Şimdi Ara

Yol Tutuşta Focus mu Passat mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
16.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaş en mantıklı açıklamayı yapmış zaten..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İkiside farklı segment araçlar, ben passatın daha iyi yol tutacağını düşünüyorum. Ancak focusu kullanmak daha çok keyif verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka savunmuyorum focus pek deneyimlemedim fakat 2 farklı segment birisi D diğeri C

2017 passat denemiş insanım sınırlarını zorladım aynı yolda benim Astra Sedanı denedim kesinlik Astra daha iyi yol tutuyor

Ayni segmentte insignia ve skoda superb passat çok çok iyi

Örnek video :https://youtu.be/sYOUat31i2I

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Passat sahibi olarak yol tutuşunu beğeniyorum.bana yetiyor aile arabası olarak görüyoruz,focus daha iyidir gardaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 20 Haziran 2023; 8:15:21 >
  • Passat
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

Passat'ı karşılaştırmaya dahil edebilecek kadar uzun süreli kullanmadım bu yüzden öznel yorumda bulunamıyorum ancak Skidpad testindeki sonuçlara bakacak olursak Passat 0.81g kuvvete kadar savrulmadan çember çizebilirken aynı yarıçaptaki çemberi Focus 0.88g kuvvete kadar çizebilmiş. Bundan yola çıkarak uzun soluklu virajlarda Focus'un daha yüksek süratle aynı virajı alabileceğini düşünebiliriz.

Ek olarak, Focus'un daha hafif olması sebebiyle üst üste gelen virajlarda daha az ağırlık değişimine maruz kalacağı için Passat'tan daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Ağır araçlar özellikle otoban süratlerinde her zaman daha güvende hissettirirken aracı limitlerinde zorlamaya başladığımızda işin rengi değişiyor.

Bahse konu videolar;

https://www.youtube.com/watch?v=7xFvBDWULwY

https://www.youtube.com/watch?v=Qaux4Qx35wg
    En bilimsel açıklama sizden gelmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukardaki Video ABD'deki Passat'a ait.

ABD'deki Passat gerek boyut, gerek ağırlık ve gerek yürüyen aksam bakımından Avrupa ve TR'deki Passat'lardan çok farklı.

Soruya gelecek olursak. Bu soru B8 Passat için sorulsaydı tartışılırdı çünkü B8, bir önceki kasaya göre daha sert süspansiyonlu ve D-segmentinde yol tutuşta iddialı bir model olarak çıktı. Testlerde de belirtiliyor genelde iyi yol tuttuğu ve dinamik bir araç olduğu

B7 Passat ise yumuşak süspansiyonlu, altyapısı 2005'te çıkmış olan B6 ile aynı ve vasat bir yol tutuşa sahip. Focus ile kıyaslanması bile abes.
  • Astra.
  • Kuzu kurdun yol Ford'un. VAG sürüş dinamiği olarak çöp otomobiller üretir. Opel'lerle Ford'larla sakın atışmayın maazallah kaza geliyorum demez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC7AB336F -- 2 Mayıs 2019; 14:28:16 >
  • Trafikte tampon yalayacağım bir şeritten diğer şeride akacağım deyip bunu Passat ile denersen üçünçü direksiyon hareketinde passatın bagajını önünde görürsün çünkü passat bunun için yapılmış olmadığını biraz araç tecrübesi olan adam anlar zaten. Focus ise kısa şase ve ağırlığı daha iyi ortalanmış bir araç olarak bu hareketi her türlü yapar buna karşın Passat uzun yolda dingil ve aks genişliğinden dolayı yolu daha iyi kavrar daha az yorar. Astra diyen arkadaşlara ise lafım şudur Astranın kontrol edilmesi çok zor bir direksiyon sistemi var yani çok yumuşak direksiyonu var çok alışık olmak lazım yoksa araç resmen kafa üstü sürüklenen bir araç moduna dönüyor, tepkilere alışık olan biri kullanırsa Focus ile başa baş gider ama yinede geçemez diye düşünüyorum. Focus oyle boş beleş bir araç değil en azından bir çok araç gibi kafasının üstünde sürüklenip manevra mesafesini uzatmıyor.

• Polo

Pardon Passat. Alaman tanki ikisi de

• Bu konuda izlediğim en iyi yol tutuşu Yeni Insignia da,Aerton dahil kıyaslama var izleyin derim..

• 2000 model 1.6 passat kullandım
    2017 focus 1.5 tdci kullandım
    focus yol tutuşta bariz daha iyi

• Bu vw ne arabaymış arkadaş konfor da onda yol tutuş da onda en iyi kaçan motor da onda buna rağmen az yakan motor da onda, hiç rüzgardan etkilenmeyen araba da bunlarda.
    Ben bunu aldım ya üstüne araba olamaz zihniyetiyle bence en.iyi tutuş vw cilerde.

• Sen git abın(Mondeo) gelsin deseydiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buz_Adam32. -- 2 Mayıs 2019; 17:10:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

F3 için konuşursak f30 un arkasını bıraktığı virajda ip gibi gider fakat limit üstünde f30 rwd olmanın verdiği avantajla kafasını kısmen daha iyi viraj içine sokar bu konuda f1 f2 F3 te f30 dan geride kalmaz fakat passat limitlerde direksiyonu kırdığın istikamette değil kafası nereye eserse oraya gider o yüzden alışmadan vw araçları limitlerde kullanmayın kaza yaparsınız sürüş dinamiklerinde passat F3 ün rakibi olamaz
    Aynen katılıyorum, Focus'un tatlılığı orda, önden kayıp gitmiyor genelde arkadan bırakıyor RWD tepkileri veriyor denebilir. Ama tabi abartınca göstergede yanıp sönen ESP'yi görüyorsunuz o zaman beklemiyor.

Hatta şunu da söyleyebilirim MK3'ün yol tutuşu ve direksiyon tepkileri bana göre MK3.5'dan daha keskin, makyajlı kasada biraz fazla yumuşatılmış diye düşünüyorum biraz daha Golf karakterine bürünmüş araç, ancak MK3 daha agresif bir direksiyon tepkisine sahip. (Aktif olarak 2018 ve 2014 kullanıyorum.)

• Ford mühendislerinin en çok kafa yorduğu konu yol tutuştur. O yüzden focus diyorum. Bende fiesta var yol tutuşu süper. Focus hiç kullanmadım ama nasıl olduğunu tahmin etmek zor değil..

• Passat tren gibi gidiyor yolda focusda kararsizlik var hep. Tabiiki passat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parietale -- 2 Mayıs 2019; 18:4:59 >
  • VW ve Yol Tutuş, dünyadaki en alakasız şeyler .

Km77 youtube sayfasından istediğiniz araçlara bakabilirsiniz. VW açık ara en kötü yol tutuşuna sahip marka.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.