Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağol üstad cihazı sony 46hx850 taktım bende d.smart modül olmadığı için yorum yapamam karşılaştırmayı anca digiturk sagemcom 6100 ile yapabilirim sd yayınlar iyi hd yayınlar çok iyi ve net renkler doğru cihazın görüntüsü çok basit menüsü türkçe kullanımı çok basit benim gibi görüntü kalitesine onem verenler gönül rahatlığıyla alabilir ben daha önce opticum9600 ve kathrein913 ve colstream neo2 kullandım bu cihazın görüntü kalitesi olarak hiç farkı yok hatta bir tık daha iyi diyebilirim ama şu anda kullanmakta olduğum sagemcom6100 recever bunlarin hepsinden üstün son zamanlarda digiturk 5 adet hd kanal ekledi ve kısıtlı biritare olayı yüzünden kalite düştü hocam bir kaç gün kullanayim gözlerim alışsın size haber veririm veya aldığım fiyattan size satarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 2 Nisan 2014; 1:56:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fetih51

Öncelikle Technisat cihazınız hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsınız.

Sagemcom sizin daha iyi takip edip tavsiye ettiğiniz bir cihaz. Tabii ki Digiturk cihazları içerisinde. Ben ise bu cihazı yaklaşık 20-25 gündür kullanıyorum. Yazılım olarak hala ciddi eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Sık sık yazılım çıkarılıyor gördüğüm kadarıyla. Her seferinde de daha iyiye gittiğini söylüyor kullanıcılar. Ben Sagemcomu TV ye taktım ancak ses problemleri ve kanal sıralamasına izin vermemesi, HD-SD kanalların sık sık yer değiştirmesi gibi sıkıntılar yüzünden 1 gün sabredebildim. Misafirler falan da gelmişti o gün. Özellikle ses artırıp açma konusunda kumandanın verdiği saçma sapan tepkiler ve bunun her seferinde yalnızca reset ile düzelmesi çok canımı sıktı. Monitöre taktığımda ise ilginçtir ses yönünden hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şimdilik stabil çalışıyor diyebilirim. Yani demek istediğim ben bu cihazı TV de fazla test etme imkanı bulamadım. 22 inç monitörde ise cihazların görüntü kalitesi arasındaki fark çok anlaşılmıyor. Ancak o 1 günlük sürede gördüğüm kadarıyla Eutelsat kaynaklı Digiturk yayınlarında görüntü kalitesi kanallar arasında çok farkediyor. Mesela Lig tv HD yayınlarının kalitesi iyi seviyede. Star HD ve Show HD ise eh işte gibisinden. Fox HD ise bence HD ile alakası yok. Türksat üzerinden yayın yapan SD Fox yayını zaten bitrate itibariyle iyi seviyede. Hal böyle olunca benim Crea ile Türksat üzerindeki SD Fox yayını kesinlikle Sagemcom'daki yayından daha iyi. Yine Eutelsat daki bazı SD kanallar cidden çok kötü. Bazı ulusal kanallar ise bu cihazda gayet iyi idi.

Topfield ise dediğim gibi bende kısa süre kaldı. Görüntü kalitesi anlamında hiçbir ayarla oynamadan aldığım görüntü beni pek tatmin etmedi. Ayarlara el atsaydım ne olurdu bilemiyorum. Yalnız Crea ve Humax Fox+ da hiçbir ayara dokunmadan aldığım görüntü gayet güzeldi. Bu arada benim tv Philips 32PFL5605. 2010 yılında televizyon teknolojileri konusunda sıfır bilgi sahibi iken aldığım bir cihaz. Siyah üretimi falan gerçekten kötü diyebilirim. Yani benim tv ile yaptığım denemeden çıkan sonucu referans olarak kabul etmek gerekir mi? Orası size kalmış. Topfield'i medya player olarak flash bellek üzerinden srt altyazılı 720p MKV dosyası açarak test ettim. ilk 1 saniye yayın açılıyor ve sonra kapanıyordu. Altyazı ise çıkmıyordu. Halbuki teknik bilgilerde desteklediğini yazıyordu. Başka bir MKV dosyasını ise açtı. Saçma olan kısım ise bir AVİ dosyasını açtığımda oldu. MKV filme ait olan altyazı bu AVİ dosyasında çıkıyordu. Sonrasında daha da garip birşey oldu. Flash belleği çıkarıp harici harddisk taktım. Burada bir MKV film açtım. Ne görsem beğenirsiniz? Çıkardığım usb bellekteki filmin altyazısı ekranda idi. Cihazı birkaç kez kapatıp açmama rağmen aynı hatalar tekerrür etti. Yok artık deyip hemen kutuya koydum cihazı.

Can abi sana ayrıca yazacağım. Şimdilik geç oldu. Kusura bakma.

Sayın fetih51 sagemcom6100 çok iyi bir cihaz Yazılımı fransizlar yapıyor digiturk yayınlıyor benim aldığım zaman görüntü kalitesi çok iyi seviyede idi ama digiturk 5 adet hd kanal ilave edince uelsatta yer kalmadı bu sefer uydu aleminin deyimiyle biratare olayı kısıtlanması sonucu görüntü kalitesi düştü digiturk yeni uydusuna gecicekmis bekliyoruz

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:35:08 >
  • Saygı bizden üstad imzadaki drambox sattim digiturke gecince isim kalmadi tecnisat tecnibox s1 goruntu kalitesi olarak cok hosuma gitti alismaya basladim renk dogrulugu cok iyi basit fta bir cihaz benim icin goruntu kalitesi iyi olsun yeter gomulu cas varmi hic bakmadim üstad özelde bana adresini yaz yarin cihazi sana gondereyim kendin bir incele daha iyi olur ve yorumlarsin ben cok anlamam

