Şimdi Ara

YURT DIŞI TELEFON ALMAYIN , ALDIRMAYIN..ULUSLARARASI GARANTİ FELAN HİKAYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,bir arkadaşımdan YURT DIŞI HTC ONE X telefon satın aldım.Kayıtlı vs. Yaklaşık 2 ay sonra telefonum arızalandı ve KVK gen. merk. teknik servise 07/08/2012 tarihinde teknik servis formunda GARANTİLİ ve Şikayet olarak AÇILMIYOR teşhisiyle teslim ettim.....

ve macera başladı...

Kvk gen. merk. bana yakın olduğu için hafta da bir ziyaret edip sordum...Form no üzerinden takip ettim..2. ci hafta sonra sonrasında Kartal KVK yüksek servise verildiği bilgisini öğrenip oraya yöneldim...01/09/2012 de yoğunluktan telefona henüz müdahale edilemediği bilgisini aldım.03/09/2012 de tekrar gitttim.Cİhazda anakart arızası olduğunu ve ana kartın en erken 1 hafta içinde geleceğini söylediler.20 iş günün dolduğunu hatırlattım.Umursamadılar tabii..HTC ile görüşün dediler.04/09/2012 de HTC ile görüştüm, müşterilerinin mağdur edilmemesi için KVK ile görüşeceklerini söylediler...ve ertesi sabah 05/09/2012 KVK dan gelen mesaj 339,23 TL ödeme onayını verirsem telefonun tamir edileceğini onay vermemem durumunda ise 3 gün içinde iade işlemlerinin başlatılacağını belirtmişler.

HTC müşteri hizmetleri ile tekrar görüşüp bu konuyla ilgilenmesini ilettim.

BOMBA ise ben CİHAZIN DEĞİŞİMİNİ istedikten sonra geldi.......

YURT DIŞINDAN ALINAN VE ULUSLARARASI GARANTİYE SAHİP OLAN TELEFONLARA TÜRKİYE DE SADECE GARANTİ VE ONARIM HİZMETİ VERİLİYOR

DEĞİŞİM VE PARA İADESİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR...AYRICA SERVİSTE GEÇEN SÜRE BAĞLAYICI OLMAMAKLA BERABER TELEFONUN ONARILIP TARAFLARA İLETİLECEĞİ Nİ SÖYLEDİ HTC MÜŞ. HİZ. YETKİLİSİ....

Şimdi bu uluslararası garanti ve KVK nın servis tutumunu yargıya taşımayı düşünüyorum..Bu konularda bilgisi ve fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

NOT : bir daha asla KVK,HTC ile bağı olan hiçbir ürünü almam ve kullanmam...VE KESİNLİKLE YURTDIŞI TELEFON ALMAM....

• Ne bekliyordunuz?
    Aynı cihazı 1999 TL distrübütör garantili alan ile sizin birebir aynı muameleyi göreceğinizi mi?
    Bir akıllı siz misiniz, 500 TL az para vererek(yurt dışı cihaz) tüm garanti koşullarından yararlanmaya çalışan?
    Cihazınızın arızasını gidermek için garanti kapsamında tamir yapılacakmış HTC Müş. Hiz. dediğine göre sonuçta bir maduriyetiniz de olmayacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 6 Eylül 2012; 8:48:44 >
  • eee ?

Zaten yurtdışından -Avrupa çıkışlı- cihaz alınırsa anakart arızası ve birebir değişimi kapsamayacağını bilmiyor muydunuz ?

danGerfuLL

zaten gerekli açıklamayı çok güzel yapmış.
    Bence siz cihaz almadan evvel uluslararası garantinin kapsamı konusunu pek araştırmamışsınız.
    Forumda defalarca yazıldı, çizildi...
    Neyse geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 6 Eylül 2012; 9:00:36 >
  • siz, 20 iş günü içinde tamir, yapılamıyorsa ikame ürün yada 1-1 değişim gibi gibi TC Tüketici Hakları Yasasındaki maddelerle uluslararası garantiyi birbirine karıştırmışsınız malesef.
    Tüketici hakları yasasının sağladığı imkanlar ve haklar ancak TC de resmi olarak yani faturalı satılan ürünler için geçerlidir. Sizin yurt dışından alıp getirdiğiniz ürünleri kapsamaz. yasanın ilgili maddelerini de bu tür ürünler için işletemezsiniz. TC yasaları TC'de satılan ürünler için geçerlidir, bu kadar basit.

