Şimdi Ara

yuceahmet'in sinema ve stereo sistemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun, sıfırdan başladığınıza göre öncelikle bina yapımında odanın özelliklerini en uygun şekilde tasarlayın derim.
    Örneğin; akustik açıdan kabus olan kare odadan kaçının, duvarları akustik açıdan en iyi malzeme ile örün, kapı ve pencereleri amaca göre konumlandırın, yüzen oda tarzı bir uygulama düşünün, tavan için akustiğe uygun bir tasarıma gidin vb derim.
    Bu tarz uygulamalar en az cihazlar kadar etkili.
    Tasarımda hata yaparsanız, cihaz olarak ne alırsanız alın yeterli verimi alamazsınız.
  • yuceahmet kullanıcısına yanıt
    forum adına ilginç bir başlık olacak sn. @yuceahmet, bir kezden buradan hayırlı olsun diliyorum,siz zaten şunu mu alayım bunu mu alayım aşamalarını
    kendiniz geçmişsiniz anladığım kadarı ile aslında en zoru başarmışsınız farkında olmadan,bütçe büyük doğal olarak bu hobiyi
    yakından takip eden herkesin gönlünde başka aslanlar yatar,o nedenle cihazların kararı verilip siparişler geçildiğine göre ben olsam şunu alırdım
    kısımlarını geçebiliriz.

Merak ettiğim 55m2 hatırı sayılır bir alan ve cihazları aldığınız yer ile kurulum için profesyonel bir destek alıp almayacağınız,McIntosh ların yeni distiribütörü
    Extreme Audio buradan mı temin ettiniz yoksa bir şekilde yurt dışı kaynaklı mı olacak?

Cihazların içinde bir de turntable görüyorum,bu aynı ortamda mı kullanılacak,işin içerisin de stereo olunca iş biraz daha büyüyebilir :) Kablolama,akustik ölçümler
    vs anlamında...

Forumda bu hobiye gönül vermiş bir çok üstad var hepsi yeri geldiğinde tavsiyelerini esirgemeyecektir ama projeksiyon başlığında da söylediğim gibi bu işlere
    yabancı iseniz profesyonel bir yardım almanız yerinde olacaktır.

Odanın yapım ve cihazların kurulum aşamalarını bizle sıcağı sıcağına paylaşırsanız ,hepimiz için güzel bir tecrübe olur.

tekrar hayırlı olsun.

• astramastran'ın düşüncelerine aynen katılıyorum,çok güzel özetlemiş.Artı süreci ve sonucu heyacanla bekliyorum.

Bugün üç olacak ama sn väliaikaista,yukarda ortamın krokisi var sinema odası 6,5 mye 8,5 metre olarak 55 m2.Yani kare değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

çok detaylı inceleyemedim ama ilk gozume takılan 4k projeksiyon.
    bana sorarsan bence şimdilik bulaşma.neden dersen hem çok pahallı hemde 1080p bir projeksiyon şu an için yeterlidir.buyuk ekranda zaten seni mest edecek kadar fark olacagını zannetmiyorum.bence şu an için fullhf bir projeksiyon al bir iki seneye 4k ya geçiş yaparsın.daha uygun olur tabi kendi fikrim.yoruma açıktır tabi.

Şaka herhalde 4k projeksiyonun fiyatı ,diğer ekipmanların yanında devede kulak kalır...

Kesinlikle lafı bile olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuceahmet kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Sonucu merakla bekliyorum. Güzel cihazlar seçilmiş. Bence hepsinin aynı marka olmasi sinerji açısından pozitif katkı sağlayacaktır.Güzel de bir akustik uygulama ile sonuç muhteşem olacaktır diye düşünüyorum.

• Ev Projesini İngilizler Çizmiş .herhalde Hintli ustalar ve İngilizce bilen Kenyalı işçilerde inşaatı yürütecek . Ama inşaat bitene kadar bu cihazlar eskir. Bence biraz beklemek gerekmezmiydi
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    yanılmıyorsam ev bittiğinde planlara bakılırsa böyle bir şey olacak;

http://houseplansandmore.com/homeplans/houseplan101S-0023.aspx

yuceahmet'in sinema ve stereo sistemi

Niye eskisin? Orada kolay eskiyecek projeksiyon dışında bir cihaz göremiyorum. O da yeni çıktı hemen eskimez.

• Bu ne hız üstadım . Yoksa bu projede sizinde gözünüzmü var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 26 Haziran 2014; 11:13:22 >
    böyle bir projede gözü kulağı olmayan yoktur herhalde :),

sn@yuceahmet bir hayalini gerçekleştiriyor belki bizde ilerde gerçekleştiririz,kim bilir.
  • Bu arada , linkini verdiğiniz site süper, Araştırmacı yanınızı çok takdir ettim. Tebrikler
  • quote:

astramastran'ın düşüncelerine aynen katılıyorum,çok güzel özetlemiş.Artı süreci ve sonucu heyacanla bekliyorum.

