Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senut

Öncelikle selamlar. Formu ilgiyle takip ediyorum. İyi bir tv izleyicisiyim. Öyle ki iki evimde iki adet 55 ekran philips tv var.
    Forumda daha önce "HD uydu alıcısı için önünüzdeki en iyi seçenek, HEVC kodlamasını çözen bir Broadcom'lu cihaz edinmenizdir. Her Broadcom SoC'inin HEVC çözmediğini de unutmayın.
    4K uydu alıcısı için en iyi seçeneğiniz ise, mikroişlemcilerde 14 nm üretim teknolojisinin yayılmasını beklemektir. Bu tipte yeni işlemci (CPU) ve grafik işleyicilerin (GPU) olduğu SoC'ler üretilecek ve bunlar yeni uydu alıcılarında kullanılacaktır."
    demiştiniz
    Uzatmadan bu işlere meraklıyım. Şu ana kadar medialink black panther ve next machine 3d uydu cihazlarını kullanmaktayım. Şimdi görüntü kalitesi daha iyi kullanımı basit ama kurcalamaya da uygun olan şifreli yayınları izleyebileceğim bir uydu cihazı istiyorum.Film seyretmek gibi bir amacım yok. Torrent ile indirip media player ile izliyorum zaten. Format atabilecek kadar pc bilgim var bu yeterse enigma2 bir cihaz daha mantıklı geliyor. Bir de bu 4K olayı malumunuz. Henüz yeterli kanal olmasa da daha iyi birgörüntükalitesi sunduğunu biliyorum. Bu durumda enigma2 bir cihazı kullanabilir miyim, her ne kadar önerilerinizi takip etsem de 4K bir cihaz önerir misiniz? Net bir bütçem yok. Şu olursa... derseniz bütçe artırabilirim de...
    Bir de Aliexpres gibi sitelerden cihaz öneriyorsunuz ama bunlarda sanırım Türkçe menü sıkıntısı var ki bunu istemiyorum özellikle enigma2 yi yeni kullanacağımı düşününce.Bir de güncelleme sorunu filan. Bu durumda sizce ben hangi cihazı almalıyım ?

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 15:14:53 >

• Eyvallah, okudum ama Türkçe sorun olmaz kısmını kaçırmış olmalıyım çünkü yazılım işiyle hiç uğraşmadım henüz.Uyarılarınızı dikkate alacağım. Octagon ya da Hiremce alıyordum az kalsın isabet olmuş.
    Son olarak bu cihazlar yurt dışından alındığında menü kısmını Türkçe ayarlamak mümkün oluyor mu.
    Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

.

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Emeğinize sağlık.. Foruma çok katkınız oluyor.. Benim de bir kaç sorum olacak.

- Mecool K7 ile ilgili sayfalarda, bu cihazın PVR özelliği olduğuna dair bir bilgiye rastlayamadım. Sizin bu konuda bilginiz var mı?

- Mecool K7 ve Mecool M8 Plus S2'in donanımları, işletim sistemlerine gelecek güncellemeleri ne kadar bir süre için destekleyebilir?

Yönlendirmeleriniz ışığında Broadcam'lı bir enigma cihazı düşünüyordum.. Ancak, bu platformda uygun fiyatlı bir ürün bulamadım.. Mecool K7'de PVR özelliği yoksa, Mecool M8 Plus S2'yi tavsiye eder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: gemsaz

Merhaba,

Emeğinize sağlık.. Foruma çok katkınız oluyor.. Benim de bir kaç sorum olacak.

- Mecool K7 ile ilgili sayfalarda, bu cihazın PVR özelliği olduğuna dair bir bilgiye rastlayamadım. Sizin bu konuda bilginiz var mı?

- Mecool K7 ve Mecool M8 Plus S2'in donanımları, işletim sistemlerine gelecek güncellemeleri ne kadar bir süre için destekleyebilir?

Yönlendirmeleriniz ışığında Broadcam'lı bir enigma cihazı düşünüyordum.. Ancak, bu platformda uygun fiyatlı bir ürün bulamadım.. Mecool K7'de PVR özelliği yoksa, Mecool M8 Plus S2'yi tavsiye eder misiniz?

