Şimdi Ara

YTÜ-KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSLİĞİ(ing)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 29bin sıralama geldi aekadaşlar.burayı yazmayı düşünüyorum,bilgisi olan var mı okul bölüm geleceği eğitimi vb

• Yok mu gençler bilgi sahibi olan ya
  • hacıGandaLf H kullanıcısına yanıt
    Ben bu bölümde okuyorum, soruların varsa cevaplayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hscakir

Ben bu bölümde okuyorum, soruların varsa cevaplayabilirim.

Hocam merhabalar,ben ytü mak istiyordum ama 29 gelince vazgeçmek zorunda kaldım.biraz araştırınca kom da ilgimi çekti.bölümün + ları -leri neler ,iş bulma sıkıntısı var mı ,işe girince maaşların nasıl olucak ,şuanki aklınız olsa yine okur muydunuz ?
    Merhaba, öncelikle şunu söylemek istiyorum bölüm çok eski ve yaygın bölümlerden biri değil. Bu sene bizim okulda ilk defa mezun verdi. Fakat mezunlar nerede çalışmaya başladı henüz bir bilgim yok. Sen de araştırmışsındır. Kontrol ve otomasyon mühendisliği bölümü Türkiye'de 3 üniversitede var. Bunlar İTÜ, YTÜ ve Doğuş. Bu 3 üniversite yılda yaklaşık 300 öğrenci alıyor. Makine, inşaat gibi mühendislikler ile kıyasladığında, mezun olduğun zaman çok az meslektaşın olacak. Eğer piyasada iş imkanı da varsa kesinlikle işsiz kalmazsın ki bölümün internet sitesinde şöyle bir yazı var: "Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneğinin İleri Teknoloji Kenti adlı projesinde yer alan verilere göre 2015 yılına kadar Kontrol ve Otomasyonla ilgili olarak, yaklaşık 8.000 Kontrol ve Otomasyon ara elemanına, 12.000 kontrol ve otomasyon mühendisine ve kontrol ve otomasyon alanında uzmanlaşmış 10.000 yeni araştırmacının yetiştirilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Ücretlendirme politikası, çalışılan sektör ve pozisyon göre değişiklik göstermekle beraber, yeni mezun bir mühendis ortalama olarak asgari ücretin 6-7 katı ücretle başlamakta ve belli bir tecrübe kazandıktan sonra giriş ücretinin 2-3 katına çıkabilmektedir." Bölümle ilgili şunları da söyleyebilirim, bölümde görev yapan 2 Profesör, 2 Doçent, 6 Yardımcı Doçent, 13 Araştırma Görevlisi var. Aklında başka bölüm varsa akademik kadrolarını incelemeni tavsiye ederim bu arada. Ayrıca bölüme ait 9-10 tane de laboravutar bulunuyor ki teknik üniversitelerin en büyük avantajı öğrencilerin uygulama yapabilecekleri laboratuvar imkanlarının yüksek olmasıdır. Eğitimin yanında öğrenci kulüpleri de çok fazla var. Ben robotik ve otomasyon kulübünde görev alıyorum hatta. Son olarak tabiki her üniversite ve bölümün ufak sıkıntıları mevcut ama ben üniversiteden ve bölümden gayet memnunum, daha iyi ve gelişmiş olabilir mi, olabilir gelişmişliğin sonu yok sonuçta.

• Hocam ben de siteyi inceledim.asgarinin 6-7 katı falan çok para yav bana biraz fazla gibi geldi sanki ,peki hocam dersleri nasıl zorluğu bakımından ?
    Ben bu sene hazırlık okudum henüz bölüm derslerini almadım fakat ilk sene temel dersleri alıyorsun fizik, matematik gibi, 2. sene dersler tavan yapıyor. Araştırdığım ve duyduğum kadarıyla az ama öz ders var.
  • Hocam bölüm tanıtımı ne zaman oluyor bi bakmak istiyorum da :)
    Bir de mesela sağlam ortalama yapıp ,atıyorum endüstriye geçme şansımız var mı
    7-8 Temmuz'da Davutpaşa Kültür ve Kongre Merkezi'nde tanıtım günleri var. Gitmeni tavsiye ederim. Ayrıca eğer hazırlık okursan, dönem içinde bölümleri tanıtma amaçlı konferans, seminer düzenleniyor. Evet, ortalaman yüksekse kurum içinde veya kurumlar arası yatay geçiş yapma imkanın var.
  • Hocam ingilizce hazırlığı nasıl ?
    Hazırlık okurken 1. dönem sonlarında sıkılmaya başladım ve ikinci dönem de sıkıcı geçti. A, B ve C kurları var, ben A kurundaydım. A kurları öğleden sonra, B ve C kurları sabahtan eğitim görüyor. Öğleden sonra eğitim gördüğün için günü verimli olarak geçiremiyorsun. İngilizce eğitimi de çok iyi değil, yalnızca hazırlığı geçecek kadar eğitim veriliyor. Uzman seviyesi yani advanced seviyeye kadar ingilizce öğrenmiyorsun intermediate yani orta seviye bir ingilizcen oluyor. Yazın çalışıp hazırlığı geçmeni tavsiye ederim. 1 sene dinlenmek istiyorum, boş durmak istiyorum diyorsan hazırlık okuyabilirsin.
  • Çok teşekkür ederim hocam,keşke biraz mezunların çalıştığı yerler ile (ytü mezun olanların) bilgimiz olsaydı.😊
  • Bu arada benim ingilizcem 0 hep kopyayla 45 zor aldım bana mecbur hazırlık ;)
  • Asgari ücretin 6-7 katıymış
  • Bu kadar aşağılama tarzı üsluba gerek var mı ?
    Rica ederim, bildiğim kadarıyla dönemdeki herkes de mezun olmamış. Eğer ingilizcen 0 ise okumalısın o zaman, sonuçta %100 ingilizce eğitim göreceksin zorlanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacıGandaLf

Bu kadar aşağılama tarzı üsluba gerek var mı ?

Hocam bölümle alakalı bir lafım yok. Hatta kendim için de araştırdım yazmayı da düşünüyorum. Asgari ücretin 6-7 katını çok az bir üniverstede olan yeni bir bölümün mezunu alamaz. İtü odtü makine mezunları o kadarla başlamaz.işkembeden sallanmis ona guldum ben.
  • Herkes mezun olmamış derken dersten mi kalmış yoksa başka bir unsur mu var hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atikoo12

quote:

Orijinalden alıntı: hacıGandaLf

Bu kadar aşağılama tarzı üsluba gerek var mı ?

Hocam bölümle alakalı bir lafım yok. Hatta kendim için de araştırdım yazmayı da düşünüyorum. Asgari ücretin 6-7 katını çok az bir üniverstede olan yeni bir bölümün mezunu alamaz. İtü odtü makine mezunları o kadarla başlamaz.işkembeden sallanmis ona guldum ben.

Abimiz siteden alıntı yapmış usta yıldızın sitesinde aynısı yazıyor
    Tam olarak bilmiyorum, proje yüzünden dersleriyle ilgilenememiş derslerden kalmış, erasmus'a gittiği için alttan dersleri kalanlar falan olmuş olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.