ben bunların bir kısmını denedim denediklerimde yurtdışındaki bir speed testte sorunla karşılaşmadım hatta normal zamandan bile daha iyi bir yurtdışı çıkışım oldu.256 adsl im var ve normalde bu test bana 18k civarı verirdi şu anda 25k veriyor bu proxylerle bu proxyler kimin mi telekomun ama publish değil ve ne tarz bir bağlantıya sahipler bilmiyorum belki telekomun uydu interneti vardır özel kullanım için :)Neyse üzümünü yiyip bağını sormamak lazım
Not:Birçok yabancı sayfayı denedim bu proxylerle ama sadece yahoo da bir problem var gibi gözüktü bana belki direkt yahoo dan kaynaklanan bir problemdir."
Kullanımını da kabaca açıklayayım bilmeyen arkadaşlara internet explorer da sayfa açtıktan sonra araçlara tıklıyorsunuz ordan internet seçeneklerine tıklıyorsunuz orda yukarda bağlantılar var ona tıklıyorsunuz orda altta yerel ağ ayarları var ona tıklayıp yerel ağınız için proxy sunucusu kullanın kutucuğunu işaretleyip adres yazan boşluğa yukardaki proxylerden birini yazıyorsunuz örnek 195.175.37.10 bağlantı noktası yazan kutucuğa da 8080 yazıyorsunuz hepsi bu sonra verdiğim adresten gidip hızınızı kontrol edebilirsiniz...
Demiş Arkadaşın birisi ben denedim harbiden faydalı Birde siz deneyin bakalım...
Mehmet, sende nasıl işe yaradı anlamıyorum. Ben de mcafee üzerinden test ettim. Sayfaların proxy tarafından cachelenmesi için testi birkaç kere tekrar ettim. Bağlantım 256K ADSL
Sonuç:
Proxy olmadan ortalama hız 130K 195.175.37.10:8080 proxysi üzerinden 35K !!!
Bu kadar büyük bir kullanıcı grubu proxy servera bağlanırsa yavaşlama olacağı 2 kere 2 dört. Türk Telekom proxy olarak tek işlemcili 2.8 gigahertz 4GB ramli makinalarda proxyleri çalıştırıyormuş. Internetten istenen her bilgi proxy üzerinden aktarılacak ve binlerce kişi bu makinaya bağlanacak ve bu makina hiç gecikme olmadan bilgiyi sorgulayana gönderecek. İmkanı yok. Bu kadar yoğun bir sunucuda her sorgu en az birkaç saniye bekler ve buda kullanıcıya internet hızının yavaşlaması olarak döner. Bu büyüklükte bir proxy sunucusu işleytmenin hiçbir anlamı yok.
Proxy sadece büyük dosyaları download edenler için işe yarayacaktır. Dosya zaten proxy sunucuda mevcut ise yurtdışı bağlantıyı kullanmadan hızlı bir şekilde proxy üzerinden download yapılabilir. Büyük dosyalar için başta beklenen birkaç saniye önemli olmayacağı için ciddi bir hızlanma hissedilebilir. Ancak proxy olayı web sayfalarında gezen ve chat yapan kullanıcılar için tam bir dezavantaj.
Ne çok yazmışım be
oyle buyuk dosyalari proxyde tutacaklarini sanmam, yoksa disk mi dayanir o alete.
Ya inanın benim hızımı hemen hemen katına çıkarmıştı ve bir artıda update de hızlandı ama aradan bir kaç gün geçtikten sonra baya bir yavaşlama olsu bende port ve ip değiştirdim yine iyi idi ama şimdi yine alert veriyor. :)
Sanırım kullanıcı çoğaldıkça dediğin gibi hız azalıyor...