Alıntıları Göster
    Merhaba.

"Eskilerin en iyileri" olarak onları listelemiştim. Eski teknoloji olsalar da, o listedeki cihazlardan almak büyük hata olmaz. Magbox, Kamosonic, Yumatu, Electrostar, Next, Goldmaster gibi isimler altında satılan zayıf cihazlar almaktan 1000 kat daha iyi olur.

Ama en doğrusu, yeni nesil SoC içeren cihazlara yönelmek olur.

Yeni nesil SoC üretiminde, Amlogic firması, Broadcom ve HiSilicon firmalarının önünde gidiyor.

Amlogic'in ürettiği SoC'ler hep Android TV kutularında kullanılıyor, tuner içeren uydu alıcılarında çok az görülüyor. 3 cihazdan bahsedebiliyoruz şimdilik.

Mecool'larda her iki cihazın donanımı Amlogic S905X2. Bu cihazlar, Android 9.0 ile piyasaya sürüldü ama bu SoC, Android 10'u desteklemekte.

(Mecool K7 ile M8 S2 cihazlardaki) S905X2 ile (Dreambox One 4K cihazdaki) S922X'in kıyaslanması:

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?

S905X2'in resmi de şu. İşlemci, grafik işlemcisi, USB, HDMI gibi tüm bileşenlerin gömülü olduğu bir çip:

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?

S905X2'in video çözme özelliklerine bakılınca, H265, VP9 ve AVS2 kodlamalarını 4K çözünürlükte 75 Hz yenileme hızına kadar desteklediğini görüyoruz. VP9 kodlamasının veliahdı olan AV1 kodlamasına ve AVS3'e destek vermiyor sadece (Çin'deki 8K TV yayınlarının kodlaması).

S905X2, HDMI 2.1 çıkışına sahip. Bu çıkış standardı, 4K yayınları 75 Hz ve üzeri yenileme hızında iletir (HDMI 2.0'da 60 Hz limiti var). HDMI 2.1 çıkışı, 8K çözünürlüğü de 30 Hz olarak iletir ancak S905X2, 8K çözünürlüğü desteklemediği için, bu cihazlarda USB'den bir 8K video oynatılamaz. Türksat 8K uydu yayını da izlenemez.

Mecool K7'yi sipariş vermeyi düşünüyorum. Fiyatına göre donanımsal özellikleri harika bence. Gelince PVR ve OSCAM konusunda bilgilendiririm. Umarım cihazın tuner'ı zayıf çıkmaz.

edit- resim düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 15 Temmuz 2020; 13:39:40 >

• Çok teşekkür ederim..:)
  • MECOOL M8S PLUS 2 isimli cihaz Türkiye'de 750 lira civarına satılıyor, Ali Express'teki kargo dahil fiyatının iki katına. Gümrük vergisi dahil 450-500 liraya temin edilebilecek bir cihaz.

MECOOL M8S PLUS cihazın ilk versiyonunda S905X2 SoC olmadığı gibi, Android versiyonu da 7.1'dir. İkinci versiyon olmasına dikkat ediniz.

S905X3'lü cihazlar arasında, tuner içeren, yani uydu alıcısı özellikte bir cihaz (şimdilik) yok.

S905X3'ün S905X2'ten 3 farkı var:

- ARM Cortex-A55 4x1.91 GHz işlemciye sahiptir (S905X2'deki ARM Cortex-A53 4x1.80 GHz)
    - S905X3'te opsiyonel nöral ağ hızlandırıcısı vardır (S905X2'de yoktur)
    - S905X3 bellek olarak DDR4-3200 modülleri destekler (S905X2, 3200 Mhz frekanslı modülleri desteklemez. Her iki SoC'te de desteklenen maksimum bellek miktarı 4 GB'dır)

Diğer tüm özellikleri aynıdır.

