Şimdi Ara

Yüksek Faiz İle Bankaların Batacağı Gerçeği..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bedava Peynir Fare Kapanında Olur... Dolar bir gecede 4x - 5x yapınca faizcilerin suratını göreceğiz  

• Tam olarak ne zaman yapacak tarih verebilir misiniz? Malı mülkü satıp dolara geçelim. Ertesi gün x5 olur parayı vururuz.

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

%50 faiz verilen global tefeci yahudiler paralarını dolara geçirmek için yeniden alıma başladığı zaman :) ne yani bir 6 ay daha mı %50 verecek reisin, hacı gardaş! galiba sen de faize yatırdın :)))

neyse 1.5 yılda 2 trilyon lira para basıldı. bunun 3 senede sonu totalde 5 trilyon lira olarak basılan para olacak.

eski sistem ile : 5 kentrilyon lira. 5 000 000 000 000 000 000 eski TL :) hey maşalla cumhuriyet tarihinin açlık dönemi reisinizin dönemi.

• Nas varken bankaların yaptığı kâra bakarsan şu anki zararları faso fiso kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faizi veren merkez bankası la zaten. Bankalar faizden batmaz. Sadece kredi dağıtamadıkları için kar marjları düşer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Enflasyonun altındaki faizin nesi yüksek? %50 faiz ile bankalar güzel güzel kar ediyorlar.

• Bankalar deli gibi kar ediyor ne batması...

Faiz sana varda bankaya yok mu sanıyon :) Borcunda faizi var sonuçta çektiğin kredininde faizi var gecikme faizi var varda var...

https://tr.investing.com/news/stock-market-news/turkiyedeki-bankalar-2023-ylnda-buyume-ve-karllkta-rekor-krd-2708259

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Faiz kisaca ponzi sistemidir. Sisteme para girdikce surer ama girdiler kesilince patlar, paralar hortumlanir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vadeli hesaba ponzi diyen kafa bi milyon

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Elhamdülillah faizde param yok. Hiç yatırmadım. Hiç kredi çekmedim. Borsa yapmadım yapmıyorum. Ben sadece geyik olsun diye sormuştum. Dolarım da yok bu arada :) Evim arabam da yok :)

• Valla bi döngüye girdik gidiyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • faizi veren merkez bankası kanka sen bence konu açma boş yere yer kaplama

• Bu saatten sonra Türkiye de Bankalara hiçbirşey olmaz bence.Bu toplum öyle bir toplumki Bankasız adım atamaz götüne don alamaz.Eskiden Ticarette senet vardı insanlar birbirne güveniyordu kimse kimseyi dolandırmıyordu şimdi artık Bankasız hiçbirşey olmuyor.İnsanların eli mahkum Bankalara birde Türkiye de Bankarın hiçbiri bağımsız değil artık eskisi gibi Hepsi BDDK ya bağlı BDDK'nın belirlemiş olduğu yônetmeliğelin dışına hiçbir Banka çıkamıyor artık.Çok olağanüstü durum olmadığı sürece Banka sektörü batmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 5 Haziran 2024; 16:6:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bankalar batacak diyen anonim hesaplı arkadaşı merak ettim. Biz kimlerle muhattabız  Bankalar senin zerre kadar bilginin binlerce kat fazlasını bilen uzmanlar çalıştırıyor. Adamların işi para satmak ve zarar edecekler öyle mi? Faiz verdikçe zarar ediyorlar ve daha da mevduat toplamaya çalışıyorlar? Daha çok zarar etmek için mi? 

• Yine bir Anadolu cahili konusu daha

Kredi çekmeden ev araba yada iş kuramıyorsunuz değil mi?

Ben kenarda duran 5 milyon TL paramı kullanmayı bilmediğim için bankaya veriyorum yani faize , bankada vatandaşa ev araba iş kurmak isteyene o parayı kredi olarak veriyor

Yani benim nakitim başkasının iş kurması ile çalışıyor ve ben onun ücretini alıyorum

Yada siz bir araya getiremeyeceğiniz parayı 10 sene vade ile kredi çekip ev alıyorsunuz

Faiz şarttır , faiz kötü diyen adamın kafası avcı toplayıcı ilk insan devrinde yaşıyor herhalde

+ Faiz yüksek olmadığı sürece bu kenarda duran kullanmasını bilmediği para ile döviz alacak vatandaş sonra? Dolar oldu 100 TL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.