Şimdi Ara

yuceahmet'in sinema ve stereo sistemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Projeksiyonun fiyatına baktıktan sonrasına inanmadım valla ben ne yalan söyliyim, şansıma 2.mesajda projeksiyondan bahsetmiş o yüzden fazla bakasım kalmadı :D:D 59.999,00 TL ye projeksiyon mu olur arkadaş :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pislick0 -- 26 Haziran 2014; 22:37:05 >
  • üşenmeyip yabancı siteden çıktı alıp, üzerlerini çizipte türkçe birşeyler karalamış.

hiç mi işiniz gücünüz yok.

bu kadar mı boşsunuz arkadaş
  • Sevgili maxwell alışveriş yaparken dolar destesi ile adam dövmüşsünüz
  • quote:

Kuracağım sistem biraz pahalı olabilir ama buna değeceğine inanıyorum

• Olayda kuyu ve taş geçiyor...
  • Elaman şimdi fatura resimlerini koyarmış
  • Eyvah eyvah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: väliaikaista

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

noliy burda amerikadaysaniz ilk akla gelen ve onerilerden biri McIntosh dur. Mc.'i bizim @sevgili altan ustadimiz pek sevmez gibi ama klasdir. topik gercekse
    eger cihaz mihaz en sona kalmali. mekan icin akustik destek alinmali ve ona gore dizayn edilmeli. KESINLIKLE oncelik budur. lami cimi olmaz. ve surround mekanin icine yerlesik DIY Subwoofer yapilsa keske yahu ne bileyim guzel olurdu :-)
    sn. valiaikaista, kare odalara sadece bookself raf tipi mi önerilir?

edit: "sevmez" fiili eklendi.

@the_cantan, kendimi hifi konusunda öneri yapacak yeterlilikte bulmam. Bookself konusunu açıklayayım, arkadaşımız 5x5 yaklaşık 25 metrekare alanı olduğunu ve asıl amacının müzik olduğunu söyleyince müzik dinlemek için bookself alan arkadaşlardan ve memnuniyetlerinden bahsettim.
    Kare konusu ile alanın büyüklüğü birbirinden bağımsız. Kare alan büyük de olsa önerilmiyor.
    Bahsettiğim bookself lerde benim işyerinde kullandığım tannoy gibi değil, hormonlu tabir edilen bookselfler.

Kare oda konusunda söyledikleriniz çok doğru,

Aslında sorun şundan kaynaklanıyor, odanın her 3 eksen içinde ebatlarından dolayı durağan dalga/room mode oluşuyor. 5 m için bu durağan dalga 34 hz gibi bir rakama denk gelir, her iki eksen içinde ilgili frekansta sorun olduğu için bu frekans daha da sorunlu hale gelir. iki dalganın üst üste binmesi gibi durum.

Aslında en sorun olan durum küp, sonra karedir diye düşünülebilir. Yalnız buradaki handikapta şöyle bir güzellik var küp için odanın durağan dalgalarından dolayı tek bir frekans çok sorunlu olacak, baş etmek kolay değil ancak 3 yerine tek frekans ile uğraşmakta bazen avantaj olabilir...

• @kdundar

"Aslında en sorun olan durum küp, sonra karedir diye düşünülebilir" demişsiniz.

Küp ve kare derken tam anlayamadım bağışlayın.

Standart küp karelerden oluşur zaten. Bahsettiğiniz dikdörtgen küp şeklindeki bir oda ile kare küp arasındaki fark mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockhound67 -- 27 Haziran 2014; 12:27:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockhound67

@kdundar

Standart küp karelerden oluşur zaten. Bahsettiğiniz dikdörtgen küp şeklindeki bir oda ile kare küp arasındaki fark mıdır?

küp her 3 eksen içinde aynı uzunluğa sahip olan oda, yani en boy ve yükseklik 3 m,

