Şimdi Ara

Yüksek Performans Serisi Toplama 2012 Ekim (6750 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar Arkadaşlar. yaklaşık 2 ay kadardır izlemediğim inceleme, görmediğim test sonucu kalmadı diyebiliriz. ve sonunda sistemi toplamayı bitirebildim.

Aslen Endüstri Ürünleri Tasarımcısıyım. Hayatımı neredeyse bilgisayar üzerinden sağlıyorum. Animasyon, Render, Modelleme, Abode CS6, CNC-Gcode vs...
    Aklınıza gelebilecek bütün programlara hakim sayılırım. Yeni yıl döneminde, aşağıdaki gibi upgrade edilebilecek ve beni çok uzun yıllar götürebilecek bir sistem toplamayı başardım.
    sizlerden ricam bir göz atmanız ve olumlu olmusuz görüşlerinizi bildirmeniz.

Şimdiden Teşekkür ederim.

Resmi Görmekte güçlük çekerseniz: Tıklayın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 4 Ekim 2012; 19:33:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lydra

Selamlar Arkadaşlar. yaklaşık 2 ay kadardır izlemediğim inceleme, görmediğim test sonucu kalmadı diyebiliriz. ve sonunda sistemi toplamayı bitirebildim.

Aslen Endüstri Ürünleri Tasarımcısıyım. Hayatımı neredeyse bilgisayar üzerinden sağlıyorum. Animasyon, Render, Modelleme, Abode CS6, CNC-Gcode vs...
    Aklınıza gelebilecek bütün programlara hakim sayılırım. Yeni yıl döneminde, aşağıdaki gibi upgrade edilebilecek ve beni çok uzun yıllar götürebilecek bir sistem toplamayı başardım.

Gayet İyi Gözüküyor ,
    SSD Seçeneğinde OCZ 'Vertex 4' Yada Corsair 'Neutron Series GTX' Seriilerinide İncele,
    Birde Anakartda Gigabyte X79-UD5 Intel X79 Soket 2011 Modelini Karşılaştır , İhtiyaçlarını Gözden Geçir.
    Güç Kaynağı Şu Modellerede Bir Bak ; Corsair HX1050 . HX850 .

Tüm Parçalar En Üst Seviyeden Seçilmiş Fakat Bir Nokta Varki Denge Tutturulamadığında Boşa Para Harcamak Gibi Olabiliyor ;
    Sisteminizi İhtiyaçlarınızı Gözden Geçirerek Seçin , Uzun Süre Götürsün Diye Örneğin; 1200W Güç Kaynağı Vb. Seçmek İlerde Hangi Alanda Negibi Fayda Getirir iyice Düşünülmeli.Günümüzde Teknolojiler Neredeyse Tamamiyle Kit Paketler Halinde Üretilmekte . Bakıyoruz Bir Teknoloji Üretiliyor Ona Uygun Notebooklar Piyasaya Sürülüyor Yada Uygun Anakartlar Rammler(Bellek Volt Değeri1.5V-1.65V Mhz ,Değeri1600-1333) SSD ler, Uygun Güvenlikli ve Sertifikalı %95 e Varan Verimli Güç Kaynakları Neredeyse Tümü Birbirini Takip Eden Teknolojilerden Oluşuyor , (Video, Render ,Grafik vb Program Teknolojileri , Buna Uygun Ekran Kartları)
    Demeye Çalıştığım ; Şuan Satın Aldığınız Hiçbir Teknoloji Sizi Uzun Süre Götürmeyecek , Çünki Hepsi Bir Zincir Halinde Sürekli Yenilenmekte.

Buradanda Şu Saçma Mana Çıkarılmamalı ''Ucuzlarından Alalımda Her Sene Değişelim''
    Burada Teknolojilerin Birbirlerine Olan İhtiyaçları İşaret Edilmiştir.Tek Başına Bir Parça Güç-Performans Sayılamaz.

Mesela Bir Adobe Ürünü Kullandığınızı Varsayarsak Her Yıl Yeni Özellikler Katılan Programınızı Güncellemek İçin Yaklaşık 500-1000 TL Para Ödemek Zorundasınız.
    Baştada Söylediğim Gibi Şuanki Teknoloji ve İhtiyaçlarınızı Gözden Geçirip Ona Uygun Seçim Yapmanız Bence Daha Uygun Olacaktır.