uluslararası garanti ise firmanın kendi insiyatifiyle verdiği bir takım hakları kapsar. bu hakların neler olduğunu ve size ne gibi şeyler verdiğini ise o garantinin şartlarını okuyarak öğrenebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Ne bekliyordunuz?
    Aynı cihazı 1999 TL distrübütör garantili alan ile sizin birebir aynı muameleyi göreceğinizi mi?
    Bir akıllı siz misiniz, 500 TL az para vererek(yurt dışı cihaz) tüm garanti koşullarından yararlanmaya çalışan?
    Cihazınızın arızasını gidermek için garanti kapsamında tamir yapılacakmış HTC Müş. Hiz. dediğine göre sonuçta bir maduriyetiniz de olmayacak?

+1
  • http://resim.donanimhaber.com/m_65470486/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65518338 linkinde ki mesajıma arkadaşımızın farklı bir yorumu aşağıdadır...

Ayrıca sevgili danGerfull ve SarımsaklıMilkShake arkadaşım,siz o verdiğiniz ekstra ücretlerin DİSTRİBÜTÖR e mi gittiğini zannediyorsunuz :) Komik olmayın..
    O bahsettiğiniz 500 TL gibi olan farkı DEVLET ÖTV,KDV ve KDV nin ÖTV si vb. vergiler olarak alıyor..... :(

Ayrıca yurtdışından telefon alıp gelen vatandaş bu memlekete BTK KAYIT ve PASAPORT KAYIT ÜCRETİ adı altında PARA ÖDEMİYOR MU ????

Distribütör ile ne alakası var mevzuunun !!!!

SEN BİR MARKA OLDUĞUNU İDDİA EDİYORSAN , MÜŞTERİN MAĞDUR EDİLİYORSA...YANINDA OLACAKSIN HER ŞEKİLDE....
    Benim çalıştığım sektör ve firma da müşterinin satın almış olduğu bir ürün garanti bitiminden üç ay sonra arıza yaptı ve yaklaşık 2000 avro luk parçayı şirket müşteri memnuniyeti adına ücretsiz değiştirdi....Gördünüz mü MARKA olmayı..

neyse ben arkadaşımızın yazısına yer vereyim..

Ben kendi davamın takipçisi olacağım...

Saygılar,sevgilerle

quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

Benim daha iyi bir fikrim var; farklı şehirlerde de olsak burada bir sürü mağdur olan yada potansiyel mağdur kullanıcımız var. Sonuçta biz tüketiciyiz ve araba ile elektronik ürünlere dünyada eşi benzeri görülmemiş paralar ödüyoruz. Buna rağmen yine bizzat aynı paraları ödeyen ve tıpkı bizim gibi şikayet eden insanlar tarafından kandırılıyoruz. Evet, bize telefon ve araba satan insanların da telefonları ve arabaları (en azından telefon %100) var ancak yeri geldiğinde gözümüzün içine baka baka yalan söylemekten çekinmiyorlar ve yasaları çok iyi bildikleri halde o yasalar yokmuş gibi davranıyorlar. Halbuki bugün markalarının arkasında durmamak için takla atsalar da biliyoruz ki alternatiflerden kaçınarak marka olsun diye aldığımız cihazlarda malzemeye, donanıma değil daha çok markaya ve o markanın dünyadaki yerine para veriyoruz. Yoksa bir telefon maliyeti 10-20 dolarlar mertebesinde bir firma için.