kare olan durum ise hacme çevirince kare prizma oluyor, yani en boy 3 yükseklik 2,5 m gibi diyelim...
  • rockhound67 kullanıcısına yanıt
    Tanım yanlışlığı var sanırım. Küp kenarlari karelerden oluşan prizma dir. Dikdörtgen kup olmaz. Onun adı dikdörtgen prizma olur. Ya da tabanı kare ise kare prizma olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 27 Haziran 2014; 12:53:30 >
  • Bilimsel tanımlamalar harici oda 25 m2, buda floor standing için yeterli.Onun harici hifiye sadakat konusunda herkesin bir eksiği yada eksikleri vardır.
  • Asefik kullanıcısına yanıt
    Küp Şeker mi daha tatlıdır ? Toz şeker mi?
  • Adam ortadan kaybolmuş, sanırım login olmadan konuyu izliyor Bence de yabancı değil, canı sıkılan forumun müdavimlerinden biridir heralde.. Sn ahmet yüce nin aziz hatırasına siparişini geçtiğim arabanın ben de onun gibi temsili resmini koyuyorum. Araba gelsin paylaşırım :)
     yuceahmet'in sinema ve stereo sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo62 -- 27 Haziran 2014; 13:49:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

@kdundar

küp her 3 eksen içinde aynı uzunluğa sahip olan oda, yani en boy ve yükseklik 3 m,

kare olan durum ise hacme çevirince kare prizma oluyor, yani en boy 3 yükseklik 2,5 m gibi diyelim...

biliyorum fakat ben de en başta prizma demediğiniz için yazmıştım :)

başlıktaki bence en güzel nokta oda şeklinin akustik etkileri.

yazdıklarınıza istinaden şunu sormak istiyorum. bir çok evde tavan yüksekliğinin standartları aşağı yukarı aynıdır. buna göre genişlik ve uzunluk olarak olması gereken bir orantı var mıdır? Kule veya raf tipi hoparlörlere göre bu nasıl belirlenir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockhound67 -- 27 Haziran 2014; 15:08:34 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

@kdundar

biliyorum fakat ben de en başta prizma demediğiniz için yazmıştım :)

başlıktaki bence en güzel nokta oda şeklinin akustik etkileri.

yazdıklarınıza istinaden şunu sormak istiyorum. bir çok evde tavan yüksekliğinin standartları aşağı yukarı aynıdır. buna göre genişlik ve uzunluk olarak olması gereken bir orantı var mıdır? Kule veya raf tipi hoparlörlere göre bu nasıl belirlenir sizce?

Dinleme alanlarının akustik çözümlerine ve ideal ebatlarına ilişkin bir çok farklı yaklaşım var,

bu ebata mutlaka yükseliği de katmanız gerekecek, örnek olarak altın orandan giderseniz 10/16/26 ve katları üzerinden düşünebilirsiniz, yükseklik/en/boy olarak, 2,5/4,0/6,5 m bir oda altın orana göre idealdir. Basitçe düşünmek gerekirse ebatların birbiri ile aynı olmaması veya katları olmaması iyi bir temel nokta bence. Yani tavan 2,5 ise kenarlardan biri 5 olmamalı veya kenarlardan biri 5 ise diğer kenar 10 olmamalı gibi.

Kule veya raf tipi hoparlör olmasının oda için bir manası yok, önemli olan frekans cevabıdır. Yerleşim yapılırken yaklaşımların biri için bu kriter önem kazanır, raf tipi bir hoparlör için arka ve yan duvara olan mesafesinin çarpımı, mid/bas sürücüsünün yerden yüksekliğinin karesine eşit olması gibi.

Yalnız başta da belirttiğim gibi birden fazla doğru ve yaklaşım var dolayısı ile birden fazla yaklaşımın sentezini takip etmek iyidir...

• @kdundar

şahsım adına bu saçma konudaki en faydalı şey oldu benim adıma.

teşekkür ederim :)
  • yucaahmetin sony 4k projeksiyonu neredeyse bütün büyük marketlerde var arkadaşlar, mcintoshlabs larlarda satılıyor ki üretiliyor yapılıyor. yani bir gün birisi çıkıp donanımhabere böyle bi sistem yapmak istiyorum dese alay konusu olacak.
    bi kolona 150.000 tl verirsen elbette teknik desteği sağlanır elbette oda akustiğinden bahsedilir. bu aletleri satanlar da kendilerine laf ettirmezler.
    ama ya bir gün birisi çıkar ve faturaları gösteririse yardıma ihtiyacı var ahmtyuca' nın arkadaşlar, içinde kalan uktelerin faturasını gösteriyor.

herkese istediği sistemi kurması dileğiyle seviyorum donanım haberi ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unplogyourself -- 27 Haziran 2014; 16:04:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Küp Şeker mi daha tatlıdır ? Toz şeker mi?

Ben şeker kullanmıyorum
  • Heyecan verici bir başlık olmuş

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.