Şimdi Ara

YTÜ Mekatronik Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölüm hakkında neler düşünüyorsunuz? Multidisipliner bir bölüm olması benim ilgimi çekti.

• Bölüm TR'de ilk defa Kocaeli Teknik'te açılmış sanırım. Onun dışında pek bir şey bilmiyorum bölüm hakkında. Up.
  • mekatronik okuyacağına ya makina oku ya da elektrik/ehm oku. ne kadar uzmanlık o kadar iyi. çok şeyden azar azar bileceğine az şeyden çokar çokar bil.

• Türkiye’de adamdan saymıyorlar üstteki elemanın dediği gibi ya makine ya da ee oku bunun yerine
  • okuma. iş alanı yok.

• Duyduğuma göre meslek liselerinin eskiden yaptığı görevi şimdi yapmak amaçlı açılan bölümlerden biri. Ara eleman yetiştiriyor sanırsam. Meslek liseleri eskisi gibi değil sonuçta
  • mekatronik okuyacağına eem ya da makine oku

• Matematik Öğretmenliği ya da Fizik Öğretmenliğini tercih ederim. Türkiye'de mühendisliğin rulet kadar riskli olduğunu düşünüyorum ama çevre varsa durum değişir tabii ki.

• Gerçekten soğutunuz beni -_- Tek sıkıntı dediklerinizin ne kadar doğru olduğu.

• yusswf Y kullanıcısına yanıt
    herkes bosa sallamıs 5k ya girsem yine ytü de ya da taü de mekatronik yazarım

benim dediğim gayet doğrudur çünkü bu bölümün olduğu fakültenin ana bölümünde okuyorum. az bişey de olsa bilgim vardır bence.

• Kuzenim makine bitirmişti ( yaş farkı baya var ) yıllar önce ona sormuştum mekatroniği oda makine daha mantıklı demişti .
  • Uzmanlık konusuna hiç girmiyorum bile.

İş hayatı kısmına bakacak olursak, özellikle küçük ölçekli şirketlerde diğer bölüm mezunlarına kıyasla daha çok yük bindirirler üzerinize. Pek avantajlı değil bana sorarsanız.

• Ytü makine türkçe ama mekatronik ingilizce bunun da bir avantajı yok mu ?

• Bahçeşehir Üniversitesi Mekatronik mezunu bir tanıdığım bölümüyle ilgili bir iş bulamadı şuan başka bir alanda çalışıyor. Bence mekatronik yerine eğer ilgin varsa Ehm veya makine daha mantıklı ama sen yine de linkedin ' den mezunları bul konuş daha net bilgi verirler.

%30 İngilizce sandığın gibi kötü bir şey değil. Yine de son karar senin

• Türkçe dedikleri bölümler yüzde 30 ingilizce mi

Evet %100 ingilizce olan bölümler ile aynı hazırlığı okuyorsun, aynı sınava giriyorsun, hazırlığı geçmek için aynı yeterliliği sağlaman gerekiyor. Tek fark %100 İngilizce olanlar bütün derslerini İngilizce alırken en az %30 İngilizce olanlar bazı derslerini Türkçe bazılarını İngilizce alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-523C67B3C -- 10 Temmuz 2021; 14:36:15 >
  • Bilgilendirmen için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.