Şimdi Ara

Yolda Kaldım - Araç Stop Ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    opel astra g hb 2000 model

süpermarketin birine alışveriş yapmaya gidiyordum, geri döndüğümde aracı 1-2 viteste otoparktan çıkarırken araç stop etti. dahada çalışmadı. marşa basıyorum basmıyordu. sonra tamirciyi çağırdık elektrik rölesimidir benzin rölesimidir nedir ona tel taktı sanayiye gittik onu değiştirdik. sonra araç çalıştı. ama anladığım kadarıyla sorun bu değil.

- araç 1-2 viteste stop ediyor.
    - araç 3-4 viteste giderken kendiliğinden gaz kesiliyor gibi oluyor.
    - araç her viteste sanki birden gaz veriyormuş kesiyormuş gibi oluyor.
    - tüm ikaz lambaları bazen yanıyor.
    - trafikte vites boşta ayağım frende beklerken araç stop ediyor.
    - lpg'den benzine geçirdim durum yine aynı.
    - lpg sigortasını sanayideki usta çıkarttı. durum yine aynı.

• Ateşleme şase almıyor gibi görünüyor.
    Sigara pakedinin yarısı büyüklüğünde dışında cam içinde ise bobinin olduğu bir aygıt var. Onun yerini sağlamlaştırın ve araç kasasına tam basmasını sağlayarak çözüme ulaşmayı deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nnonMMO

Ateşleme şase almıyor gibi görünüyor.
    Sigara pakedinin yarısı büyüklüğünde dışında cam içinde ise bobinin olduğu bir aygıt var. Onun yerini sağlamlaştırın ve araç kasasına tam basmasını sağlayarak çözüme ulaşmayı deneyin.

ben çok acemiyim. 1 yıllık şöförüm.

sanayide 2 usta birşey anlayamadı ikiside opel ustasıydı.
    birisi diyorki lpg sinyal gönderiyor beyni arızalanmıştır, diğer ustada diyorki aracın kendi beyni arızalanmıştır diyor birşey bulamıyorlar. kesin emin değiller.

bu arada egzoz sorunluydu ondan yapar mı ?
    benzin hortumu yanmış onu değiştirdiler. aracın altında. daha sonra egzozun ortasını değiştirdiler 2-3 ay önceydi. bunlardan birşey olabilir mi ?
    araçtaki turuncu arıza lambası yanıyordu. sonra söndü. daha sonra hepsi birden yanmıştı. çeşmeye yada vana'ya benzeyen turuncu lamba ekzoz'la alakalıymış.

yarın sanayiye gideceğim bu yazdığınızı söylerim. çünkü ben fazla birşey anlamıyorum. başka bildiklerinizide yazabilirsiniz.

• Hocam sorununuzla alakalı değil ancak yanlış anlamazsanız size önerim bu şekilde sanayiye gitmeyin, arabadan ve sanayi esnafından anlayan bi tanıdığınızdan rica edip onla birlikte gidin yoksa sorunu bulamadıkça sizin cebinizi boşaltır sanayi esnafı hele birde arabadan anlamadığınızı farkederlerse yandınız. Arkadaşımın başına geldi boştan yere çocuk 700-800 tl harcadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatayu

Hocam sorununuzla alakalı değil ancak yanlış anlamazsanız size önerim bu şekilde sanayiye gitmeyin, arabadan ve sanayi esnafından anlayan bi tanıdığınızdan rica edip onla birlikte gidin yoksa sorunu bulamadıkça sizin cebinizi boşaltır sanayi esnafı hele birde arabadan anlamadığınızı farkederlerse yandınız. Arkadaşımın başına geldi boştan yere çocuk 700-800 tl harcadı

ne yazık ki çok büyük paralar harcadım. ama araç sorunluydu. eski sahibi eşek biner gibi binmiş.
    geçen sefer 3 saat bu sorunu halletmeye 20 lira sadece silecek parasını aldılar.
    zaten artık ha deyince yaptırmayacağım. bu arada sanayiden anlayan hiçbir tanıdığım kalmadı. :(

tanıdığım bir usta var aracın hiçbirşeyi yok diyip yolluyor. onun sayesinde ölecektim nerdeyse. çünkü bildiğin benzin hortumu yanmıştı.
    birşey yok bin diye diye daha çok masraf açtırdı. yağ koyuyor para almıyor. lifte bile çıkartmıyor.
    aracın altını vurdum, lifte çıkartıp bakmıyor bile. böyle bin diyor hiçbirşeyinede bakmıyor parada almıyor.
    sadece araç yolda kaldığı zaman tamir ediyor.
    (ön konsol kapağı kırılınca dübellemeyi teklif eden usta.)
    çırağı gözü önünde araç stop etti. çırak kullanırken, bana birşeyi yok diyor. sonrada araç beyni sorun yaparsa değişmesi lazım diyor 3000 tl diyor.