En basit örneği Telpa'dan vereyim; ayın 27 sinde bir galaxy note aldım daha 4 gün kullanamadım.. Lüleburgaz'da yeni açılan ve oldukça güvenilir olan bir Avea bayiinden aldım, aldığımda kutusu açıktı ancak içi pırıl pırıldı ve hiç kullanılmadığına yemin ettiler. Güzel de fiyat verdiler aldım. Ancak açtıktan sonra normalde cihazın ekranında olan etiketteki resimlerin negatiflerinin birebir ekrana Amoled yanığı şeklinde kazındığını gördüm. Belli ki ekran açık kalmıştı ve aynı görüntüyü saatlerce veya günlerce görüntülemişti ve inanın bana cihazı satan gariban bayiinin bundan haberi yoktu. Distribitörden açık geldiğini ve kendilerinin kesinlikle vitrine bile koymadıklarını söylediler. Nitekim ben geldiğimde de baya derinlerde olan bir çekmeden çıktı cihaz. Neyse, 24 saat dolmadan geri verdim cihazı ve hemen distribütöre geri gitti. 4 gün bekledikten sonra Amoled yanığı denen şeyin zamanla geçtiğini ekranı 3-4 gün daha kullanmaya devam etmemi söylediler. Düşünün bir Samsung servisi amoled yanığının kullanarak arttığını değil azaldığını söylüyor! Yine de Avea'daki müdür rica etti aldım kullanmaya başladım. 4. gün hiç bir değişiklik olmayınca götürüp geri verdim ve para iadesi istedim. Eğer bir kaç gün beklersem yeni cihaz için tekrar distribütöre başvuracaklarını söyleyip beni ikna ettiler, cihaz şimdi orada. Muhtemelen yarın da akıbeti belli olacak, ben her ihtimale karşı "ayıplı mal" tanımını yaptım ve tamirini vs. istemediğimi direk yeni cihaz istediğimi söyledim.

Peki fikrim ne? Şimdi takipteyim, eğer sözler yerine gelmezse ben de tavrımı değiştireceğim. Amacım bedava olan tüketici mahkemelerine gitmek değil, bilirkişi raporunu ve de distribütör raporunu aldıktan sonra yalan yoluyla tüketiciyi aldatmak ve kanunları hiçe saymak suçlarından dolayı tazminat davası açacağım. Eminim ki bu davanın daha ihtarnamesi ellerine geçtiği gibi hediye telefon bile vereceklerdir. İşte fikrim; burada bir sürü insanız ve hem kendimiz hem de ülkemiz için iyi bir şey yapabiliriz. Ne zaman ki insanımızı terbiye ederiz ne zaman ki sistemin bozuk olduğunu eş dost dinlemeden (illaki bazılarımız tanıdık vasıtasıyla hallediyordur işlerini) bir sürü emsalle yüzlerine vururuz o zaman insanlar artık "bize yasaları bükerek ekmek yok, sadece helal ekmek var; ya onu yiyeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz" derler. "Koskoca ülke ile servisleri nasıl bağdaştırdın" diye sormayın. Bir araya gelerek inatla doğruları yaparsak ses getiririz, yanlışa bırakılan yeri daraltırız ve en sonunda yanlış toptan gider. Bu vesileyle belki de büyükçe bir grup insanımızı zorla da olsa daha namuslu çalışmaya teşfik etmiş, bir sürü alın terinin de hakkını ve güvencesini vermiş oluruz.

Bence bir araya toplanalım, bir grup, bir klüp vs. olalım. Aramızda avukatlar da vardır tüketiciyi savunan bir site bile yapabiliriz kendi aramızda, sürekli iletişim takip ile sadece bir kaç firmaya yasaları bile bile hiçe saymaktan ("bilmiyoruz" deme şansları yok çünkü bilmiyorsan bu işi yapamayacaksın), tüketiciyi "dolandırmaktan" (doğru söylüyorum çünkü bile bile yalan söylemek ve tüketiciyi aslında var olan bir hakkının yokluğuna inandırmak onu dolandırmaktır) tazminat davaları açarsak hem mağdurlar gün ve gün azalır hem de "dolandırıcılar".. Üstelik tazminattan gelen paranın küçük de olsa bir kısmı bu tüketiciyi savunma sistemi için kullanılabilir. Unutmayalım; bilinçli tüketicinin halinden en iyi anlayacak ve onu en savunacak olanlar yine diğer bilinçli tüketicilerdir. Başkalarının bizi savunmasını beklersek ancak çile çekeriz ve herşey yaz zorlaşır ya da imkansızlaşır.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan17

http://resim.donanimhaber.com/m_65470486/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65518338 linkinde ki mesajıma arkadaşımızın farklı bir yorumu aşağıdadır...

