Şimdi Ara

x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 28 Temmuz 2024; 11:27:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya bana büyük ihtimalle kimse katılmayacak ama bence üniversiteler politize olmalı. Üniversiteler gençlerin dört yıl boyunca birlikte okudukları, sosyalleştikleri, siyasi fikirlerini daha düzene oturttukları bir yer. Bu açıdan üniversiteler siyasi fikirlerin çatışabileceği demokratik bir platform sunuyor gençlere. Böyle bir fırsat başka bir yerde olmaz. Bu fırsat ters tepilirse insanlarda tartışma kültürü, diğer siyasi fikirlere saygı nasıl yerleşecek? Aksine her türlü fikrin ham kalma, toplumun daha da polarize olma olasılığı var. Üniversitelerin bu rolünü kabul edersek üniversiteler toplumu daha iyiye, en azından daha saygılısına iterler bence.

Üniversitelerin akademi olma özelliği var, bu kabul ancak bir üniversitenin tek özelliği bu mudur? Hayır. Üniversiteler gelecek nesli, o neslin büyük adamlarını yetiştiriyor. Bu kişilerin siyasi fikirlerini gençken tartışmış, eksik yönlerini geliştirmiş olmasını mı istersiniz yoksa kendi echo-chamberlarında daha da radikalleşmesini mi? Üniversitelerde siyaset olmasın derseniz echo-chamberları güçlendirmiş olursunuz, çünkü siyaset illa konuşulur; açıkta, diğer görüşte olanların yanında değilse evde, twitterda, discordda, kendi gibi düşünenlerin yanında.

Bu kimseye bir cevap niteliğinde değil, otobüste sıkıldığımdan konuyla ve yorumlarla alakalı bir şey yazayım dedim.

Üniversite istersen politize olabileceğin istersen apolitik kalabileceğin bir yer olmalıdır. bupac hocam çok güzel örnek vermiş yurtdışı üniversitelerden. Sadece sizinle aynı görüşte değil diye insanlara baskı kurmaya çalışırsan yarın bir gün onlar iktidarı alırsa misillemesini de yaşarsınız.

Yıkıcı bir eyleme dönüşmeyen (silahlanmak, saldırmak, kavga-gürültü) veya anayasal suç (bölücü örgüt propagandası yapmak, direkt o örgüt için çalışmak bakın sempatizan bile demedim anayasal suç değil mesela pkk sempatizanı olmak fakat eyleme geçmemek çatlasak da patlasak da maalesef böyle) teşkil etmeyen her görüş okul içinde barınabilir.

Bunun tek istisnası var hoşgörüsüz görüşler. Kökten başka bir görüşü bastırma doktrinine sahip görüşler özgürlük değildir ve direkt bastırılmalıdır. Yoksa self-fulfilling prophecy olarak yarattığınız hoşgörü ortamını yok ederler (bknz. Popper Hoşgörü Paradoksu) YTÜ'yü ele geçirmiş bu adamlar bu gruba üyedir ve bir sadece fikri bir komünistten, anarşistten, dinciden çok daha zararlıdır. Çünkü bunlar bir arada bulunma, çatışma olmadan düzgün bir tartışma ortamını baltalamaktadırlar, saldırmaktadırlar. Bunlar kadar ODTÜ Türkoloji standı falan basan Marksistler de aynı kefenin ürünüdür. İkisi de gericidir biri sol tandanslı diğeri sağ tandanslıdır ve farklı yollardan benzer totaliter fikirlerin güdücüsüdür. Biri diğerinden daha kötü falan değil ikisi de gerçek kötüdür.

Ben inanmayan biriyim. O ağaca hiçbir huzur bozucu niyet bulunmadan asacağım süse ancak bakabilirsin. Çatlarsın, küfredersin, görmezden gelirsin özgürsün ama elini değdirdiğin an zararlı bir haşeresin. Aynı şekilde sen türbanla derse girmeye çalışıp ben engellersem en ala haşere de benimdir.

konu yine nasıl ODTÜ'ye geldi?

hangi arkadaşın kardeşim bu? twitter'dan okuduğun bir bilgi olmasın? hep de bu kadar komik olmaya çalışmayın. ODTÜ'ye sıra gelene kadar Ankara üniversitesi var. Şu var bu var. ODTÜ'lüler ne siyasette etkin ne başka bir şeyde.

