Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Noksanılmaz

MarcosReborn ustam cevabınız için çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla BCM işlemciler FullHd uydu cihazlarında tavsiye ediyorsunuz,ama 4k uydu alıcılarında biraz daha beklenmeli diyorsunuz. Okuduğum çoğu yorumlarda enigma2 4k uydu alıcılarında aşırı ısınmalardan şikayetler var,sanırım sizin bahsetmiş olduğunuz eski teknoloji kullanıyor olmaları,yani microişlemcisinin 28nm olması
    Aynen öyle. 4K gibi yeni bir yayın teknolojisi için, elimizin altında güncel teknoloji üretimi bir donanımın da olması gerekir.

İşlemci bazındaki üretim farkları (28 nm-14 nm), performansta olduğu kadar, ısınma konusunda da çok bariz bir fark yaratıyor. Bunu en açık şekilde, eski bilgisayarlarımla en yenisini kıyaslayarak görmüştüm.

Dreamstar Master konusunda ise, baktığım bir alışveriş sitesi beni yanlış yönlendirmiş. Cihazı şişirmek için kasıtlı olarak 2 GB yazmışlar sanki. 2 GB=2 Gigabyte anlamına gelir. İkinci harf küçük olarak, "2 Gb" denilirse o zaman 2 Gigabit ifade edilmiş olur. Eksenuydu sitesi "2 Gb" yazarak doğrusunu yapmış. Sineshop sitesi daha da açık olarak "2Gbit DDR3 Ram" olarak en doğrusunu yapmış.

Aynı alışveriş sitesi ve bir kullanıcının yorumu, Dreamstar Master'ın işlemci konusunda da yanlış yönlendiriyor. Onu da toparlamak, netleştirmek istedim.

Dreamstar Master'daki HiSilicon 3716MV410'un PDF kitapçığında, ARM Cortex A9 işlemcisi olduğu yazılıdır:
    http://www.hisilicon.com/-/media/Hisilicon/pdf/STB/removerealnetworks/Hi3716MV410.pdf

ARM Cortex-A9, ARMv7-A mimarisinde üretilmiş bir işlemci ailesidir.

Bazı alışveriş sitelerinde, Dreamstar Master işlemcisi için "ARM Cortex Dual Core A7 (ARMv7 32Bit)" yazılmış. Dual core=Çift çekirdek. Parantez içindeki "v7" mimarisini ifade ediyor. 32 bit işlemci, bunlar tamam. Ama oraya "A7" yazıldı mı yanlış oluyor. Cortex-A7 ile Cortex-A9 farklı işlemci aileleridir. Ve eğer cihazda HiSilicon 3716MV410 varsa ve onun üzerindeki işlemciye bizzat üretici firma HiSilicon "Cortex-A9" demişse, kimse ona "Cortex-A7" diyemez. SoC'deki işlemci değişmez çünkü. SoC'in parçalanamayan bir devre olduğunu, bileşenlerinin cihazdan cihaza değişemeyeceğini biliyoruz.

Cortex-A7 ve Cortex-A9 aynı mimaride üretilmiş, farklı işlemci aileleridir. Tabloda da görüleceği üzere, üretim teknolojileri 28 nm'den altına inmemiştir:
    en.wikipedia.org
    Comparison of ARMv7-A cores - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_ARMv7-A_cores

Alışveriş sitelerinde yanlış bilgiler aktarılabiliyor. Bu kadar detaya inmeden bazı şeyler netleştirilemiyor.

• Şu ana kadar gördüğüm en iyi görüntü kalitesi Sony TV'nin dahili uydu alıcısından geldi. Ama kanallar arası geçişin yavaşlığı ve emülatör imkanlarının olmayışı yüzünden kullanmıyoruz.

HD görüntü kalitesi sıralamasını, Sony dahili alıcı > Broadcom'lu cihaz > HiSilicon'lu cihaz > National'lı cihaz > Ali'li cihaz > Sunplus'lı cihaz şeklinde yapıyorum. Ali ile Sunplus arasında fazla fark gözlemlememiştim. National her ikisine bariz bir fark atsa da sonuç olarak vasattı. Sony'nin Broadcom'a özellikle SD konusunda ciddi bir fark attığını gözlemledim.

43 inç Sony panelde test ettim. Daha küçük paneller HD testi için uygun değil. 4K testleri için de minimum 65 inç panel olmalı.