S905X4 ise, S905X3'e AV1 kodlama desteği ile birkaç ses özelliği daha eklenmiş hali gibidir. Bir de HDCP versiyonu olarak ayrılırlar: S905X4'teki HDCP 2.3 iken, S905X3'teki HDCP 2.2'dir. HDCP, dijital içerik koruma standardıdır. Hem TV'de hem de cihazda gereken HDCP desteği yoksa, korumalı içerikler izlenemez (Netflix gibi).

S905X2, S905X3 ve S905X4, 4K destekli ve 12 nm teknolojili SoC'lerdir. 4K cihaz arayanlar bu SoC'lerin olduğu cihazlara yönelmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 7 Eylül 2020; 13:2:25 >

• quote:

Merhaba.

"Eskilerin en iyileri" olarak onları listelemiştim. Eski teknoloji olsalar da, o listedeki cihazlardan almak büyük hata olmaz. Magbox, Kamosonic, Yumatu, Electrostar, Next, Goldmaster gibi isimler altında satılan zayıf cihazlar almaktan 1000 kat daha iyi olur.

Ama en doğrusu, yeni nesil SoC içeren cihazlara yönelmek olur.

Yeni nesil SoC üretiminde, Amlogic firması, Broadcom ve HiSilicon firmalarının önünde gidiyor.

Amlogic'in ürettiği SoC'ler hep Android TV kutularında kullanılıyor, tuner içeren uydu alıcılarında çok az görülüyor. 3 cihazdan bahsedebiliyoruz şimdilik.

Mecool'larda her iki cihazın donanımı Amlogic S905X2. Bu cihazlar, Android 9.0 ile piyasaya sürüldü ama bu SoC, Android 10'u desteklemekte.

(Mecool K7 ile M8 S2 cihazlardaki) S905X2 ile (Dreambox One 4K cihazdaki) S922X'in kıyaslanması:

S905X2'in resmi de şu. İşlemci, grafik işlemcisi, USB, HDMI gibi tüm bileşenlerin gömülü olduğu bir çip:

S905X2'in video çözme özelliklerine bakılınca, H265, VP9 ve AVS2 kodlamalarını 4K çözünürlükte 75 Hz yenileme hızına kadar desteklediğini görüyoruz. VP9 kodlamasının veliahdı olan AV1 kodlamasına ve AVS3'e destek vermiyor sadece (Çin'deki 8K TV yayınlarının kodlaması).

S905X2, HDMI 2.1 çıkışına sahip. Bu çıkış standardı, 4K yayınları 75 Hz ve üzeri yenileme hızında iletir (HDMI 2.0'da 60 Hz limiti var). HDMI 2.1 çıkışı, 8K çözünürlüğü de 30 Hz olarak iletir ancak S905X2, 8K çözünürlüğü desteklemediği için, bu cihazlarda USB'den bir 8K video oynatılamaz. Türksat 8K uydu yayını da izlenemez.

Mecool K7'yi sipariş vermeyi düşünüyorum. Fiyatına göre donanımsal özellikleri harika bence. Gelince PVR ve OSCAM konusunda bilgilendiririm. Umarım cihazın tuner'ı zayıf çıkmaz.

edit- resim düzeltildi

Alıntıları Göster
    Selam uzun zamandan beri uydu ve androidi iç içe barındıran 4K bir cihaz bakındım Mecool K7 cihazına bir ara gördüm sonrasında tüneri zayıf şikayetleri yazmışlar bende yönümü Mecool K1 e cevirdim cihaz hala gelmedi gerçi 63 gün oldu.
    ayrıca Mecool K7 ye yazılımda vermiyor zannediyorum. habire cihaz cıkarıyor yazılım desteği olmayınca cihaz aksak çalışıyor.Ayrıca gümrük cok fena bu aralar.

• Geçenlerde satın almış olduğum Axas His Twin cihazımı Serkan hocamıza satmış bulunmaktayım.Serkan hocam cihaza ulaşınca (şu an pek mümkün görünmüyor) deneyimlerini paylaşacaktır.
    Cihazın kurulumunda yardımları İçin @serkanguzel_ hocama çok çok teşekkür ediyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

Selam uzun zamandan beri uydu ve androidi iç içe barındıran 4K bir cihaz bakındım Mecool K7 cihazına bir ara gördüm sonrasında tüneri zayıf şikayetleri yazmışlar bende yönümü Mecool K1 e cevirdim cihaz hala gelmedi gerçi 63 gün oldu.
    ayrıca Mecool K7 ye yazılımda vermiyor zannediyorum. habire cihaz cıkarıyor yazılım desteği olmayınca cihaz aksak çalışıyor.Ayrıca gümrük cok fena bu aralar.