Bugün üç olacak ama sn väliaikaista,yukarda ortamın krokisi var sinema odası 6,5 mye 8,5 metre olarak 55 m2.Yani kare değil.

@Asefik, krokiyi tabii ki gördüm, kare olmadığının da farkındayım. Kareyi örnek kabilinden yazdım.
    Ayrıca tam kare değil fakat kareye yaklaşan ölçülerdeki odalarda da sorun olacağını düşündüğümden, bu şekilde proje aşamasında sinema odası tasarlanmış evlerde oda tasarımının akustik uzmanı desteğiyle yapılması gerektiğini düşünüyorum.
    (Mimar arkadaşlar alınmasınlar ama büyük fotoğrafta detaylar gözden kaçabiliyor.)

• quote:

Orijinalden alıntı: väliaikaista

quote:

astramastran'ın düşüncelerine aynen katılıyorum,çok güzel özetlemiş.Artı süreci ve sonucu heyacanla bekliyorum.

@Asefik, krokiyi tabii ki gördüm, kare olmadığının da farkındayım. Kareyi örnek kabilinden yazdım.
    Ayrıca tam kare değil fakat kareye yaklaşan ölçülerdeki odalarda da sorun olacağını düşündüğümden, bu şekilde proje aşamasında sinema odası tasarlanmış evlerde oda tasarımının akustik uzmanı desteğiyle yapılması gerektiğini düşünüyorum.
    (Mimar arkadaşlar alınmasınlar ama büyük fotoğrafta detaylar gözden kaçabiliyor.)

Kare alanları pek sevmiyorsunuz galiba @turushan arkadaşımızada sizin alan kare size bookshelf gider demişsiniz.Neyseki dün B&W 804D aldı.

• Benim kimsenin alanıyla sorunum yok, sadece internette akustikle ilgili okuduklarımı ve bu işi bilenlerin söylediklerini yazdım.
    @turushanovgu ye de doğrudan öneride bulunmadım, sadece küçük metrekareler konusunda floorstand önermiyorlar, bookself alanlar memnun dedim.
    Kaydadeğer bookself kullanmadığım için öneride bulunamam, benimki sadece "He said that".
    Defalarca belirttiğim gibi, hifi bireysel bir spor. Herkes nasıl mutluysa öyle ilgilensin.
    Bu konudaki ısrarlı tavsiyeler, mavi seven birine kırmızının daha güzel olduğunu anlatmaya çalışmaya benziyor.
  • Evlatlık kabul ediyor musunuz ?

Hayırlı olsun.
    Merakla bekliyoruz böyle bir sistemin sonunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuceahmet

2 Channel Preamplifier C1000 3 adet
     yuceahmet'in sinema ve stereo sistemi yuceahmet'in sinema ve stereo sistemi yuceahmet'in sinema ve stereo sistemi yuceahmet'in sinema ve stereo sistemi

3 tane pre amfi ne için kullanılacak ?

• Mesajınızda "fikirlerinizi almak demişsiniz" lakin bahsi geçen cihazları aldıysanız eğer zaten çok üst seviye insanların fikirlerini almışsınız demektir bu işe yeni giren biri olarak diye düşünüyorum.
    Ha kimseden fikir almadıysanız, Trilyonluk sistem kuracak birinin de dh'ye danışacağını düşünmüyorum, bu ekipmanı temin ettiğiniz kişiler böyle bir alımdan sonra zaten büyük ihtimalle ve seve seve kurulumu yapacaklardır. ha yapmasalar bile böyle bir sistemi profesyonel yardım almadan kurulumunu yapmak da komik olacaktır.

Sırf " Ön Kabin 2000w XRT2K 2 adet " : 151.000 TL yahu.

Bu topic ya fake, ya da fikirlerinizi almak istiyorum cümlesi altına saklanmış bir ego tatminidir.
  • Umuyorum bu başlık gerçektir ve tecrübelerinizi okur ve biz de fikir ediniriz...Ancak yillardir burada olan biri olarak, daha siz başlığı ilk açtığınız andan itibaren FAKE olduğunu düşünüyorum. Eğer yaniliyorsam da, burada herkesin huzurunda seve seve sizden özür dilemeyi borç bilirim.Hoscakalin saygilar.

• noliy burda amerikadaysaniz ilk akla gelen ve onerilerden biri McIntosh dur. Mc.'i bizim @sevgili altan ustadimiz pek sevmez gibi ama klasdir. topik gercekse
    eger cihaz mihaz en sona kalmali. mekan icin akustik destek alinmali ve ona gore dizayn edilmeli. KESINLIKLE oncelik budur. lami cimi olmaz. ve surround mekanin icine yerlesik DIY Subwoofer yapilsa keske yahu ne bileyim guzel olurdu :-)
    sn. valiaikaista, kare odalara sadece bookself raf tipi mi önerilir?

edit: "sevmez" fiili eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 26 Haziran 2014; 16:46:51 >

• Fake kokuyor konu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 26 Haziran 2014; 14:24:18 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.