Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.033
Cevap
98
Favori
444.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xmokx

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Orijinalden alıntı: xmokx

Merhaba Arkadaşım
    Kusura bakma özele de yazdım sonradan gördüm ilgilenemediğinizi özür diliyorum ama bir sorunum var ve senin yardımcı olabileceğini düşündüm.
    40 inch full HD Samsung TV de kullanmak için bir uydu alıcı arıyorum.
    Sadece görüntü mükemmel olsun yeter.
    Turksat uydusunu serediyorum 200 TL ye kadar bütçem var.
    Bana birkaç marka tavsiye ederseniz sanırım 2. el olarak arayışa geçeceğim.
    Yardımınıza şimdiden teşekkürler...

Selamlar,

İkinci el klon Dreambox 800HD cihaz fiyat performans ürünü olur sizin için...

İkinci elini 180 - 200 TL arasında forumlardan, google üzerinden araştırarak bulabilirsiniz.

Broadcom işlemcili olduğu için, işlemcinin resolution depth oranı oldukça iyidir. Yani görüntü kalitesinden memnun kalırsınız.

Ancak mükemmel olmaz... Mükemmel kalitede görüntü PC'lere takılı HD TV kartı ile HTPC'de takılı HD TV kartı ile olur. O seçeneklerde çok pahalıdır. Yani belirttiğiniz bütçenin çok üzerinde olur. En az 1200 TL gibi...

Kolay gelsin.

ilk önerdiğiniz Dreambox 800HD halen geçerli mi.

Şimdiden teşekkürler...

Alıntıda kırmızı ile işaretledim.

• Arkadaşlar görüntü kalitesi konusunda hassas 2 arkadaşın testlerine göre Xoro 9500 IP modeli çok başarılı bulundu. Ben görmediğim için birşey diyemem ama test eden kişiler bu konuda hatırı sayılır kişiler. Yurtiçinde satışı yok. Yurtdışında 230 euro civarında bir fiyatla satılıyor. Kötü yanı ise D smart modülü tanımıyor. Cihaz Alman çıkışlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kathrein UFS 906 yeni bir cihaz mı ? 913'e göre bir yeniliği var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinyorahıskalı

Arkadaşlar görüntü kalitesi konusunda hassas 2 arkadaşın testlerine göre Xoro 9500 IP modeli çok başarılı bulundu. Ben görmediğim için birşey diyemem ama test eden kişiler bu konuda hatırı sayılır kişiler. Yurtiçinde satışı yok. Yurtdışında 230 euro civarında bir fiyatla satılıyor. Kötü yanı ise D smart modülü tanımıyor. Cihaz Alman çıkışlı.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:31:14 >
  • albani kullanıcısına yanıt
    Can abi merhaba. Seninle mail üzerinden haberleşmiştik. Özellikle uydu alıcıların Media Player yetenekleri ve Monitör-lcd tv konularında fikrine başvurmuştum.

Bende şu anda TV de hala Crea takılı. Monitörde de Humax Fox+ ve Sagemcom Digiturk cihazını dönüşümlü kullanıyorum. Crea'nın tv de takılı olmasının asıl sebebi Biss çözebilmesi ve iyi görüntü kalitesi. Humax burun farkıyla da olsa Crea'dan iyi ancak biss olmayınca ve Media Player olarak MKV dosyası oynatmayınca monitöre mahkum kaldı. Şimdilik monitör ve televizyonu da değiştirmeyi düşünmüyorum. Sen özellikle modül yoluyla biss olayının çözülüp/çözülemeyeceğini sormuştun. Bunu birkaç kişiden ve modül satan firmanın birinden daha teyit ettik. Yani o iş tamam. Dolayısıyla benim için arayış tamamiyle çok üst düzey görüntü kalitesi+sorunsuz MP desteği+adam akıllı kumanda tarafına kaydı. Monitörde Digiturk ile idare edeceğim. Crea'nın yerini alabilecek cihazı bulmaya çalışıyorum. Henüz muvaffak olamadım.

