Şimdi Ara

YTÜ hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıldız Teknik Üniversitesinin Davutpaşa'daki fakültesi yani fen-edebiyat hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyim??? İstatistik bölümü yazmayı düşünüyorum 330 puan aldım... İstanbul olsun istiyorum da hani belki Eskişehir de olabilir ea da 321 aldım Anadolu iktisat(ingilizce) tutuyor sizce o bölüm nasıldır???

• az önce senin gibi istatistik isteyen bir arkadaşada cevap yazdım. bak o 330 puanla git ogu makinayı yaz emin ol ytu istatistikten çok çok daha iyidir(karşılaştırmak bile yanlış).sen bilirsin ama o puanla mühendisliklere yüklen derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: auzbek

az önce senin gibi istatistik isteyen bir arkadaşada cevap yazdım. bak o 330 puanla git ogu makinayı yaz emin ol ytu istatistikten çok çok daha iyidir(karşılaştırmak bile yanlış).sen bilirsin ama o puanla mühendisliklere yüklen derim.

bence de öyle. mühendislikle istatistik karşılaştırılamaz bile.
  • İyi tamam da ben baştan beri istatistik üzerine yoğunlaştırmıştım kendimi ve araştırdım buna göre iş alanının çok geniş olduğu kanısına vardım ama bunun yanında acaip zor bi bölümdür dediler bana herkese göre değildir yani ben de tabi bocaladım... Siz makine diyorsunuz iyi tamam güzel bi meslek olabilir ama şu anda bu bölümün çok fazla mezunu var ve bence mühendislik olacaksa da teknik üniversiteden olmalı bence(bu benim şahsi fikrim)... Bilmiyorum heryere sordum bu istatistiği güzel tepkiler aldım okumasının zorluğu dışında siz böyle deyince de şaşırdım kötü falan.. İstaistiği de biraz açsak aslında şu anda pek fazla bilinmeyen bi bölüm ben de merak sarana kadar bilmiyordum doğrusu... İstatistik bölümü hakkında bilginiz varsa lütfen buraya yazın şimdiden sağolun... Bi de ben matematiği severim istatistik de bildiğim kadarıyla matematik üzerine dayalı olması lazım??

• arkadaş ben bu sene aldığım istatistik dersine göre şunu söyleyebilirm:herşey varsayımlardan,olasılıklardan ibaret , gerçekçi hiçbişey yok.zaten istatistik "insaları kandırmak için uydurulmuş bir bilim "olarak nitelendirilir. evet sağlam matematik öğrenirsin.ama bunu kat kat fazlasnı mühendsliktede yapabilirsin.ayrıca müh. matematiğinden acayip zevk alacağını tahmin ediyorum(matematiği seven biri olarak).
  • Ben iktisat okuyorum. Bol bol istatistik dersi aldık.

Eğer matematiği seviyorsan, varsayımlar, çıkarımlar ispatlar seni sıkmıyorsa yazabilirsin.

O bölümde okumakta olan arkadaşlarım pek memnun değiller çünkü somut dünyadan kopup acayip teorilerle filan uğraşıyosun

Ben de senin puanını almış olsam mühendislik yazardım

iktisat için de benzer şeyler geçerli. Bayağı bir kısmı iktisat derslerinin istatistiğe dayalı, matematik önemli
  • http://www.ist.yildiz.edu.tr/

Yıldız istatistik bölümü web sayfası....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ hakkında sorular
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bölümü bilmiyorum ama okul hakkında bilgi vereyim.
    davutpaşa eski askeri kışla; kimya-metalurji fakültesi, fen-edebiyat fakültesi, yabancı diller yüksek okulu olmak üzere 3 fakülte var. 800 metrelik bi yokuşu var ormanın içinde yeşillik bol.

fen edebiyat fakültesi taş bina, kışın sıcak yazın soğuk u şeklinde devasal bi bina. eskiden komutanların içeride jiplerle gezdiklerine dair rivayetler var. uzunluğu (ne kadardı tam hatırlamıyorum) km yle ölçülüyo.

neyse, ilk gelişinde yadırgayabilirsin ortamı biraz, çünkü dediğim gibi alışık olduğumuzun aksine doğal bi ortam, orman gibi yani. ama kısa bi sürede alışılıyo. zaten taşın duvarın bize hayrı yokta olsun.

