Şimdi Ara

YTÜ elektrik müh bitirdim yardımcı olurum tercihlerde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bölümümü düşünen arkadaşlara yardımcı olabilirim, haziranda mezun oldum.

• Hocam oncelikle hayirli olsun umarim mesleki hayatiniz istediginiz gibi gecer

Benim sorun su ytu de turkce okumanin herhangi bir dezavantajini cektiniz mi ben de 2 universite var kadamta turk alman elektrok elektronik ve ytu elektrik yurtdisi hedeflerim var siz olsaniz 2si arasinda neyi onerirsiniz turk alman da almanca ogrenmek cok ilgimi cekti
  • YTÜ elektrik mi Hacettepe elektrik mi?
  • mesleğin alanı geniş mi dar mı
  • İş olanakları nedir?

Yurt dışı olmazsa Türkiye'de neler yapılabilir maaşlar nasıldır
  • hocam üniversite hakkında da biraz bilgi versen olur mu? genel olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Clicker

Hocam oncelikle hayirli olsun umarim mesleki hayatiniz istediginiz gibi gecer

Benim sorun su ytu de turkce okumanin herhangi bir dezavantajini cektiniz mi ben de 2 universite var kadamta turk alman elektrok elektronik ve ytu elektrik yurtdisi hedeflerim var siz olsaniz 2si arasinda neyi onerirsiniz turk alman da almanca ogrenmek cok ilgimi cekti

Benim de o üniversiteden yeni haberim oldu. Kardeşim bu sene girdi sınava yazdırmayı düşünüyorum yurtdışı olanakları için. Berlin Teknik Üniversitesi öğretim elemanlarının yardımı-desteğiyle kurulmuş ve yaz okulunu Almanya'da okuma , Almanya'da staj bulma ve Alman firmalarında çalışma fırsatı tanıyormuş. Şahsen benim ilgimi çekti. Bunların yanında öğreneceğin Almanca da cabası. Düşünülebilir bir üniversite. Tek korkum vereceği eğitimin kalitesi çünkü öğretim üyelerine baktığım zaman (endüstri için) en başta görünen Alman hocaların telefon numaraları Almanya hattı. Okulda ders vermiyor olabilirler , geri kalan kadro da sayıca az ve ünvan olarak yetersiz geldi.

• Aynı bölüm değil kusura bakmayın ama YTÜ Elektronik ve Haberleşme nasıl bir bölüm sizce? Biri gelip Türkiye'de mühendisliğin önü kapalı,elektronikte ne yapacaksın paran yoksa vs dedi ailem bu yüzden sıcak bakmıyor.
  • Bölüm %100 türkçemi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Clicker

Hocam oncelikle hayirli olsun umarim mesleki hayatiniz istediginiz gibi gecer

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim umarım sizin de tercihiniz istediğiniz gibi olur.
    türk alman üni hakkında hiç bilgim yok hatta şimdi sizden duydum ismini o yüzden ben bir karşılaştırmak yapmayayım yanlış olur. çoğu okulda ingilizce olan bölümlerde dersler öğrencilerin baskısıyla türkçe işleniyor zaten. ülkemiz ünilerinde maalesef dil öğrenme öğrenciye kalan bir şey.çok bir dezavantajını yaşamadım, kendi çabalarımla geliştirdim dilimi. sen de dil kursuna gidebilir yurtdışına çıkabilir erasmus ile dilini rahatlıkla geliştirebilirsin, ki ayrıca hazırlıkta kendini derslere iyice verirsen dilini ilerletirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonzz -- 15 Temmuz 2017; 15:31:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frkts

YTÜ elektrik mi Hacettepe elektrik mi?

hacettepe elektrik müh değil elektrik elektronik müh. sen bu 2 mühendislikten hangisini okuyacağına karar vermelisin. benim kanaatim ytü elektrik
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrpablo

mesleğin alanı geniş mi dar mı

epey geniş. internetten araştırabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatalay

Bölüm %100 türkçemi ?

%30 ingilizce bölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: floki20

İş olanakları nedir?

