Şimdi Ara

YouTube çıldırtacak: Videodan önce beş reklam göstermeye başladı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
4
Favori
11.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eskiden videoyu izlemek için arada reklam izlerdik artık reklam izlemek için arada video izlicez güzel olmuş...

• Telefon, PC neyse de TV(androidsizlerde, tizen-webos vs.) de ne yapıyorsunuz arkadaşlar?

• emre_virüs kullanıcısına yanıt

Papara ile aile üyeliği alıyoruz. Oluyor şize 6 kişi 13₺ . 13₺ i6 kişi kullanıyor. Kişi başı 2₺ için kırk takla atmaya gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf reklam izletselerdi

• Adguard kur, youtube'u safari üzerinden aç.

• Opera kuruyorum.. olay bitiyor..

• Firefox'ta çalıştıktan sonra oradan devam edilebilir

• Youtube kendisine rakip olabilecek potansiyele sahip tüm şirketleri, daha gelişemeden satın alıyor. Artık Youtube'a açık şekilde düşmanlık yapacak, para babası bir zengin gelse keşke. Mesela Elon Musk...

• Xiaomi Candır Poco X3 Pro kullanıyorum mi müzik ve mı video sağolsun hem reklamsız izliyorum hem de ekran kapalıyken bile arka planda video oynatma özelliği var YouTube premiumun aynısı ne gerek var

• Sadece Youtube'u premium şeklinde kullanıyorum. Onun dışında IPTV ile kullanarak bir çok hizmete erişiyorum.

Aile paketim var aylık olarak papara iadesiyle birlikte bana 15-16 TL'ye gelmekte, bir paket sigaradan daha ucuz.

Bilgisayarda bir şekilde adblock ile engelleniyor. Onun dışında telefonda da çeşitli uygulamalarla reklamı engelleyebiliyoruz. Ama TV'de bunlar pek işe yaramıyor, ondan dolayı verdiğim parayı sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum.

Dijital kanallar bedava kullanmaya alışmışız ve bir lira vermek bile koyuyor değişik bir psikoloji bir defa alana kadar :)

• mr.gomis M kullanıcısına yanıt

Mi video ile YouTube izleniyor mu hocam ?

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ama çok uzun videoları izlemek zor olabiliyor sebebi mi video ön belleğe videoyu indirip reklamsız oynatıyor arka planda da kalabiliyor youtube hesabını da ekleyebiliyorsun ama bu sadece xiaomi telefonlar için geçerli 1

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YouTube vanced akar. Bir şeyi zorla dayatmalarina uyuz oluyorum. Üniversitede vize/finalde kendi kitabından soru sorup kitabını almaya mecbur bırakan hocalar gibi aynı. Günümüzde her şeye ücretsiz ulaşım mümkünken tüketiciyle inatlasmak pek akıl kârı değil.

• iPhone almamak için çok ciddi bir sebep Android'de reklam olmayışı. 800 euroya iPhone alip birde reklammı izleyeceğim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı yok

• İnternet kullanımına yaklaşımım şudur; hiç bir hizmeti kendi uygulamasında kullanmam. İster PC'de, ister mobilde tüm hizmetleri web tarayıcısından erişirim. Reklam engelleyici eklenti eşliğinde hazır ve nazır bir biçimde.

• Akıllı tv de nasıl engelleriz reklamları?

