Şimdi Ara

Yüksekokulu birincilikle bitirdi, 30 sertifikası var ama iş bulamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Üniversitesi İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu Çevre Temizliği ve Denetimi Bölümü'nü birincilikle bitiren, gemi adamı, iş sağlığı ve güvenliği, girişimcilik, kalite yönetim gibi 30'a yakın sertifikası bulunan 35 yaşındaki Ümit Baydar aylardır iş aramasına rağmen bulamadı.
    Ağrı'da yaşayan Ümit Baydar, 2014 yılında Kocaeli Üniversitesi Çevre Temizliği ve Denetimi Bölümü'nü kazandı. Eşi ve iki çocuğunu Ağrı'da bırakarak Kocaeli'ye gelen Ümit Baydar, 2 yıllık bölümü 3.55 puanla birinci olarak bitirdi. Ümit Baydar öğrenimi öncesi ve öğrenimi sırasında birçok meslekle ilgili açılan kurslara katılarak sertifika aldı. Ümit Baydar gemi adamı, silahlı güvenlik, ahşap boyama kursu, iş sağlığı ve güvenliği, girişimcilik, çevre yönetim, kalite yönetim ve kalorifer ateşleme gibi sertifikalar aldı. Geçen yıl mezun olan Ümit Baydar, Kocaeli'de iş bulup ailesini de yanına getirmeyi planladı. Aylarca iş arayan Ümit Baydar, bir sonuca ulaşamadı.
    Okulu birincilikle bitirdiğini, aldığı sertifikaların hiçbir işe yaramadığını söyleyen Ümit Baydar, "Ağrı Belediyesi'nde müteahhit firmaya bağlı olarak çalışıyordum. İşten çıkarıldım. 2014 yılında üniversiteyi kazandım. Ailemi Ağrı'da bırakarak üniversite öğrenimi için geldim. Kocaeli Üniversitesi Çevre Temizliği ve Denetimi Bölümü'nü birincilikle bitirdim. Bizim bölüm 2002 yılında açılmış olup KPSS ile hiç alım yapılmamıştır. Bunun atamasının yapılmasını istiyorum. Kocaeli'de iş müracaatı yapmadığım belediye kalmadı. Türkiye'deki belediyelerin bu konuda duyarsız kaldığını düşünüyorum. Bizim bölüm için Sağlık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alım yapılması gerekirken hiçbir bakanlık tarafından alım bugüne kadar yapılmamıştır. Bu bölümle ilgili alım yapılmasını istiyorum" dedi.
    Baydar bölümünü bitirdiği okulla ilgili iş aradığını belirterek, "Daha çok bölümümle ilgili iş arıyorum, çok mağdur duruma düştüm. İki çocuğum var, ailem Ağrı'da ben burada gurbetçiyim. Yaklaşık 30 tane sertifikam var. E sınıfı ehliyetim var, iş sağlığı güvenliği sertifikam var, gemi adamı belgem var, gemi yağcısı sertifikam var, çevre yönetim, kalite yönetim sertifikam var, ahşap boyama sertifikam var, daha sayamadığım bir sürü sertifikam var ama maalesef hiçbirisi de daha bugüne kadar işime yaramadı. 4 aydır iş arıyorum bütün belediyeleri kapı kapı gezdim dolaştım, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat yaptım ama olumlu bir cevap alamadım henüz" diye konuştu. Ülkeden kaçıp gitmek lazım gibi geliyor artık ! Diploma Faso fiso artık 2 yıl 4 yıl fark etmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 35 yaşında
    İş tecrübesi neredeyse sıfır.

O kadar sertifika peşinde koşacağına baştan düzgün bir eğitim alıp, o alanda uzmanlaşsaydı onun için daha iyi olurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nabayım
  • 30 sertifika. Sunum başı 20₺ verse, toplam 600₺. İyi para valla.
  • Arkadaş iş bulamamak tan kasıt ne acaba? Ben böyle bir şeye ihtimal vermiyorum.

Ben 21 yaşında üniversite bitirmemiş biri olarak iş bulabiliyorsam. Kimsenin iş yok demeye hakkı yok gibi geliyor bana....
  • Yüksekokulu birincilikle bitirmiş ooooo. 30 sertifika oooooo. Ne saçma kriterler bunlar ikisi de işe alımda 2. hatta 3. planda kalan faktörler.

• Komik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • meslek yüksekokulu bitirip 10 bin lirayla işemi başlamayı düşünüyordu?
  • Tekniker olup ağzınla kuş tutsan bile bir değerin olmuyor

50 yaşında kurt tekniker < 24 yaşında yeni mezun mühendis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes adamın myo okuduğu için böle düşünüyor ama yüksek lisans mezunuda işsiz Onuda belirtelim

• Konu Silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1CE6080B0 -- 22 Eylül 2020; 16:15:20 >
  • Istemsiz guldum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu Silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1CE6080B0 -- 22 Eylül 2020; 16:16:54 >
  • İş beğenmemiştir o

Bu arada 3.55 ile okul birincisi mi olunuyormuş

Aöf işletme lisans

Diploma notum 3.57

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyildirayy -- 1 Nisan 2017; 13:1:38 >
  • sertifikalar vakit kaybı olmuş açıkcası. ufak ufak iş hayatına atılıp çevre edinip büyümek gerek şimdi 35 yaşında dandik pozisyonlarda çalışmak da koyar adama o yüzden 22-27 yaş arasında o dandik basamaklardan geçmek en doğrusu
  • Bu adam 70'e kadar okur

• quote:

Orijinalden alıntı: FutbolDelisi99

Okulu bitirip sertifikası olmayanlar düşünsün. Üniversite sayımız çok az halen daha fazla açılmalı. Özellikle bu bölümlere yakın gelecekte çok ihtiyaç var.

İşletme, Gazetecilik,Halkla İlişkiler,Radyo Sinema,Uluslarası İlişkiler, İktisat,Fizik mutlaka daha fazla açılmalı. İş beğenmeme hakkı yok bunların. Böyle dandik bölüm okuyanlar köle olmalı. Herkes tıp yada mühendis olsun.

Ne içtiysen bizede Verde bizde içelim

• handanovic H kullanıcısına yanıt
    Ayran İroni yapıyorum kardeş ters tepki hesabı yukarıda yazdığım gibi düşünen insanlar var ama bu ülkede malesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.