Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de Almanyadan gelecek bir arkadaşa sipariş etmeyi düşünüyorum ama zor durumda bırakmak da istemiyorum. Gümrük ödemesi söz konusu olur mu? (olsa da önemi yok yeter ki getiren arkadaş sorun yaşamasın).Acaba alıp getirirken yakalansa sorun olurmu? Bir de bu cihazlar yurt dışından alındığında aliexpress de dahil olmak üzere Türkçe menü oluyor mu? Malumunuz en basit ithal bir üründe bile ne yazık ki 10 milyonluk Yunanca var, Moğolca var ama Türkçe kullanma kılavuzu bile koymuyorlar.
    Türkçe menü ve Türkçe kullanma kılavuzu konusunda yetkililerin daha hassas olmalarından ve yasal yaptırımlardan umudumu kestim çünkü !
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Bir önceki mesajı yazarken bu mesajınızı okumamıştım. Ama şimdi kafam karıştı. Forumda hep broadcom cihaz öneriliyordu sanki. Bir de yabancı sitelerden alınan cihazlarda bu Türkçe menü ve Türkçe kullanma kılavuzu durumu nedir.?
    Selamlar kolaylıklar...
  • Sadece en iyi göruntüyü veren uydu alıcısını marka ve model olarak söyleyebilecek olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 18 Temmuz 2020; 21:13:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohooo... Şu mesajlara bakınız hele !?

Bu son mesajım olsun.

Müsadelerinizle, "uydu teknolojileri alt forumu"ndan çekiliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 18 Temmuz 2020; 13:27:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senut

Bir önceki mesajı yazarken bu mesajınızı okumamıştım. Ama şimdi kafam karıştı. Forumda hep broadcom cihaz öneriliyordu sanki. Bir de yabancı sitelerden alınan cihazlarda bu Türkçe menü ve Türkçe kullanma kılavuzu durumu nedir.?
    Selamlar kolaylıklar...
    Bu cihazlarda kullanma kılavuzu olmuyor. Linux tabanlı imajı ya da Android yazılımını kullanmayı pratikle kendiniz öğreniyorsunuz. Bunlar çoklu dillidir, Türkçe dahil bir sürü dil seçeneği vardır.

Forumda,görüntü kalitesi konusunda Broadcom'lu cihazlar önerilmişti. IPTV'ye daha çok önem verenler, yani cihazın uydu kısmından ziyade IPTV kısmını kullanacak olanlar için Serkan Bey, HiSilicon önerip gerekçeleri sıraladı.

IPTV konusunda Broadcom'lu cihazla HiSilicon'lu cihazı kıyaslamış değilim ama Broadcom'lu bir cihazda tatmin edici performans almıştım (Next'in cihazlarından hiç alamamıştım). Hatta daha düşük seviye denebilecek National'lı cihazda da iyi performans almıştım. Her akşam 5 saat aralıksız izlenen Youtube HD yayınlarında cihazın hiç takılmaması, donmaması iyi puan vermeme yetmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: gemsaz

Vu zero'nun fiyatı iyiymiş..

Forumdaki üstadlar bu cihazı almamızı tavsiye eder mi?
    Üstad olmamakla beraber, uydu elektroniğine dair öğrendiklerime göre cevaplayım.

VU+ Zero'dan kastettiğiniz şey, HD alıcı ise önermem çünkü o cihaz HEVC kodlamayı çözmüyor. Şu saatten sonra alınacak bir HD alıcının HEVC'i çözmesi şart. 4K yayınlardan evvel HEVC yayılacak. HD kanallarda AVC yerine HEVC'i daha sık göreceğiz. Cihazı HEVC çözmeyenler de izleyemez olacak. Gidişat bu yönde.

VU+ Zero'dan kasıt eğer 4K alıcı olansa onu da önermem. Başlıca iki sebebi:

1- Eski üretim teknolojisinden gelir, BCM72604 SoC üzerinde 28 nm mikroişlemciler taşır (10-12-14 nm civarı olması lazım)

2- Merkezi işlemcisi 2 çekirdeklidir (en az 4 çekirdekli olması lazım)

VU+ Zero 4K'nın merkezi işlemcisi 2x1.5 GHz, 7K DMIPS özelliğinde.

En güncel cihaz Dreambox One 4K cihazdaki merkezi işlemci, 4x1.8 GHz, 2x1.9 GHz, toplam 6 çekirdek, 53K DMIPS şeklinde. Yeni tip üretimden gelmesi de cabası (12 nm).

VU+ Zero 4K'nın nasıl zayıf kaldığını anlarsınız.

Eğer fiyatı çok uygun geldiyse ve cihazı soğutmak için harici fan kullanırım dersiniz, alabilirsiniz de. Önermem ama almak isteyeni de tutacak değilim.

Broadcom tabanlı olduğu için HD kanallarda keskin bir görüntü sunar. DVB-S2X tuner'ı olduğu için Multistream yayınları da alır. Ama bu cihazdan 4K konusunda çok uç beklentiniz olmasın, işlemci çok iddialı değil.

