< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
YOUTUBE VERGİMİ NASIL ÖDERİM?

-
-
Şahıs şirketi kur
Aylık minimum 300 TL civarında sabit giderin oluyor 0tl kazansan bile bunu unutma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
adam vergi ödemek için neden şirket kurması gerekiyor ki bu da bir saçmalık. Türkiye de aşırı saçma bürokrasi var.
google o şahsın banka hesaplarına gönderdiği para miktarı banka kayıtlarında mevcut mu? evet. o halde banka hesap dökümanını çıkartıp vergi dairesine götürecek oradaki memur hesaplayacak kaç tl vergi vermesi gerektiğini.o kişi de şak diye ödeyecek %18 vergisini.
devlet vergi vermeyi kolaylaştırması gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 16 Aralık 2020; 12:57:17 > -
Nasıl oluyor bilmiyorum ama para kazanıyorsanız muhakak vergisi vardır. Hele de bizim ülkede. Bir tane youtuber vergi ödemedi cezası yüzünden 350.000 lira para cezası yedi. O yüzden dikkatli olun hocam.
Benim bilgimde şahıs şirketi kurması gerektiği yönünde. Hatta bunun için bir site dahi vardı. Çok büyük vergi cezaları var bilginiz olsun.
-
Neyin vergisi bu onu anlamadım devlet ne hizmeti sağlıyor da vergi alıyor
Hocam hiçbişey olmasa bile hesabına google dan düzenli olarak para geldiği için gelir vergisi vermesi gerekir,quote:
Orijinalden alıntı: siyahatlıprens
Neyin vergisi bu onu anlamadım devlet ne hizmeti sağlıyor da vergi alıyor -
Malesef bu işte bürokrasi çok yetersiz, şahıs şirketini geçtim vereceğin vergi miktarı bile net değil, youtube üzerindeki kazançların kdv si ödenecek mi yurt içi yurt dışı kazanç vs karışıkquote:
Orijinalden alıntı: ozbey08adam vergi ödemek için neden şirket kurması gerekiyor ki bu da bir saçmalık. Türkiye de aşırı saçma bürokrasi var.
google o şahsın banka hesaplarına gönderdiği para miktarı banka kayıtlarında mevcut mu? evet. o halde banka hesap dökümanını çıkartıp vergi dairesine götürecek oradaki memur hesaplayacak kaç tl vergi vermesi gerektiğini.o kişi de şak diye ödeyecek %18 vergisini.
devlet vergi vermeyi kolaylaştırması gerek.
-
Şahıs şirketi açıp vergini ödemen gerekiyor, onun da tantanası çok, malî müşavir vergi levhası vs,
Ya da 29 yaşın altındaysan, tam olarak hatırlamadığım bir kanunla ,belli miktar üzerinde kazanmıyorsan vergiden muafsın, bu kanundan çok emin değilim çok farklı bir şey de olabilir
Hiç bişey yapmasan da bu kadar kazançla maliyeye takışmazsın muhtemelen
r10 da baya bilgi var bu konuda -
ben vergi olayını mafyanın haraç almasına benzetirim hep. lakin mafyaya haraç ödemek devlete vergi vermekten daha kolay. mafya bana şu kadar haraç vereceksin der,gerisine karışmaz nasıl ödersen öde der. ama devlet yok şirket kuracaksın,yok muhasebeci tutacaksın,yok fatura keseceksin diyor.
-
Payoneer hesabı aç. Adsense hesabını Payoneer'a bağla. Payoneer kartın ile ister atm'den dolar çek, ister alışveriş yap. %100 emin olmasam da bu yöntem ile hiçbir şekilde vergi ile işin olmaz Türkiye'de.