LGBT'yi aşırılık olarak görüp en basitinden şu attığım YTÜ olayında bile çocukları tehdit edip normal bir ağaç süsleme işi için bile gecenin köründe süs sökmeye giden adamlara laf edemiyorsan çok da konuşmanın luzmü yok. iki tarafta birbirinden berbat. ayrıca 1.5 yıldır şu okuldayım marksistlerin biel toplayabildiği maks adam sayısı 30 falan. Geçen gün sol partilerden birinin genel başkanını getirdiler sınıfa 20 kişi bile toplayamamışlar. Çok fazla hurafe üretip konuşmaya gerek yok. Dediğim gibi bir okulu teröristlik ve benzeri ithamlarla nitelemeden önce kendi okulunuza bakacaksınız.

bknz. okulundan selahattin demirtaş, iyi veya kötü bir darbeci, abdullah öcalan ve türlü insan çıkartmış insanların okuduğu okuldan önce ODTÜ'ye laf atması. ODTÜ'de var olan iki siyasi aktör var onların da hiçbir zaman gücü olmadı biri sinan cemgil diğeri deniz gezmiş. deniz gezmiş'in de odtü'lü olduğu bile belli değil. hatta odtülü bile değil adam istanbul üni - hukuk'tan atılmış. Eski defterleri açmakta sıkıntı yok ama önce kendi okulunuza bakmanız gerekiyor. ODTÜ'den önce çok daha farklı okullar ön plana çıkıyor bu konularda. Açılım sürecinde bile ODTÜ'den önce Fırat Çakıroğlu olayları var oğlum ege'de falan

ayrıca admaın yazdığı çıkmışların arkasına lgbt ve benzeri bir şey koyulduğunu ben odtü'de bile görmedim bu zamana kadar. herkes kendi çapında destekliyor veya desteklemiyor niye bu kadar geriyor sizi bu mevzu.

allah aşkına attığım konunun alakası bile yok harbiden şunlarla ya. dümdüz ağaç süsleme mevzusu oğlum. AĞAÇ SÜSLEME. bir insan ağaç süsleyebilir. bundan eğlenebilir. gecenin köründe gidip niye sökersin ki daha büyük bir olaya dönüşeceğini bilmiyor musun yani?

• yıldız tekniğin yarısı gerizekalı diğer yarısı daha da gerizekalı. bir ytülü olarak diyorum

• santa loves kids kullanıcısına yanıt

Ağaç süsleme bir Türk geleneğidir.

• Atatürk:Bütün ümidim gençliktedir.

o sırada gençler:

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

Çakma tarihçileri dinlersen sonun böyle olur. Bunun kürt hali de " Asıl kürtlar sarı saçlı mavi gözlüydü " denen saçmalık. Hangisi daha komik karar veremedim.

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

olm bizdeki tek süs çaput bağlama la o da süs diye kabul edersen 

• üniversitelerde şu anda çok ciddi seküler/muhafazakar kavgası var mesela bizde de çıkmış soruların sonuna lgbt hk.fotolar konunca muhafazakarlar çok tepki göstermişti ama yine de sekülerlerin sesi daha çok çıkıyor.

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt
    Ben değilim la

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: santa loves kids

Bu mesaj silindi.
    Ben de karşı çıktım sonra mesajımı twittera koyup hedef tahtasına oturttular

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    İlk mesajına pes artık diyecektim bunu gördüm daha da şaşırdım, Kampüsü kendilerinin falan sanıyorlar herhalde?
    Allah'tan bizde böyle "politik" kitlelerin sesi çıkmıyor çıksa da destek gelmiyor aksi halde gözümüze zorla soktukları şeyleri istemiyorum kardeşim der geçerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 10 Aralık 2023; 14:37:28 >

Puahaahah. Ben bana biri öyle yapsa peşini bırakmam. Bildiğin lince teşvik ediyorlar milleti. Hedef göstermişler seni. Sözde özgürlükçüler bir de :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Leopard76

İlk mesajına pes artık diyecektim bunu gördüm daha da şaşırdım, Kampüsü kendilerinin falan sanıyorlar herhalde?
    Allah'tan bizde böyle "politik" kitlelerin sesi çıkmıyor çıksa da destek gelmiyor aksi halde gözümüze zorla soktukları şeyleri istemiyorum kardeşim der geçerim
    Hacettepenin apolitik duruşuna hayranım maalesef bizim ünide çok kutuplaşma var geçen gün cebecide sağ sol kavgası yaşanmış

• quote:

Puahaahah. Ben bana biri öyle yapsa peşini bırakmam. Bildiğin lince teşvik ediyorlar milleti. Hedef göstermişler seni. Sözde özgürlükçüler bir de :))

Bunların alayı sol yobaz hocam.solun yobazı da sağın yobazından beter maalesef

Ankara Üniversitesi politik olarak bu kadar bölünmüş bir üniversite mi? Şaşırdım vallahi.

• quote:

Ankara Üniversitesi politik olarak bu kadar bölünmüş bir üniversite mi? Şaşırdım vallahi.

evet hocam ve maalesef solun kontrolünde hocalar da dahil olmak üzere ama farklı farklı görüşten insanlar da var.

• Lgbtliler kendi aralarında ne bk yiyolarsa yesinler de sosyal medyada futbolda kaptanlık pazubantlarında lgbt bayrağı görmekten ve bunların boş duyarından harbiden bıktım

Ben böyle insanlar yurt dışına gidince gram üzülmüyorum. Birlikte yaşamamız için böyle aşırılıkçıların gitmesi lazım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.