Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelik görüntü kalitesi dediğinizde 350 tl çok yetersiz bir bütçe hele işin içine 4k falan girerse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, digitürk modül, cccam ve iptv yi beraber kullanabileceğim 1000 TL ye kadar cihaz tavsiyesi alabilir miyim?
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    @serkanguzel_ hocam değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederiz. Axas his twin ile dreamstar Master arasında ne fark var(axas çift lnb giriş olması hariç)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikretkurt

@serkanguzel_ hocam değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederiz. Axas his twin ile dreamstar Master arasında ne fark var(axas çift lnb giriş olması hariç)
    Fikret bey önceki mesajımda farklarını yazmıştım ama kısaca yine değineyim.

Axas his twin lehine; RAM, ROM kapasite farkı var. Bir de Axas'ta e2 çalışmaktadır.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim

• Fikret bey, şimdiden hayırlı olsun.

Cihazın özellikle zayıf sinyalli frekanslardaki performansı hakkında bilgi verebilirseniz memnun oluruz.

• Goldmaster 1090 için güncel yazılım ve plugin dosyaları olan var mı arkadaşlar?burada paylaşabilir mi?diğer forumlar çok eski tarih ve dosyalar yüklenemiyor

• fikretkurt F kullanıcısına yanıt
    Buldum hallettim...

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

.

Alıntıları Göster
    Ustam size danışmak istediğim bir konu var yine. Dreambox 920 4k garantisi bitmemiş bir cihaz var ve almak istiyorum. Aslında hep Vu+ ve Gigablue 4k cihazlara yoğunlaşmıştım. Size sormak istediğim Dreambox 920 4k cihazın Vu+ ve Gigablue 4k cihazlara göre artı ve eksileri nedir? Özellikle görüntü kalitesi açısından hangisi daha öndedir? Birde PowerVu kanallarından cccam kanallarına geçişte cihazı kapatıp açmak mı gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim.

• Atlanta hd box kullanıyorum 500 tl civarına alınabilecek görüntü kalitesi daha iyi olan uydu alıcısı araştırıyorum. Görüntü iyi olsun kanal geçişi hızlı olsun ci girişi olsun dsmart modül için yeterli kanal sıralaması olsun birde. Octagon sf 138 uygun fiyatlı ne dersiniz tavsiyeniz varmı. Atlanta hd box görüntüsünden daha iyimidir çok fark edermi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takıntım -- 8 Haziran 2020; 0:23:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noksanılmaz

Ustam size danışmak istediğim bir konu var yine. Dreambox 920 4k garantisi bitmemiş bir cihaz var ve almak istiyorum. Aslında hep Vu+ ve Gigablue 4k cihazlara yoğunlaşmıştım. Size sormak istediğim Dreambox 920 4k cihazın Vu+ ve Gigablue 4k cihazlara göre artı ve eksileri nedir? Özellikle görüntü kalitesi açısından hangisi daha öndedir? Birde PowerVu kanallarından cccam kanallarına geçişte cihazı kapatıp açmak mı gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 15:9:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: takıntım

Atlanta hd box kullanıyorum 500 tl civarına alınabilecek görüntü kalitesi daha iyi olan uydu alıcısı araştırıyorum. Görüntü iyi olsun kanal geçişi hızlı olsun ci girişi olsun dsmart modül için yeterli kanal sıralaması olsun birde. Octagon sf 138 uygun fiyatlı ne dersiniz tavsiyeniz varmı. Atlanta hd box görüntüsünden daha iyimidir çok fark edermi.
    Octagon SF138'deki tuner ile uydu yayını izleyemezsiniz.

Cihaz DVB-C/T2 tuner içerir. Bu tuner, kablolu TV ve karasal yayınlar içindir.

Uydu yayını için DVB-S tuner olması gerekir.

DVB= Digital Video Broadcasting (sayısal video yayıncılığı)
    C=Cable (kablolu)
    T=Terrestrial (karasal)
    S=Satellite (uydu)
  • Çok teşekkürler ilginiz için.cihaz tavsiyeniz varmı 500 600 tl bandında

• quote:

Orijinalden alıntı: takıntım

Çok teşekkürler ilginiz için.cihaz tavsiyeniz varmı 500 600 tl bandında
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 15:10:57 >
  • İptv v.s ihtiyacım yok cam modül d smart uyumlu olması önemli.atlanta hd box tan daha iyi görüntü arıyorum açıkcası

• MarcosReborn ustam cevabınız için çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla BCM işlemciler FullHd uydu cihazlarında tavsiye ediyorsunuz,ama 4k uydu alıcılarında biraz daha beklenmeli diyorsunuz. Okuduğum çoğu yorumlarda enigma2 4k uydu alıcılarında aşırı ısınmalardan şikayetler var,sanırım sizin bahsetmiş olduğunuz eski teknoloji kullanıyor olmaları,yani microişlemcisinin 28nm olması

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

.