Xoro 9500 IP modelini yurtdışından getiren arkadaş ve Kamax test etti. Biliyorsun Kamax'da Kathrein 913 de mevcut. Xoro'nun renk doğruluğu ve keskinlik açısından Kati'den daha iyi olduğunu söylemiş. Bu tarafta iş tamam. Ayrıca cihazın geniş bir MP desteği bulunuyor ancak fazla test etme imkanı bulunmadı. Cihazın negatif yönleri D-smart modülü tanımaması ve ses çıkış gücünün biraz sönük olması. Cihazın sahibi bu iki problemin yeni yazılımla çözülebileceğini belirtiyor ancak henüz yazılım güncellemesi yapamamış. Sebebi de uydudan güncellemesi Astra uydusu üzerinden olması ve bu esnada cihazın nete bağlı olması gerektiği. Alman forumunda böyle bir şey okumuş ancak tam emin değil. Usb üzerinden güncelleme de mevcut ancak nette yayınlanmış bir yazılım bulunmuyor. İlginçtir firma daha alt modellerin yazılım sürümlerini kendi sitesinde yayınlıyor. Daha önce Clarke Tech 4100 plus modelinde de benzer ses sorununu yaşadığını ve yazılım güncellemesi ile bu sorunu aştığını belirtiyor. İşlemciye önem verenler için cihazın STİ 7105 işlemciye sahip olduğunu belirteyim. Cihazın sahibi daha önce aynı işlemciye sahip bir Opticum modelini(9600 olabilir) kullanmış ancak gerek emulu gerek orijinal yazılımdaki görüntü kalitesini pek tatmin edici bulmamıştı. Ancak Vantage VT-1 ve Technisat Technicorder ISIO S1 modellerinin de bu işlemciyi kullandığını not düşeyim.

Cihazın sahibi daha önce Tiviar da kullandı. Ancak özellikle SD yayınlarda Xoro'nun daha iyi sonuç verdiğini belirtti.

Bu testler esnasında cihazın sahibi Samsung 46F8000 kullandı. Test ve yazılım güncellemesi için gönderdiği Kamax abimiz de de Samsung ve Sharp marka iki televizyonun olduğunu belirtti.

Bu abimiz forumlarda yazı yazmak yerine bu vaktinin tamamını Alman sitelerinde geçiriyor. Sık sık da cihaz getiriyor. Son altı ay içerisinde Clarke Tech 4100, Tiviar, Coolstream Neo 2, Technisat Technibox S1, Topfield SBP 2001, Xoro 9500 ve Humax HD Fox+ modellerini test etti. Eviado One modeli yolda. Sogno firmasına ait bir model ve Technisat Technicorder ISIO S1 ilerleyen aylardaki planları arasında. Vantage Vt-1 şimdilik plase. O yazmayınca ben de kendimce onun görüşlerini yazma ihtiyacı hissettim. Çünkü biliyorum ki kaliteli görüntü veren cihazlara rağbet çok, karşılığında yeterince veri yok. Millet ciddi anlamda para döküyor bu cihazlara ve yanılmak istemiyor haliyle.

Bu abimizin yukarıda saydığım cihazlara ait SD görüntü kalitesi sıralaması yaklaşık olarak şu şekilde:

1- Xoro 9500
    2-Technisat Technibox S1, Topfield SBP 2001 ve Humax Fox+ üçlüsü
    3-Tiviar ve Clarke Tech 4100
    4-Coolstream Neo 2 ve Opticum marka(9600 olabilir) cihazı pek beğenmedi.

• Crea cihaz, Arion AF-8000 model cihazın aynısı olup, scaling ve deinterlacing görevlerini hakkıyla yerine getirmektedir. Geçmişte bu cihazı 1 hafta süre kadar test etmiştim. Salon cihazı olarak, büyük ebatlı panellerde tercihli olarak hala kullanılabilir.

Cihazın teknik verileri ve özellikle işlemci bilgisini öğrenmek isteyenler için ;

Saygılar, sevgiler.
  • albani kullanıcısına yanıt
    Technisat Technibox S1 modeli şimdilik getirten kişinin de fiyat/performans şampiyonu. D-smart modülü sorunsuz çalıştırması, CI+ desteğine sahip oluşu, 100 € altına temin edilebilmesi sebebiyle gümrük vergisi sıkıntısı olmaması, kaliteli kumanda ve ses çıkışına sahip olması gibi artıları var. MP olarak test edilmedi.

