Şimdi Ara

Yurt dışından araç ve parça getirme konusunda bilgisi olan ve bilgi almak istiyenler yazabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • her turlu soruları cevaplayıp yardımcı olurum

• Benim aklımda yurt dışından ikinci el bir araç getirmek ve bu araç cabrio vosvos olacak. Turkiye'deki yasalara göre sonradan cabrio yapılan araçlar artık muayeneden geçmiyor ve hali hazırda cabrio olanlara da çok fazla fiyat belirliyorlar. Yurt dışından cabrio bir vosvos getirip Türkiye plakasına çevirmek mümkün müdür? Belki vergisi bilmem nesi ile aynı fiyata gelecek ama yurt dışında belirli sebeplerden bu araçlara daha iyi bakıldığını düşünüyorum. Kesin bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Yurt dışından araç ve parça getirme konusunda bilgisi olan ve bilgi almak istiyenler yazabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Hocam Türk vatandaşı birinin yurt dışı plakalı aracı alıp Türkiye plakalı hale getirmesi gibi bir şansı yok dimi?

2. Çifte vatandaşlığı olan biri kesin dönüş yapmadan TR plaka alabilir mi?

Teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen ben arada sırada Ebay'den parça alıp, adrese gönderiyorum. Henüz gümrüğe takılmadı.

Ancak çok sık yaptığım bir şey değil.

Rover 200Si için bobin takımı, Mercedes E 200 Kompressor için tavan düğme takımı (tavandaki sunroof düğmesi, ışıklar ve fanın olduğu konsol), sinyal falan getirttim.

Gümrükte takılması olası parçaları ise tırcılar getirir genelde. Bir arkadaş Ford 15m için bir çift aks getirtti mesela. Tırcının Avrupa adresine yolluyorsun. Tırcı getiriyor falan... Daha pis bir iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem1000

1. Hocam Türk vatandaşı birinin yurt dışı plakalı aracı alıp Türkiye plakalı hale getirmesi gibi bir şansı yok dimi?

2. Çifte vatandaşlığı olan biri kesin dönüş yapmadan TR plaka alabilir mi?

Teşekkürler şimdiden

Ben de 1. sorunuzun cevabını arıyorum hocam. ötv mtv kdv falan ödeyerek getirebilsek süper olur.
  • Babam cifte vatandaş. Seneye de yurtdisindan emekli olacak. Bu durumda arac getirebilmesi icin yine kesintisiz yurt dişinda 6 ay kalma suresi istenecek mi?
    Eger getirebilecekse arac ne kadar kalabilecek?
    Aracin kaldigi sure dolunca surec nasil isleyecek?
    Birinci dereceden akrabalari vekaletle o araci burada surebiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafo0911 -- 31 Ekim 2017; 14:6:17 >
  • İstediğimiz parçayı gönderebikiyor musunuz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.