Bizim 1-2 hafta sonra İstanbuldan Tokat'a cam sevkiyatımız olacak. Araç Kia Bongo Kamyonet. Maximum istihap 1.5 ton. Yükte hemen hemen 1,5 ton geliyo.belki 100-200 kilo aşar tam emin değilim. şimdi bu otobanlardaki denetim istasyonlarına girmek mecburi mi ?. Bunlar otobanın en sağında oluyor. mesela ben soldan kaptırsam gitsem. Görmedim beni çağırdığını desem.
Bu gibi durumlarda tecrübe sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Tüm belgelerimiz var. yıldızlı K2 SRC1 SRC2
bitek sıkıntı yük sınırı ya geçer ya geçmez.
kantara girmeden gidemezmiyiz ??
reallist55
kullanıcısına yanıt
girmek zorundasın.
aksi halde bin küsür lira cezası var.
quote:
Orijinalden alıntı: reallist55
Arkadaşlar selamlar.
Bizim 1-2 hafta sonra İstanbuldan Tokat'a cam sevkiyatımız olacak. Araç Kia Bongo Kamyonet. Maximum istihap 1.5 ton. Yükte hemen hemen 1,5 ton geliyo.belki 100-200 kilo aşar tam emin değilim. şimdi bu otobanlardaki denetim istasyonlarına girmek mecburi mi ?. Bunlar otobanın en sağında oluyor. mesela ben soldan kaptırsam gitsem. Görmedim beni çağırdığını desem.
Girmek zorundasın kardeş.Solu kapatsan bile plaka trafige bildiriliyor.Plaka gözükmese bile marka model bildiriyor trafige ilerde trafik ceviriyo irsaliye kacagından ceza yersin ayrıca kantara tekrar sokar oda aşarsa tonajdan da ceza yiyorsun.1.5 ton basar varsan %10 muydu neydi müsade ediliyo 1600 falan geçiyo bildiğim kadarıyla bende kırkayak var 32 basarı var normalde 33 le geçiyo kantardan.
celciuss1453
kullanıcısına yanıt
irsaliye konusunda sıkıntı yok. birtek tonajda 200-300 kilo fazlam çıkar. 3gün önce samsuna gittim yolda 5-6 tane denetim istasyonu gördüm. adamlar uyuyor du :) gece gitmenin avantajı mı var acaba ???
Yola çıkmadan önce aracı tarttırıp istiap haddine uygun yükleme yapmak sizin için daha doğru olur. Eğer dediğiniz gibi 100-150 kg geçiyorsa o fazla kısmı ayrı bir şekilde naklettirmenin çaresine bakmak kafanızın rahat olmasını sağlar. İstanbul'dan Tokat'a kadar illa ki bir yerde kontrole yakalanırsınız gibi geliyor bana. Yükünüzü uygun hale getirmek en doğru çözüm. Fazla miktarı ise kargo, nakliyat ambarı veya başka nakliyecilerle anlaşarak sevketmelisiniz.
quote:
irsaliye konusunda sıkıntı yok. birtek tonajda 200-300 kilo fazlam çıkar. 3gün önce samsuna gittim yolda 5-6 tane denetim istasyonu gördüm. adamlar uyuyor du :) gece gitmenin avantajı mı var acaba ???