Saygılar sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 2 Nisan 2014; 14:28:43 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:35:36 >
  • Arkadaşlar bana da bi yardım edin valla forumun içinde boğuşup duruyorum.
    Öncelikle görüntü kalitesi yüksek bir cihaz arıyorum.
    Zaten sadece Turksat için kullanacağım.
    Bütçem 200 max 250 TL.
    Bir üyenin önerisi ile Dreambox DM800HD aldım ki hiç sormayın. SD yayınlar benim emektar 15 yıllık Sunny AT1030 dan bile berbattı neyseki elimden çıkardım.
    Lütfen teknik detaylara takmış arkadaşlar değil de sadece görüntüye önem veren arkadaşların önerilerini bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

ok+ adresimi PM den verdim,ayrıca teşekkürler+

Ancak cihazı şimdilik test amaçlı istiyorum,bu arada sitesinden baktım gömülü CAS yok,bu seri de,dolayısıyla HD+ kartını okuyamayacak!
    ben de iki gün kadar kalıp,ya satın alırım ya da HD+ durumundan dolayı geri gönderirim bilgin olsun+

CAN+

Ustad sıkıntı yok nasıl istersen öyle yap ben yarın kargoya vericem guzelbir test yap formdaki arkadaşlarda faydalansin hoşuna giderse alırsın olmadı geri gonderirsin

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: xmokx

Arkadaşlar bana da bi yardım edin valla forumun içinde boğuşup duruyorum.
    Bütçem 200 max 250 TL.
    Bir üyenin önerisi ile Dreambox DM800HD aldım ki hiç sormayın. SD yayınlar benim emektar 15 yıllık Sunny AT1030 dan bile berbattı neyseki elimden çıkardım.
    Lütfen teknik detaylara takmış arkadaşlar değil de sadece görüntüye önem veren arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Merhaba hocam ben elimdeki cihazı albani ustaya gönderiyorum test edicek ben kullandım çok beğendim birde üstad baksın olurunu versin ona göre tavsiye edelim ben beklemem dersen sana nacizane tavsiyem atlanta t tuşlu hd box cihazıdır hd ve sd kalitesi iyidir ileride server kullanmak isterseniz beklentinize cevap verebilecek bir cihaz d.smart modul sorunsuz çalışır butcenizide asmaz ikinci elini 150 veya 220 aralığında bulabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

quote:

Orijinalden alıntı: xmokx

Arkadaşlar bana da bi yardım edin valla forumun içinde boğuşup duruyorum.
    Bütçem 200 max 250 TL.

Merhaba hocam ben elimdeki cihazı albani ustaya gönderiyorum test edicek ben kullandım çok beğendim birde üstad baksın olurunu versin ona göre tavsiye edelim ben beklemem dersen sana nacizane tavsiyem atlanta t tuşlu hd box cihazıdır hd ve sd kalitesi iyidir ileride server kullanmak isterseniz beklentinize cevap verebilecek bir cihaz d.smart modul sorunsuz çalışır butcenizide asmaz ikinci elini 150 veya 220 aralığında bulabilirsiniz

Sağolasın hocam pek aceleye gelecek bir durum yom ama sizin cihazınız neydi tecnisat tecnibox s1 sanırım bu ama teyit için soruyorum

• Aynen hocam technisat techinbox s1 bu cihaz fta yani duz bir cihaz d.smart sorunsuz calisiyor. Hd ve sd kalitesi cok iyi. Yani tam sizlik bir cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 2 Nisan 2014; 21:59:22 >
  • O cihazı daha önce de araştırmıştım ve ilgimi çekmişti ama işten anlayanların yorumu ve hele hele kullanmış olmaları benim için çok daha önemli.
    Neyse sanırım ben bu cihazınız için söz kesmiş gibi olacağım ve sizden haber bekleyeceğim.
    Saygılar...
  • Technisat tecnibox s1 birkaç foto paylasmak istedim
     YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?

• Al benim xoroyu icin rahat etsin hd sd super goruntu

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciayca61

Al benim xoroyu icin rahat etsin hd sd super goruntu

Biraz,daha açarmısın ben sizler kadar prof. değilim tam marka ve model nedir
  • Xoro 9500 ip technisat techniboxu ben sattim bide topfield 2001 var bende goruntu kalitesi ayni technisat gibi

• quote:

Al benim xoroyu icin rahat etsin hd sd super goruntu

Hocam hosgeldin cihaz dedigin kadar varmis cok temiz ve iyi bir goruntu kalitesi var dedigin gibi kumandasi hertaraftan cekiyor

• Beni taniyan tanir albani fatih kamax yazi yazmam bu ilk oldu dedim sana fiyat olarak super cihaz ama bendeki topfield ayni onun gibi hem kumanda hem goruntu kalitesi

• Abi xoro9500 vardi niye soylemedin onu alirdim baska ne var abi veya ne getirecen paslasalim sayende bizde cihaz gormus oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 2 Nisan 2014; 22:32:41 >
  • Xoro pahali cihaz 600 enson fiyat yaninda astra kart var CI plus modul girisi var goruntu bu zamana kadar gordugum en iyisi hakana yolladim yani kamax o da cok begendi

• quote:

Beni taniyan tanir albani fatih kamax yazi yazmam bu ilk oldu dedim sana fiyat olarak super cihaz ama bendeki topfield ayni onun gibi hem kumanda hem goruntu kalitesi

Benim için bir sıkıntı yok sadece bütçem uygun ve kalite bir şey arıyorum xoro ilgimi çekti ama bütçeme uyarmı?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.