Alıntıları Göster
    Mecool K1'de Amlogic S905D var. Mikroişlemcileri eski tip üretim. Cihaz bolca ısınır. Mali-450 GPU'nun performansı yetersizdir. Bellek 2 GB'dır. Cihaz Android 7.1'dir. O cihaza yönelmemek için başlıca sebepler bunlar.

Mecool K7, en iyi Androidli cihazlar listesinin ilk 10'una girdiyse, ultra performanslı cihaz olarak nitelendirildi ise, o kadar da aksak olmasa gerek? Test videolarında hiçbir aksaklık görülmüyor. Ve cihaz için en son Mayıs'ta firmware verilmiş.

• quote:

Mecool K1'de Amlogic S905D var. Mikroişlemcileri eski tip üretim. Cihaz bolca ısınır. Mali-450 GPU'nun performansı yetersizdir. Bellek 2 GB'dır. Cihaz Android 7.1'dir. O cihaza yönelmemek için başlıca sebepler bunlar.

Mecool K7, en iyi Androidli cihazlar listesinin ilk 10'una girdiyse, ultra performanslı cihaz olarak nitelendirildi ise, o kadar da aksak olmasa gerek? Test videolarında hiçbir aksaklık görülmüyor. Ve cihaz için en son Mayıs'ta firmware verilmiş.

Alıntıları Göster
    Mecool KM1 4/32 yazacaktım yanlış oldu burada bayağı şikayet edenler var gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

Mecool KM1 4/32 yazacaktım yanlış oldu buradahttps://forum.freaktab.com/forum/advertisers-and-vendor-support-area/geekbuying-com/785371-mecool-k7-android-9-0-amlogic-s905x2-4gb-lpddr4-64gb-emmc-dvb-4k-tv-box bayağı şikayet edenler var gibi..

Alıntıları Göster
    Bahsettiğiniz cihazda tuner yok. Mecool K7'de tuner var. Tuner'sız cihaz ile tuner'li cihaz birbirine alternatif olamaz.

Bu başlık altında tuner'sız cihazlar, yani uydu alıcısı özelliği olmayan cihazları konuşmamaya çalışalım. O tür cihazların yeri, Android TV Box başlığıdır.

Burada elimden geldiğince, cihazları donanım bazında inceleyerek öneriyor ya da önermiyorum. Yazılım kısmı, kullanıcıya ait. Enigma2 cihazlarda birden fazla yazılım seçeneğiniz var mesela. Hangisi size göre iyidir, kendiniz deneyip karar verirsiniz.

İnternetteki şikayetlerin hepsini ciddiye alan birisi de değilim. Enigma2 cihaza gerekli ayarları yapmadan "Cihaz kötü" diye konuşanlar oluyor mesela. Bu tür şikayetler gerçekçi olmuyor. Everest TV kartına dair de bir sürü şikayet okudum, kartı alıp kendim kullanınca hiç şikayet etmedim. Şikayet edenlerin ciddi bir kısmı, aldıkları cihazı öğrenmeye yanaşmayanlardır bence. Ya da üretim hatası ürüne denk gelenlerdir.

Mecool K7'deki tuner zayıf olabilir, tabii ki SiLabs2166 tuner kadar çok iyi değildir ama Türkiye'de 100 liraya satılan cihazlardaki tuner'ler kadar da berbat olacağını hiç sanmıyorum. S905X2 gibi güncel bir donanımın yazılımsal destek konusunda zayıf kalacağını da hiç sanmıyorum.

Cihazı teslim aldığımda daha detaylı paylaşım yaparım.