Gece gitmenin avantajı vardırda senin araba küçük olunca durdurmamışlardır tahminim.Ama affetmiyolar ona göre :) bende kırkayak var scania her gördüklerinde durduruyolar boş olsa bile durduruyolar :)
celciuss1453
kullanıcısına yanıt
Tokata gittim geldim. Fakat çok zorlu bir yolculuk oldu. Öğlen 12 gibi yola çıktım. Ben tonajdan ceza yeriz diye beklerken hiç birtane polis veya yol kenarı denetim istasyonuna yakalanmadım. Şöyle bir dıkıntı oldu. Boluya gelmeden sağ arka teker parçalandı. allahtan çift tekerdi. Arabayı yıkmadan sağa çektim. istepneyi takayım dedim onunda havası düşük çıktı :( zor bela 10 km sonra lastikci bulduk. arka 4 tekeride sıfırladım. bana 250 tl fazla fiyat çaktı :(
neyse işi bitirdik dönüş yolunda araba boşken 2 defa denetim istasyonuna soktular beni :D Burdaki mantığı anlayamadım. aÇık kasa kamyonet boş arabayı ne diye sokarsın :D
Tokata gittim geldim. Fakat çok zorlu bir yolculuk oldu. Öğlen 12 gibi yola çıktım. Ben tonajdan ceza yeriz diye beklerken hiç birtane polis veya yol kenarı denetim istasyonuna yakalanmadım. Şöyle bir dıkıntı oldu. Boluya gelmeden sağ arka teker parçalandı. allahtan çift tekerdi. Arabayı yıkmadan sağa çektim. istepneyi takayım dedim onunda havası düşük çıktı :( zor bela 10 km sonra lastikci bulduk. arka 4 tekeride sıfırladım. bana 250 tl fazla fiyat çaktı :(
neyse işi bitirdik dönüş yolunda araba boşken 2 defa denetim istasyonuna soktular beni :D Burdaki mantığı anlayamadım. aÇık kasa kamyonet boş arabayı ne diye sokarsın :D
Sağ salim döndük
Boş aracın belgesine muayenesine sigortasına cartına curtuna bakılıyor.Sadece tartım değil.
@reallist55
quote:
Çekirge bir zıplar iki zıplar sonra canın yanar.Sen önlemini al şansa bırakma.
quote:
Orijinalden alıntı: celciuss1453
quote:
Arkadaşlar selamlar.
Girmek zorundasın kardeş.Solu kapatsan bile plaka trafige bildiriliyor.Plaka gözükmese bile marka model bildiriyor trafige ilerde trafik ceviriyo irsaliye kacagından ceza yersin ayrıca kantara tekrar sokar oda aşarsa tonajdan da ceza yiyorsun.1.5 ton basar varsan %10 muydu neydi müsade ediliyo 1600 falan geçiyo bildiğim kadarıyla bende kırkayak var 32 basarı var normalde 33 le geçiyo kantardan.
Hiçbiyerde trafiğe bildirme olayı yok kardeş.Direk plakaya 1329 lira ceza kesilir.Plakada illaki alınır önden arkadan alınmazsada çok şanslıymış denir geçer.
Peki bu istasyonların haritada yerlerini öğrenme şansımız var mı? Bende Fethiye taraflarına Doblo cargo ile gideceğim. Amaç sadece izin kullanmak. Yakalanmadan farklı güzergah kullanmak isterim. Onu yapamadık diyelim yakalandığımızda anlayış gösterirler mi acaba? Bir kere balıkesir bursa arası durdurdular aileyi görünce affettiler. İnşallah sıkıntı yaşamam.
Herkese Tekrar Merhaba
Konuyu Hortlatmy? gibi oluyorum fakat birkaç sorum olacakty. Ben Ankarada ikamet ediyorum. Ve güncel olarak bu denetleme istasyonlarynyn bulundu?u il ve ilçelerdeki noktalary nasyl temin edebilirim. Hangi il ve ilçede nerede hangi noktada denetleme istasyonu oldu?unu nasyl ö?renebilirim. Google haritalar ve yandex haritalara bakyyorum hepsini göstermiyor güncel de de?il. Bana yardymcy olabilir misiniz. Ya da nokta nokta bilenler bana yardymcy olabilr mi? Bu konuda yardymcy olabilirseniz çok sevinirim.
Trafikte para cezası en çok olan suçlardan aman dikkat et
driftkraliD
kullanıcısına yanıt
karayollarının web sitesine baktın mı ?
Baktım Karayollarına baktım ulaştırma bakanlığına baktım yok hiçbir yerde bulamadım sadece belli başlı olanları veriyolar onları bende biliyorum bir de yeni açılanlar var. Tam yerini bilmediklerim var onları nasıl öğrenebilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme