Şimdi Ara

Yurt dışı çıkış harcı bugünden itibaren 500TL oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben olsam tüm haraçları kaldırır. Sadece kerkme haracı altında bi tane kallafi haracı sok, pardon getiririm. Bölece 555 bin tane haraçla uğraşmaz vatandaş.

• mck94 kullanıcısına yanıt

Sil mesajı sil, fikir verme, sil...

• Çıkıp girenden de alınsın. Oh ne güzel dünya, gir çık ,sanki babanın çiftliği.

• Olmaması gereken har(a)ç 500 liraya çıkmış birde. Bu haracı savunanı da, eleştirmeyeni de, sesini çıkarmayan muhalefetin de Allah cezasını versin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güzel şahlanış

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    aktroller zam - pardon fiyat güncellemesi haberleri altına gelmezler, genelde yerli ve milli postlar ve sansür haberleri altında görürüz onları.

• şükür bugünde zam gördük

• Sırf yurtdışına çıkıyorsun diye kelle başına para veriyorsun. Fıkra gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç yıldır fiyatları sabitmiş. Şimdi diğer ücretler gibi her yıl güncelleme kararı verilmiş sanırım.

• Yurt Dışı Çıkış Harcı Ne Zaman Çıktı?
    18 Şubat 1963’te çıkarılan 196 sayılı kanun ile “Dış Seyahat Harcamaları Vergisi” olarak isimlendirilen yurt dışına çıkış harcı, ilk olarak bu tarihte alınmaya başlanmış, 1984 yılında ise kaldırılmıştır. 17 Mayıs 1984 yılında çıkarılan 2985 sayılı kanun ile yurt dışına seyahat eden vatandaşlardan 100 dolar ödeme talep edilmiş, 12 sene devam eden bu uygulama, 1996 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile sona ermiştir. 23.07.2007 tarih ve 26471 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5597 sayılı kanunun birinci maddesine “Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapanlardan 15 TL harç alınır.” hükmü getirilmiştir.

Kaynak:
    sigortam.net
    Yurt Dışı Çıkış Harcı Ödemesi Nedir, 2024 Ne Kadar?
    https://www.sigortam.net/yurt-disi-cikis-harci

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef Pazartesi sabah Almanya uçuşum vardı. Sabah saatlerinde gişeleri kapatmışlar kredi kartı ile alım yapamıyordunuz normalde bu makinelerde kredi kartı ile alıyorsunuz.

Mobil bankacılığa yönlendiriyorlardı hatta önceden alınan kartlarında son kullanım tarihi pazartesiydi buda habere eklenebilirdi.

Şimdi bazı arkadaşlar para alınmasını savunmuşlar.

Yurt dışına giden herkes keyfine gitmiyor. Senin hayatında avrupa veya Türkiye dışında bir ülkeyi görmüş olmaman gerçekten benim problemim değil senin vizyonsuzluğun. Zaten hayatında 1 kere yurt dışına giden birisi bu paranın neden alındığını sorgular.

Almanyadaki arkadaşlarıma durumu anlattım hepsi şok içerisindeler böyle saçma şey mi olur diye ama bizim ülkemizdeki bazı insanlar bunu bile savunacak kadar kör ve vizyonsuz diyebilirim.

Siyasete girmek istemiyorum ama ayda 2-3 kere seyahat etmek zorunda olan insanlar için bu durum bir dezavantaj ben iş için sık sık ülke değiştiriyorum şirketime bu durumu açıklamam gerçekten çok uzun sürdü haberleri v.s göstermek zorunda kaldım hala çok saçma geliyor.

• Allah razı olsun çok iyi uygulama. İvedilikle Yurda giriş harcı getirilmeli. Ballı, kaymaklı olur.

• volga tuygun V kullanıcısına yanıt

500 TL bugün 14 euro .Ben bu paraya pizza,yanına alkol yada alkolsüz içecek üstüne kahvemi içiyorum denize de kumsalımda giriyorum.Türkiye pahalı dünya o kadar pahalı değil.

• Haraç

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 150₺ iken online yatırıp 12.08 den sonra çıkış yapan var mı acaba?
    Gib den kontrol ettiğimde çıkışta kullanılabilir durumda demektedir.
    Not: 01.08 de yatırmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkmçvş -- 19 Ağustos 2024; 15:38:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.