• Çok ilginç, ben o rakamı toplam fiyat diye düşünmüştüm. Orada da gümrük ve nakliye olacağı hiç aklıma gelmezdi. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Fikret bey, bahsettiğiniz cihaz android yazılımla çalışmaktadır. Zaten android olunca, broadcom işlemcilere android yazılım olmuyor.

Bahsettiğiniz Meelo uno2 cihazda android le çalışan s905 işlemci var.

Eğer fiyat performans ürünü bir cihaz arıyorsanız, HD kategorisinde "Axas his twin" modeli cihazı tavsiye ederim. Bu cihaz henüz yeni çıktı. Aliexpress te 53 dolar civarı... Görüntü kalitesi broadcom'un bir tık altı diyebilirim. Cihazda 28 nm'luk hisilicon 3716mv410 işlemci var. İlan edildiği kadarıyla, cihazda 256 MB Flash bellek, 512 MB RAM var. Cihaz linux enigma2 OpenATV yazılımı ile çalışmaktadır. Hisilicon işlemcilerin mimari yapısından dolayı iptv uyumu, broadcom'a göre daha iyi. Uydu kanal değişimi 1 saniyenin altı gibi... İşlemcinin H265 desteği var. Ancak cihaz hd kategorisinde olduğu için vp9, hdr+ vb video'ları desteklemeyeceğini de baştan belirteyim. Cihaz enigma2 ile çalıştığından fiyat performans ürünü olarak alınır bence...

Önerdiğim bu cihazla aynı işlemci bulunan, "Dreamstar Master Iptv" modeli cihaza da sahipsiniz zaten. Üründeki işlemcinin performansı beğenilmiş olmalı ki, Axas his twin markasıyla, rom, ram vb kapasitif donanımlara ilave yapılarak enigma2 ile çalışan modeli piyasaya sürülmüş.

Alıntıları Göster
    görüntü kalitesi için Axas his twin alınabilir mi kafa çok karışık aylardan beri araştırıyorum OCTAGON SF8008 4K almayı düşünüyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: enginsen10

görüntü kalitesi için Axas his twin alınabilir mi kafa çok karışık aylardan beri araştırıyorum OCTAGON SF8008 4K almayı düşünüyordum

Alıntıları Göster
    Axas His Twin görüntü kalitesi itibariyle, 40" tv'ye kadar rahatlıkla alınabilir. Hatta 55" tv'de bile görüntü kalitesi yönünden sırıtmaz diye değerlendirmekteyim.( Ama A kalite görüntü de vermez. )

İşlemciler aynı marka olunca, görüntü kalitesi yönünden set( ayar ) 'ler de aynı olur. Yani ha sf-8008 almışsınız, ha Axas His Twin almışsınız, birşey değişmez. Değişen biri 4K decode edecek, diğeri HD( 1080p 'ye kadar ) decode edecek.

Axas His Twin'de, sf8008'e göre, iptv yönünden bazı video biçimleri doğal olarak desteklenmeyecek. Mesela; VP9, HDR gibi.

Eğer tv'niz 55" ve üzeri bir tv ise, üst düzeyde bir görüntü kalitesi arıyorsanız, Dreambox One ve/veya Dreambox Two modellerinden birini almalısınız. Çünkü bu cihazlardaki işlemci 12 nm'lik olup, ölçekleme( scaling ) yeteneği, yani sunduğu görüntü kalitesi üst düzey olmaktadır.

Peki, bu 12 nm'lik işlemcinin sunduğu görüntü kalitesi, hangisine göre daha iyidir ? Tabiki 28 nm'luk işlemcilere göre daha iyidir.

Peki hangi cihazlar 28 nm'dur ? Marka/model farketmeden; Dreambox One ve Dreambox Two dışında kalan diğer enigma2 cihazların tamamı 28 nm'dur.

Umarım ipucunu yakalamışsınızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Axas His Twin görüntü kalitesi itibariyle, 40" tv'ye kadar rahatlıkla alınabilir. Hatta 55" tv'de bile görüntü kalitesi yönünden sırıtmaz diye değerlendirmekteyim.( Ama A kalite görüntü de vermez. )

İşlemciler aynı marka olunca, görüntü kalitesi yönünden set( ayar ) 'ler de aynı olur. Yani ha sf-8008 almışsınız, ha Axas His Twin almışsınız, birşey değişmez. Değişen biri 4K decode edecek, diğeri HD( 1080p 'ye kadar ) decode edecek.