Kasa Hangi Model Seçtin Onu Merak Ettim ?

Not: Mesajım Kişiye Özel Değil, Genele Açık Düzenlenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 4 Ekim 2012; 20:08:04 >

• quote:

Selamlar Arkadaşlar. yaklaşık 2 ay kadardır izlemediğim inceleme, görmediğim test sonucu kalmadı diyebiliriz. ve sonunda sistemi toplamayı bitirebildim.

işlemciyi 3960X alabilirsiniz veya bütçeyi arttırıp xeon alabilirsiniz yük altında performanslıdır.
    anakart olarak asrock extreme 9 alabilirsiniz.
    işlemci soğutucu güzel onu değiştirmeyin.
    ramleri belki 16'lık 1600 veya 1866 alabilirsiniz.
    ekran kartı olarak gtx serisi yerine quadro serisini öneririm. en az quadro 4000 alınmalı bu sisteme. quadro ile gtx serisi arasındaki fark ise yazılımsal olması. quadro tarasım işlerinde daha performanslı gtx serilerine oranla.
    ssd olarak ocz vertex 4 256gb'lık modelini öneririm.
    psu corsair seçimi güzel sağlam markadır.
    kasa yoksa corsair 550D önerebilirim.

edit: alıntı yaparak cevaplarsanız daha hızlı yardım edebilirim.

iyi günler.

• Sistem guzel olmus butun parcalar yuksek segmentten secilmis ve kullanim amacina uygun.Arkadasa katiliyorum psuyu uzun sure gitsin diye en iyi psulardan alayim diye dusunmeyin derim ihtiyaciniz dogrultusunda ileride ne gibi bir degisiklik olacak suandaki sistemin ihtiyaci ne diye dusunup secin derim cunku fazla cidden.Onun disinda obur parcalar bence gayet yerinde olmus.Bende hangi kasayi sectigini merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marfoglu -- 4 Ekim 2012; 20:03:29 >
  • quote:

quad yerine dual ram alıp cl değerini düşürseniz sanki daha mantıklı olacakdır rama 800 tl bana biraz garip geliyor

ilerde yükseltme yapacakmısınız yoksa bir süre kulllanıp değiştirecekmisiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 12345543

quote:

quad yerine dual ram alıp cl değerini düşürseniz sanki daha mantıklı olacakdır rama 800 tl bana biraz garip geliyor

Zaten dual ramlari cift sekilde kullanirsak o kartta quad olarak calisir ram kontrolcusuyle alakali bir olay o.Bu arada arkadas 32 gb ram sectigi icin butce artmis ram konusunda.Ancak o 800 tl programlarda para olarak dondugu icin yadirgamiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

quote:

quote:

Zaten dual ramlari cift sekilde kullanirsak o kartta quad olarak calisir ram kontrolcusuyle alakali bir olay o.Bu arada arkadas 32 gb ram sectigi icin butce artmis ram konusunda.Ancak o 800 tl programlarda para olarak dondugu icin yadirgamiyorum.

Alıntıları Göster
    Evet. sonuç herzaman para olarak geri dönmeye yönelik. kısaca teknolojinin nimetlerinden son raddeye kadar yararlanmak zorundayım. zaman = para. ve şuanki masaüstümde 5 milyon polygon üzerine çıktığındada malesef süre çok uzuyor. bazen parçaları ayrı ayrı modelleyip sonra başka bir ekranda birleştirmeye çalışıyorum... mesela merdivenler, korkuluklar, gökyüzü, şehir görseli vs gibi. tabi buda zamandan kaybettiriyor.. en büyük sorunlardan biride mesai saatine kadar bitirmeliyiz sorunsalı. sonuç olarak ram konusunda bende takıldım ama bu sistem umuyorum ki uzun süre daha upgrade istemeyecek.

