Şimdi Ara

Yumurta Pişiriciler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
22.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir yumurta pişirici almak istiyorum, lâkin almadan önce forumda bu bölümde arama yapmama rağmen sonuca ulaşamadığım için bu başlığı açmak istedim, umarım gözden kaçırdığım bir husus değildir.

Bu ürünlerin kullanımı, gördüğüm ve okuduğum kadarıyla yumurtalarda bir iğne tip bir şeyle yardım alarak (sanırım ürünle birlikte gelen bardak adı verilen bir cihazın arkasında da bir iğne varmış bu işe yarayan) delik açılması, ve cihaz içerisinde bu delik sayesinde buharla pişirilmesi mantığına dayanıyor. Pişirilme türü tercihine göre (Katı, rafadan, kayısı) belirtilen oranda o bardak sayesinde su konuluyor ve o suyun buharlaşıp yumurtayı pişirme süresi bittiğinde de alarm çalıyormuş.

Şu an Hepsiburada'daki yorumlarına ve fiyatının da makulluğuna güvenerek Beko BKK-2181 model yumurta pişiriciyi almak istiyorum, fiyatı ortalama 38 YTL civarında.

Yumurta Pişiriciler

Bu ürünler konusunda tecrübeleriniz ve önerileriniz varsa duymak isterim

• Bizde var yıllardır kullanıyoruz arçelik marka yuvarlak olandan, dediğiniz gibi yumurtaya ufak bir delik açılıyor, aletede ölçeği ile suyunu koyuyorsunuz ve su buharlaşırken yumurta pişiyor pişincede alet uyarı veriyor, sabaları zamandan tasarruf suyun içinde kaynatmakdan çok daha pratik.

Ölçekle ilk zamanlarda sorunlarımız olmuştu kıvam tutturma konusunda ama sonradan alışıyorsunuz
  • @Furkan,

teşekkür ederiz, ölçekle tutturma dediğiniz husus deneme-yanılma daha doğrusu tecrübe ile edinilen bir husus mu istenilen kıvama getirilmesi için yumurtanın?
  • resimdeki cihazın aynısını ben 2 yıldır kullanıyorum ve tavsiye ederim güzel ve kaliteli bir ürün.ölçekle tutturma olayına gelince bu cihazların altında iğnesi olan küçük bir su ölçeği oluyor.siz yumurta sayısına ve istediğiniz kıvama göre suyu dolduruyorsunuz (ölçeğin üzerinde yazar) ve döküyorsunuz.su buharlaşınca zil çalıyor yumurta hazır hale geliyor. işin ilginç tarafı ise yumurta sayısı arttıkça daha az su kullanmanız ve güzel yönü yumurtayı çatlatmadan pişirmesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

@Furkan,

teşekkür ederiz, ölçekle tutturma dediğiniz husus deneme-yanılma daha doğrusu tecrübe ile edinilen bir husus mu istenilen kıvama getirilmesi için yumurtanın?

Kesinlikle

Sonuçda herkesin damak tadı değişiyor ve en güzel kıvamı deneme yanılmayla alıyorsunuz :)

Çatlamıyor demişsiniz ama ben 4-5 yıldır kulanıyorum ve arada bir yumurta çatlıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan -- 25 Ağustos 2008; 13:48:01 >
  • bende siemens marka var yıllardır kullanıyorum. öyle yumurta delme vs yok benim makinada yumurtaları koymadan haznesini suyla dolduruyorum 1 bardak kadar alıyor zaten, 6 yumurta alıyor istediğin kadar koy zamanlayıcısı var onu ayarla zaman dolduğunda cihaz kendini kapatıp alarmı çalıyor sonuç süper
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalekale

bende siemens marka var yıllardır kullanıyorum. öyle yumurta delme vs yok benim makinada yumurtaları koymadan haznesini suyla dolduruyorum 1 bardak kadar alıyor zaten, 6 yumurta alıyor istediğin kadar koy zamanlayıcısı var onu ayarla zaman dolduğunda cihaz kendini kapatıp alarmı çalıyor sonuç süper

Demek delme falan yok, ben hepsinde bu özellik standart sanıyordum

Peki katı rafadan kayısı gibi seçenekleri nasıl ayarlıyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

quote:

Orjinalden alıntı: kalekale

bende siemens marka var yıllardır kullanıyorum. öyle yumurta delme vs yok benim makinada yumurtaları koymadan haznesini suyla dolduruyorum 1 bardak kadar alıyor zaten, 6 yumurta alıyor istediğin kadar koy zamanlayıcısı var onu ayarla zaman dolduğunda cihaz kendini kapatıp alarmı çalıyor sonuç süper

Demek delme falan yok, ben hepsinde bu özellik standart sanıyordum

Peki katı rafadan kayısı gibi seçenekleri nasıl ayarlıyorsunuz

ayar yeri var üzerinde hafif rafadan dan katıya doğru hem sembol hemde çizgilerin yer aldığı bir daire şeklinde düğme buradan istediğiniz pişirme seviyesini ayarlıyabiliyorsunuz, ancak bendeki biraz eski model galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalekale -- 26 Ağustos 2008; 10:32:47 >

• Valla eski falan ama baksana deliksiz, göstergeli bir simgeleme, demekki Siemens iyi yapmış bu cihazları.

Dün Bosch, Arçelik ve Beko'ya gittim bir tanesinde yumurta pişirici satılmıyordu şansıma
  • Annem taktigi biliyor kaynamaya başlayınca 105 miydi yada 150 ye kadar sayıyor yada ben uyanmıssam krometre calıstırıyom telden kayısı kıvamı oluyor
  • Olay o değilmiş asıl taktiği ben buldum,

Buzdolabından çıkan yumurtayı 1 saat bekletip kaynatırsanız çatlamıyormuş veya benim 3 adet yumurtayı da denediğim ve olumlu sonuç aldığım üzere, buzdolabından çıkan yumurtayı bekletmek istemiyorsanız iğne ile bir delik açıyorsunuz, korkmayın o delikten yumurta akmıyor suya

O delik açılan yumurtayı haşlayın, bakın çatlamıyor
  • Ben Sinbo'nunkini almayı düşünüyorum, fiyatı 20 TL. Ancak kullanıcılardan okuduklarım çelişkili. Pişen yumurtanın hazır olduğunu bildiren alarm fonksiyonu var yazıyor özelliklerinde ancak bazı kullanıcılar uyarı sesi yok diyor. Ürünü kullanan var mı? Bir de konulan yumurtaların hepsini aynı kavamda pişiriyor sanırım. bir yumurtayı kayısı, bir yumurtayı rafan yap gibi bir secenek olsaydı keske.
  • konu hortlamış olacak ama birşey soracam,

ben de bu aletlerden bir tane aldım,gayet iyi,beğendim,

merak ettiğim su dökülen kısma fiş takılıyken dokunulması halinde elektrik çarpıp çarpmayacağı
  • live2lift kullanıcısına yanıt
    4 seneye yakın bir zaman geçmiş ve inş. Çarpılmamışsındır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_karizma

4 seneye yakın bir zaman geçmiş ve inş. Çarpılmamışsındır?

mezardan yazıyorum
  • live2lift kullanıcısına yanıt
    Mesleğim elektrik dikkatimi çekti içini görmedim o aletin ama fiş takılı ise çalıştır butonu aktif oluyorsa Allah muhafaza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :) hortlatayım... Sinbo makine bozuldu, yine ondan mı alayım, yoksa arçelik mi? çalışıyorken sşinbo epey işe yarıyordu ama 1 sene zor dayandı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.