200 ataks 150 tane lohman brown 50 ligorin 50 tane plymouth tavuklarım vardı benimde 3 yıl önce almıştım şu an kala kala 50 tane kaldı. ilk yıllar 420 yumurtanın altında almazdım, tavuklarım yaşlanınca 150'ye kadar düşünce bende canlı satıyorum tanesini 40-50 lira arasında. İlk bu işe girdiğimde tavugun tanesini 14 liraya almıştım (12 haftalık) tavuk yumurtası 60kr ve 50 kg yem 60 liraydı. Şimdi ise yumurtanın en az 1.5 tl olması lazım eski kazancın olması için. Hep yem ile besleniyorsa zaten çok masraflı olur, ben yonca ekmiştim yonca ile yem yemden tasarruf ediyorum. Bu bahar hepsini tekrar bitirip yeniden 300 tane almayı düşünüyordum vazgeçtim elimdeki tavuklar ölene kadar böyle devam etsin diyorum. Büyük tavuk çifliği kurmayı düşünüyordum 2000-3000 tavuk kapasiteli kurmadan önce biraz deneyim kazanmak için bu tavukları almıştım, o iştende vazgeçtim. Evden dışarı çıkasım yok. Bir yorgunluk var üzerimde. Koronadan dolayıda yumurta satmak için insanlarla uğraşmak da istemiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jigsaw007 -- 8 Aralık 2020; 11:27:31 > |
Bildirim