Şimdi Ara

Belediye yol kenarına otopark parası istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
11.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da il belediye ve ilçe belediyeleri sokakları araçlar için paralı yapmaya başladı. Evimin önüne park ettiğimde de ilçe belediyesi para istiyordu ama güç bela bunu aştık ve 1 araç için evin önüne parktan artık para alınmıyor. Ancak evin önünde yer olmayınca ve bir yan sokağa park edince yine tam gün 15 lira park ücreti yazılıyor.

Misafir geliyor para ödemek zorunda kalıyor, sizin evin önünde yer kalmıyor yan sokağa gidince yine para ödemek zorunda kalıyorsunuz.

Bu durumun hukuki bir dayanağı var mı? Kapalı otoparkları anlarım ama yaşadığımız ilçede sokağa aracımızı çekince para mı ödemek zorundayız?

Kendi mahallemde bunun kavgasını uzun süredir yapıyorum ve genelde para ödemiyorum. Değnekçiler borç sisteme yazıyor faiziyle ödersin, arabayı satarken ödersin gibi laflar ediyor ama bir avukat arkadaşa sorduğumda bunun hiçbir geçerliliği olmadığını söyledi.

Bu durumda ne yapmak lazım?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bir geçerliliği yok. Ben de ödemiyorum, plakaya yaz diyorum. Arkakaşım aracını sattı, 300 TL ispark borcu vardı. Hiçbir yerde de çıkmıyor borç. Yasal bir dayanak yok çünkü.
  • yargıtay kararı var. hiç bir şekilde para alamaz hak iddia edemez

hukuk haberleri
    Danıştay'dan "Yoldan Alınan Otopark Paralarına İptal" Kararının Tam Metni
    http://www.adaletbiz.com/danistay/danistay-dan-yoldan-alinan-otopark-paralarina-iptal-kararinin-tam-metni-h57828.html

• daha güçlü demokrasi için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6E09CBB40

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    " Bu kararı buldum ama belediyelerin buna uymadığı söyleniyor" Yargıtay'dan bahsediyoruz hocam. Anayasa mahkemesinden sonra en yetkili merciidir. Bu kararı tanımıyorum dediği an adamın aklını alıverirler. Ha belediye yapmış ha ispark gözümde hiç farkı yok! kaldı ki böyle bir uygulamayı ilk defa duyuyorum. Ayrıca otopark borcu yüzünden araç satamayan ne duydum ne de gördüm. Milletimiz çekindiği ya da uğraşmak istemediği için sindirmek adına kendi kafalarınagöre at koşturabiliyorlar maalesef. Naçizane tavsiyem belediye çalışanı ve/veya yetkilisinin gözünüzü korkutmak istediğinde "elinden geleni ardına koyma" demeniz olacaktır İşin latifesi bir yana korkmanıza gerek yok

• Hiçbir yasal dayanağı yok, haraç gibi bişey resmen. Vermeyin, ben de başka şehirlerde birkaç kere yol kenarına koydum, hemen fiş kesip koymuşlar tam gidiyorum adam geldi para istiyor, vermiyorum dedim gittim, alsınlar bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin en kötüsü, bu çalışanlar prim falan mı alıyor nedir, nakit almak için elinden geleni yapıyor. Bildiğin üniformalı değnekçi olmuşlar. Bir tanesi üsteledi baya kabaca. Döndüm yürümeye başladım bende. Arabana olacaklardan sorumlu değilim diye söylendi arkamdan. Geri döndüm güzel bir konuşma yapınca hemen abi yok işimiz bizim de, yok ekmek parası bıdı bıdı...

Muhatap olmamak için mümkün olduğunca uzak duruyorum ama insanın da zoruna gidiyor bu tür şeyler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyük şehir oldugu için.
    Küçük şehirde o da bedava
  • Aracın plakası kaybolduğunda ya da çalındığında biliyorsunuz artık yeni numaralarla yepyeni plaka veriliyor. Böyle bir durumda ispark ya da diğer yol üstü otopark şirketleri ne yapıyor ?

• boş yer olsun da para verip park etsek!

• istanblda çok insan haliyle çok araba var e alan da dar kalıyor, bu konuyu avantaja çevirmeye çalışmak tam bu memlekete özgü bir şeydir, yani fazlasıyla normal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Büyük şehir oldugu için.
    Küçük şehirde o da bedava
    Kırşehirde 2 sene önce vardı cadde üzerine çeken araçlardan yarım saat sonra saati 2 tl gibi bir ücret işiyordu rahat 3000 tl borcum çıkıyordu sistemin sonlanacağını haber aldım neyse bunlar biraz para toplama derdine düştü tabi birşey alamadılar

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

daha güçlü demokrasi için
    Dünyada hiç bir hükümet yokturki arabadan bu kadar para kaldırsın.

Adamlar harbiden arabanın etinden sütünden postundan tezeğinden yararlanıyorlar

• Ödemeye devam edin araba alacak paraniz vardi ama koyacak yeriniz yok oyle mi Bu arada hukuki bir dayanagi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6E09CBB40

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Peki ne yapacaksınız? Size bir şey söyleyeyim devlet o parayı alacağım dedimi çatır çatır alır iyi araştırın ona göre adım atın pire deve olur altında ezilirsiniz.
  • Hep söylüyorum otopark sorunu olan evi ne alacaksın nede kiralayacaksın, iyi geçineceğin komşularınla başlarsın kavgaya. Evmi alacaksın yada kiralıyacakmısın, mutfak dolabı yada parkelerin, kartonpiyerin rengi ile meşkul olup işin sonunda, bende burada oturuyorum oraya ben parkedecem diye, sandalye kapma yarışına girme. Yok efendim alt komşu silecekleri kaldırmış kavga et, gece cıkmam gerek önüme park etme kavga et. Şimdi bak bak mutlu ol o kartonpiyerlere.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o ispark mödürü möllet vökülü olmak için bu gün istifa etmiş.

(sakalına.................)
  • Bu arada merak ediyorum, projelendirme aşamasında binada otopark yoksa otopark parasını peşin alan belediye (öyle böyle değil sağlam paradır haaa, inanmayan araştırsın) neye dayanarak otopark parası istiyor? Aaa... bi dakka, bakıyoruz belediyelere ve kimin elinde olduğunu görüyoruz. E normaldir.....

• İstanbulun taşı toprağı altın diyorlar ya. o bu demek. yazıktır valla.
  • Bölgesel olan bir şey, her yerde böyle bir uygulama yok. Hayatımda İspark'a hiç para ödemedim mesela.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.