Ara hızlanmalarda daha hızlılıgı,0-100'de daha hızlı olması,240 km hızla giderken aracın daha düşük devirlerde gitmesi ve dolayısıyla daha sessiz olması diye sıralayabiliriz
kardeşim boşa kendimiz kandırmayalım ki, 2-25,5 tona kadar 3 bin motor fazlasıyla yeter ve artar, 200 ile giderken bile motor zorlanmaz bu bir gerçek. hızlanmalar azımsanmayacak kadar yeterlidir.
@ Dark Territory
Ses konusuna girmeyelim, dediğim gibi performans arabaları için sormuyorum. Bugatti veyronda 8 bin küsür motor var ve gayet yerinde. Ya da bir ferrari 2bin cc olsa gerçekten saçma olur ama konu ulaşım olunca bana gereksiz geliyor fazla motor hacmi ve beygir.
Bir audi a6 için 3-4 bin küsür cc bana gereksiz geliyor. Var mıdır bu aracı alıp pistlerde yarışan?
Türkiyede satılıyor diye illa binek olması mı gerekiyor elin adam zevk için yapıo türkler artistlik hava için alıo çaktın mı
quote:
Orijinalden alıntı: schweppes*
Vallahi onu bunu bilmem fakat bir M6'm olsun başka ne isterim bu dünyadan..
benzinci istersin
quote:
Orijinalden alıntı: Rust in Peace
BMW 7.60Li
yakıt tüketimi 21.5 Lt ne ya
quote:
Orijinalden alıntı: sezar
quote:
BMW 7.60Li
yakıt tüketimi 21.5 Lt ne ya
Aracın arkasına benzin tankeri takmak gerek.
Ayrıca, tüketim çılgınlığı denen birşey yok mu? Hep daha iyisi olsun demiyorlar mı? İşte yüksek hacimli motorlar bu yüzden satılıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ALAK_
@ deserthawk
canım kardeşim ya da abicim, bu kadar mı anlaşılmaz yazdım ben mesajımı ya da anlatmak istediklerimi? Ne biçim anlamışsınız...
Bakın şimdi ben de biliyorum 3 bin motorla 6 bin motorun hızlanmasının ve maksimum hızlarının farklı olduğunu...
Amacı yarış değil, işine gidip gelmek ya da şehirler arası ulaşım olan bir insan 7.30 bmw alsa atıyorum 100km hıza 9-10 saniyede çıkar , 7.60 alan insan 6-7 saniyede çıkar. Birisi 240 km hıza 40 saniyede çıkar, diğeri 25 saniyede çıkar. Bu mudur yani tek olay? 3 bin değil de 6 bin motor almaya teşvik eden. Gerçekten de, çok önemliymiş
Ne anlatmak istediğimi anlarsanız, mantıklı gelir söylediklerim.
Amacı işine gidip gelmek olan, pistlerde şöförlük yapmayacak bir insan neden 3.20 değil de 3.35 alıyor işte bunun cevabı nedir tam olarak?
öyle birşey yok, 335 alan sadece işe gidip gelmek için kullanmaz. tam türk kafasıyla yaklaşıyorsun olaya. en pahalı benzin ülkende. sen 1.6 arabaya benzin yetiştiremiyorken amerika senin 1 litreye verdiğin parayla 4 litre benzin alıyor. Mustang e bak. en düşük motor 4 litre. fiyatı 19.000 dolar. bu tip olaylara türk kafasıyla yaklaşmamak gerekiyor. iyisi mi sen boşver 1.6 na binmeye devam et.