HDMI kablosunun ne olduğunun hiçbir önemi yok. Aynı cihaz ve aynı TV'yi 10 liralık kabloyla da bağlasanız, 40 liralık kabloyla da bağlasanız bir şey farketmiyor

• Dreamstar master ile NeXT 2053 arasındaki farkları yazmak istiyorum;
    Next kumanda akıllı kumanda ve tv kumandası gerekmiyor Dreamstar da bu özellik yok,NeXT tv seyrederken menü de gezinmeye kalkışınca tüm tv görüntü ses hepsi kapanıyor dreamstar da ise hangi menüde gezersek gezelim yayın devam ediyor,NeXT uydudan kayıt yaparken HDD deki diğer dosyalara ulaşıp film izleyemiyor dreamstar rahatlıkla izleniyor.Next kayıt esnasında birkaç başka tuşa basınca mutlaka kilitleniyor,dreamstar da kilitlenmeler olabiliyor ama daha nadir.Next hee türlü video dosyasını oynatıyor (çok eski dönemlerde kaydettiğim CD filmler vardı ) dreamstar her türlü videoyu (eski tip Avsec.dat türü dosyalar) oynatmıyor.
    NeXT 239-249 TL
    Dreamstar 379 -399 TL arası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devam etmek gerekirse:
    Dreamstar da Dahili Wi-Fi var ve çok iyi NeXT için 49 TL ye NeXT 7601 aparat alınırsa wi-fi Sistemi devreye giriyor.
    Hiremco ve Spybox Dahili Wİ-Fi leri dreamstar kadar iyi değildi.
    Dreamstar da SPDIF (optik ses çıkışı) var NeXT de yok,
    Dreamstar’da sinema seyrederken ses kalitesi çok iyi hele birde SPDIF ile 5.1 sistemlerde çok çok iyi.

• fikretkurt F kullanıcısına yanıt
    NeXT 2053 NeXT 2000 gibi uydu cihazlarında cihaza takılan bir hdd de film yarım kalırsa 2 gün sonra bile açıp izlemeye kalksak NeXT kaldığı yerden devam ediyor Dreamstar da bu özellik yok

• Selamlar

Uzun zamandır konuyu takip ederim ancak son dönemdeki bilgi ve takibim güncel değil maalesef.

TV platform arayışına girdim , tivibu ve dsmart gibi platformlara yakınım şu an. Tabiki internet paketleri ile alacağım bu platformları.

İkame olarak uydu alıcısı + internet sağlayıcısı seçeneğini de düşünüyorum.

HD kalitesinde, smart özelliği olmayan , kaydet ileri sar - geri sar izle vs gibi kullanmayacağım özellikleri olmayan. Sadece görüntü kalitesi ve kanal geçiş hızı odaklı bir reciever tavsiye etmeniz mümkün müdür? Bu uyduyu kaç cm çanak ile kullanmam gerekir ?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten görüntü kalitesi en iyi uydu alıcısı hangisi bilen var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Antalyalı.

Gerçekten görüntü kalitesi en iyi uydu alıcısı hangisi bilen var mı
    Uydu işlerinde yeterli tecrübeye sahip olduğunuzu mesajlarınızdan anlayabiliyorum. Yani bugüne kadar hangi cihazın daha iyi görüntü vereceğine dair bir kanaatiniz olmalıydı !?

Henüz kanaat oluşturamadıysanız, 12 nm 'lik işlemcilerin izini sürün. Sizi doğru cihaza götürecektir.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Dreamstar Master ipTV cihazında son zamanlarda (1-25 haziran 2020) ses uyumsuzlukları başladı.
    Geçenlerde ipTV'de sıfır1 dizisinde ses tamamen bozuldu,görüntüden çok sonraya gelmeye başladı.
    Dün uydu yayınında KanalD'de kesilmeler oluştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maverick_77

Selamlar

Uzun zamandır konuyu takip ederim ancak son dönemdeki bilgi ve takibim güncel değil maalesef.

TV platform arayışına girdim , tivibu ve dsmart gibi platformlara yakınım şu an. Tabiki internet paketleri ile alacağım bu platformları.

İkame olarak uydu alıcısı + internet sağlayıcısı seçeneğini de düşünüyorum.

HD kalitesinde, smart özelliği olmayan , kaydet ileri sar - geri sar izle vs gibi kullanmayacağım özellikleri olmayan. Sadece görüntü kalitesi ve kanal geçiş hızı odaklı bir reciever tavsiye etmeniz mümkün müdür? Bu uyduyu kaç cm çanak ile kullanmam gerekir ?

