Şimdi Ara

YTÜ ELEKTRİK Mİ, MARMARA BİLGİSAYAR MI? YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

marmara bilgisayar mı yoksa ytü elektrik mi daha iyi?
    ikisine de aynı mesafedeyim karar veremiyorum. iş imkanı, üniversite hayatı olarak en iyi hangisi sizce? Bir de ailem tarafından kız olduğumdan dolayı elektrik erkek işi diye baskı var. Kafam çok karışık lütfen yardım edin.

• evedder kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar yazmanı öneririm önü çok açık.Bu arada elektrikte erkek kız falan gibi bi ayrımın pek olacağını sanmıyorum.Bende 22k dayım marmara bilgisayarla iyte bilgisayar müh arasındayım
  • teknik universitede mühendislikher zaman daha iyidir derim.ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: GulKaratas

Bilgisayar yazmanı öneririm önü çok açık.Bu arada elektrikte erkek kız falan gibi bi ayrımın pek olacağını sanmıyorum.Bende 22k dayım marmara bilgisayarla iyte bilgisayar müh arasındayım
    ben sıralaması düşük diye iyte'yi pek düşünmedim açıkçası. hangisine öncelik vericeksiniz peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evedder -- 11 Temmuz 2015; 2:28:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MertGitar

teknik universitede mühendislikher zaman daha iyidir derim.ben

anladım çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: evedder

quote:

Orijinalden alıntı: MertGitar

teknik universitede mühendislikher zaman daha iyidir derim.ben

anladım çok teşekkürler
    marmara üniversitesinin mühendisliklerini pek övmüyorlar
    müh eğitimi sıralamasında da 27. olmuştu.
    ben olsam kesinlikle ytü derim.
  • hacıGandaLf H kullanıcısına yanıt
    peki teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektrik müh. ülkemizde çok gözde bir meslek yani mezun olduğunda aç kalma olasılığın çok düşük. Erkek işi olabilir sonuçta şantiyede çalışacağın zamanlar da olacaktır o kadar erkek içinde nasıl hissedersin seçim senin. Ayrıca marmara arkadaşın dediği gibi müh. için artık öldü diyenler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Jak -- 11 Temmuz 2015; 2:55:51 >
  • Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    iyice kafam karıştı şuan hem elektriğe hem de marmaraya karşı soğuğum. peki bilgisayar müh. için bu sıralamaya önereceğiniz üni var mı? ben hacettepe de düşünüyorum ama gelmeyecek gibi.
    Sıralaması yüksek diye marmarayı öne yazıcam tabi ama iyte yi de çok övüyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: GulKaratas

Sıralaması yüksek diye marmarayı öne yazıcam tabi ama iyte yi de çok övüyolar
    Öncelikle Hacettepe, olmazsa İyte veya Ege öneririm. 21 k'yım, Bilgisayar istiyorum bende 3 tercih yaptım, sırasıyla Ytü-Hacettepe-Ege. Ege Üniversitesini de araştırabilirsin, Türkiye'de belki piyasaya en hazır eleman yetiştiren CENG fakültesi olduğu bile söyleniyor. Hacettepe'nin de gelme ihtimali düşük ben puanında yükseliş bekliyorum İngilizce eğitimde daha 2. yılı olduğu için ama her ihtimale karşı yaz sen, ihmal etme
    Elektrik mühendisi direk şantiyede çalışır diye bir olay var mı bilmiyorum ama ben duyduklarımı söylüyorum, şantiyede çalışırsın diyenler var. Açıkçası bilgisayar müh. hiç düşünmediğim için araştırmadım o konuda bir şey diyemem. Sana önerim en iyi bilgileri bu bölümlerden mezun insanlardan alırsın onlar da "elektrik mühendisleri odası" gibi topluluklarda bulunurlar internete gir bak telefonla ara veya ulaşabileceğin bir yerdeyse git konuş, üniversitede olmadığın için reklam peşinde de koşmazlar sağlam bilgi alırsın.
  • GulKaratas G kullanıcısına yanıt
    marmara elektrik elektronik öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: airstream

marmara elektrik elektronik öneririm
    Elektrik elektronik müh. olarak, yazılım alanına yönelmen koşuluyla bilgisayar müh. yazmanı öneririm. Hem daha rahat iş bulursun hem de bir bayan için daha uygun. Üniversite sıralaması için ise ders içeriklerini incele yazılım ağırlıklı birini seç. Örneğin itü donanım ağırlıklıdır, önermem. Hacettepe yazılım ağırlıklıdır. Diğerleri hakkında pek bilgim yok, mezunlarına sormak lazım. Facebookta vs. grupları vardır.

Elektrik mühendisliğinde genel olarak şantiye ve saha görevlerin olur. İçeride proje çizersin ama sahada işi kontrol etmen gerekebilir. Şantiyenin şehre uzaklığı, işçilerin eğitim düzeyi, onlara söz geçirip iş yaptırtmak, iklim şartları zorlayıcı olabilir.

Elektrik ve makina mühendisleri, bilgisayar mühendislerine göre daha rahat memur olabiliyor, bu da bir seçenek. Ortalama 3500 lira maaş(eş de çalışırsa aylık 7bin liralık gelir), iş garantisi, özel sektöre göre daha rahat yıpratmaz, ailenize daha fazla vakit ayırabilirsiniz vs. vs. Bunların hepsi sizin seçimlerinize ve ne istediğinize bağlı.

Ayrıca bu bilgiler, bugünün durumunu anlatıyor. 5 yıl sonrayı düşünerek hareket edin, Elektrik/Elektronik müh. gereğinden çok fazla mezun veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 11 Temmuz 2015; 7:59:52 >

• bilgisayarla elektrige esit mesafedeysen yildiz kesinlikle marmarayla kiyaslanamaz bile. eger bilgisayar istiyorsan marmara yerine gtü ya da iyte secmelisin iki universite de turkiyedeki siradan unilerden oldukca kaliteli egitim vermekte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raphaël

bilgisayarla elektrige esit mesafedeysen yildiz kesinlikle marmarayla kiyaslanamaz bile. eger bilgisayar istiyorsan marmara yerine gtü ya da iyte secmelisin iki universite de turkiyedeki siradan unilerden oldukca kaliteli egitim vermekte
    Eğer yazılım ile uğraşmak istiyorsan İtü matematik mühendisliği yazabilirsin.
  • Önce bi ne okumak istedigine karar ver sonra universite sec derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoyto

Önce bi ne okumak istedigine karar ver sonra universite sec derim
    hepinize çok teşekkür ederim ben biraz daha araştırayım
  • Ytü elektrik iyidir şüphen olmasın
  • YTÜ ELEKTRİK +1
    elektrik ee'den daha iyi diyenler çok var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.