• Kalemistik kullanıcısına yanıt

Hacı abi tekrardan yazıyorum. Youtube bedava içeriklerin olduğu (içerik film ya da dizi değil) her cinsten videonun olduğu bir yapı. İçinde az sayıda premium içerik olsa da (YouTube Red içerikleri vardı bir ara sonra ne oldu bilmiyorum) herhangi bir sıradan insanın video attığı ya da canlı yayın açtığı bir yer. İçinde müzik de bulursun, eski reklam videoları da oyun videoları da aptal aptal videolar da kedi, köpek, hayvan videoları da video klip de erotik sayılabilecek türlü içerikler de film, dizi, oyun fragmanları da kaza videoları da oyun bitirme videoları da kaçak göçek bazı kenarda köşede kalmış korsan film-dizi videoları da çekim hataları da bazı ücretsiz belgeseller de siyasi propaganda videoları da açık oturumlar da TV'lerde yayınlaması pek mümkün olmayan röportajlar, vblog tadında veya türünde videolar da haber kanallarının ve hatta bugünkü TV'lerde kanallarını oluşturan kanalların Youtube kanallarını da... Ünlü bir Youtuber'ın başka ünlü Youtuber'a verdiği tepkilerle ilgili video var la. Böyle böyle yığınla içerik türü var. Netflix'te ne var? Film, dizi ve belgesel. Netflix parasını verir, işi film dizi ve belgesel yapmak olan kişi ve kurumlarla görüşür ve bu içerikleri ürettirir. YouTube'da böyle bir şey yok, özel istisnai durumlar varsa bile genel çerçeve bu değil. Bugün sen çıkıp Youtube Sözleşmesine ve teliflere aykırı olmamak kaydıyla ne koyarsan koy videoya. İnsanlar anılarından bir parça bile koyabiliyor. Bunu Netflix'te yapabiliyor musun? Canlı yayın açabiliyor musun Netflix'te? Öyleyse Youtube ile Netflix'i nasıl kıyaslayabiliyorsun? Bayağı bildiğin elmayla armut, hatta elmayla pırasa gibi bir şey. Hiç alakaları yok. Youtube ile kıyaslasan kıyaslasan denk değiller ama Dailymotions filan kıyaslarsın. Netflix gibi platformun kulvarı ise HBO Max, Disney Plus, Apple TV+, Amazon Prime Video gibi platformlar olabilir; Youtube olamaz, herhangi bir sosyal medya platformu da olamaz.

Her ne kadar elmayla armut olsa da yine de Netflix'in neden pahalı olduğunu aslında bir önceki mesajımda kısaca açıklamıştım ama tekrardan açalım. Netflix ya da diğer platformlar para yakarak içerik üretir. Mesela Netflix'i ele alalım.Sadece bir film yaptırır 200 milyon Dolar bayılır ona icabında. 2 saatlik bir film için gitti 200 milyon Dolar. Üstelik bunlar kâr etmek için var olan ticari kurumlar. Her içeriği bu kadar masraflı olmasa da yine de içerik başına çok ciddi paralar yakıyor Netflix. Çünkü seçtiği iş kolu sebebiyle bunu yapmak, sürekli para yakmak zorunda. (Yakın bir zamana kadar Netflix zarar ediyordu mesela) Youtube böyle sürekli olarak ciddi paraların yakıldığı içerik hanesi değil. Çünkü film, dizi üretim fabrikası değil orası. İçerik sahibine de 50 milyon, 100 milyon Dolar vermediğine göre içeriğin maliyetinden çok ciddi tasarruf ediyor. Bir kamera bir tripodla her gün içerik oluşturabilirsin YouTube'da ama en kötü film ya da dizi için bile bu kadar hızlı üretim yapamazsın ve masrafsız yapamazsın. Platformunu da doldurman gerekiyor, kötü iş yaparsan da müşteri kaybedersin ve bir standart tutturman gerekiyor. Ne yapacaksın? Yine boşluk doldurmak için içerik üretecek yani para yakacaksın. Öte yandan senin finans hacmin, yarıştığın ve seçtiğin kulvar nedeniyle de Youtube daha doğrusu Google ile ölçüşemez. Yani Youtube sermaye yönünden de avantajlı, iş kolu yönünden de avantajlı (çünkü maliyetler düşük). Zaten gelirlerini de bu avantajlarla birlikte reklamlardan sağlıyorlardı, şimdi paralı üyeliklerden de sağlayabiliyorlar ve artık reklamları da arttırdılar. Netflix sadece parayla çalışıyor, gerçi bunlar da reklamlı üyelik opsiyonu ekleyecekler ve tabi yine ücret ödenecek ama sonuç olarak parasını vermeden hizmet alamadığın bir yer. Özetle kulvarların farklı olduğu yani elmayla armutun kıyaslandığı ve sermaye hacminin çok büyük olup küçük kâr kırpmalarıyla sürümden kazanma opsiyonun işlediği yerde Netflix'in ücretleri Youtube'un üyelik ücretlerinden daha yüksek olacaktır. Bunun sebebi çözünürlük değil yani. Çözünürlük ve HDR kısmı işin pazarlama ve satış kısmı. Netflix karlılığını arttırmak için müşteri kitlesini arttırmaya çalışıyor. Herkese 90 küsür TL'den üyelik satamazsın. Kimisine çerez parası gelirken kimisine fazla gelir. O yüzden Netflix 3 farklı tarife yapmış herkese ulaşabilmek için 90 küsürlü aboneliği çekici kılabilmek için 4 cihaz aynı anda çalışabiliyor demiş 4K ve HDR demiş. 40 küsür veren adama bu ucuz demiş ama HD yok ve tek cihaz demiş. Yani klasik paket tarife sattırabilmek için yapılan pazarlama hareketleri, altyapı filan biraz hikâye tıpkı hayatın diğer alanlarında iş yapan diğer firmalar gibi.

