< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yüksek Çözünürlüklü Film İzleyen Var mı?
-
-
Dün hedefim cehenneminde güncel bir film açtım 2024, fullhd cam gibi izledim 2k 32 inç monitörde.
4k-8k 75 inç tvde izlemiyorsan indirmeye gerek yok, aç izle direkt.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O tarz siteler hep donuyo
İndirdigim fena değil
Ama daha iyi olmali daha da iyiii filmin icinde gibi olmaliyim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
cehennemden izle sıkıntı olmuo sadece bedelini ödetiyolar zaaa
-
Az kaldı 12 ay içinde AI onu halledecek. 12 Kızgın Adam'ı renkli 4k bluray izleyeceğiz.
-
AI'deki öğrenme güçlüğü kurucularından olsa gerek:)
-
valla ben dorrent'den 4K filmler indirdim baya, normal 1080p Film 3 GB ise 4K olanı 8 GB oluyo mesela.
kalite farkı ise şöyle: filmin kaynağı kaliteliyse tabii ki direk hissediliyor. mesela John Wick gibi, Parasite gibi filmlerin görüntüleri cam gibi net oluyo 4K olanda. tabi ben de 4K televizyonda izliyorum.
ama şunu gördüm, 90'larda ya da 2000'lerin başlarında çekilmiş filmi 4K indirsem bile kalite çok fark etmiyor. muhtemelen sıkıştırmayı yapan kişiler filmi orijinal bi kaynaktan temin edemiyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben varım hocam 4ktvde 4k izliyorum herşeyi
-
Kac gb filmler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
çok değişiyor hocam 20gbye de 4k film var 80gb ye de
-
Hocam zaten 90'lar ve 2000'li yılların başlarında çekilen filmleri 4K indirmenin mantığı yok. O dönem çok 4K yaygın değildi. Şimdi bile tam olarak yaygın değil, günümüzde en yaygın 1080P çözünürlük kullanılıyor. Blu TV, Amazon Prime, Netflix gibi platformlarda çekilen film ve dizilerin bile bazılar 1080P bile değil.
-
eski filmlerin orijinal kaydına erişim olsa gene yüksek çözünürlüklü şekilde dijital ortama geçirirler. sonuçta eski filmleri sinemada özleyen kişiler gayet detaylı görüntü izliyorlar yani o detay mevcut aslında kayıtlarda. sorun = torrent denen şeyi yapanlar eski filmin gerçek datasına erişemiyor.
film yeni ise durum değişiyo çünkü adam direk piyasaya sürülen filmi satın alıp, yüksek çözünürlüklü dijital veriye direk erişiyor.
Hocam bu Torrent ortamından dolayı artık sinemaya gitmeye gerek kalmadı valla. Sosyal aktivite olarak gidilebilir ama evde izleyeceğin filmi indirip izlemek daha rahat oluyor.
-
evet yani 65-75 inch 4K televizyonlarla birlikte artık evde sinema deneyimi tatmin edici oluyo.
bende şuanda 20-30 tane 4K Film var indirilmiş hâlde, USB belleğe indirip televizyona taktım. Kioxia marka 256 GB USB 3.2 USB bellek 400 liraya satılıyo. içine 30-35 tane 4K film sığıyo.
özellikleri son 8-10 yılda çıkmış filmler, mesela Parasite gibi John Wick gibi, bunların görüntü kaliteleri muazzam iyi. gerçek gibi görüntü.
1000 mbps internet geldikten sonra hard disk işini bıraktım stream yaparak 4k filmleri TV de izliyorum rahat ve hızlı oluyor taşıma derdin yok
şuanda Hannibal filmini seyrediyorum 4K, ama malum 2001 filmi bu. görüntü tuhaf yani sinema çekimi gibi. kalite iyi ama özellikle karanlık sahnelerde görüntüde gürültü var yani orijinal dijital kopya üzerinden alınıp üretilmiş bir sıkıştırma değil bu. kamera ile çekilmiş. buyüzden sinema çekimi gibi diyorum.
eski filmlerin 4K torrent'leri genelde böyle. çözünürlük iyi, görüntü net, ama gürültülü. pürüzler var yani görüntüde. cam gibi değil.
yine de baya iyi yani beğendim.
Hem haftalık dizileri hem de eski-yeni tüm film-dizileri 4K indiririm. diziler bölüm başına min 7-8 GB , filmler ise süresine göre min 50GB oluyor.
2K monitörde izlememe rağmen cam gibi görüntü oluyor. 1080p olan filmler bildiğin çamur gibi oluyor maalesef.
-
40 GB'ları bulan filmler görüntü kalitesinden dolayı değil, ses kalitesinden dolayı yüksek boyutta oluyor. 4k bir filmin süresine göre boyutu belli bir seviyede oluyor. Buna ses eklenirken dikkat edin mesela 2.0 veya 5.1, 7.1 gibi ifadeler de var. Bunlar 2 kanallı, 6 kanallı veya 8 kanallı ses demek. Yani her bir kanal sayısı ses sistemindeki hoparlör sayısına denk geliyor ki çevresel ses almak için min 6 kanal gerekiyor genelde. 40 GB'lık filmler neden 40 GB dersen filmin içinde birden fazla ses kodeki bulunuyor. Stereo, 5.1 DTS, 5.1 Dolby gibi farklı seçenekler koyuyorlar içine. Yani eklenen her bir ses kodeki fazladan boyut oluşturuyor ama sadece birini seçip de filmi izliyorsun. Surround ses sistemi yoksa gönül rahatlığı ile düşük boyutlu stereo ses içeren 4k filmleri de izleyebilirsiniz.
Özet olarak 40 GB gibi hayvani boyutlar görüntü kalitesinden kaynaklanmıyor. Video formatının içinde birden fazla ses kodekleri yer aldığı için onlar çok yer kaplıyor.
-
Çok iyi bi TV yoksa 40 gb filmi zaten o kalitede izleyemezsin. 4-5 gb boyutunda 1080p yeterli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X