Şimdi Ara

Yumuşak Süspansiyonlu Araçlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
7.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendi sürüş keyfimi öncelikle arabadaki konfordan alıyorum. Benim için konforda yaylanan araç demektir. Sanırım bu da yumuşak süspansiyonlarla mümkün. Driver 1 oyunu bilen bilir. Oradaki araçların bir yaylanması vardır beni benden alır. Bilgilsayarda sürerken bile zevk alıyorum :))

Yumuşaklık anlayışına gelince, benim için 99 Avensis yumuşak süspansiyonun alt sınırına sahip. Daha yumuşakları olması lazım, merak ediyorum. Astra, B150 oldukça sert taş gibi, Clio-Symbol aman diyeyim, Bora sert, Accord sert,

Sert süspansiyon güvenli derler. Yumuşak süspansiyon güvensiz ise neden güvensiz ?

Yumuşak süspansiyonlu araçlara örnek verebilirmiyiz ?

• Megane'in da cok yumusak ve konforlu ama ben sevmedim spor yay taktim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf süspansiyon konusunda çok iyidir ben kendi aracımda bile Golf kadar iyi süspansiyon göremedim.
    Edit: Bu da inanmayanlara gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 22 Şubat 2013; 19:48:06 >
  • imzamdaki araç diyorum başka birşey demiyorum (yıldızlı olan).
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Megane'in da cok yumusak ve konforlu ama ben sevmedim spor yay taktim.

quote:

Golf süspansiyon konusunda çok iyidir ben kendi aracımda bile Golf kadar iyi süspansiyon göremedim.

Daha yumuşak daha yumuşak, iki araç hakkında da bildim var. Sınıflarına göre belki yumuşak olabilirler, ancak yinede sert geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkebay

Golf süspansiyon konusunda çok iyidir ben kendi aracımda bile Golf kadar iyi süspansiyon göremedim.

sertlik açısından mı anlayamadım
  • İ30 yumuşak mesala. 1970 kusur model cheviler acayip yumuşak. Bir donem citroenler vardı havalı suspansiyonlu arkadaslar daha iyi bilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bana golfün kötü bir seyini söyleyin kafamı diyorum. Sonraki mesajlarda golf daha fazla kurcalanirsa tutamam ilhamı siir gelir diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: greencher

Sevgili arkadaşlar,

Kendi sürüş keyfimi öncelikle arabadaki konfordan alıyorum. Benim için konforda yaylanan araç demektir. Sanırım bu da yumuşak süspansiyonlarla mümkün. Driver 1 oyunu bilen bilir. Oradaki araçların bir yaylanması vardır beni benden alır. Bilgilsayarda sürerken bile zevk alıyorum :))

Yumuşaklık anlayışına gelince, benim için 99 Avensis yumuşak süspansiyonun alt sınırına sahip. Daha yumuşakları olması lazım, merak ediyorum. Astra, B150 oldukça sert taş gibi, Clio-Symbol aman diyeyim, Bora sert, Accord sert,

Sert süspansiyon güvenli derler. Yumuşak süspansiyon güvensiz ise neden güvensiz ?

Yumuşak süspansiyonlu araçlara örnek verebilirmiyiz ?

hemen cevap vereyim..düşük hızlarda hepimizin malumu ki araçlar emniyetli şekilde hareket edebilirler fakaaat konu yüksek hız ve manevralar olduğu zaman araçın her daim rijitlik ve tek bir kütle halinde hareket etmesini isterler mühendisler..burda olay nedir..bir kullanıcı olarak iki seceneğin var ya konforlu olsun ben performans aramam dyeceksin yahut benim araçım atak seri ve manevralarda yüksek hızlarda emniyetli olsun altımda dans etsin diyeceksin..bu ikisini bir arada sağlamak mümkün mü? kısmen çok çok az da olsa mümkün fakat ortadan kutuplara ayrıldıkca burada karar sana düşmekte..arabanın süspansiyon ekipmanları..ön takımı kasa yapısı lastik seçimi oluşan gerilmelerin çekimlerin düzğün bir şekilde bertaraf edilmesine kadar konu uzar gider..burda tercih sana kalmış..ha ufak bir örnekte vereyim..aracınla 100-120 ve üzeri bir hızla viraja girdiğini düşün üstelik eğimli bir viraj olsun burda seni tutan sürtünme kuvveti karekök içinde =tan@.g.r=v2 burda v hız g yercekimi kuvveti r viraj yarı capı teta acısıda virajın eğimidir..bu rijit bir şekilde geçtiğin zaman uygulanacak formuldur..fakatt gerçekte sen ordan monokok yapıda geçmiyorsun ordan geçerken yapacağın ufacık bir direksiyon sağ-sol hareketi yahut birden keskin girdğinde hani o bayıldıgın süspansiyon yayları varya işte onlar beşik gibi sallayacak aracını ki aracın belli bi eğimde bir tarafa doğru yatması var..hepsini birleştirdğinde yüksek bir hızda pamuk gibi süspansiyonlar sana güven vaat etmez..yapacağın tek şey bir kullanıcı olarak hem kendinin hemde aracıyın limitlerini iyi bilmen ve buna göre hareket etmendir..