Ayrıca sevgili danGerfull ve SarımsaklıMilkShake arkadaşım,siz o verdiğiniz ekstra ücretlerin DİSTRİBÜTÖR e mi gittiğini zannediyorsunuz :) Komik olmayın..
    O bahsettiğiniz 500 TL gibi olan farkı DEVLET ÖTV,KDV ve KDV nin ÖTV si vb. vergiler olarak alıyor..... :(

Ayrıca yurtdışından telefon alıp gelen vatandaş bu memlekete BTK KAYIT ve PASAPORT KAYIT ÜCRETİ adı altında PARA ÖDEMİYOR MU ????

Distribütör ile ne alakası var mevzuunun !!!!

SEN BİR MARKA OLDUĞUNU İDDİA EDİYORSAN , MÜŞTERİN MAĞDUR EDİLİYORSA...YANINDA OLACAKSIN HER ŞEKİLDE....
    Benim çalıştığım sektör ve firma da müşterinin satın almış olduğu bir ürün garanti bitiminden üç ay sonra arıza yaptı ve yaklaşık 2000 avro luk parçayı şirket müşteri memnuniyeti adına ücretsiz değiştirdi....Gördünüz mü MARKA olmayı..

neyse ben arkadaşımızın yazısına yer vereyim..

Ben kendi davamın takipçisi olacağım...

Saygılar,sevgilerle

quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

Benim daha iyi bir fikrim var; farklı şehirlerde de olsak burada bir sürü mağdur olan yada potansiyel mağdur kullanıcımız var. Sonuçta biz tüketiciyiz ve araba ile elektronik ürünlere dünyada eşi benzeri görülmemiş paralar ödüyoruz. Buna rağmen yine bizzat aynı paraları ödeyen ve tıpkı bizim gibi şikayet eden insanlar tarafından kandırılıyoruz. Evet, bize telefon ve araba satan insanların da telefonları ve arabaları (en azından telefon %100) var ancak yeri geldiğinde gözümüzün içine baka baka yalan söylemekten çekinmiyorlar ve yasaları çok iyi bildikleri halde o yasalar yokmuş gibi davranıyorlar. Halbuki bugün markalarının arkasında durmamak için takla atsalar da biliyoruz ki alternatiflerden kaçınarak marka olsun diye aldığımız cihazlarda malzemeye, donanıma değil daha çok markaya ve o markanın dünyadaki yerine para veriyoruz. Yoksa bir telefon maliyeti 10-20 dolarlar mertebesinde bir firma için.

En basit örneği Telpa'dan vereyim; ayın 27 sinde bir galaxy note aldım daha 4 gün kullanamadım.. Lüleburgaz'da yeni açılan ve oldukça güvenilir olan bir Avea bayiinden aldım, aldığımda kutusu açıktı ancak içi pırıl pırıldı ve hiç kullanılmadığına yemin ettiler. Güzel de fiyat verdiler aldım. Ancak açtıktan sonra normalde cihazın ekranında olan etiketteki resimlerin negatiflerinin birebir ekrana Amoled yanığı şeklinde kazındığını gördüm. Belli ki ekran açık kalmıştı ve aynı görüntüyü saatlerce veya günlerce görüntülemişti ve inanın bana cihazı satan gariban bayiinin bundan haberi yoktu. Distribitörden açık geldiğini ve kendilerinin kesinlikle vitrine bile koymadıklarını söylediler. Nitekim ben geldiğimde de baya derinlerde olan bir çekmeden çıktı cihaz. Neyse, 24 saat dolmadan geri verdim cihazı ve hemen distribütöre geri gitti. 4 gün bekledikten sonra Amoled yanığı denen şeyin zamanla geçtiğini ekranı 3-4 gün daha kullanmaya devam etmemi söylediler. Düşünün bir Samsung servisi amoled yanığının kullanarak arttığını değil azaldığını söylüyor! Yine de Avea'daki müdür rica etti aldım kullanmaya başladım. 4. gün hiç bir değişiklik olmayınca götürüp geri verdim ve para iadesi istedim. Eğer bir kaç gün beklersem yeni cihaz için tekrar distribütöre başvuracaklarını söyleyip beni ikna ettiler, cihaz şimdi orada. Muhtemelen yarın da akıbeti belli olacak, ben her ihtimale karşı "ayıplı mal" tanımını yaptım ve tamirini vs. istemediğimi direk yeni cihaz istediğimi söyledim.