Topfield SBP 2001 modeli ise iki versiyona sahip. Birinde CI+ mevcut, diğerinde yok. Arkadaşın şansına modül girişli siparişe rağmen düz model gönderilmiş. Dolayısıyla D-smart testi yapılamadı. Bu modeli bana da test için gönderdi. Menüsü ve kumandası çok iyi ama görüntü kalitesini çok beğenmedim. Halbuki kendisi çok beğenmişti. Aynı kategoriye koyduğu Humax Fox+ modeli ise benim şimdiye kadar kullandığım en iyi cihaz. Burada yalnızca görüntü kalitesini baz alıyorum. Dediğim gibi Crea'yı burun farkıyla geçiyor. Ben de kendisine Crea'yı gönderdim. İlgiçtir o da Crea'yı beğenmedi. Buradan şöyle bir yargıya ulaşabiliriz sanırım. Aynı cihaz farklı panellerde farklı sonuç verebiliyor. Yalnız iyi cihaz kötü panelde de kendini belli ediyor. Burada ikimiz de bence hata yaptık. Acele ettik. Ben televizyonumda gelişmiş netlik, parazit azaltma, ışık sensörü vb. bir ton ayarı kapalı konuma getirip doğal görüntü almaya alışığım. Topfield'i taktım ama görüntü ayarlarıyla hiç oynamadım. Yarım saat sonra da çıkardım. Arkadaş da aynısını yaptı. Cihazları 30 dk test edip tekrar kargoladık. Her cihaz farklı ayar istiyor ve yine her cihaz mutlaka 2. günü görmek istiyor. Kulaklık satın alan arkadaşlar bilir. Burn-in diye bir süreç vardır. Bu süreç sonunda baslar, tizler yerine oturur, sahne genişler ve tam performans almaya başlanır. Tv ve receiver arasında da bence böyle bir ilişki mevcut. Humax'ı ilk taktığımda Crea'yı daha çok beğenmiştim ama bir haftanın sonunda Humax az farkla daha iyi gelmeye başlamıştı. Bu söylediğime tabiiki katılmayanlar olabilir. Her neyse. Durum bundan ibaret.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teknik veriler için teşekkürler. Bu cihazı sizin öneriniz üzerine almıştım. Geçenlerde cihazı açmıştım öylesine biraz bakınayım diye. Yoksa işlemci nerede deseniz gösteremem. LG marka tunere sahip. Sinyal alımı sorunsuz. İşlemci olduğunu tahmin ettiğim yerde ise soğutucu blok vardı. Cihaz bazen ısınıp nadir de olsa reset atıyor. Yine de bu cihaz hala favorim. Media Player desteği olsa belki de hiç cihaz arayışına girmem. Görüntü kalitesini ciddi beğeniyorum. Özellikle SD yayınlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 30 Mart 2014; 18:10:40 >
  • Sayın fetih51 topfield sbp 2001ile sagemcom 6100 ile. Karşılaştırırsak hangisi öne çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 31 Mart 2014; 20:19:52 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:32:41 >
  • ts 4a ile biss şifree olayı bitecek.
    biss koyan kanallar türkiye beaminden şifresiz yayın yapacak.
    diye biliyorum.

10970mhz de hala sorun varmı ?
    geçen hafta parametreleri değişti yine o frekansın
  • serkan bey topiğin başından sonuna anlayabildiğim kadar yazdıklarınızı okudum hepsini anlamasam da anlayabildiğim bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim.
    47lm660s lg marka led tv'ye sahibim. birkaç gün önce çanaktan gelen kabloda (kablo 4-5 daire yukarıdan geliyor.) bi patlak olmuş sanırım. ve kablodaki bu açılmadan dolayı su kablodan tv lnb giriş yuvasına kadar gelip sürekli aşağıya damlamış. allahtan hemen fark ettik de tv zarar görmedi. hem kanalların lg de çok yavaş bir şekilde değişmesinden hem de bu olaydan sonra tv yi riske atmamak için harici bi uydu alıcısı almaya karar verdim.

yazılanları okurken uydu alıcısı dünyasına ne kadar uzak olduğumu anladım. uydu alıcılarının fanı olduğunu ve bunun ses sorununa sebebiyet verdiğini okuyunca kafam allak bullak oldu. bu kadar fonksiyon ve laptop gibi bu tarz sorunların olması gözümü korkuttu açıkçası.

kısacası şu özelliklere göre uydu alıcısı arıyorum:

