Alıntıları Göster
    Açıkcası yol çalışmasında gereken tabelalar ve düzenlemeleri ile ilgili TCK'nin kurallarını okumadım ...
    ama
    bahsettiğimiz uyarıların olması gerektiğini düşünüyorum
    problem :
    yol çalışmasında bulunan vatandaşlarımız bu kurallardan haberdar değil bence ... tembellikmidir, cahillikmidir ... bilgisizlikmidir ??

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.