• quote:

Evet. sonuç herzaman para olarak geri dönmeye yönelik. kısaca teknolojinin nimetlerinden son raddeye kadar yararlanmak zorundayım. zaman = para. ve şuanki masaüstümde 5 milyon polygon üzerine çıktığındada malesef süre çok uzuyor. bazen parçaları ayrı ayrı modelleyip sonra başka bir ekranda birleştirmeye çalışıyorum... mesela merdivenler, korkuluklar, gökyüzü, şehir görseli vs gibi. tabi buda zamandan kaybettiriyor.. en büyük sorunlardan biride mesai saatine kadar bitirmeliyiz sorunsalı. sonuç olarak ram konusunda bende takıldım ama bu sistem umuyorum ki uzun süre daha upgrade istemeyecek.

Alıntıları Göster
    kasa benim kendi tasarımım olan bir Extend portable ATX olacak. görsellerini sizinle paylaşayım. portable olacağı için müşteri toplantılarına animasyon yapmadan modeli çevirerek ve yakınlaşıp uzaklaşarak daha anlaşılır hale gelebilmek için düşünmüştüm.
    evet Quadro serisini bende duydum ama Quardo 6000 serisi amazon fiyatı 2550$ civarı. belki ekran kartını en sona bırakabilirim. sonuçta 2012nin son çeyreği içersindeyiz. muhtemelen gelecek sene olaylar biraz daha değişebilir.

Herneyse kasa için yapacağım tasarım bu şekildedir.

Son resimde güldüğünüz üzere, Doğuş kalıptan tedarik edebilecek aliminyum 40*40 45 aliminyum sigma profil kullanılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 4 Ekim 2012; 20:24:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

quote:

işlemciyi 3960X alabilirsiniz veya bütçeyi arttırıp xeon alabilirsiniz yük altında performanslıdır.
    anakart olarak asrock extreme 9 alabilirsiniz.
    işlemci soğutucu güzel onu değiştirmeyin.
    ramleri belki 16'lık 1600 veya 1866 alabilirsiniz.
    ekran kartı olarak gtx serisi yerine quadro serisini öneririm. en az quadro 4000 alınmalı bu sisteme. quadro ile gtx serisi arasındaki fark ise yazılımsal olması. quadro tarasım işlerinde daha performanslı gtx serilerine oranla.
    ssd olarak ocz vertex 4 256gb'lık modelini öneririm.
    psu corsair seçimi güzel sağlam markadır.
    kasa yoksa corsair 550D önerebilirim.

edit: alıntı yaparak cevaplarsanız daha hızlı yardım edebilirim.

iyi günler.