Teşekkürler
    Güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Dreamstar master cihazda ram'e 2 Gbit diye yazılmış. Yani 2Gbit/8 = 256 MB. Ram var.

Virüs tedbirleri nedeniyle, uzun zamandır yazlık evimde yaşamaktayım. Bugün uzun bir aradan sonra yazlığına gelen bir arkaşımın yanında getirdiği Dreamstar Master hd cihazı kurduk.

Doğruya doğru; 3716mv410 işlemcinin sunduğu görüntü kalitesi ile broadcom işlemcilerin sunduğu görüntü kalitesi arasında broadcom lehine fark var. Broadcom'un hakkını yemek istemem. ( Test ettiğimiz tv; Lg c9 55" )

Dreamstar master cihazı lg 55" tv' deki görüntü kalitesi rahatsız edici değil, benim gözüme göre... Şırası ile şöyle bir test yaptık. Trt 1 canlı yayın esnasında, kabloyu önce tv'nin uydu tuner'ine bağladık. Sonra diğer cihazlara... Sonuçlar ve görüntü kalitesi sıralaması şu şekilde oldu ;

1. Tv dahili tuneri ile ; görüntü A kalite... kanal logosunun kenarlarında "harelenme" hiç yok.

2. Dm525hd ile; görüntü kalitesi iyi seviyede. Kanal logosunun kenarlarında belli - belirsiz "harelenme" var.

3. Dreamstar Master hd ile; görüntü kalitesi kabul edilebilir seviyede. Kanal logosunun kenarlarında "harelenme" var.

* "Harelenme"leri görmek için tv'nin yanına gitmek gerekiyor.

Uydu kanal geçiş hızı bakımından; dm525hd ile dreamstar master cihaz aynı gibi... Fark göremedim.

İptv'de; canlı yayın yapan ulusal kanallarda kanal geçiş hızı, Dreamstar Master cihazda çok çok hızlı... Öyleki, uydu yayınlarındaki kanal değişiminden bile çok hızlı... Iptv'de bu denli hızlı kanal değiştiren cihazla karşılaşınca, haliyle biraz şaşırtıcı oluyor.

Dreambox 525hd 'nin iptv'de kanal değişim hızı, uydu kanal değişimine göre biraz daha ağır ve yavaş seyrediyor.

Hasılı kelam; biz testi çok iddialı 55" oled panelli bir tv ile yaptığımız için, görüntü kalitesi anlamında gördüğümüz/elde ettiğimiz farklar bu şekilde oldu. Oled değil de led tv kullananlar ve farklı boyutta ekranlı tv ile test edecekler, "harelenme" olgusunu daha az yada daha fazla tespit edebilirler.

Herneyse... Axas his twin marka cihazın, görüntü kalitesi olarak rahatsız etmeyeceği kanaatine vardım.

Alıntıları Göster
    Herkese tekrar selam arkadaşlar,

Yukarıda kendi mesajımdan alıntı yaptım. Önce alıntıda yazılanları okuyunuz. Sonra "harelenme"yı görmek için aşağıdaki video'da kanal logolarının kenarına dikkatlice bakınız. "Harelenme"leri göreceksiniz.
    UYDU MARKETyoutube
    Hiremco Turbo 4K Uydu Alıcısı UyduMarket İnceleme 2
    https://www.youtube.com/watch?v=yysIQ2su_0I

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 1 Temmuz 2020; 12:11:15 >

• @Antalyalı.
    iyi görüntü alabileceğin bir cihaz sormuşsun. Ben yıllar önce Albani hocanın (Can Bey) tavsiyesi ile TECHNİSAT DIGIT ISIO STC+ 4K UHD Receiver cihaz almıştım. Yine Albani hocanın tavsiyesi ile aldığım Sony 46HX920 televizyonum ile mükemmel bir ikili oldular ve çok memnunum. Eğer BISS, IP TV gibi beklentilerin yok sadece görüntü kalitesi istiyorsan bu uydu alıcısını tavsiye edebilirim. (Modüllü üyeliklerde kanal sıkıntısı yok hepsini açıyor.)
  • 03 haziran 2020 de Aliexpress'den sipariş ettiğim Axas His Twin şu an bana ulaştı.
    341,12 cihaz
    22,65 kargo
    22,5 gümrük.
    Cihaz ile ilgili incelemelerimi ileride paylaşacağım.