önümüzdeki yıllarda beşiktaştaki fakülteleride taşımayı düşünüyolar buraya.

spor salonu falan var güzel.

daha ne diyim bilmiyorum valla, sormak istediğin özel bişey varsa o kampüsle ilgili cevaplayabilirim.
    bu arada ben kimya-metalurji fakültesindeyim...

• @expo çok güzel anlatmışın walla, ana giriş kapısından her iki yana 300er metre uzunluğunda bi bina! kapıları da otomatik
  • quote:

Orjinalden alıntı: peshhmerge

@expo çok güzel anlatmışın walla, ana giriş kapısından her iki yana 300er metre uzunluğunda bi bina! kapıları da otomatik

daha o 300 er metreden sonra dönüpte devamı var
  • he ya hatırlatma bak yine aklıma metrodaki ses geldi "davutpaşa yıldız teknik üniversitesi kampüsü" ühüüü
  • Istatistik düsünüorsan Istatistik ve Ekonominin karisimi olan ekonometri bölümüne bir göz atmanı öneririm. Davutpaşa kampüsüne gelince.. BILDIGIN ORMAN! Ve sehir merkezine yani sosyal hayatın yogunlasitigi bolgeye oldukca uzak! Onun dısında YTü ile ilgili pekte parlak şeyler duymuyorum bunuda ekliim. Mesela ögrenci işleri BERBAT çalışıyormuş. Bunu birbirinden çok alakasız üç-beş insandan duydum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: expo

bölümü bilmiyorum ama okul hakkında bilgi vereyim.
    davutpaşa eski askeri kışla; kimya-metalurji fakültesi, fen-edebiyat fakültesi, yabancı diller yüksek okulu olmak üzere 3 fakülte var. 800 metrelik bi yokuşu var ormanın içinde yeşillik bol.

fen edebiyat fakültesi taş bina, kışın sıcak yazın soğuk u şeklinde devasal bi bina. eskiden komutanların içeride jiplerle gezdiklerine dair rivayetler var. uzunluğu (ne kadardı tam hatırlamıyorum) km yle ölçülüyo.

neyse, ilk gelişinde yadırgayabilirsin ortamı biraz, çünkü dediğim gibi alışık olduğumuzun aksine doğal bi ortam, orman gibi yani. ama kısa bi sürede alışılıyo. zaten taşın duvarın bize hayrı yokta olsun.

daha ne diyim bilmiyorum valla, sormak istediğin özel bişey varsa o kampüsle ilgili cevaplayabilirim.

Mesela gezmek istiyorum taksim e beşiktaş a falan gitmek istiyorum ne kadar sürer?? Ordaki hayat nasıl öğrenci hayatı sıkıcı mı? Ortam nasıl sıkıyor mu adamı? Fakülte nasıl kaliteli mi? Öğretim üyeleri falan nasıl? Kaliteli mi? Sonra yurt olayı falan nasıl olur? Yakın yurt var mı? Özel yurt olarak? Ya anlat işte(seni de yoruyorum ama)... Ben şunu söyleyeyim ben tek çocuğum sıkıntıya falan gelemem o yüzden soruyorum Bi de sosyal hayat nasıl orda?

• quote:

Orjinalden alıntı: Bbjk1985

quote:

Mesela gezmek istiyorum taksim e beşiktaş a falan gitmek istiyorum ne kadar sürer?? Ordaki hayat nasıl öğrenci hayatı sıkıcı mı? Ortam nasıl sıkıyor mu adamı? Fakülte nasıl kaliteli mi? Öğretim üyeleri falan nasıl? Kaliteli mi? Sonra yurt olayı falan nasıl olur? Yakın yurt var mı? Özel yurt olarak? Ya anlat işte(seni de yoruyorum ama)... Ben şunu söyleyeyim ben tek çocuğum sıkıntıya falan gelemem o yüzden soruyorum Bi de sosyal hayat nasıl orda?

Dostum ben anlatıyım.. Okuyan arkadaşların tecrüblerinden yola çıkarak. Davutpasa-taksim rahat 40-45 dk'nı (trafik yogun degilse) alır. Ogrenci hayatından ne bekledigine baglı sıkıcılık olayı. Ama kampüs cokta renkli degil die duymuştum. Yakında Edirnekapı Erkek ogrenci yurdu ve Atatürk Ogrenci Sitesi var. Edirnekapıyı bilmem ama AOS odaları ve banyoları dısında cok güzel bir yurt. Sosyal hayata gelince.. BURASI ISTANBUL!! Türkiyede herseyin ''EN''i burada.. Yani en cılgın ortamlarıda burda en kültürel olaylarıda.. En heyecanlı spor müsabakalarıda burda yapılır, en büyük fuarlarda.. En ekonomik yerde burasıdır, en pahalı yerde.. Önemli olan senin ne istedigin?!