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Bana golfün kötü bir seyini söyleyin kafamı diyorum. Sonraki mesajlarda golf daha fazla kurcalanirsa tutamam ilhamı siir gelir diyorum

Bekliyoruz ustam

• sana önerebileceğim araç

2006 da 0 aldık bu arabayı 1.6 ydı. hala daha duruyor.
    dediğin gibi süspansiyonları çok yumuşak. babam aşık oldu resmen arabaya. düz yolda giderken gaza hafif dokandığında bile direk ön taraf kalkıyordu.
    virajlar kasisler falan çok rahat oluyordu.

bu araç hidroaktif süspansiyona sahipti. avantajı çok. istediğin zaman indirip kaldırabiliyorsun. diğerlerinden acayip konforlu oluyor ancak.
    süspansiyon sisteminden dolayı farklı bir sesi oluyor lakalarda çukurlarda he bizim için sorun değil di.

yeni kasalarında hepsinde yok sadece 2.0 motora sahip araçlarında var diye biliyorum.

eğer denk getirebilirsen bi kullan en azından bi içine bin derim.

• quote:

quote:

quote:

Bekliyoruz ustam

Kafadan yazıp milleti ürkütmeyelim derim ben.
    Birde ilham gelsin patlatiriz.

• sert istiyorsan havalı yumuşak istersen yağlı amortisör değiştireceksin git bi şahin al kaliteli bir helezon ve yağlı bir amortisör tak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tutunamadi

sana önerebileceğim araç

2006 da 0 aldık bu arabayı 1.6 ydı. hala daha duruyor.
    dediğin gibi süspansiyonları çok yumuşak. babam aşık oldu resmen arabaya. düz yolda giderken gaza hafif dokandığında bile direk ön taraf kalkıyordu.
    virajlar kasisler falan çok rahat oluyordu.

bu araç hidroaktif süspansiyona sahipti. avantajı çok. istediğin zaman indirip kaldırabiliyorsun. diğerlerinden acayip konforlu oluyor ancak.
    süspansiyon sisteminden dolayı farklı bir sesi oluyor lakalarda çukurlarda he bizim için sorun değil di.

yeni kasalarında hepsinde yok sadece 2.0 motora sahip araçlarında var diye biliyorum.

eğer denk getirebilirsen bi kullan en azından bi içine bin derim.

Benim ileride almayı düşündüğüm araç bu.

• Arkadas yumusak suspansiyon soruyor
    Alman yıldızı golf ne güne duruyor
    Otoyolda resmen yayım yayım yaylaniyor
    Canı istediği anda yanım yanım yanliyor

Yalnız dikkat etmek lazım dsg erken patlıyor
    Metalik boyasi gece gündüz parlıyor
    Aynalar mekanik sadece eller katlıyor
    Gti versiyonu görünce kanım kaynıyor

• quote:

quote:

Kesinlikle daha fazla şiir istiyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkBnt -- 22 Şubat 2013; 19:58:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tmshmna

quote:

quote:

Kesinlikle daha fazla şiir istiyoruz :)

Bir üstte yazdım iki kıta.

• orta sınıf markalarda vw, citroen, reno yumuşak süspansiyonlu araçlar üretirler.

• 16'' jant ile vw araçları audi araçları cidden çok konforlu olur, özellikle a4 16'' ile su yatağı mübarek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaylanma istiyorsan yay tak,mübarek eski Mercedes'ler gibi sallanıyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.