quote:
Orijinalden alıntı: KLeKS
Şahsen ben arkadaş gibi düşünüyorum. hani normal bi maddi durumum var mesela 5.25D ve 5.40D alma seçeneğim olsa 5.25D alırım. Ayrıca çevresini düşününen akıllı insanlarda az bi ivme için gidip o kadar yüksek motor alıp hem fuzuli yakıt sarfiyatı hem vergi fiyatı hem emisyon konusunda bu kadar rahat olmazlar. Hatta bence nüfuzlu bi insan olumlu etki bırakmak için elektrikli bi araba kullansa daha etkileyici bence. Şahsen bende amerikan tutkunuyum ama kimse amerikan arabasını günlük kullanım için almaz. ufak motorlu dizel bi aracın olur yada amerikandan daha az motorlu. Amerikanı haftasonları keyif için sürersin. Kısaca arkadaş mantıklı konuşuyor.arabanın ön koltuğuna bile oturmamış patronlar neden gidip 7.30 değilde 7.60 alıyor bence saçmalık.
sizin işiniz ulaşamadığınız ciğere mundar demekten baka birşey değil. amerikalıların %60 ından fazlası amerikan arabası kullanıyor günlük kullanıma. 7.30 ile 7.60 olayını olay hakkında bilgin olmadığı için yazmışsın, zırvalamışsın. 7.60 da olup da 30 da olmayan bir sürü opsiyon var.
Yazmamayım dedim de dayanamadım.
Olay tamamen kişisellik... Herkes bu hayatta her zaman en iyisini ister. Neyin iyisi olduğu ise kişiden kişiye göre değişir. Mesela ben BMW 1 serisini çok severim. Onu almak benim için bir idealdir. Ama başkası BMW 1 serisinden nefret eder. Yüksek hacimli arabalar içinde bu geçerli. Adam zevki keyfi onu istiyordur onu alıyordur. Koleksiyon yapıyordur onu alıyordur. Dikkat çekmek istiyordur onu alıyordur. Kanunlarda belirtilmediği sürece de almasında bir sakınca yok zaten.
Haa benim kişisel fikrim: Ben ne gidip eski amerikan arabası ne de gidip V6, V8, F450 vs. almam. Çünkü eski arabalar ilgimi çekmiyor. Ferrari yada Lamborghini ilgimi çekmiyor. BMW 7 serisi ilgimi çekmiyor.
Ama Mercedes C180 CDI veya B180 CDI'a bayılırım. Veyahut Honda Civic Type-R'ye bayılırım.
Motor hacminden ziyade, Aynı kategori ve aynı hacimdeki araçların arasında kendi aracımın en iyisi olmasını isterim.
Chrysler 300c
430 beygir ,6100 cc
golf r 2,0 tsi (2000 motor) 0-100:4,5 sn 0-200:17,64
quote:
Orijinalden alıntı: bowers wilkins
golf r 2,0 tsi (2000 motor) 0-100:4,5 sn 0-200:17,64
çok iyi
isteyen istediğini alır neden bu kadar takıldın anlamadım
Arkadaşım büyük motorlu (BMW 7 serisi Mercedes S serisi) araçları alan adamlar kesinlikle bu aracın motoruna bakarak almıyorlar. Ben bu aracı istiyorum diyor ve araç ayağına geliyor olay bundan ibarettir.
quote:
Orijinalden alıntı: spyofthegod Arkadaşım büyük motorlu (BMW 7 serisi Mercedes S serisi) araçları alan adamlar kesinlikle bu aracın motoruna bakarak almıyorlar. Ben bu aracı istiyorum diyor ve araç ayağına geliyor olay bundan ibarettir.
Bilinçli alan yok yani sana göre?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: spyofthegod Arkadaşım büyük motorlu (BMW 7 serisi Mercedes S serisi) araçları alan adamlar kesinlikle bu aracın motoruna bakarak almıyorlar. Ben bu aracı istiyorum diyor ve araç ayağına geliyor olay bundan ibarettir.
Bilinçli alan yok yani sana göre?