Axas His Twin'de, sf8008'e göre, iptv yönünden bazı video biçimleri doğal olarak desteklenmeyecek. Mesela; VP9, HDR gibi.

Eğer tv'niz 55" ve üzeri bir tv ise, üst düzeyde bir görüntü kalitesi arıyorsanız, Dreambox One ve/veya Dreambox Two modellerinden birini almalısınız. Çünkü bu cihazlardaki işlemci 12 nm'lik olup, ölçekleme( scaling ) yeteneği, yani sunduğu görüntü kalitesi üst düzey olmaktadır.

Peki, bu 12 nm'lik işlemcinin sunduğu görüntü kalitesi, hangisine göre daha iyidir ? Tabiki 28 nm'luk işlemcilere göre daha iyidir.

Peki hangi cihazlar 28 nm'dur ? Marka/model farketmeden; Dreambox One ve Dreambox Two dışında kalan diğer enigma2 cihazların tamamı 28 nm'dur.

Umarım ipucunu yakalamışsınızdır.

Alıntıları Göster
    yeğen haftaya ukraynaya gidecek hm-sat gibi bildiğin uydu site var mı ukrayna da

• quote:

yeğen haftaya ukraynaya gidecek hm-sat gibi bildiğin uydu site var mı ukrayna da

Alıntıları Göster
    rozetka teknoloji mağaza varmış ama dreambox yok vu+ zero 4k 1.0050 tl
  • Vu zero'nun fiyatı iyiymiş..

Forumdaki üstadlar bu cihazı almamızı tavsiye eder mi?
  • quote:

rozetka teknoloji mağaza varmış ama dreambox yok vu+ zero 4k 1.0050 tl

Alıntıları Göster
    Arkadaşım,

Önceki mesajımda belirttiğim gibi, Dreambox One ve Dreambox Two ilk sırada tercihli olarak alınmalıdır...

Bütçe yetmedi, enigma2 yazılımla çalışan "Hisilicon" işlemcili cihazlardan almalısınız.

Neden Hisilicon işlemcili cihaz ? E2 yazılımın flash player'la uyumu güzel, Codec'lerle uyumu güzel, tanıdığı video biçimi sayısı, broadcom'a göre daha fazla sayıda...

E2 yazılımla çalışıp ta, hisilicon işlemci olarak;

* UHD kategorisinde, hi3798mv200 işlemcili cihazlar var( octagon sf8008 ve daha bir çok marka )

* HD kategorisinde, hi3716mv410 işlemcili bir cihaz var( Axas his twin )

Buraya kadar yazdıklarımdan ne anladık ? UHD kategorisinde Broadcom işlemcili her hangi bir cihazı satın almamalısın. Neden almamalısın ? Bir önceki mesajımda izah etmiştim. Bu saatten sonra, UHD kategorisindeki broadcom işlemcili cihazlar ölü doğmuş bir bebek gibidir. Bana göre...

UHD kategorisinde broadcom işlemcili cihaz kullananların hepsi uyandı. Şimdilerde sahibinden gibi yerlerde çaktırmadan satmaya çalışıyorlar. Neden ? Cihaz iptv'de iş yapmadığı için kullanıcılar tarafından takoz olarak görülmeye başladı.

Bu kadar uyarıya rağmen satın alırsanız da, size bir "günaydın" deriz.

Temine gelince;

Yok ukrayna'ydı, yok almanya'ydı, yok başka ülkeydi diye, olayı izdıraba dönüştürmenin alemi yok. Tabi bence...

İnternet'ten siparişini paşalar gibi verirsin. Her halükarda, yurtiçinde satılanlara göre daha hesaplıya gelir.

Yurtdışından getirecek hazırda adamın varsa başka tabi...

@gemsaz, bu mesaj hücresinde yazdıklarım sizin için de geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 17 Temmuz 2020; 17:51:12 >

• 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.