-kesinlike ve kesinlikle görüntü kalitesinde bir değişme istemiyorum. en ufak bi olumsuzluk beni üzer. dahili uydu alıcısında neyse o kalite olmalı bir kere...
    -kanal değişme hızı lg deki kadar 2-3 olmasın istiyorum. normal bir kanal değişme hızı...
    -otomatik olarak biss keylerini kendiliğinden güncelleyen, şifresiz bazı kanalları kendiliğinden açabiliecek yani. (ntv spor, trt hd, trt spor)
    -tak kullan tarzında mümkünse. çanaktan gelen kabloyu takacağım ve basit bir şekilde ayarlarımı yapıp yukarıdaki özelliklere sahip olarak kullanabileceğim bir alıcı...

umarım alakasız ve saçma bir şey yazmamışımdır 200 liraya kadar bütçem var. yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim... saygılar, sevgiler...
    @serkanguzel_

fırat bey siz de sanırım Neta 6400 HD almışsınız. yukarıda yazdığım özelliklere göre ürününüzü benim için ayrıntılı olarak değerlendirerseniz çok sevinirim. saygılar, sevgiler...

@FIRAT_G_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanıMüdavim -- 31 Mart 2014; 23:03:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: donanıMüdavim

serkan bey topiğin başından sonuna anlayabildiğim kadar yazdıklarınızı okudum hepsini anlamasam da anlayabildiğim bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim.

yazılanları okurken uydu alıcısı dünyasına ne kadar uzak olduğumu anladım. uydu alıcılarının fanı olduğunu ve bunun ses sorununa sebebiyet verdiğini okuyunca kafam allak bullak oldu. bu kadar fonksiyon ve laptop gibi bu tarz sorunların olması gözümü korkuttu açıkçası.

1. kesinlike ve kesinlikle görüntü kalitesinde bir değişme istemiyorum. en ufak bi olumsuzluk beni üzer. dahili uydu alıcısında neyse o kalite olmalı bir kere...

2. kanal değişme hızı lg deki kadar 2-3 olmasın istiyorum. normal bir kanal değişme hızı...

3. otomatik olarak biss keylerini kendiliğinden güncelleyen, şifresiz bazı kanalları kendiliğinden açabiliecek yani. (ntv spor, trt hd, trt spor)

4. tak kullan tarzında mümkünse. çanaktan gelen kabloyu takacağım ve basit bir şekilde ayarlarımı yapıp yukarıdaki özelliklere sahip olarak kullanabileceğim bir alıcı...

200 liraya kadar bütçem var. yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim... saygılar, sevgiler...
    @serkanguzel_

Alıntıyı maddelendirdim.

Şimdiki uydu alıcılarının çoğunda fan bulunmamaktadır.

1. 200 TL bütçe ile çok iyi görüntü kalitesi imkansız gibi birşey... Çok iyi görüntü kalitesi için, HTPC edinmek gerekir. O da 3000 TL civarında olur.

2. Uydu alıcılarının en yavaşı bile, TV'lerin hızı kadar olur. Yani uydu alıcılarının kanal değişim hızı, her durumda TV'lerden daha hızlıdır.

3. Biss key'leri kendinden güncelleyen bir uydu alıcısı yok. Çünkü biss key'ler "ota" değildir.

4. Bu maddedeki isteği, Neta 6400HD cihaz kısmen karşılar. Yani bazı ayarlarını yapması zor değil.

Saygılar, sevgiler.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:33:28 >
  • Ustad ziya beydeki cihazı ben aldim ama gormek kismet olmadi aksama eve gidip test edicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 1 Nisan 2014; 18:07:13 >
  • quote:

quote:

serkan bey topiğin başından sonuna anlayabildiğim kadar yazdıklarınızı okudum hepsini anlamasam da anlayabildiğim bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim.

1. kesinlike ve kesinlikle görüntü kalitesinde bir değişme istemiyorum. en ufak bi olumsuzluk beni üzer. dahili uydu alıcısında neyse o kalite olmalı bir kere...

2. kanal değişme hızı lg deki kadar 2-3 olmasın istiyorum. normal bir kanal değişme hızı...

3. otomatik olarak biss keylerini kendiliğinden güncelleyen, şifresiz bazı kanalları kendiliğinden açabiliecek yani. (ntv spor, trt hd, trt spor)

4. tak kullan tarzında mümkünse. çanaktan gelen kabloyu takacağım ve basit bir şekilde ayarlarımı yapıp yukarıdaki özelliklere sahip olarak kullanabileceğim bir alıcı...

200 liraya kadar bütçem var. yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim... saygılar, sevgiler...
    @serkanguzel_

Alıntıyı maddelendirdim.

Şimdiki uydu alıcılarının çoğunda fan bulunmamaktadır.