bu arabayı sonbaharda satacağım.
    önümde 2 seçenek var ya sonbahara kadar arabaya binmemek.
    ya da tamir ettirmek. 3. bir seçenek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orci1 -- 2 Mayıs 2016; 2:20:26 >

• neredesin bilmiyorum ama o gittigin ustaya daha gitme. etrafinda iyice bir sorusturup yeni ve iyi birisini bul. ona gidip anlat derdini. opel forum sitelerine girip orada soruna cozum ara . birde yasadigin yerde usta onerisi iste.
  • çok acemiyseniz bilen biriyle iyi bir ustaya gidin. yoksa çok alakasız masraflar açıp paranızı alırlar ve de işinizi yapmazlar. benim arabanın cam motoru çalışmıyodu. usta hemen yenisini takmalıyız yanmış bu motor dedi. dedim 'kontrol etmeden nasıl anlıyosun' aldım arabayı başka bir elektrikçiye götürdüm. sadece kablosu kopmuş.

sanayide bilgisiz olduğunuzu anlarlarsa tabiri caizse 'öperler.'
  • başka bir seçenek yok.
    sanayide herkesin tanıdığı ve övdüğü bir opelci var orası ise arabaya şahin gözüyle bakıyor. yağa bile para almıyor. bizi tanıyor. bu zamana kadar en fazla 200-300 lira ödedik ama hiçbirşey yapmıyor. konsol kapağı kırılsın, ayak takacaklarına dübelleyelim diyorlar. 2.ele bile para verdirmeyip yapıştırıyorlar. tamam dürüst bir usta ama. aracın altına bile bakmıyor. ve bizim tanıdığın önerdiği usta bu.

diğer opel ustasına bugün gititk. yani yolda kaldığımda aracın rölesini tamir edip sanayiye götüren ustaya bugün gittik,

(ayrıca bu foruma opel forumlarından geldim. zorlamayla iteklemeyle özel mesaj atınca yazıyorlar yardım bile etmiyorlar.)
  • bugün sanayiye aracı önceden tanıdığımız başka bir opel servisine götürdük.
    bu arada sanayiye giderken hiç stop etmedi.
    ustanın çırağı ile test sürüşü yaparken onda bir kere 2-3 viteste giderken gaz yememe gibi birşey oldu.
    sonra ben üsteleyince, internette bulduğum çözümleri tek tek söyleyince, bakmaya başladılar ve röle yandı yine.
    (neyse bilgisayara bağlayınca çok miktarda hata vermiş.)
    aracın beynine kadar indi sorun. sonra araç yine çalışmadı dükkanda kaldı.

araç beynini değiştirmek için güvenlik kodu gerekiyormuş, güvenlik kodu bende olmadığı için, başka bir dükkandan aldık.
    sırasıyla, akü falan sonra benzin pompası, en sonunda tam 3 adet 2. el motor beyni denediler. bu sefer son taktıkları motor beyni çalıştı ama başka sorunlar çıktı.

2.el motor beynine 400-600 tl arası dedi.

lpg sistemi beynini tamamen söktü.
    3 adet benzin pompası + 4-5 röle 3 adet motor beyni denediler. sonra ateşleme bobinini falan değiştirdi. olmayınca ateşleme bobininin (sanırım ateşleme bobini, motorun önündeki büyük parça) eskisini yine taktırdım.

en sonunda tesisat'a kadar indiler.
    araç sanayide kaldı.
    öğlen 2 akşam 10 sadece benim araca baktılar.
    ve eve saat akşam 10 gibi usta'nın arabasıyla geldik.
    yarın sabah elektrikçi bakacakmış.

şuanda para ödemedik, araç güvenlik kodu 80 liraydı 50 ye düşürttürdü usta, sadece buna para ödedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orci1 -- 3 Mayıs 2016; 0:25:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.