Şimdi Ara

Yumuşak Süspansiyonlu Araçlar ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
7.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mercedes w140
    Cıtroen c5
    Cadillac
    Burda cogu kısının erısıp gundelık hayatta kullanabılecegı cıtroen c5 gıbı gozukuyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra dan Golf e geçince Astra nın ne kadar sert Golf un de ne kadar yumuşak süspansiyona sahip olduğunu gördüm
  • Hocam bi kere yumuşak ve sert süspansiyonları birbirine karıştırmadığına eminsin dimi ?

Accord'a sert süspansiyon demişsin ama o sınıfta ki en yumuşak süspansiyona sahip araç accord. Bu çok iyi bişeymiş gibi algılanmasın aynı zaman da sınıfının en zayıf yol tutan araçlarından biri.

C segment'i içinde en yumuşak süspansiyon civic'ler de olabilir. Buda aynı accord'da ki gibi sınıfının en zayıf yol tutuşu olan araçlarından biri yapıyor civic'i.

Konfor olarak sıkıntı var mı ? Accord' da yok ama civic'de yüklü olunca sıkıntı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greencher

Sevgili arkadaşlar,

Kendi sürüş keyfimi öncelikle arabadaki konfordan alıyorum. Benim için konforda yaylanan araç demektir. Sanırım bu da yumuşak süspansiyonlarla mümkün. Driver 1 oyunu bilen bilir. Oradaki araçların bir yaylanması vardır beni benden alır. Bilgilsayarda sürerken bile zevk alıyorum :))

Yumuşaklık anlayışına gelince, benim için 99 Avensis yumuşak süspansiyonun alt sınırına sahip. Daha yumuşakları olması lazım, merak ediyorum. Astra, B150 oldukça sert taş gibi, Clio-Symbol aman diyeyim, Bora sert, Accord sert,

Sert süspansiyon güvenli derler. Yumuşak süspansiyon güvensiz ise neden güvensiz ?

Yumuşak süspansiyonlu araçlara örnek verebilirmiyiz ?

Bkz. Citroen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Hocam bi kere yumuşak ve sert süspansiyonları birbirine karıştırmadığına eminsin dimi ?

Accord'a sert süspansiyon demişsin ama o sınıfta ki en yumuşak süspansiyona sahip araç accord. Bu çok iyi bişeymiş gibi algılanmasın aynı zaman da sınıfının en zayıf yol tutan araçlarından biri.

C segment'i içinde en yumuşak süspansiyon civic'ler de olabilir. Buda aynı accord'da ki gibi sınıfının en zayıf yol tutuşu olan araçlarından biri yapıyor civic'i.

Konfor olarak sıkıntı var mı ? Accord' da yok ama civic'de yüklü olunca sıkıntı oluyor.

Hocam kabaca, beni yerimden oynatan, saga sola savuran ,girdigim her cukuru hissettiren araca ben sert suspansiyon diyorum:-) accord la olan yolculuk tecrubelerimde bunu fark ettim. Belki de bindigim aracta bir sikinti vardir. Araca 1-2 ay surekli yolculk etme imkanimiz olmustu. 2006... yine 2000 accord daha bİr sert gelmisti. Ancak konfor olarak duble yolda hic bir sikinti yok kesinlikle. Deigim gibi sadece tekil arac binme imkani oldu accord da. Farkli olabilir.

Yumusak suspansiyon benim icin fosur fosur demek :-)

Bir arkadasin yayinladigi citroen videosu tam olarak ifade ediyor. Acikcasi bir fransizdan bunu beklemiyordum.:-)

http://www.youtube.com/watch?v=rWyJW-iAY-A

Alinti yapamadim mobilde arkadas kusura bakmasin:-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greencher -- 24 Şubat 2013; 1:29:57 >

• ford Taunus frene bastımı öne doğru acayip yaylanıyor
    bide broadway onunda yumuşak
  • Çözüm:Merso alacaksınız,hem yaylana yaylana gideceksiniz,hem de yol tutuştan feragat etmeyeceksiniz.İşte Mercedes Benz farkı.Bkz W210,W211
  • yumuşak süspansiyon araçlarda denge noktası araç yattığı için dışarı kayar ve araç daha çok dışarı gitmeye çalışır...

