YTÜ Makine ve Kom yazmayı düşünüyorum. Ancak biri Esenler'de iken diğeri Beşiktaş'ta. Bu iki kampüsün birbirlerine üstünlüğünü, çevresini vs. bilen varsa aydınlatabilir mi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YTÜ KAMPÜS
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
biri beşiktaş öteki esenler , ilçe olarak beşiktaş fersah fersah daha iyi beşiktaş kampüsüde güzel ama küçük davutpaşa da daha bir üniversite havası var ayrıca ucuza dışardan yersin beşiktaş pahalı
-
esenlerde sustalı yeme ihtimalin yüksek, malum ırk popülasyonu baya yüksek maalesef.
-
Beşiktaş pahalı bir yer değil ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
he ucuz dimi en kötü yemek 250tl
-
Kampüs esenler'de ama dışarıyla bir bağlantınız yok. 10 sene önce mezbelelik bir yerdi ancak son gittiğimde epey gelişmiş. Zaten ulaşım için ana kapıyı kullanıyorsunuz ve direk metro durağına açılıyor. Güvenlikle ilgili komiklik yapmaya çalışan kopillere kulak asmayın.
Zaten Beşiktaş diye gittiğiniz kampüs bir anda Davutpaşa'ya da taşınabilir. Rektörün kullandığı binaya Cumhurbaşkanlığından tahliye emri gelmişti :D Yarın bir gün tüm kampüsü boşaltın da diyebilirler.
Makine okuyorum. Davutpaşa Kampüsü tam anlamıyla bir üniversite kampüsü havasında, adeta ayrı bir şehir gibi. Geniş alanları, çeşitli sosyal ve akademik olanakları ile öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü imkanı sunuyor. Burada kendinizi büyük bir üniversite topluluğunun parçası gibi hissediyorsunuz.Ayrıca okulun nerdeyse her kulüp etkinliği burda yapılıyor.Konserler dahil.
Öte yandan, Beşiktaş Kampüsü ise köklü bir zengin lisesi atmosferinde. Kampüs oldukça küçük,3 tane kahveci var veayrıca okul yemekhanesi. Bu da hem avantajlar hem de dezavantajlar getiriyor. Beşiktaş Kampüsü'nün küçük olması, öğrencilere daha samimi ve topluluk odaklı bir ortam sunuyor. Hocalar ve öğrenciler arasındaki iletişim daha kolay ve yakın oluyor.
Ancak, Beşiktaş Kampüsü'nün asıl çekici yanı, şehrin tam merkezinde yer alması. Ders çıkışında arkadaşlarınızla birlikte ister Nişantaşı'na, ister Kadıköy'e kolayca geçebilirsiniz. Bu, şehrin sunduğu sosyal ve kültürel olanaklara hızlı erişim sağlıyor. Tabii ki Beşiktaş daha pahalı bir semt, ancak Davutpaşa'nın B kapısı çıkışındaki esnaflarla aşağı yukarı aynı fiyata yiyecek ve içecek bulabilirsiniz.
-
Beşiktaşta okumasak inancaz aw
Hocam bence bölüme karar verin iki kampüsün de avantajları çok, kötü yanları pek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreboss -- 20 Temmuz 2024; 13:18:24 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@DextriN007 @faruk @richardfeymanınsaçı hocalarım sıralamam 21.633 .YTÜ KOM %30 İngilizce geçen sene 21.387 ile kapamış. Gelir mi sizce ya ? Bu sıralamalarda YTÜ Kom kadar içime sinen bir şey pek bulamadım.
randy hocam bu sene yeni açılan bölümlerin vs. etkisiyle gelebilme imkanının olduğunu söylemişti ama sizin de görüşünüzü
almak isterim. Bu arada KOM'un hem %30 hem %100 İngilizcesi 5'er kişilik kontenjan artışına gitmiş.
Aslında mümkün olsa mat müh. de yazarım, 16.507 ile kapamış ve 5 kişilik kontenjan arttırmış.