Islemciyi 3960x olarak degistirebilir ama aradki fark cogu programlrda o farki haketmiyor suanki islemcide kullanacagi prigrmlarda yeterli gelecektir kendisine ve isteklerini karsilayacaktir cogu kez o aradaki farki hakedmiyor 3960x cogu programlarda yani cidden butcesi yetiyorsa alsin ama zorlamasiana gerek yok veya birseyi kismasina degecek birsey yok cunku o fark o fiyati haketmiyor birazda o fiyat top islemci olmasindan dolayi.Dediginiz anakartta guzel ama ben bu anakartta kalsincderim asusun x79 platformundaki basarili kartlarindan alanlar cok memnun ve cok basarili bir kart asusunda deneyimi ve urun kalitesi asrocktan onde bu platformafa asrock kartlarda guzel ve fp bu platfom icin ama butce varsa bu platformda asusndan sasilmamli performans icin.Evet sogutucu guzel.Ramlarin mhz arttirimi arkadasa ramlari dusurtecek kadar bir performans farki saglamayacaktir.Agir programlarda 32 gbnin farkini gorecektir ve 16 gb yetmeyebilir.Bu tur programlarda mhzden cok cas latency onemlidir cunku islemciye bupinen yuku alan ramin cas latencysi dustukce clock turnleri kisalir ve islem daha hizli olur buda renderde fark saglar bunu 32 gb ramla 16 gb ramla yapmak arasindada agir prigramlarda cok fark olur.Zaten arkadas isterse mhzyi arttirir ama boylede gayet yeterlivolacaktir stabilite idtiyorsa yapmam diyorsa yeter ama 16 gblik farki kapatamazsiniz agir programlarda.Arkadas galiba pyunda oynayacagindan gtx almis yoksa dediginix gibi quadro is tarafinda daha basarilidir gerek yazilimsal gerekse perfromasn olarak boyle programlarda daha iyidir ama gtx hem cok agir bir is olamyacaksa kartta render odakli olacaksa hemde oyunda olacaksa ideal bir secimdi yoksa sirf is icinse hesaplama farki olsun obur performans fakri olsun ondedir ve o secilmelidir.Soylediginiz ssd iyi bir sdd ve oldukca fp ancak butcesi varsa corsairle devam edebilir eger fark com yok ama istiyorsa elindeki ssd daha iyi daha az kapasiteyemsahip olsada performans olarak onde ama beim onerim farkli olacak o da iki 120gb alip raid yapmasi.Hx850 kullaniyorum cok memnunum corsiar bu iste en iyilerinden cidden cok saglam bir firma ve psularida cok iyi dedigim gibi psusu cok iyi ama ilerisinide dusunsun simdiyede baksin degecekse alsin ayni ssd orneginde oldugu gibi o farka ihtiyaci varmi dusunsun.Sirf eniyisini alayim kullanirim mantigi sacma olur cunku.aelindeki psu cunku cok guclu o sisteme tek kart 680 dusunursek.Kasa onerinis guzel birde arkadas coolermaster tooroperada baksin bence.Yaziyi yazma amacim size karsi oldugumdan degil degistirmek istedigim yerler oldu.Eger butce daha fazla artsaydi bende ecc ramlardan dolayi,cift islemci upgrade secenegi,daha stabil calisabilme yuk altinda ve tek islemcide daha fazla guc imkani sayesinde xeon platformu diyecektim ama entry level isler icin cok agir is yoksa x79 platformu co daha fp olacaktir.

• Kasa guzel olmus aceleniz yoksa bencede bekleyin yeni seriyi cunku dediginix gibi 2012nin sn ceyregindeyiz artik.Dedigim gibi o kadar ram ihtiyac varsa o para yadirganmamali cunku boyle islerde zaman esittir para.Quadro serisi dedigim gibi fiyatlarida hayli yuksek ve hem oyun hem cok agir olmayacak sekilde grafik uzerine is varsa yeterlivolacaktir.
  • quote:

Kasa guzel olmus aceleniz yoksa bencede bekleyin yeni seriyi cunku dediginix gibi 2012nin sn ceyregindeyiz artik.Dedigim gibi o kadar ram ihtiyac varsa o para yadirganmamali cunku boyle islerde zaman esittir para.Quadro serisi dedigim gibi fiyatlarida hayli yuksek ve hem oyun hem cok agir olmayacak sekilde grafik uzerine is varsa yeterlivolacaktir.
    İşlemci 3960x olabilir .

NOT : Aceleniz yoksa Haswell ve AMD 8000 serisini bekleyin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 7 Ekim 2012; 11:46:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

İşlemci 3960x olabilir .

NOT : Aceleniz yoksa Haswell ve AMD 8000 serisini bekleyin derim

Alıntıları Göster
    1200w psu gereksiz.

120gb x2 SSD Raid 0 kurun.

Ekleme: Haswell mimarisini görmeden bu kadar masraf yapmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 4 Ekim 2012; 20:43:37 >
  • quote:

Kasa guzel olmus aceleniz yoksa bencede bekleyin yeni seriyi cunku dediginix gibi 2012nin sn ceyregindeyiz artik.Dedigim gibi o kadar ram ihtiyac varsa o para yadirganmamali cunku boyle islerde zaman esittir para.Quadro serisi dedigim gibi fiyatlarida hayli yuksek ve hem oyun hem cok agir olmayacak sekilde grafik uzerine is varsa yeterlivolacaktir.

evet biraz beklemek ve şuanki araştırmalara aynen devam edip son bir kaç aya kadar idare etmem gerekiyor. çünkü kartlar piyasaya sürüleli neredeyse 8 9 ay olmuş.. F/P etkisi gelecek sene büyük oranlarda kullanıcının ihtiyacına göre düzenlenebilir..