Arkadaşın dediği tiplerde yok illa aralarında bir iki kişi çıkacaktır tabi. Genelleme yaptığın zaman araçları alırken sordukları tek şey en iyisi bumu oluyor.
bence ses ve zevk ve ses ve zevk almak istiyorsan 2jz-gte bmw swap lı yapcan ses ve zevk inanılmaz rolantide bile çalişması dehşet hele çata pata demesi ferrariye bile kafa tutar adam gibi swaplarsan örnek msupra ve supran izleyin ve görün supran
canım kardeşim ya da abicim, bu kadar mı anlaşılmaz yazdım ben mesajımı ya da anlatmak istediklerimi? Ne biçim anlamışsınız...
Bakın şimdi ben de biliyorum 3 bin motorla 6 bin motorun hızlanmasının ve maksimum hızlarının farklı olduğunu...
Amacı yarış değil, işine gidip gelmek ya da şehirler arası ulaşım olan bir insan 7.30 bmw alsa atıyorum 100km hıza 9-10 saniyede çıkar , 7.60 alan insan 6-7 saniyede çıkar. Birisi 240 km hıza 40 saniyede çıkar, diğeri 25 saniyede çıkar. Bu mudur yani tek olay? 3 bin değil de 6 bin motor almaya teşvik eden. Gerçekten de, çok önemliymiş
Ne anlatmak istediğimi anlarsanız, mantıklı gelir söylediklerim.
Amacı işine gidip gelmek olan, pistlerde şöförlük yapmayacak bir insan neden 3.20 değil de 3.35 alıyor işte bunun cevabı nedir tam olarak?
öyle birşey yok, 335 alan sadece işe gidip gelmek için kullanmaz. tam türk kafasıyla yaklaşıyorsun olaya. en pahalı benzin ülkende. sen 1.6 arabaya benzin yetiştiremiyorken amerika senin 1 litreye verdiğin parayla 4 litre benzin alıyor. Mustang e bak. en düşük motor 4 litre. fiyatı 19.000 dolar. bu tip olaylara türk kafasıyla yaklaşmamak gerekiyor. iyisi mi sen boşver 1.6 na binmeye devam et.
Türk kafasıyla düşünüyorum çünkü Türküm ve Türkiyede yaşıyorum. Zaten konuyu da Türkler için açtım, Amerikalılar gelsin bunu okusun diye değil, ben de biliyorum ordaki benzinin litresinin 1 doları geçmediğini ya da araçların hemen hemen yarı fiyatına olduğunu.
1.3 astra var yemin ediyorumki araba gitmiyo resmen yaa..
quote:
Orijinalden alıntı: ALAK_
quote:
Orijinalden alıntı: hardcrss
Şahsen maksimum hızdan ziyada ivmeyi tercih ederim. Araç beni koltuğa gömsün isterim. O yüzden 250 basmasamda gider 4000cc'lik araç satın alırım.
Okuyomusun çalışıyomusun bilmiyorum ama, evinden okul ya da iş yerinin ulaşımını düşün. 2bin motorluk araçla, 4 bin motorluk araç ulaşımında ne gibi değişiklikler yaratıcak?
sen arabayı sadece evden işe işten eve olarak mı kullanıyorsun.Ben gencim arabamla caddeye inip gezmek isterim aracımın beni tatmin etmesini isterim ve beklediğimi de aldıktan sonra rahatlarım.Bence tek taraflı bakıyorsunuz olaya
Sırf iki ışık arası 1. ve 2. vites hızlanması için bile değer bence
Herkesin bakış açısı ve tercih sebebş farklı. Kimisi 100km/h yapmasa bile sırf arkadaki yazı için seçebiliyor, kimisi caddede dolaşmak için, kimisi 2. viteste 100km görebilmek için, kimisi sesi için... Mutlaka herkes için bir sebep var, ki geçerli de sebepler. Bu arada range rover örneği de gereksiz oldu, patronlar kullansın diye üretilmiyor o araç. Offroad aracı, dağda bayırda, düz duvara tırmansın diye üretiliyor, bu yüzden 1.6 olmaz zaten.