• Kardeşim sen özel yurtlardan mı bahsettin AOS diye falan? Özel yurtlar hakkında bi bilgin varmı? Oraya gidersem memnun kalır mıyım? Sen de Davutpaşada'sın herhalde sen memnunmusun? Orası geri kalmış falan diyorlar bu ne kadar doğru(Davutpaşa için)?
  • quote:

Kardeşim sen özel yurtlardan mı bahsettin AOS diye falan? Özel yurtlar hakkında bi bilgin varmı? Oraya gidersem memnun kalır mıyım? Sen de Davutpaşada'sın herhalde sen memnunmusun? Orası geri kalmış falan diyorlar bu ne kadar doğru(Davutpaşa için)?

AOS (Atatürk Ogrenci Sitesi) ozel degil dostum, ama inan bana öyle bir ortamı var ki özel yurtların bile cok ötesinde bircok açıdan. Mesela Kapalı Spor Salonu, Dev gibi bir bahcesi, 15 masalık bilardo salonu, 120 bilgisayarlık internet cafesi, dehset ucuz olan ve son filmleri gösteren sinema salonu, bayan-erkek kuaforleri, fotokopicisi, erkeklere saat kacta gelirsen gel serbest olan girisi (kızlar icin 23.00'da son giris), erkeklerden yoklama ve benzeri sacmaliklarin alinmamasi, inanılmaz güzel rus hatunları, Anadolunun bagrından kopup gelmiş ve herseye maydanoz yagız delikanlıları, basketbol-futbol-voleybol takım ve turnuvaları, hafif metronun ögrencileri resmen kapısına bırakması vs vs vs...

AOS gercekten ozellikle ev durumun yoksa iyi bir tercih.. Aulık 45 YTL ama bunun yaklasık 30YTL'si yemek fisi olarak sana geri dönüyor..

Davutpaşaya gelince. Dedigim gibi orası kampüsten cok komando egitim merkezi gibi biryer.. ORMAN!! Ben Istanbul Universitesi ana kampüsteyim.. Ikisini karsilastirmiorum bile.. Davutpaşa biraz taşra bi alan genel hatlarıyla.. Zaten surların dısında kalan pekcok yer öyle... Hayat içerde...

• quote:

quote:

davutpaşanın orman olduğu doğrudur ama odtüde ormanda
    ayrıca davutpaşa şehrin göbeğinde, neresi şehir dışı? topkapı ve merterin arasında bumu şehir dışı. etrafı sanayi bölgesi yerleşim yerleride var tabi. ayrıca metro okulun önünde. tabi metrodan inip okulun içine girince ya o yokuşu çıkıcaksın yada bedava olan iett ve halk otobüslerine atlicaksın fen edebiyat fakültesine kadar götürüyor. anlicağın okulun içinde dolaşıyor yani otobüs.
    etrafında cafe restaurant falan yok pek bence tek sorunda bu ama ulaşım araçları var beşiktaştaki kampüse 35-40 dk.da gidebilirsin, tabi birkaç farklı hat var bazısı daha uzun sürüyo.
    sen nerede oturuyorsun eğer avrupa yakasındaysan ulaşım senin için zor olabilir gerçi 500es otobüsü var tuzlada kalkıyo, geliyo binanın önüne kadar. cevizlibağda, topkapı yurtlar var yakın olarak yada beşiktaşta bi yurtta kalırsın ki oradada güzel yurtlar var okula servisle gelip gidebilirsin.
    öğretim üyeleri falan iyi yani tabi arada kıl diye tabir ettiklerimizde oluyo heryerde olduğu gibi ama sonuçta YTÜ yani kaliteli bir okul. bence en güzeli sen git bi gez orayı, gerçi ilk gezişinde beğenmeyebilirsinde...

• quote:

he ya hatırlatma bak yine aklıma metrodaki ses geldi "davutpaşa yıldız teknik üniversitesi kampüsü" ühüüü

o sesten ben de nefret ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: koko_

quote:

he ya hatırlatma bak yine aklıma metrodaki ses geldi "davutpaşa yıldız teknik üniversitesi kampüsü" ühüüü

o sesten ben de nefret ediyorum

alalaaa benim hoşuma gidiyo halbukisevmeyi bilin arkadaşlar

• Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.