Şimdi Ara

Yumurta fiyatlari- anti sicak firsat (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
6.097
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

200 ataks 150 tane lohman brown 50 ligorin 50 tane plymouth tavuklarım vardı benimde 3 yıl önce almıştım şu an kala kala 50 tane kaldı. ilk yıllar 420 yumurtanın altında almazdım, tavuklarım yaşlanınca 150'ye kadar düşünce bende canlı satıyorum tanesini 40-50 lira arasında.

İlk bu işe girdiğimde tavugun tanesini 14 liraya almıştım (12 haftalık) tavuk yumurtası 60kr ve 50 kg yem 60 liraydı. Şimdi ise yumurtanın en az 1.5 tl olması lazım eski kazancın olması için. Hep yem ile besleniyorsa zaten çok masraflı olur, ben yonca ekmiştim yonca ile yem yemden tasarruf ediyorum. Bu bahar hepsini tekrar bitirip yeniden 300 tane almayı düşünüyordum vazgeçtim elimdeki tavuklar ölene kadar böyle devam etsin diyorum. Büyük tavuk çifliği kurmayı düşünüyordum 2000-3000 tavuk kapasiteli kurmadan önce biraz deneyim kazanmak için bu tavukları almıştım, o iştende vazgeçtim. Evden dışarı çıkasım yok. Bir yorgunluk var üzerimde. Koronadan dolayıda yumurta satmak için insanlarla uğraşmak da istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jigsaw007 -- 8 Aralık 2020; 11:27:31 >

• ırak tekrar ambargo uygulasa da rakamlar insani seviyeye gelse.

• 30'lu yumurta 16-18 lira civarıydı şimdi 22-23 lira.

• Arkadaşlar yazın yumurta fiyatları düşer çünkü yumurta daha az tüketilir ve sıcaklar sebebiyle yumurta verimi artar. Bu iki sebepten fiyatlar düşler. Kışın ise talep daha çok oluyor ve ayrıca tavuklar soğuklar sebebiyle az yumurtluyor yani verim düşüyor. Google ye yazsanız bu cevabı verir zaten.

Zamanında tavuk işine girecektim ordan biliyorum.

Ha bu arada gezen tavuk diye aldığınız yumurtaları yumurtlayan tavukların çoğu rüyasında geziyordur.

Tavuk çok gezerse verim daha da düşer. Çünkü enerjiyi gezmeye harcar.

Dip not : hepsi böyle değil tabi
    Dip not 2 : çoğunluk hazır yem veriyor ve yumurta yemi veriyor. Öyle ot, börtü böceklede beslenmiyor yani sadece.
  • Eskiden pazarlarda organik yumurta satarlardi şimdi tüm yumurtalar pazarda 4 numara yok kalmadı organikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 8 Aralık 2020; 21:16:8 >
  • Hocam sadece yumurta değil, ayçiçek yağı alıyoruz eve zeytinyağın zaten fiyatları uçmuş gitmiş, normalde hep 5litre alırdım, 35 tl civarlarındaydı şimdi 50tl - 60 tl fiyatlarında artık 2 litre olarak alıyoruz.
    Ben öğrenciyim ailem alıyor bütün şeyleri normalde geçen hafta ben gidip aldım, inanır mısınız bilmem ama; yumurta, peynir, zeytin, farklılık olması açısından çokokrem vs aldım genel kahvaltılık ve temel gıda 260 tl tuttu. Nereye kadar böyle artık zorlanıyoruz...
  • sasdw333ew kullanıcısına yanıt
    5 liraya yediğimiz 2 kişilik ekmek arası 9 lira oldu. %100 e yakın zam.
  • harunisik77 kullanıcısına yanıt

çokokrem senin neyine çokokrem yiyorsan zenginsin diyenler çıkabilir demeden önce Rahmetli Kemal Sunal'ın bir sahnesi aklıma geldi sizlerle de paylaşayım. Daha bunlar iyi günlerimiz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.