Birde ufak bir konuya değinmek istiyorum maleseff, x79 2011 soketli anakartlar ssd ve hdd arası raid imkanı sunmuyorlar... incelemerde o şekilde bir şelerden söz ediliyordu.. muhtemelen shiftdelete olabilir. herneyse ekran kartı olayına gelirsek quadroyu defalarca aradım... evet yazılımsal olarak 50 milyon üzerinde polygonu hiç sorunsuz çevirip zoom yapabileceğinden söz ediliyordu ki bu yaklaşık olarak bil ilçeye eş değer bir sayı.. (ilçeyi komple modellemek) böyle bir durumda kesinlikle tercih o yönde olacak ama 2.550$ ki bu amazon fiyatı türkiyedeki fiyatı konusundada bir bilgiye rastlamadım. burdaki bahsettiğim kartta Quadro 6000...

• quote:

quote:

evet biraz beklemek ve şuanki araştırmalara aynen devam edip son bir kaç aya kadar idare etmem gerekiyor. çünkü kartlar piyasaya sürüleli neredeyse 8 9 ay olmuş.. F/P etkisi gelecek sene büyük oranlarda kullanıcının ihtiyacına göre düzenlenebilir..

Birde ufak bir konuya değinmek istiyorum maleseff, x79 2011 soketli anakartlar ssd ve hdd arası raid imkanı sunmuyorlar... incelemerde o şekilde bir şelerden söz ediliyordu.. muhtemelen shiftdelete olabilir. herneyse ekran kartı olayına gelirsek quadroyu defalarca aradım... evet yazılımsal olarak 50 milyon üzerinde polygonu hiç sorunsuz çevirip zoom yapabileceğinden söz ediliyordu ki bu yaklaşık olarak bil ilçeye eş değer bir sayı.. (ilçeyi komple modellemek) böyle bir durumda kesinlikle tercih o yönde olacak ama 2.550$ ki bu amazon fiyatı türkiyedeki fiyatı konusundada bir bilgiye rastlamadım. burdaki bahsettiğim kartta Quadro 6000...

Alıntıları Göster
    kasa konusnda değinmek istiyorum.. şekilde gördüğümüz kasa mavi kısım 19'' lik bir ekrana sahip. yani birnevi imac gibi bir cihaz... bond cantası gibi yüklenip gidicem müşterilerimin yanına ki hem cnc kesim şemasını gösterebileyim, hemnde yeni model site, otel vs gibi mimari tasarımları tüm ayrıntıları ile gösterebilirim. animasyon yamak ayrı bir dert o 3. parti şahıslara ulaşabilecek bir durum.. örneğin modeli mütaitinizle paylaşırsınız. oda gider kendi müşterisine, animasyonunu gösteririr.. ve müşteriye göstereceği animasyonuda renderida benden ister.. kaldı ki.. reklam panosunda alacak reklama kadar... kendimce çözüm ortaklığı sunuyorum ama istekleri doğrultusunda çok performanslı bilgisayara ihtiyaçım oluyor.

• quote:

quote:

Evet beklemniz daha iyi olacaktir az daha sikin disinizi derim.Gelecek sene elbette cok daha fp olacaktir cunku ayni seviyeden daha yuksek performans alinacaktir hemde baya bir fark olacaktir dogal olarak.X79 platformunun raid desteklemedigini sizden ogrendimvoncelikle bilgi icin tesekkur ederim ve acikcasi coksasirdim boyle guclu birmplatformun boyle bir teknolojiyi desteklememesi cok garip.Evet quadro hem hesaplama hem obur alanlarda daha ustun verdiginiz ornektetede oldugu gibi cok buyuk avantaj sagliyor dediginiz kartta trde var mi bilmiyorum trde cok kisiye hitap etmediginden gelmemsi olabilir cunku quadro plex 7000 den hemen onceki konumda ki desktoplar icjn cok udt seviye bir is karti o yuzden gelmemsi olabilir.