Yurt dışı olmazsa Türkiye'de neler yapılabilir maaşlar nasıldır

internette bayağı bilgi mevcut bu konuda, araştırma yaptıktan sonra daha spesifik soruların olursa yardım olayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xoloer1

hocam üniversite hakkında da biraz bilgi versen olur mu? genel olarak

internette bayağı bilgi mevcut bu konuda, araştırma yaptıktan sonra daha spesifik soruların olursa yardım olayım.
  • ytü elektrik ihraç olayları sebebiyle bazı akademisyenlerini kaybetmiş.eğitimin seviyesinin biraz gerilediğini söylediler buna bağlı olarak ama köklü bir okul olmasından ötürü çok ciddi yansımaları olmamış.bende itü olmazsa yazarım diyordum ama hem itüye göre aradaki seviye farkı gittikçe açılıyor gibi yorumlar aldım. hem mezun olanlardan hem hala öğrenci olanlardan. bu konu hakkındaki yorumunuz nedir? bir de bölüm sürekli başarı sırası olarak geriliyor. nedeni ne sizce?sağolun şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hannibal96

Aynı bölüm değil kusura bakmayın ama YTÜ Elektronik ve Haberleşme nasıl bir bölüm sizce? Biri gelip Türkiye'de mühendisliğin önü kapalı,elektronikte ne yapacaksın paran yoksa vs dedi ailem bu yüzden sıcak bakmıyor.

2 bölüm de aynı fakültede olduğu için arkadaşlarım var elektronik haberleşmede. ayrıca türkiyede elektroniğin önü kapalı diyen kişi neye dayanarak bunu söylemiş anlayamadım. siz de görüyorsunuz savunma sanayii her gün gelişiyor. bu bölümde okuyan mühendislerin aselsan tai gibi yerlerde her zaman yeri vardır. savunma sanayii düşünmüyor iseniz de zaten elektronik haberleşme kendi içinde dallara ayrılan bir mühendislik ve bu dallara ihtiyaç hep oluyor. teknolojinin nasıl ilerlediğini siz de görüyorsunuzdur. hadi diyelim bunlar da olmadı. mühendislik demek zaten mezun olduktan sonra ar-ge'de çalışmak değildir sadece. satıştan, satın almadan, kalite kontrolden tutun da bir çok departmanda çalışabiliyor mühendisler. benim ilk stajımı yaptığım yerdeki kalite kontrol mühendisi ytü elektronik haberleşme mezunuydu ve maddi olarak oldukça iyi imkanları vardı. ama elektronik de haberleşme de zor işler. eğer elektroniği gerçekten seviyorsanız, ben bıkmam ,küçük ayrıntılardan sıkılmam diyorsanız tercih etmenizi tavsiye ederim. bölümü tanımak adına internetten videolar izleyip laboratuvarları görebilir, ders içeriklerine bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: patasana20

ytü elektrik ihraç olayları sebebiyle bazı akademisyenlerini kaybetmiş.eğitimin seviyesinin biraz gerilediğini söylediler buna bağlı olarak ama köklü bir okul olmasından ötürü çok ciddi yansımaları olmamış.bende itü olmazsa yazarım diyordum ama hem itüye göre aradaki seviye farkı gittikçe açılıyor gibi yorumlar aldım. hem mezun olanlardan hem hala öğrenci olanlardan. bu konu hakkındaki yorumunuz nedir? bir de bölüm sürekli başarı sırası olarak geriliyor. nedeni ne sizce?sağolun şimdiden

evet bazı hocalar ihraç edildi, ama yerlerinin doldurulabileceğine inanıyorum. itüyle arasında elbette bir seviye farkı var fakat bunun bir başka arkadaşa söylediğim gibi dağlar kadar fark yok. çünkü zaten bölüm ülkede 4 okulda var ve yıldız 2. sırada ülkede bu bölümde. sıralamanın düşmesine gelince itüde de ytüde de sıralama geriliyor. ama diğer mühendislik bölümlerinin de geriliyor olduğunu duymuştum, yanılmıyorsam sağlık sektörüne daha çok ilgi gösterilmesinin sebebi olabilir bu. biliyorsunuz ülkemizde bu sektöre özellikle doktorluğa büyük bir düşkünlük var. ama dediğim gibi bu yorumumda yanılıyor da olabilirim. rica ederim

• patasana20 kullanıcısına yanıt
    Nedeni kontenjanın itü'ye göre yüksek tutulması, ama giderek düşürüyorlar 2 sene önce 139'du, geçen sene 130 oldu, bir 80-90'a düşmesi lazım ama kademeli düşürüyorlar doğal olarak. Ciddi yansımaları oldu, ama yapacak bir şey yok.
  • Siz suan hangi pozisyona ne kosullarda calısıyorsunuz bildiginiz diller nelerdir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.