VU+ Ultimo 4K ve VU+ Duo 4K, içerdikleri 4 çekirdek işlemci ve FBC tuner sayesinde VU+'nun en güçlü ve en hızlı uydu alıcılarıdır. Ama bunlar da nihayetinde eski tip üretim mikroişlemciler barındırır.

Kolay gelsin.

• Karışık işler... Ama bu konuda çok da bilgi sahibi olmayan biri olarak uydu alıcısı tavsiyesi ve bu forumda okuduklarımdan anladığım kadarıyla param varsa drembox One, yok param az dersem MECOOL K7 almak mantıklı görünüyor.
    Yalnız darılmayın ama belli bir konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar herkes olaya kendileri kadar vakıfmış gibi yorum yapıyorlar. Sonuçta forum burası ve biz deneyim ve bilgi sahibi arkadaşların birikimlerinden yararlanmak için soru soruyoruz. Kimseyi özel rahatsız etmek gibi bir amaçla hareket etmiyoruz.Ve sizlerin bir kez yazdığı bir konuyu biz okuyup takip etsek de her işin kendine göre bir takım uzman terimleri var, okumak hemen anlamak anlamına gelmeyebiliyor.Yani eşeği yokuşa sürmek gibi bir amacımız yok.Bilginize emeğinize değer verdiğimiz için burdayız
    Ben sadece şifreli yayınları sorunsuz ve net (55 inç tv) izleyebileceğim kendi kendime kurcalayıp içinden çıkabileceğim kanal geçişleri hızlı sorunsuz bir cihaz alma derdindeyim (çok mu oldu bilmiyorum)
    Yine de "sen şunu alsan daha iyi edersin arkadaş " derseniz tavsiyenizi memnuniyetle değerlendiririm.

Kasıntı yapmadan bilgi paylaşan emek ve zaman harcayan herkese tekrar teşekkürler.Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 19 Temmuz 2020; 12:1:55 >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hayırdır hocam?Problem nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Karışık işler... Ama bu konuda çok da bilgi sahibi olmayan biri olarak uydu alıcısı tavsiyesi ve bu forumda okuduklarımdan anladığım kadarıyla param varsa drembox One, yok param az dersem MECOOL K7 almak mantıklı görünüyor.
    Yalnız darılmayın ama belli bir konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar herkes olaya kendileri kadar vakıfmış gibi yorum yapıyorlar. Sonuçta forum burası ve biz deneyim ve bilgi sahibi arkadaşların birikimlerinden yararlanmak için soru soruyoruz. Kimseyi özel rahatsız etmek gibi bir amaçla hareket etmiyoruz.Ve sizlerin bir kez yazdığı bir konuyu biz okuyup takip etsek de her işin kendine göre bir takım uzman terimleri var, okumak hemen anlamak anlamına gelmeyebiliyor.Yani eşeği yokuşa sürmek gibi bir amacımız yok.Bilginize emeğinize değer verdiğimiz için burdayız
    Ben sadece şifreli yayınları sorunsuz ve net (55 inç tv) izleyebileceğim kendi kendime kurcalayıp içinden çıkabileceğim kanal geçişleri hızlı sorunsuz bir cihaz alma derdindeyim (çok mu oldu bilmiyorum)
    Yine de "sen şunu alsan daha iyi edersin arkadaş " derseniz tavsiyenizi memnuniyetle değerlendiririm.

Kasıntı yapmadan bilgi paylaşan emek ve zaman harcayan herkese tekrar teşekkürler.Kolay gelsin...
    Dreamstar Master gibi bir cihaz, bu beklentilerinizi "bir yere kadar" karşılar.

Görüntü kalitesinin 55 inç panelde sırıtmadığı, idare ettiği yazılmıştı.

Enigma2 cihaz olmadığı için kullanımı o kadar zor gelmez. Mesela, kumandasından kanal sıralaması yaparsınız, bilgisayarda buket yapıp cihaza göndermekle falan uğraşmazsınız.

Cihazda Linux tabanlı yazılım üzerinde çalışan OSCAM emulatör eklentisi olduğu için, şifreli yayınlardan izlenebilenleri izlersiniz.

Yalnız, bu cihaz firma yazılımına bağımlıdır, kendiniz imaj ve eklenti yükleyemezsiniz. Firma size ne verirse onla yetinirsiniz. Belki 1 yıl sonra yeni bir cihaz almaya zorlanabilirsiniz.

Ben olsam, Serkan Bey'in önerdiği Axas His Twin isimli Enigma2 cihazı alırdım, şu linkteki güncel 17 Temmuz 2020 imajını yükleyip serbestçe kullanırdım:

Ya bağımlı Dreamstar ya bağımsız Axas. Karar sizin.

Dreambox One 4K ve Mecool K7 gibi yeni nesil cihazlara bakmanın en iyisi olacağını tekrarlayayım.