Alıntıları Göster
    Dreamstar master cihazda ram'e 2 Gbit diye yazılmış. Yani 2Gbit/8 = 256 MB. Ram var.

Virüs tedbirleri nedeniyle, uzun zamandır yazlık evimde yaşamaktayım. Bugün uzun bir aradan sonra yazlığına gelen bir arkaşımın yanında getirdiği Dreamstar Master hd cihazı kurduk.

Doğruya doğru; 3716mv410 işlemcinin sunduğu görüntü kalitesi ile broadcom işlemcilerin sunduğu görüntü kalitesi arasında broadcom lehine fark var. Broadcom'un hakkını yemek istemem. ( Test ettiğimiz tv; Lg c9 55" )

Dreamstar master cihazı lg 55" tv' deki görüntü kalitesi rahatsız edici değil, benim gözüme göre... Şırası ile şöyle bir test yaptık. Trt 1 canlı yayın esnasında, kabloyu önce tv'nin uydu tuner'ine bağladık. Sonra diğer cihazlara... Sonuçlar ve görüntü kalitesi sıralaması şu şekilde oldu ;

1. Tv dahili tuneri ile ; görüntü A kalite... kanal logosunun kenarlarında "harelenme" hiç yok.

2. Dm525hd ile; görüntü kalitesi iyi seviyede. Kanal logosunun kenarlarında belli - belirsiz "harelenme" var.

3. Dreamstar Master hd ile; görüntü kalitesi kabul edilebilir seviyede. Kanal logosunun kenarlarında "harelenme" var.

* "Harelenme"leri görmek için tv'nin yanına gitmek gerekiyor.

Uydu kanal geçiş hızı bakımından; dm525hd ile dreamstar master cihaz aynı gibi... Fark göremedim.

İptv'de; canlı yayın yapan ulusal kanallarda kanal geçiş hızı, Dreamstar Master cihazda çok çok hızlı... Öyleki, uydu yayınlarındaki kanal değişiminden bile çok hızlı... Iptv'de bu denli hızlı kanal değiştiren cihazla karşılaşınca, haliyle biraz şaşırtıcı oluyor.

Dreambox 525hd 'nin iptv'de kanal değişim hızı, uydu kanal değişimine göre biraz daha ağır ve yavaş seyrediyor.

Hasılı kelam; biz testi çok iddialı 55" oled panelli bir tv ile yaptığımız için, görüntü kalitesi anlamında gördüğümüz/elde ettiğimiz farklar bu şekilde oldu. Oled değil de led tv kullananlar ve farklı boyutta ekranlı tv ile test edecekler, "harelenme" olgusunu daha az yada daha fazla tespit edebilirler.

Herneyse... Axas his twin marka cihazın, görüntü kalitesi olarak rahatsız etmeyeceği kanaatine vardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Dreamstar master cihazda ram'e 2 Gbit diye yazılmış. Yani 2Gbit/8 = 256 MB. Ram var.

Virüs tedbirleri nedeniyle, uzun zamandır yazlık evimde yaşamaktayım. Bugün uzun bir aradan sonra yazlığına gelen bir arkaşımın yanında getirdiği Dreamstar Master hd cihazı kurduk.

Doğruya doğru; 3716mv410 işlemcinin sunduğu görüntü kalitesi ile broadcom işlemcilerin sunduğu görüntü kalitesi arasında broadcom lehine fark var. Broadcom'un hakkını yemek istemem. ( Test ettiğimiz tv; Lg c9 55" )

Dreamstar master cihazı lg 55" tv' deki görüntü kalitesi rahatsız edici değil, benim gözüme göre... Şırası ile şöyle bir test yaptık. Trt 1 canlı yayın esnasında, kabloyu önce tv'nin uydu tuner'ine bağladık. Sonra diğer cihazlara... Sonuçlar ve görüntü kalitesi sıralaması şu şekilde oldu ;

1. Tv dahili tuneri ile ; görüntü A kalite... kanal logosunun kenarlarında "harelenme" hiç yok.

2. Dm525hd ile; görüntü kalitesi iyi seviyede. Kanal logosunun kenarlarında belli - belirsiz "harelenme" var.

3. Dreamstar Master hd ile; görüntü kalitesi kabul edilebilir seviyede. Kanal logosunun kenarlarında "harelenme" var.

* "Harelenme"leri görmek için tv'nin yanına gitmek gerekiyor.