Peki fikrim ne? Şimdi takipteyim, eğer sözler yerine gelmezse ben de tavrımı değiştireceğim. Amacım bedava olan tüketici mahkemelerine gitmek değil, bilirkişi raporunu ve de distribütör raporunu aldıktan sonra yalan yoluyla tüketiciyi aldatmak ve kanunları hiçe saymak suçlarından dolayı tazminat davası açacağım. Eminim ki bu davanın daha ihtarnamesi ellerine geçtiği gibi hediye telefon bile vereceklerdir. İşte fikrim; burada bir sürü insanız ve hem kendimiz hem de ülkemiz için iyi bir şey yapabiliriz. Ne zaman ki insanımızı terbiye ederiz ne zaman ki sistemin bozuk olduğunu eş dost dinlemeden (illaki bazılarımız tanıdık vasıtasıyla hallediyordur işlerini) bir sürü emsalle yüzlerine vururuz o zaman insanlar artık "bize yasaları bükerek ekmek yok, sadece helal ekmek var; ya onu yiyeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz" derler. "Koskoca ülke ile servisleri nasıl bağdaştırdın" diye sormayın. Bir araya gelerek inatla doğruları yaparsak ses getiririz, yanlışa bırakılan yeri daraltırız ve en sonunda yanlış toptan gider. Bu vesileyle belki de büyükçe bir grup insanımızı zorla da olsa daha namuslu çalışmaya teşfik etmiş, bir sürü alın terinin de hakkını ve güvencesini vermiş oluruz.

Bence bir araya toplanalım, bir grup, bir klüp vs. olalım. Aramızda avukatlar da vardır tüketiciyi savunan bir site bile yapabiliriz kendi aramızda, sürekli iletişim takip ile sadece bir kaç firmaya yasaları bile bile hiçe saymaktan ("bilmiyoruz" deme şansları yok çünkü bilmiyorsan bu işi yapamayacaksın), tüketiciyi "dolandırmaktan" (doğru söylüyorum çünkü bile bile yalan söylemek ve tüketiciyi aslında var olan bir hakkının yokluğuna inandırmak onu dolandırmaktır) tazminat davaları açarsak hem mağdurlar gün ve gün azalır hem de "dolandırıcılar".. Üstelik tazminattan gelen paranın küçük de olsa bir kısmı bu tüketiciyi savunma sistemi için kullanılabilir. Unutmayalım; bilinçli tüketicinin halinden en iyi anlayacak ve onu en savunacak olanlar yine diğer bilinçli tüketicilerdir. Başkalarının bizi savunmasını beklersek ancak çile çekeriz ve herşey yaz zorlaşır ya da imkansızlaşır.

Bakın buradan şunu anlıyorum ki siz distribütör, yurt dışı, paralel ithalat gibi tanımların ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz.

Müsadenizle açıklayayım, yanlışım varsa da arkadaşlar düzeltsin.