• Fikret Bey hayırlı olsun. Toplamda 56 - 57 dolar gibi bedele mal olmuş.

Türkiye'deki emsalleri diğer e2 cihazlar ile kıyasladığımızda, HD segmentindeki e2 cihazlar arasında en hızlısı bu cihazdır. Özellikle bu cihazın işlemcisinin iptv'de daha hızlı olduğunu biliyoruz.
  • Bune la bi uydu alicisi alicaksin 50 tane detayi var:D televizyon işi pcden zor.

• fikretkurt F kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bu fiyata nasıl alabildimiz. Gümrük bedeli çok az fiyat mı düşük gösterildi birde bu ürünlere TRT bandrol bedeli alınmıyor muydu? Bilgi verebilir misiniz?

• Çinden gelen Axas His Twin'de otomatik güncelleme vardı...
    "Tamam" dedik fakat yeni güncelleme ile açılmadı..
    Sağolsun @serkanguzel_ yardımcı oldu 9 temmuz tarihli open ATV indirdik ve çözdük
    @serkanguzel_ uzun saatler yardımcı oldu...
    Fakat ben bu cihazı Dreamstar Master gibi bir cihaz diye düşünerek almıştım,
    fakat cihaz Vu Uno'nun küçüğü diyebiliriz.
    Ben yazılım ile uğraşmayı sevmediğim için (@MarcosReborn 'un dediği gibi üşengeç
    olmasaydım) Vu uno'yu geçen yıl sattım.
    Bu cihazı da büyük bir ihtimal satacağım. ama bir inceleme videosu koymak için
    cihazı tanımaya çalışyorum.
  • serrikoc S kullanıcısına yanıt
    ürün fiyatını düşük yazdırıyoruz ama buna rağmen açılıp bakılan da oluyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

Octagon SF138'deki tuner ile uydu yayını izleyemezsiniz.

Cihaz DVB-C/T2 tuner içerir. Bu tuner, kablolu TV ve karasal yayınlar içindir.

Uydu yayını için DVB-S tuner olması gerekir.

DVB= Digital Video Broadcasting (sayısal video yayıncılığı)
    C=Cable (kablolu)
    T=Terrestrial (karasal)
    S=Satellite (uydu)

Alıntıları Göster
    Öncelikle selamlar. Formu ilgiyle takip ediyorum. İyi bir tv izleyicisiyim. Öyle ki iki evimde iki adet 55 ekran philips tv var.
    Forumda daha önce "HD uydu alıcısı için önünüzdeki en iyi seçenek, HEVC kodlamasını çözen bir Broadcom'lu cihaz edinmenizdir. Her Broadcom SoC'inin HEVC çözmediğini de unutmayın.
    4K uydu alıcısı için en iyi seçeneğiniz ise, mikroişlemcilerde 14 nm üretim teknolojisinin yayılmasını beklemektir. Bu tipte yeni işlemci (CPU) ve grafik işleyicilerin (GPU) olduğu SoC'ler üretilecek ve bunlar yeni uydu alıcılarında kullanılacaktır."
    demiştiniz
    Uzatmadan bu işlere meraklıyım. Şu ana kadar medialink black panther ve next machine 3d uydu cihazlarını kullanmaktayım. Şimdi görüntü kalitesi daha iyi kullanımı basit ama kurcalamaya da uygun olan şifreli yayınları izleyebileceğim bir uydu cihazı istiyorum.Film seyretmek gibi bir amacım yok. Torrent ile indirip media player ile izliyorum zaten. Format atabilecek kadar pc bilgim var bu yeterse enigma2 bir cihaz daha mantıklı geliyor. Bir de bu 4K olayı malumunuz. Henüz yeterli kanal olmasa da daha iyi birgörüntükalitesi sunduğunu biliyorum. Bu durumda enigma2 bir cihazı kullanabilir miyim, her ne kadar önerilerinizi takip etsem de 4K bir cihaz önerir misiniz? Net bir bütçem yok. Şu olursa... derseniz bütçe artırabilirim de...
    Bir de Aliexpres gibi sitelerden cihaz öneriyorsunuz ama bunlarda sanırım Türkçe menü sıkıntısı var ki bunu istemiyorum özellikle enigma2 yi yeni kullanacağımı düşününce.Bir de güncelleme sorunu filan. Bu durumda sizce ben hangi cihazı almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 11 Temmuz 2020; 22:53:3 >

• 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.