1. 200 TL bütçe ile çok iyi görüntü kalitesi imkansız gibi birşey... Çok iyi görüntü kalitesi için, HTPC edinmek gerekir. O da 3000 TL civarında olur.

2. Uydu alıcılarının en yavaşı bile, TV'lerin hızı kadar olur. Yani uydu alıcılarının kanal değişim hızı, her durumda TV'lerden daha hızlıdır.

3. Biss key'leri kendinden güncelleyen bir uydu alıcısı yok. Çünkü biss key'ler "ota" değildir.

4. Bu maddedeki isteği, Neta 6400HD cihaz kısmen karşılar. Yani bazı ayarlarını yapması zor değil.

Saygılar, sevgiler.

yalnız buradaki çok iyi görüntü kalitesinden kasıt lg dahili uydu alıcısının görüntü kalitesinin aynen devam etmesi anlamındadır serkan bey. siz de lg deki bu kaliteyi üç aşağı beş yukarı biliyosunuzdur... bunu neta 6400 ile ya da farklı bi marka sağlayamam mı acaba?

cevabınız için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanıMüdavim -- 1 Nisan 2014; 18:33:02 >

• quote:

yalnız buradaki çok iyi görüntü kalitesinden kasıt lg dahili uydu alıcısının görüntü kalitesinin aynen devam etmesi anlamındadır serkan bey. siz de lg deki bu kaliteyi üç aşağı beş yukarı biliyosunuzdur... bunu neta 6400 ile ya da farklı bi marka sağlayamam mı acaba?

Sevgili hocam,

LG TV'nin işlemcisi ile uydu cihazının işlemcisi bir olur mu ?

Benim bildiğim, Sony, LG ve Samsung marka TV'lerde dahili uydu tuner'i var.

Anlamı; TV'nin işlemcisinin üzerine, hangi kaynaktan medya ulaşırsa ulaşsın, aynı işlemci tarafından işlenmektedir. Yani adamlar koskoca televizyon yapıpta, performansı düşük işlemci kullanmaz.

Dolayısı ile TV'nin işlemcisi ile uydu cihazlarının işlemcisini karşılaştıramayız.

Ancak, Neta'nın görüntü kalitesinden memnun kalırsınız.

Mevcut TV'niz ile bire bir ve hatasız görüntüntü almak için, HTPC gereklidir. Onunda fiyatı ortada...

HTPC dışında, pahalı yada ucuz hangi uydu cihazını alırsanız alın, TV'nin işlemcisinden daha kaliteli işlemesi mümkün değildir. En iyi uydu cihazı bile, TV kadar işleyebilir ancak... Ki, uydu cihazı TV'ye görüntüyü gönderirken, HDMI portunu kullanmak zorundadır. HDMI aktarımı ile az yada çok enterpolasyon sorunları olur. Velhasılı, daha sayılabilecek bir çok etken var.

Sonuç olarak; siz bütçeniz dahilinde kalan Neta 6400HD cihazı edinip, deneyiniz. Beğenmezseniz iade edersiniz. Alırkende muayyer şartı ile alınız yani... Memnun olursanız, kullanmaya devam edersiniz. Sonucunu da buradan bizlere duyurunuz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 1 Nisan 2014; 18:54:48 >

• quote:

quote:

Sevgili hocam,

LG TV'nin işlemcisi ile uydu cihazının işlemcisi bir olur mu ?

Benim bildiğim, Sony, LG ve Samsung marka TV'lerde dahili uydu tuner'i var.

Anlamı; TV'nin işlemcisinin üzerine, hangi kaynaktan medya ulaşırsa ulaşsın, aynı işlemci tarafından işlenmektedir. Yani adamlar koskoca televizyon yapıpta, performansı düşük işlemci kullanmaz.

Dolayısı ile TV'nin işlemcisi ile uydu cihazlarının işlemcisini karşılaştıramayız.

Ancak, Neta'nın görüntü kalitesinden memnun kalırsınız.

Mevcut TV'niz ile bire bir ve hatasız görüntüntü almak için, HTPC gereklidir. Onunda fiyatı ortada...

HTPC dışında, pahalı yada ucuz hangi uydu cihazını alırsanız alın, TV'nin işlemcisinden daha kaliteli işlemesi mümkün değildir. En iyi uydu cihazı bile, TV kadar işleyebilir ancak... Ki, uydu cihazı TV'ye görüntüyü gönderirken, HDMI portunu kullanmak zorundadır. HDMI aktarımı ile az yada çok enterpolasyon sorunları olur. Velhasılı, daha sayılabilecek bir çok etken var.

