Arkadaşım makine mühendisliğinde okuyor. Hazırlık okudu geçen yıl. Twitter'dan falan okumadım, iyi sallayıp tutmuşsun Ayrıca süs sökmeye giden adamların yaptığına vandallik demişim. "Laf edemiyorsun" falan cart curt yazmışsın bir şeyler. Okuduğunu anlama konusunda yetersizsin galiba. Durum böyleyse yazmadan önce bir kere daha okuman faydana olur < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
x (3. sayfa)
-
-
Üniversite istersen politize olabileceğin istersen apolitik kalabileceğin bir yer olmalıdır. bupac hocam çok güzel örnek vermiş yurtdışı üniversitelerden. Sadece sizinle aynı görüşte değil diye insanlara baskı kurmaya çalışırsan yarın bir gün onlar iktidarı alırsa misillemesini de yaşarsınız.
Yıkıcı bir eyleme dönüşmeyen (silahlanmak, saldırmak, kavga-gürültü) veya anayasal suç (bölücü örgüt propagandası yapmak, direkt o örgüt için çalışmak bakın sempatizan bile demedim anayasal suç değil mesela pkk sempatizanı olmak fakat eyleme geçmemek çatlasak da patlasak da maalesef böyle) teşkil etmeyen her görüş okul içinde barınabilir.
Bunun tek istisnası var hoşgörüsüz görüşler. Kökten başka bir görüşü bastırma doktrinine sahip görüşler özgürlük değildir ve direkt bastırılmalıdır. Yoksa self-fulfilling prophecy olarak yarattığınız hoşgörü ortamını yok ederler (bknz. Popper Hoşgörü Paradoksu) YTÜ'yü ele geçirmiş bu adamlar bu gruba üyedir ve bir sadece fikri bir komünistten, anarşistten, dinciden çok daha zararlıdır. Çünkü bunlar bir arada bulunma, çatışma olmadan düzgün bir tartışma ortamını baltalamaktadırlar, saldırmaktadırlar. Bunlar kadar ODTÜ Türkoloji standı falan basan Marksistler de aynı kefenin ürünüdür. İkisi de gericidir biri sol tandanslı diğeri sağ tandanslıdır ve farklı yollardan benzer totaliter fikirlerin güdücüsüdür. Biri diğerinden daha kötü falan değil ikisi de gerçek kötüdür.
Ben inanmayan biriyim. O ağaca hiçbir huzur bozucu niyet bulunmadan asacağım süse ancak bakabilirsin. Çatlarsın, küfredersin, görmezden gelirsin özgürsün ama elini değdirdiğin an zararlı bir haşeresin. Aynı şekilde sen türbanla derse girmeye çalışıp ben engellersem en ala haşere de benimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 10 Aralık 2023; 16:15:26 >
-
Kampüste konuşmak ayrı dersin içine katmak ayrı. Çıkmış soruların sonuna koymak nasıl bir mantık? Kitabı defteri bırakıp bunları konuşmak mantıksız geliyor bana. Kulüplerde olur, yurtlarda olur konuşulur. Ona itirazım yok. Derste böyle şeyler mantıksız diyorum ben.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu yorumun kalite forumun baya üstünde ben biraz karsi tarafa kinlenmiş gibi yazmışım tamamen olması gereken. Artık can sıkiyo bu olaylarda paso odtu konusulmasi
Girinizi okudum, değerli şeyler yazmışsınız. Yurt dışı üniversitelerinin iyi olmasının tek sebebi maddi kaynakları değil, bu üniversitelerin öğrencilerinin siyasi olsun olmasın çok güçlü bir topluluk bilinci var. Oxford'un tarihi yüz yılı aşan ve hala faal olan kulüpleri var mesela, veya dediğiniz gibi kaç yıllık gazeteleri. Bizde ise bu kulüp/topluluk bilinci çok sekteye uğradı.
Bu noktada küçük bir not geçeyim alakasız olsa da. Bence uzaktan eğitim insanları daha atomize hale getirdiği gibi üniversitelerin topluluk oluşturma/sosyalleşme fonksiyonlarını da zayıflattı. Baya üzücü.
Demokasi dikenli gül gibidir, kendine özgürlük isterken bu karşımdaki özgür olmasın diyemezsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 10 Aralık 2023; 16:27:21 >
Cevabınız için teşekkürler. Dediğim gibi benim yorumum özel olarak bahsettiğiniz bir duruma yönelik değildi, üniversiteler ve politika hakkında daha genel konuşmak istemiştim.
Tıp okumadığımdan tam örneğinizi anlayamadım, çıkmış soruları hocalar mı dağıtıyor yoksa öğrenciler mi oluşturuyor bunları?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 10 Aralık 2023; 16:27:5 >
Süsleme yapmak isteyenler hristiyan topluluğuysa izin verilmeli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 10 Aralık 2023; 18:28:25 >
burası beşiktaş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Paganlara dayanıyormuş ama paganlara dayandığı için bu hristiyanlara da ait olmuyor yani hristiyanlar da mı özenti oluyor? Özentilik değil bence bu sonuçta Türkler bunu kendi bayramlarının devamı olarak sürdürmüşler, Hristiyanlar noel olarak sürdürmüşler vs.
-
Sol görüşlü gruplar olmasa üniversitelerde hiçbir haksızlığa ses çıkarılmıyor. Ne kadar sevmeseniz de bu adamlar yemeğe zam geldiğinde, bir haksızlık olduğunda ses çıkarıyorlar. Bizim sağ görüşe sahip adamlarda ses soluk yok.
-
fenasiyi anlamak
https://forum.donanimhaber.com/y-ldiz-teknik-univ-ust-gecitte-basima-gelen-elim-olay--154172123
Zamanında y*ü’ye notunu verdim, böyle köklü üniversitelerin düşük puanlı zartzurt bölümlerinin kapatılması lazım, eksi iqlu ülkücü ve terör sempatizanı liboşlar doluşuyor bu bölümlere, okulun kalibresini düşürüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oglusum lbne olmus lgbt bayragi yuzunden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yltyy -- 11 Kasım 2024; 14:28:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X