• quote:

quote:

quote:

Evet beklemniz daha iyi olacaktir az daha sikin disinizi derim.Gelecek sene elbette cok daha fp olacaktir cunku ayni seviyeden daha yuksek performans alinacaktir hemde baya bir fark olacaktir dogal olarak.X79 platformunun raid desteklemedigini sizden ogrendimvoncelikle bilgi icin tesekkur ederim ve acikcasi coksasirdim boyle guclu birmplatformun boyle bir teknolojiyi desteklememesi cok garip.Evet quadro hem hesaplama hem obur alanlarda daha ustun verdiginiz ornektetede oldugu gibi cok buyuk avantaj sagliyor dediginiz kartta trde var mi bilmiyorum trde cok kisiye hitap etmediginden gelmemsi olabilir cunku quadro plex 7000 den hemen onceki konumda ki desktoplar icjn cok udt seviye bir is karti o yuzden gelmemsi olabilir.

Alıntıları Göster
    @marfaoğlu.

ilginize teşekkür ederim. işten artrıdığım kısımda 2 aylık bir süreçte herdaim incelemeri okuyarak ve izleyerek bir sistem oluşturmaya çalıştım... ama beklemek ki bu 2 aya tekabul ediyor biraz daha mantıklı olacak gibi..

intellinde realese time olarak verdiği yeni işlemcileri yine LGA2011 soketli olacak ki bunlar 3980T modelleri diye hatırlıyorum yanlışşsan özür dilerim.. 2013 ilk çeyreğinde çıkacak ve muhtemelen yeni upgrade ile raid desteği verilecektir.
    konu 2013'de tekrar hortladığında bilinki burda yine bir performans savaşı olacaktır.

• quote:

@marfaoğlu.

ilginize teşekkür ederim. işten artrıdığım kısımda 2 aylık bir süreçte herdaim incelemeri okuyarak ve izleyerek bir sistem oluşturmaya çalıştım... ama beklemek ki bu 2 aya tekabul ediyor biraz daha mantıklı olacak gibi..

intellinde realese time olarak verdiği yeni işlemcileri yine LGA2011 soketli olacak ki bunlar 3980T modelleri diye hatırlıyorum yanlışşsan özür dilerim.. 2013 ilk çeyreğinde çıkacak ve muhtemelen yeni upgrade ile raid desteği verilecektir.
    konu 2013'de tekrar hortladığında bilinki burda yine bir performans savaşı olacaktır.

alıntı yapın demişsiniz

Aceleniz yok ise ddr4 ramlar üretime başlamış tabiki ona göre anakart aceleniz yokise biraz bekelyip ddr4 alın çok fark edecekdir :) Ramda daha küçük cl değeri bi ram seçmenizi tavsiye ederim daha çok cl önemlidir

• quote:

quote:

@marfaoğlu.

alıntı yapın demişsiniz

Aceleniz yok ise ddr4 ramlar üretime başlamış tabiki ona göre anakart aceleniz yokise biraz bekelyip ddr4 alın çok fark edecekdir :) Ramda daha küçük cl değeri bi ram seçmenizi tavsiye ederim daha çok cl önemlidir

Alıntıları Göster
    Vatan %25 indirimi başladı, alacaksanız oradan toplayın.

Örneğin 32GB Ram
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c10q-32gao-32gb-%284x8gb%29-ares-orange-low-profile-ddr3-1600mhz-cl10-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59450

3930K
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-bx80619i73930k-core-i7-3930k-soket-2011-32ghz-12mb-onbellek-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57533

H100-271 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/corsair-cwch100-hydro-serisi%E2%84%A2-h100-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=57748

ASUS GTX680 DirectCU II TOP 1.256 TL ama sadece Topkapıda var
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx680-dc2t-2gd5-gtx680-directcu-ii-top-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61026

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f240gbgt-bk-240gb-force-3-gt-serisi-sata-30-ssd-%28555mb-okuma--525mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=56401

PSU 1200W gerek yok bu işinizi görür
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cmpsu-850hx-hx-serisi-80-plus-850w-140mm-fanli-moduler-kablolu-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=44735

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Vatan %25 indirimi başladı, alacaksanız oradan toplayın.

