Şimdi Ara

Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
605
Cevap
10
Favori
27.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Belki insan olurlar diye yazdım ama nerde umut işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VodkaRed -- 6 Ağustos 2024; 20:10:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Peki arkadaşlar bu hesap nasıl yapılıyor?

700₺ lik bir sepet yaptık, sonra vergi hesaplama adımına geldi dip toplam vergi ile 1.200₺ oldu. Bu limite takılacağız anlamına mı geliyor?

Bir de mesela bir adet 1.000₺ üzeri ürün alırsak mı bu limite takılıyoruz? Diyelim ki temu da 1.500₺ lik sepet yaptık ama içindeki ürünler 100’er ₺ lik ürünler. Bu durumda geçecek mi gümrükten?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt
    +1 Yazmıştım yine yazıyorum, temunun trend 1 olduğunu görünce bende böyle olacağını düşündüm, bu insanlar hiç mi akıllanmazlar, AE de tecrübe ettik işte, aracına, ona buna veya ufak tefek geliştirme yapmaya çalışana yedek parça arayana oldu olan.

Aliexpressten milyar dolarlar seviyesinde alışveriş yapılınca(bir yılda mı sezonda mı yoksa aylık mı hatırlamıyorum.) devlet ona göre tedbirler almıştı, şimdi bu seferde dikişsiz doncular yüzünden alışveriş limiti düşürüldü.

Böyle yerleri madem keşfediyorsun neden sessiz sedasız alışverişini yapıp geçmiyorsun? İlla görgüsüzlük yapılıp herkesin gözüne sokulacak o ürün. Şimdi kına yakıp yurtdışından don atlet südyen almanın ne kadar güzel bişey olduğunu paylaşmaya devam edebilirler rahat rahat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 6 Ağustos 2024; 20:19:28 >
  • 30 euro civarında sipariş verince peki problem olmuyor mu? Temu sipariş limitleri güncelleyerek rest çekti sanırım bu konuda ne diyorsunuz.

• kartal_10 K kullanıcısına yanıt

rest çekmişmiş hahah neler yaşıyorsunuz böyle.

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    Anlamadım ? Siz durumdan memnun kesimseniz bana cvp vermezseniz memnun olurum

• kartal_10 K kullanıcısına yanıt

niye memnun olayım? dandik bir sitenin gümrük kurallarına uymasına rest çekmiş denmez, dersen böyle dalga geçerler.

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    Dalga geçmek ? iyi misin, neden gerilim çıkarıyorsun. Adamlar bi aksiyon almış bu durum hakkında bilgi almaya çalışıyorum. Site size göre dandikse bu beni ilgilendirmiyor.

• Hele bir mutlu olduğunuzu, hayattan keyif aldığınızı göreyim bırnunuzdan getiririm. İşe gidin gelin hiçbir harcama yapmayın, şu an ki politika bu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döviz yok bunlara inat döviz bazlı varlık fiziki istif nerdeyse %45 iskontolu dolar ne varsa topluyorum

• Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt

Germeyin insanları, saçma sapan mesajlar yazıyor sizin gibiler, canımız zaten sıkılıyor, keyif kaçırmak için yırtınmayın. İnsanlar rahat etmek istiyor, sizin gibiler bunu anlamaz, zırva zırva konuşur. Keyif kaçırmayın, susun. Yazık ülkeye, tokat üstüne tokat yiyor, bu halkın yüzü gülmez.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