(edit- link düzeltildi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 19 Temmuz 2020; 14:42:49 >

• "Ben olsam, Serkan Bey'in önerdiği Axas His Twin isimli Enigma2 cihazı alırdım, şu linkteki güncel 17 Temmuz 2020 imajını yükleyip serbestçe kullanırdım:

Dreambox One 4K ve Mecool K7 gibi yeni nesil cihazlara bakmanın en iyisi olacağını tekrarlayayım."

Yazdıklarınıza bakılırsa siz de kararsız gibisiniz.
    Dreamstarla başlamış, sonra axas, sonra da dreambox ve mecool7 ... Anladığım kadarıyla dreambox ve axas enigma2 diğerleri android.

Tv yi kaliteli seyretmek, şifreli yayınlar, az da olsa ip tv için en uygunu hangisi desem? Y ada siz olsanız benim yerime hangisini alırsınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 19 Temmuz 2020; 18:46:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fikretkurt

Devam etmek gerekirse:
    Dreamstar da Dahili Wi-Fi var ve çok iyi NeXT için 49 TL ye NeXT 7601 aparat alınırsa wi-fi Sistemi devreye giriyor.
    Hiremco ve Spybox Dahili Wİ-Fi leri dreamstar kadar iyi değildi.
    Dreamstar da SPDIF (optik ses çıkışı) var NeXT de yok,
    Dreamstar’da sinema seyrederken ses kalitesi çok iyi hele birde SPDIF ile 5.1 sistemlerde çok çok iyi.
    Bu karşılaşmada bana göre dreamstar galip gibi. Aynı karşılaştırmayı dreamstar ve axxas twin arasında yaparsanız sevinirim.
    Keşke sonra da bu karşılaşmanın galibiyle MecoolK7 kıyaslansa... Ya da bu üç cihaz arasında hangisi öne çıkar?
  • Tekrar teşekkürler...

Hangi marka çanak anten tavsite edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gemsaz -- 19 Temmuz 2020; 23:29:56 >
  • quote:

"Ben olsam, Serkan Bey'in önerdiği Axas His Twin isimli Enigma2 cihazı alırdım, şu linkteki güncel 17 Temmuz 2020 imajını yükleyip serbestçe kullanırdım:
    http://images.mynonpublic.com/openatv/current/index.php?open=axashistwin
    https://www.aliexpress.com/wholesale?trafficChannel=main&d=y&CatId=0&SearchText=axas+his+twin&ltype=wholesale&SortType=price_asc&groupsort=1&page=1

Dreambox One 4K ve Mecool K7 gibi yeni nesil cihazlara bakmanın en iyisi olacağını tekrarlayayım."

Yazdıklarınıza bakılırsa siz de kararsız gibisiniz.
    Dreamstarla başlamış, sonra axas, sonra da dreambox ve mecool7 ... Anladığım kadarıyla dreambox ve axas enigma2 diğerleri android.

Tv yi kaliteli seyretmek, şifreli yayınlar, az da olsa ip tv için en uygunu hangisi desem? Y ada siz olsanız benim yerime hangisini alırsınız ?
    Benim kararım net, yeni üretimlere kafa yormak, eskilere bakmamak.

Sizin beklentilerinizle benimkiler çok farklı. O yüzden, kendimi sizin yerinize koyup "ben olsam" dedim.

Bu benim Dreamstar ya da Axas gibi cihazları baştacı ettiğim anlamına gelmiyor.

Cevabı yazılmış bir soruyu da ısrarla sormayın.

Kolay gelsin.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 15:21:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

.
    Uslup konusundaki yorumunuza çok katılıyorum. Gerçekten de "bazı insanlar" forumun paylaşım ve bilgi edinme yeri olduğunu unutuyor ve insanı soru sormaktan çekinir hale getirip "soğutuyorlar".
  •  YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?

Hiremco Gt Turbo V8 D

Ben bu işlerden pek anlamam.O nedenle bu işi iyi bilen arkadaşlara sormak istedim.

2 adet çanağım var vede yerli yabancı kanalları izlemek isterim.Bazende şifresli maç yaınları.

Yukarıda ki cihaz hızlı ve kullanışlımıdır.Pek anlamam ama net üzerinden ip Tv özelliği varmıdır.

Kısaca tavsiye edermisiniz.

• Sadece en iyi görüntüyü veren uydu alıcısını marka ve model olarak söyleyebilecek olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 21 Temmuz 2020; 21:24:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antalyalı.

Sadece en iyi görüntüyü veren uydu alıcısını marka ve model olarak söyleyebilecek olan var mı?
    fazla özellik aramıyorsan türksat izlerim diyorsan Filbox (HTR-1000S) HUMAX bakın broadcom işemci var ucuz dandik çin malı cihazdan iyidir
  • enginsen10 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 21 Temmuz 2020; 21:28:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antalyalı.

Teşekkürler
    yalnız kanal numara 12345 değil 301-302-303-304-305 oluyor ben kullanıyom memnunum görüntü ve tuneri çok iyidir letgodan temizi bulursun ucuza
  • 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.