Sonuç olarak; siz bütçeniz dahilinde kalan Neta 6400HD cihazı edinip, deneyiniz. Beğenmezseniz iade edersiniz. Alırkende muayyer şartı ile alınız yani... Memnun olursanız, kullanmaya devam edersiniz. Sonucunu da buradan bizlere duyurunuz.

Kolay gelsin.

teşekkürler hocam. en mantıklısı bu sanırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Ustad ziya beydeki cihazı ben aldim ama gormek kismet olmadi aksama eve gidip test edicem
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:34:26 >
  • Öncelikle Technisat cihazınız hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsınız.

Sagemcom sizin daha iyi takip edip tavsiye ettiğiniz bir cihaz. Tabii ki Digiturk cihazları içerisinde. Ben ise bu cihazı yaklaşık 20-25 gündür kullanıyorum. Yazılım olarak hala ciddi eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Sık sık yazılım çıkarılıyor gördüğüm kadarıyla. Her seferinde de daha iyiye gittiğini söylüyor kullanıcılar. Ben Sagemcomu TV ye taktım ancak ses problemleri ve kanal sıralamasına izin vermemesi, HD-SD kanalların sık sık yer değiştirmesi gibi sıkıntılar yüzünden 1 gün sabredebildim. Misafirler falan da gelmişti o gün. Özellikle ses artırıp açma konusunda kumandanın verdiği saçma sapan tepkiler ve bunun her seferinde yalnızca reset ile düzelmesi çok canımı sıktı. Monitöre taktığımda ise ilginçtir ses yönünden hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şimdilik stabil çalışıyor diyebilirim. Yani demek istediğim ben bu cihazı TV de fazla test etme imkanı bulamadım. 22 inç monitörde ise cihazların görüntü kalitesi arasındaki fark çok anlaşılmıyor. Ancak o 1 günlük sürede gördüğüm kadarıyla Eutelsat kaynaklı Digiturk yayınlarında görüntü kalitesi kanallar arasında çok farkediyor. Mesela Lig tv HD yayınlarının kalitesi iyi seviyede. Star HD ve Show HD ise eh işte gibisinden. Fox HD ise bence HD ile alakası yok. Türksat üzerinden yayın yapan SD Fox yayını zaten bitrate itibariyle iyi seviyede. Hal böyle olunca benim Crea ile Türksat üzerindeki SD Fox yayını kesinlikle Sagemcom'daki yayından daha iyi. Yine Eutelsat daki bazı SD kanallar cidden çok kötü. Bazı ulusal kanallar ise bu cihazda gayet iyi idi.

Topfield ise dediğim gibi bende kısa süre kaldı. Görüntü kalitesi anlamında hiçbir ayarla oynamadan aldığım görüntü beni pek tatmin etmedi. Ayarlara el atsaydım ne olurdu bilemiyorum. Yalnız Crea ve Humax Fox+ da hiçbir ayara dokunmadan aldığım görüntü gayet güzeldi. Bu arada benim tv Philips 32PFL5605. 2010 yılında televizyon teknolojileri konusunda sıfır bilgi sahibi iken aldığım bir cihaz. Siyah üretimi falan gerçekten kötü diyebilirim. Yani benim tv ile yaptığım denemeden çıkan sonucu referans olarak kabul etmek gerekir mi? Orası size kalmış. Topfield'i medya player olarak flash bellek üzerinden srt altyazılı 720p MKV dosyası açarak test ettim. ilk 1 saniye yayın açılıyor ve sonra kapanıyordu. Altyazı ise çıkmıyordu. Halbuki teknik bilgilerde desteklediğini yazıyordu. Başka bir MKV dosyasını ise açtı. Saçma olan kısım ise bir AVİ dosyasını açtığımda oldu. MKV filme ait olan altyazı bu AVİ dosyasında çıkıyordu. Sonrasında daha da garip birşey oldu. Flash belleği çıkarıp harici harddisk taktım. Burada bir MKV film açtım. Ne görsem beğenirsiniz? Çıkardığım usb bellekteki filmin altyazısı ekranda idi. Cihazı birkaç kez kapatıp açmama rağmen aynı hatalar tekerrür etti. Yok artık deyip hemen kutuya koydum cihazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 3 Nisan 2014; 1:29:46 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.