tamamen yasaklayamazlar, ab ve çin de bu sefer senin ürünlerine yasak yapıştırır. ama bu tarz ağır vergi ve düşük limitlerle almayın siz demeye getirebilir. birilerinin kararlarıyla zamanında uzaya çıkartılan cari açığı şimdi toparlamaya çalışıyorlar da zaten standart çinko karbon vatandaşın pestili çıktı, çıkarılacak su kalmadı. demirelin zamanında dediği gibi 70 cente muhtacız da diyemiyorlar. asıl tasarruf edilmesi gereken yerlerden ve elde edilmesi gereken gelirler dışında her şeyi yapmaya çalışıyorlar. büyük şirketlerden vergi alıp, mercedesciklerini satıp togg kullanmıyorlar(togg bile fazla aslında burada üretilen megane corolla nelerine yetmiyor ama hadi togg olsun yerli milli falan fistan), kamu israfı konusunda da atılmış adım gören yok. gemi su alıyor ama hala asıl suyun girdiği kazan dairesindeki büyük deliği kapatmak yerine güvertedeki küçük deliğe tahtadan yama üstüne yama yapıp düzelttiklerini zannediyorlar. bizim sade vatandaş olarak gördüklerimizi yıllardır yabancı piyasada çalışmış bir yöneticinin görmeme imkanı yok. onlar da biliyor neyin ne olduğunu da sert önlemleri ya aldırtmaya ikna edemiyorlar, ya da rahatlarını bozmak istemiyorlar.

o yüzden gündemi değişmek için instagram, israil, köpek falan köpürtüp dururlar. asıl meselenin konuşulmaması burada önemli olan. yarın instagramı açarlar sonra twitterı kaparlar sardırırlar bir şeylere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 6 Ağustos 2024; 21:28:50 >

• Vatana millete hayırlı Olsun.. insanlar hakettikleri gibi yönetilirler... Hepsiburada ve diğer siteler vergi veriyorlar mıymış? Vergi vermeyen firmalari gördük..yine kazık millete girdi.. hayırlı uğurlu olsun... durmak Yok..... Devam...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gümrük ile ilgili kanunun mv’nin haberleri var mı acaba? Varsa tbmmde neden bir teklif sunulmuyor?

• Ebul-Liva kullanıcısına yanıt
    1042 tl ye kadar aynı tc ile 1 ayda toplam 5 sipariş verebilirsiniz ama tabi 1000 liralık ürüne 600 tl vergi vermek istiyorsan ben en son bugün yüzde 30 gumruk ile saat aldım daha sonra site vergiyi yüzde 60 çıkardı son durum bu ..

• BigFella kullanıcısına yanıt

O sokaga vcikanlarin cogunlugu alevi kurt ermeni oldugu icin devlet hain bolucu terorist dedi.polisin askerin yetmedigi yerde kendine turk ve devletin sahibi diyenler ellerinde g3 lerle mp5 lerle palalarla hak ettiklerini verdi.sokaga cikmaktan korkar oldular.

Kendine turk deyip sistemden sikayet edenlere soyluyorum.devlet sizin.cikin sokaga devletini medeni hukuka modern yasama mecbur edin.devletini demoratiklestirin.

Ayak takimi dedikleriniz devletinizin hatalarini duzelymek icin yeterince bedel odedi.sahibiyseniz birazda siz bedel odeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 6 Ağustos 2024; 22:16:56 >
  • Temu 25 tl ye satılan kalem Hepsiburada 500 tl mühendis kalemi isteyen bakabilir

• Şimdi 3.000₺’ye dikey süpürgeyi amazon’dan alamayacağımızı bilen şerefli yerli satıcılar ürünlere 1.000’er 2.000’er TL zam yaparlar.

• Bende bu haberden önce bugün aliexpressden şu ürünü almıştım

https://www.aliexpress.com/item/1005005451944393.html?srcSns=sns_WhatsApp&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60735986433&aff_fcid=f1ff80c5cc7e4c8d8eb2cb59e96dffb2-1722973130618-05145-_EIfWnI1&tt=MG&aff_fsk=_EIfWnI1&aff_platform=default&sk=_EIfWnI1&aff_trace_key=f1ff80c5cc7e4c8d8eb2cb59e96dffb2-1722973130618-05145-_EIfWnI1&shareId=60735986433&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=097e18d89ac347f896ab38c19ad1ad0a&afSmartRedirect=y

Yakın zamanda yurtdışından ürün alıp kargolanmamış arkadaşlar satıcınıza şu aşağıdaki yazdığım ingilizce metni gönderin belki daha hızlı kargolanması için yararı dokunabilir

Hello there.
    I purchased this product from you, but due to the new foreign product tax regulation in Turkey, this product must reach me on 21 July 2024 at the latest because after this date, an additional tax of 30% will be levied.

Could you please ship and send the product as soon as possible for this reason?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.