Netflix'in ucuz ya da pahalılığı Youtube gibi kendisiyle alakası olmayan bir platformla değil kendisiyle aynı iş kolunda olan platformlarla ölçülür. Mesela gider Disney Plus'a bakarsın. İçerik zenginliğine ve kalitesine sonra da fiyatına bakarsın. Ona göre karar verirsin. Zaten insanlar da böyle yapıyor. Netflix zamlarından sonra forumda yorumlarda görebilirsin buna bu parayı vereceğime gider Disney Plus kullanırım diyen insanları görebilirsin. Ama Netflix çok pahalı artık YouTube'a geçiyorum diyeni göremezsin.

Şimdi Amazon Prime Video için de bir parantez açalım. Çünkü Amazon Prime Video Netflix ile aynı kulvarda göründüğü halde biri neden 8 TL diğeri neden en az 40 küsür TL diyebiliyor insanlar. Yine Google'ın YouTube'unda olduğu gibi birincisi ticarî-sermaye hacim farkı var. Amazon devasa bir şirket, Google'ın sikletinde. Hatta kârlılık olarak ondan daha iyi iş çıkarıyor diye biliyorum. Adamlar e-ticaret içinde bir dünya markası, bir dev. Para basıyor neredeyse. Bu sermaye gücü ve para akışını kullanarak Google gibi sürümden kazanma yoluna gidebiliyor. Diğer bir sebep içerik kıtlığı. Amazon iyi güzel hoş da içerik kütüphanesi bomboş. Netflix'i açtığından -iyidir kötüdür tartışılır- sizi bir dolu kütüphane karşılıyor. Yani Amazon içerik üretmek için Netflix kadar para yakmamıştır diyebiliriz. Ama tabi Amazon Netflix'e göre bu işlere yeni girdi sayılır. Bir fark daha var ve bunu ben değil kullanıcıları söylüyor, Amazon'un yurtdışı içerik kütüphanesi daha dolu. Yani biz 8 TL yani yarım Dolar bile vermediğimiz için seviniyoruz -ki bu kulvarda hareket eden, hatta oyun veren, hatta Twitch aboneliği veren bir platform için bedava- ama içeriklerimiz kıt kalıyor. İşte bu gibi sebeplerle Netflix ile Amazon Prime Video arasında böyle fiyat farkları oluşuyor. Amazon'un gelir yöntemi farklı. Amazon'u şu anki haliyle kendi kulvarında istisna kabul edip diğer paralı içerik platformlarının neyi ne kadara sunduklarına bakmak lazım.

• Youtube premium neredeyse bedava, reklam izlemek mi kaldi yaa¿¿
    5 az! daha fazla olmali, cok netim bu konuda.

Kimse kusura bakmasin, bedava yaa bedavaaa resmen.

• kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

Vanced çalışmaz olmuştu en son ??? !!! Ben de ayda 26tl veriyorum  Nedir yeni vanced in kurulum yolu ?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.