Şimdi Ara

yol tutuş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    auris 1.6 132bg elegant aracım. yaşadığım sorun ile ilgili tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar destek olursa çok sevinirim.

Benim sorunum yol tutuş ile ilgili. aracımı ilk aldığım dönemlerde aracın yola yapışması güven veren hissi beni çok memnun etmişti ancak zamanla düz yolda bile rahat gidemez oldum. Şöyleki tümsek çıkıntı olmayan yolda bile giderken sanki araç tümsek geçiyormuş gibi yaylanıyor sol ön lastikte sürekli bir şeyin üstünden geçiyormuş gibi zıplıyordu sanki. ilk başlarda önemsemedim ama gittikçe iyice dikkatimi çekmeye başladı sonra bir tanıdığım rot balansçıya gittim ve kontrol ettirdim lastiklerimi. 4 aylık aracımın orjinal fabrika çıkışlı bridgestone sol tekerinde atlatma var dedi eleman. tabi firma ile görüşmeler v.s. uzatmayayım lastiklerin tümünü michelin ile değiştirdim.
    oh bee sorun kalmaz yine aynı yol tutuşu yakalarım dedi ama nerrrrdeee!!!
    yine aynı şekilde yolda aracım sürekli sarsılıyor, savurma yapıyor v.s.
    mesela hafif sola kavisli bir rampadan inerken direksiyonu doğal olarak sol tarafa çevirir halde inersiniz. bu şekilde inerken anlık olarak direksiyon sağa doğru kendini atıyor sonra yine eski haline dönüyor. yani sanki yolda bir şey var ve siz o şeyin üstünden geçersinizde lastik hareketinden direksiyon kendini sağa iter ya saniyelik o tarz bir şey
    geçen c.tesi derindereye götürdüm, usta ile test sürüşüne gittik oda farkına vardıda bir şey olduğunun ama bana belli etmemeye çalıştı sanki. testten sonra sadece lastiklerime rotasyon yapmış birde rot balans yapmış düzeldi diye verdiler halbuki lastikleri yeni aldığımı söylemiştim rotasyone ne gerek var.
    sorun bu şekilde inanın artık hiç kullanasım gelmiyor aracımı kredisi olmasa direk satmayı bile düşünüyorum 5 aylık aracımı

• Bende aynı aracın 1.33 ü var araçtaki o zıplamalar benim aracımdada oluyor bence bu durum kullanılan amortisörlerin konfor amaçlı yumuşak olmasından kaynaklanıyor..şöyleki focus ve astrada ki yol tutuş çok daha iyi olmasının sebebi kullanılan sert amortisörlerden sebeb olduğunu düşünüyorum..
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 2:38:22 >
  • Arkadaşımın aurisini yaklaşık 100 km şehirdışında kullandım.Yol tutuşunu hiç beğenmedim.Aynen tarif ettiğiniz gibi gidiyor yolda.Araba sürekli sağa sola meyil ediyor, düz gitmek için sürekli direksiyona ufak hareketler yapmak gerekiyor.
  • bende 2008 dizel var en ufak sorun yok.. ayrıca hidrolik direksiyonda yoldaki taşın direksiyonu çevirme direncini hissetmezsiniz..
    belki yeni kasalarda sorun vardır..
    daha uzman birileri test etsin.. 1-2 sene sonra amortisör sertleşir önerisi bence kabul edilebilir değil.. zira amortisör sertleşmez bilakis yumuşar kullandıkça ki buda arıza sebebidir..

başka servislere daha gösterin ısrarcı olun bence..
  • 2011 dizel var 22000 km dir kullanıyorum (100 km değiL). Aracın yol tutuşu ile ilgili hiçbir sıkıntım yok. Yol düz ise direksiyonu bıraksanız dahi araç hiç yön değiştirmeden doğruca gidiyor. Bence de servise gösterin. Muhtemelen birşey yok diyeceklerdir. Biraz baskı yapmak işe yarıyor.
  • Hocam senin problemin arkadaşların da dediği gibi amortisörlerde gibi görünüyor. Daha önce başka araç kullanmışsanız biraz farkı olabilir bu normaldir. Ama rahatsız edici seviyede ise bir arızadan kaynaklanıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Caddy yol tutuşu nasıldır ?
    7 yıl önce açıldı
    Honda yol tutuş nasıl(katılın)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.