HTC Tayvanlı bir şirket sürdüğü ürünleri Türkiye'de pazarlamak için bir distribütöre ihtiyacı var.(Bizzat kendisi satış yapmayı seçmediği için) Firmalardan bir tanesi distribütörlüğü üstlenerek HTC cihazlarını ithal ediyor. Aynı zamanda Türkiye'deki yasalar gereği parça tedariği, yasal sürede servis olanağı vs. gibi hizmetleri veriyor.

Yurt dışı ile farklı fiyatlarda ürün almamızın sebebine gelecek olursak, distribütörlerin yüksek oranda kar marjları, yasalar gereği devletin almış olduğu vergi, ithalat nedeniyle nakliyat ücretleri vs.

Yurt dışı cihazlarda devlete vergi verilmiyordu(çünkü yurt dışına çıkan kişi yanında birkaç tane(sınırı nedir bilmiyorum) cihaz getiriyordu) sadece kayıt esnasında 5 TL tutar ödenerek kayıt yaptırılıyordu ta ki yurdum insanının bu işi ticarete dönüştürdüğü fark edilinceye kadar. Bu süreçten sonra 100 TL kayıt ücreti adı altında mebla alınmaya başladı. Bu sayede vergisiz gelen cihazların yurt dışı fiyatları daha düşük olduğu için, distribütör fiyatlarına nazaran daha uygun oluyordu. Bu düşük fiyat nedeniyle yurt dışı cihazları tercih eden kişilerden birine sizi örnek verebiliriz.

Paralel ithalata gelecek olursak. Distribütör firma haricinde HTC cihazlarını tedarik etmek isteyen firma Sanayi Bakanlığı'na başvuruda bulunarak servis vs. gibi altyapı çalışmalarını tamamlayarak cihazları ithal edip kendi bünyesinde servis hizmeti vererek tüketiciye sunuyor. Paralel ithalat olarak isimlendirilen cihazları tedarik eden firma yüksek kar marjı koymadığı için yine distribütör ürünlere nazaran daha uygun fiyatla ürünleri tüketiciye sunuyor.

Şimdi HTC dünya çapında cihazlarına garanti veriyor bu nedenle herhangi bir HTC cihazı farklı bir ülkede arıza çıkardığında HTC bu sorunu gidereceğini belirtiyor. Sizin durumunuza gelecek olursak ne yasal mevzuatımızda ne de uluslararası garanti gereği cihazınızın bedelinin alınan ülke dışında olan Türkiye'de ödenmesi gibi bir durum söz konusu değil. Zaten HTC delikanlılıkla kardeşim cihaz benim, evet bozulmuş sen mağdur olma diye cihazınızın onarım ücretini uluslararası garanti adı altında üstlenmiş. Burada DeLiCe_DoLuCa'nın bahsetmiş olduğu distribütör bir üründen bahsetmiyoruz. O nedenle nasıl 2 sene garantisi dolmuş ürüne memnuniyet adı altında bedava parça tedarik edilmişse size de uluslararası garanti adı altında onarım sağlanıyor/sağlanmış.

Ha derseniz ki kardeşim önce para talep ettiler sonra HTC ile görüştüm bedava oldu, para talep etmemeleri lazımdı. Ona eyvallah; ancak distribütör ürün alan arkadaşlar da bu gibi bozulma vs. gibi durumlarla karşılaştıklarında sorun çıkmaması(sıfır cihaz ile değişim ya da para iadesi) nedeniyle bahsettiğimiz o 500 TL'yi ödeyerek rahat bir şekilde cihazı kullanmak istemeleri nedeniyle ödüyorlar.

Takdir sizin. HTC çok sevdiğim bir firma değildir; ancak cihazının arkasında durmuş olması(siz canlı örneksiniz) benim gözümde bir +'dır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Satın aldığınız ülkenin garanti şartlarını sunmaları gerek. Siz ürünü nereden satın aldınız?
  • Ü s t a D kullanıcısına yanıt
    Böyle birşey buldum internette,

Gümrükten geçirip vergisini ödediyseniz garanti dahilinde olabilirmiş diyorlar ama ?

http://www.tuketicikosesi.org/2013/02/yurt-dsndan-alnan-telefonun-garantisi.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.