Uydu kanal geçiş hızı bakımından; dm525hd ile dreamstar master cihaz aynı gibi... Fark göremedim.

İptv'de; canlı yayın yapan ulusal kanallarda kanal geçiş hızı, Dreamstar Master cihazda çok çok hızlı... Öyleki, uydu yayınlarındaki kanal değişiminden bile çok hızlı... Iptv'de bu denli hızlı kanal değiştiren cihazla karşılaşınca, haliyle biraz şaşırtıcı oluyor.

Dreambox 525hd 'nin iptv'de kanal değişim hızı, uydu kanal değişimine göre biraz daha ağır ve yavaş seyrediyor.

Hasılı kelam; biz testi çok iddialı 55" oled panelli bir tv ile yaptığımız için, görüntü kalitesi anlamında gördüğümüz/elde ettiğimiz farklar bu şekilde oldu. Oled değil de led tv kullananlar ve farklı boyutta ekranlı tv ile test edecekler, "harelenme" olgusunu daha az yada daha fazla tespit edebilirler.

Herneyse... Axas his twin marka cihazın, görüntü kalitesi olarak rahatsız etmeyeceği kanaatine vardım.

Alıntıları Göster
    bunu yazmanız iyi olmuş hocam eskiden dahili tv nin kalitesi bence çok çok daha iyi diyince beni pataklıyorlardı geçmişte :) açıkçası ip tv eksterem özellikler kullanmıyorsanız uydu alıcısına çok para gömmeye hiç gerek yok dahili uydu yeterince yeterli..

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

bunu yazmanız iyi olmuş hocam eskiden dahili tv nin kalitesi bence çok çok daha iyi diyince beni pataklıyorlardı geçmişte :) açıkçası ip tv eksterem özellikler kullanmıyorsanız uydu alıcısına çok para gömmeye hiç gerek yok dahili uydu yeterince yeterli..

Alıntıları Göster
    Evet,dahili tuner'li Tv'lerde scaling ( ölçekleme ) işlemi, tv'nin işlemcisi tarafından yerine getirildiği için görüntü kalitesi optimum düzeye ulaşmaktadır.

Tabi tv'lerdeki işlemci, "standart" işlevleri yerine getirecek hızda ve yetenekte bir işlemcidir.

Oysa harici cihazlardaki işlemciler, standart işlevlerin yanında, "hız", "konfor" ve özel istekleri de yerine getiren işlemcilerden oluştuğu için, konfor arayışı ve özel istekleri olanlar, harici cihaz edinmektedir.

Bir diğer gözlemim ise; işlemcilerin nano mikron ( nano metre ) düzeyi yükseldikçe, scaling işlemi daha başarılı bir şekilde yerine getirilmektedir. Örneğin ; 14 nm'lik işlemcilerin daha başarılı ölçekleme yaptığına müşahit oldum. Yani 14 nm ile daha kaliteli görüntü üretilmektedir.

Yine bir diğer gözlemim; harici ekran kartı takılı pc'lerin, entegre gpu'lu Pc'lere göre daha kaliteli görüntü ürettiğine de müşahit oldum.

Görev verilen parça/ekipman, yapacağı işe uygun üretilen bir parça olunca, görüntü kalitesi anlamında elde edilen çıktı daha başarılı olmaktadır. Örnek; intel işlemciye entegre olarak üretilmiş gpu'lar ile nvidia ekran kartı takılı pc'de görüntü çıkışını, önce anakarttan, sonra ekran kartından alıyorum. Görüntü kalitesi, ekran kartı çıkışında çok berrak ve sharpness oldukça keskin.

Hasılı; görüntü kalitesini vazgeçilmez olarak görenler, işe ya da uzmanlaşmaya dayalı donanımlar edinmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 9 Haziran 2020; 1:58:17 >

• 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.