-
Acayip muallakta kaldım. Sigortalı bir yerde çalışırken şirket kurabilirmiyim ki ayrıca ben kazanırsam vergimi vereyim kazanmadığım sürece muhasebecisi ıvırı zıvırı nasıl vereceğim zaten maaşlar yetersiz ek gelir olsun diye başladım. Bu şekilde devam etsemde içim rahat etmiyor. Devlet dese yüzde 50 si benim keseceğim diye direk kabul ederim yeterki yol göstersinler. Yok mu kesin net bilgisi olan? -
Hocam işe yarasa bile vergi kaçırıyor pozisyonuna düşmek istemiyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Brksimsek
Acayip muallakta kaldım. Sigortalı bir yerde çalışırken şirket kurabilirmiyim ki ayrıca ben kazanırsam vergimi vereyim kazanmadığım sürece muhasebecisi ıvırı zıvırı nasıl vereceğim zaten maaşlar yetersiz ek gelir olsun diye başladım. Bu şekilde devam etsemde içim rahat etmiyor. Devlet dese yüzde 50 si benim keseceğim diye direk kabul ederim yeterki yol göstersinler. Yok mu kesin net bilgisi olan?Net bilgiyi vermiş arkadaşlar işte daha ne kadar net bilgi istiyorsunuz ?
Adsense gelirleri %100 vergiye tabi artık, ki geriye dönük 5 yıldan da sorumlusunuz devlete para lazım olduğu için durdu durdu son 1 yıldır geriye dönük tüm gelirleri sorumlu tutmaya başladı.
Tek çözüm gidip bir muhasebeciyle anlaşıp şahıs şirketi kurmanızdır. 29 yaş altındaysanız genç girişimcilikten faydalanıp 3 yıl boyunca 75 bin liraya kadar ki gelir için vergi ve 1 yıl bağkuru ödemiyorsunuz. Sigortalı işte çalışıyorsanız bağkurdan sorumlu değilsiniz zaten.
Bu civarda bir gelirle maliyeye takılmanız çok zor fakat olur da aylık 5 haneye çıkarsanız işte o zaman geriye dönük dahil ceza yemeniz kesindir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mct2002 -- 16 Aralık 2020; 14:37:45 >
-
Teşekkürler hocam -
Vergi odemezsen kayyum atarlar sizin eve
-
quote:
Orijinalden alıntı: Brksimsek
Hocam işe yarasa bile vergi kaçırıyor pozisyonuna düşmek istemiyorum.Dediğim gibi %100 emin değilim ama şöyle düşünebiliriz. Eğer bir Türk vatandaşının Amerika'daki bir bankada bir hesabı varsa ve bu hesaba gelen paranın hesabını Türkiye soramıyorsa, mantıken işe yaraması gerek.
Bilen arkadaşlar aydınlatır belki.
-
bu önerdiğin yöntem vergi kaçırmaktan daha kötü suç. vergi kaçırırsan en fazla vergi cezası ödersin. ama senin önerdiğin yöntem kaynağı belli olmayan zenginleşmeye girer ve devreye Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı(MASAK) girer ve kara para aklama suçu ile yargılanırsın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08bu önerdiğin yöntem vergi kaçırmaktan daha kötü suç. vergi kaçırırsan en fazla vergi cezası ödersin. ama senin önerdiğin yöntem kaynağı belli olmayan zenginleşmeye girer ve devreye Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı(MASAK) girer ve kara para aklama suçu ile yargılanırsın.
Dediğim gibi maliye ve hukuk alanında bilgisi olan varsa daha net cevap verebilir. Ben sadece bir fikir olarak düşündüm. Tabi ki aylık 100.000 TL kazanıyorsanız ve bu para ile ev, araba vs. alırsanız birilerinin dikkatini çekersiniz ama 5.000 TL ile falan göze batacağınızı zannetmiyorum.
En Beğenilen Yanıtlar

adam vergi ödemek için neden şirket kurması gerekiyor ki bu da bir saçmalık. Türkiye de aşırı saçma bürokrasi var. google o şahsın banka hesaplarına gönderdiği para miktarı banka kayıtlarında mevcut mu? evet. o halde banka hesap dökümanını çıkartıp vergi dairesine götürecek oradaki memur hesaplayacak kaç tl vergi vermesi gerektiğini.o kişi de şak diye ödeyecek %18 vergisini. devlet vergi vermeyi kolaylaştırması gerek. |
Benzer içerikler
- kavanoza oturan adam
- flessi yorumlar
- diş ağrısı kabir azabı gibidir hadis
- sevgiliye hatun demek
- kuruladıkça ıslanan şey nedir
- penis nakli
- izafiyet teorisi nedir
- discord açıldı mı
- exxen de neler var
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X