Örneğin 32GB Ram
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c10q-32gao-32gb-%284x8gb%29-ares-orange-low-profile-ddr3-1600mhz-cl10-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59450

3930K
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-bx80619i73930k-core-i7-3930k-soket-2011-32ghz-12mb-onbellek-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57533

H100-271 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/corsair-cwch100-hydro-serisi%E2%84%A2-h100-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=57748

ASUS GTX680 DirectCU II TOP 1.256 TL ama sadece Topkapıda var
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx680-dc2t-2gd5-gtx680-directcu-ii-top-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61026

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f240gbgt-bk-240gb-force-3-gt-serisi-sata-30-ssd-%28555mb-okuma--525mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=56401

PSU 1200W gerek yok bu işinizi görür
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cmpsu-850hx-hx-serisi-80-plus-850w-140mm-fanli-moduler-kablolu-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=44735

Alıntıları Göster
    Daha kasanın içini yeni bitirebildim. boyutlarıyla şuan var olanlar aynı.. düzgün ölçülsünü çöplükte altın aramak kadar zor.. neyse aynen CAD olayı devam ediyor biter bitmez kasanın yapımınada başlıyacağım.

Tek çekindiğim nokta Hydro radyatorunun sogutma fanını hangi yöne doğru üfürteceğim. ben dışardan hava taze hava alıp içeri doğru üfürebileceğini düşündüm.. ama sonra aklıma geldi acaba içerriyi dahada çok ısıtmazmıyım?
    sonra dedim acaba emiş gibi mi yapayım radratorun onunde olsun ama havayı emsin.. oda mantıklı gelmedi :/ içeri alırsam bu sefer çok büyüyecek... boyutları küçültmeye çalışıyorum :/ tecrübelerinizi paylaşırmısınız?

• quote:

Daha kasanın içini yeni bitirebildim. boyutlarıyla şuan var olanlar aynı.. düzgün ölçülsünü çöplükte altın aramak kadar zor.. neyse aynen CAD olayı devam ediyor biter bitmez kasanın yapımınada başlıyacağım.

Tek çekindiğim nokta Hydro radyatorunun sogutma fanını hangi yöne doğru üfürteceğim. ben dışardan hava taze hava alıp içeri doğru üfürebileceğini düşündüm.. ama sonra aklıma geldi acaba içerriyi dahada çok ısıtmazmıyım?
    sonra dedim acaba emiş gibi mi yapayım radratorun onunde olsun ama havayı emsin.. oda mantıklı gelmedi :/ içeri alırsam bu sefer çok büyüyecek... boyutları küçültmeye çalışıyorum :/ tecrübelerinizi paylaşırmısınız?

Normal Kasalardaki HDD ve DVD Bölmelerini İptal Etmiş Gibi Düşünürsek Çok Yönlü Verimli Soğutma İmkanı Elde Ederiz.İlk Fotoğraftaki Gibi Dışardan Havayı Alıp İçeri Doğru Üflesin Sonra DVD Room Kısmını İptal Edince Ön Panelde Üst Kısma işlemciye Hizalı Bir Fan Dışardan Alıp İçeri Üfleyerek İç Sirkülasyonu Güçlü Bir Şekilde Sağlasın.

HDD Zaten Kullanmıycaksın ,Harici HDD ve HArici DVD Kullanman Daha iyi Olur. SSD yi Dikine (İçinde Mekanik Parça Olmadığı İçin Her Şekle Uygundur)Ön Panele Yapışık Alt Kısma YErleştirebilirsin Yada Ön Panelin Altınada Bir Fan daha Yerleştirip iki Güçlü Fanla İç Soğutmayı Dahada Arttırıp (Led Panelide Kasaya Ekleyeceksen) SSD yiEkran Kartı Hizasında Üst Kısma Paralel (Ön 2 Fanın Ortasına Hizalı)Küçük bir Destek Aparatla Anakarta Değmeden Yerleştirebilirsin.

H100 ün Fanları Dışardan Soğuk Havayı Alıp İçeri Ne Kadar Isınmış Göndersede Bu Güçlü Sirkülasyonda + derece Etkisi Yapmayacak.Kasanın İçinde Sanki Kasırga Esiyormuş Gibi .Bu Saseyede Led Panelin Sıcaklığıda Etki Etmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 6 Ekim 2012; 6:35:15 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.