sert süspansiyon hatta takozlar üzerindeki araçlarda ağırlık merkezi ortaya çok yakın oldugu için dışarı doğru gitmeye daha az isteklidir...

yumuşak süspansiyonda araç savurduğunda yavaş yavaş olur ancak sert süspansiyonda ani olur...

en yumuşak süspansiyonlu araç bence... geçen hafta abimin şirket aracı mercedes s320 cdi a bindikten sonra abimin kendi özel aracı citroen c5 in oldugunu tescilledim...

citroen süspansiyonu muhteşem.. konfor arayan c6 ya bir binsin derim...
  • Konfor istiyosan Mercedes E-S Klasse.. Gerisi boşş laf cart curt vırrık cırrıkk..
  •  Yumuşak Süspansiyonlu Araçlar ?

Yumuşak Süspansiyonlu Araçlar ?

• Aradığınız yumuşaklık ve süspansiyon konforu 2012 c4 lerde kesinlikle yok.
    böbrek taşı düşürmek isteyen c4 alsın.
    Megane 3 e biniyordum pamuk gibiymiş. Şimdi anlıyorum.
    Fakat megane 3 ten sessiz bir araç c4.
    Bende konfor delisi biriyim test etmeden araç alırım sonra bu olur.
    siz siz olun test etmeden almayın.
    Kullanıcı yorumları yanıltır. Ben yanıldım siz yanılmayın.
    Passat ve merso s ve e class merak etmiyor değilim.
  • Konu eskiymiş ama demekte fayda var. Mıtsubıshı L200 süspansyonu da çok çok yumuşak örnek bvermek gerekirse düz çukursuz yolda durup dururken yaylanabiliyor çok hassas
  • Sert süspansiyonlar konfor açısından çok da iyi sayılmasalar da aracın yol tutuşuna katkıları çok fazla.
  • 2013 dacia sandero stepway aşırı yumuşak virajlarda yatma eğilimi fazla. allahtan esp var
  • dün trafik ışıklarında toyota corolla efsane kasa gördüm. dururken jöle gibi sağa sola sallanıyordu, demek ki yumuşak bir süspansiyonu var.
  • Çok yumuşak süspansiyon güvensiz.

Çok sert süspansiyon konforsuz ve aracı çabuk yıpratıyor.

En iyisi orta sertlikte olması.Ama bunların hepsinden daha önemlisi süspansiyonun tok,sessiz olması.Örneğin eski renault ların süspansiyonuna kesinlikle sert denmez.Aksine yumuşak bile.Ama çok sesli,çok gürültülü,izolasyon zayıf olunca araç sizi inanılmaz yoruyor.

Eski bir Renault'un ardından aşırı sert süspansiyonuyla bilinen Cordobaya bindim.Konfor konusunda dağlar kadar fark var.Rahat koltuklar,izolasyon,tok ve sessiz süspansiyonlarla birleşince Cordoba fersah fersah daha konforlu hale geliyor.Renault daha yumuşak olduğu halde bütün engebeleri iliklerinize kadar hissederken Cordoba'da çok daha pürüzsüz geçiyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz.Tabi Cordoba çok konforlu falan demiyorum.Renault'a göre kıyaslayınca durum böyle.

Yani yeni arabalar yalıtımıyla,tokluğuyla,ergonomik koltuklarıyla her zaman eskilerden konforlu.Aşırı sert süspansiyon olmaması kaydı ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

dün trafik ışıklarında toyota corolla efsane kasa gördüm. dururken jöle gibi sağa sola sallanıyordu, demek ki yumuşak bir süspansiyonu var.

Evet o corollaların süspansiyonları yumuşak.
  • Benim de takintim... yumusak ve sessiz suspansiyon. Yuvarlak farli corollalarin mekyajli (duz farli) olanina bindim, canim cok sikildi... benim arac yaninda odun kaldi.

C5 i de fena halde merak ettim bu arada...

• Grand cheroke beşik gibi kanalizasyon çukuruna düşsen hissetmezsin.

70 yanak lastikli olacak tabi birdelastige fazla hava basmadiktan sonra her arac konforludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 15 Ocak 2015; 18:29:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.