Makine 26.723 ile kapamış ve 5 kişilik kontenjan artışına gitmiş. Ancak makine okumak istediğimden emin değilim. Okursam ortalama kasar ytü ceng'e yatay geçiş denerim.
-
makinede nasıl ortalama kasıcan çok zor bölüm bunların hiçbiride gelmeyebilir en gelecek olanı makine gibi duruyor
-
ilk sene kasılır gibi hocam. Ben de açıkçası sadece makine gelir diye düşünüyorum. Düşük de olsa yeni açılan bölümlerin ve kontenjan artışlarının etkisiyle %30 Kom'un gelebileceğini düşünüyorum. Eğer isterseniz ve müsaitseniz size özelden neleri yazmak istediğimi atabilirim.
-
Mekatronik okuyorum, ben davutpasa kampüsünü daha çok seviyorum çünkü gerçekten bir üniden ortam olarak ne istersen orada var, tabi besiktas kampüsü konum olarak karsilastirilamaz ama dediğim gibi kampüs ortamı yok Beşiktaşta
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ortalamayla cenge geçmen mümkün olmayabilir çünkü alakasız bölümlere yatay geçişi zorlaştırdılar diye biliyorum ayrıca önünde elektrik,kom,ehm gibi bölümlerden adamlarda olucak bence çok zor
-
Bölümden memnun musunuz hocam ? Kaçıncı sınıfsınız ? Hangi alana yönelmek istiyorsunuz ? Bölüm adındaki gibi mekanik ağırlıklı mı ? Ayrıca forumlarda mekatronik kötüleyen çok gördüm her yere açılması vs. gibi sebeplerle. Bu nedenle emin olamadım. Geçen sene %30 İngilizcesi 21.399 ile kapamış ve bu sene 5 kontenjan daha açılmış. Gelmesi bile düşük ihtimal ama yine de sorayım dedim.
-
YTÜ Elektrik nasıl peki sizce hocam ? 34.345 ile kapamış ve 5 de kontenjan açılmış
-
2. Sınıfa geçtim bölümden genel olarak memnunum tabi ki bazı zorlukları ve kotu yanları var. Birçok alanı içerdiği için yoğun bir programı var ve hani ben zaten diğerleri gibi detaylı almayacağım dememek gerekiyor alıyorsun çünkü ve hocalar acımıyor cidden diğer bölümlerde pek rastlanmaz ama 1. Sınıfın 2. Döneminde 3 tane bölüm dersi içeriyor ve örneğin malzeme biliminden en yuksek 3 kişi bb geçti ve bölümün yarısı kaldı, ayni şekilde cpp'den de yarıya yakın kaldı. Ytü mekatronik mekanik ağırlıklı ama bu biraz azalıyor yapılan müfredat güncellemesiyla yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi dersler zorunlu hale getirildi. Ben elektronik alandan gidecegim gibi, bir kulüpte de o departmanda görev aldım ama çok farklı alanlara yönetebilirsin zaten bolumdekileri kulüplerde vs. görürsen anlarsın. Büyük ihtimalle sana gelmez ama ben makine yazmanı da öneririm. Ytu'ye makine bazlı bölümlerde gözü kapalı güvenebilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Davutpaşa kampüsü esenlerde diye insanlar yok sustalı yersin zart zurt boş konuşuyor çevresinde 1 tane bile çakal keko yok esenlerin güzel yerinde kampüs. Zaten güngören,esenlerin ortasında sayılır kampüs. Etrafı gayet güzel esnafları güzel. Ortamı da çok daha iyi ağaçlı yeşil bir kampüs. Esenler dediğim zaman hemen hapçı balici tayfa aklına geliyor insanların ama asla öyle bir durum yok.
Hocam bu sene kacla kapatir sizin bolum
10kdan aşağı kapatır büyük ihtimalle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- sayısal 150 bin için kaç net
- koç ilk 100 bursu
- bitmeyen kartuşlu yazıcı tavsiyesi
- türk telekom mühendis maaşları
- ayt kimya kaynak önerileri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X