Şimdi Ara

Yüksek Gerilim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yanlışsa özür dilerim.

Bir sorum olacak, evimizin çıkış kapısının hemen önüne yaklaşık 1 metre çukur kazdılar ve çukurdan yüksek gerilim hattının kablosu geçecekmiş gerilimin değeri ise 33.000 volt, 3 tane + (pozitif) kablosu 1 tane topraklama ve 1 tane de - (negatif) kablosu yerleştirdiler, kablolar direk toprakla temas halinde hiçbir borunun içinden falan geçirmediler ve yüzeye yakın olduğunu düşünüyorum, bu kabloların manyetik alanı ciddi olur mu? Yada kablolar zamanla çürüyüp gider mi çünkü direk toprakla temas halindeler, kablolar birbirine ek yapılarak birleştirildi yağmur yağdığında bir sıkıntı olur mu? Yada kabloya temas olmadan elektriğe kapılma durumu olur mu?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yüksek gerilim kabloları yanında toprak hatları vardır.Gerilim 34 500 Volt civarında gerilim olur ama akım olarak düşük akımlar geçer.Buda herhangi bir kısa devre(yağmur suları dahil) durumunda merkezdeki kesiciyi açıp elektriği keser.Herhangi bir ciddi anlamda tehlike oluşturmaz.Kablo ekleme uygun malzeme ve işçilik kullanılmışsa sıkıntı oluşturmaz.Aykınında trafo yoksa manyetik alan hissedilmeyecek derecede azdır.
  • Elektrik Mühendisleri için 33 kV yüksek gerilim değil, orta gerilim seviyesidir. Orta gerilim kabloları yer altına döşenebilir. Bunun bazı kuralları var. Genellikle, kablo etrafına kum koyulması, üstüne beton atılması, tuğla koyulması, ikaz bandı gibi bazı şartları var. Bunun gibi önlemler alınmıştır mutlaka. Merak etmeyin çarpılmazsınız. Evinizin üzerinden kablo geçmesinden daha sağlıklıdır.
  • Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim bi süredir tedirgindim bişey olacak diye.

Dediğiniz gibi kabloların üstüne bir kaç kat gri renkli toz gibi bir kum döküldü üstüne de kaldırım taşı koyulmuş, çukur daha açık ne zaman kapatılır, üstüne beton dökülürmü o belli değil ama kaldırım yapılacakmış öyle diyorlar, bir sorun olmaz o zaman 😅. Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Voltaj ve Direnç İlişkisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.