Şimdi Ara

Yurt Dışından Yedek Parça Getirme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
15
Favori
139.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sayko1933

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben çıtayı biraz daha yükselteyim o zaman. Zaten sürekli ebay ve muadili sitelerden parça getiriyorum. Ancak küçük parçalardı sıkıntı olmadı. Velev ki supercharger veya alüminyum radyatör headers gibi büyük parçalar sipariş etsek ebatından ağırlığından fiyatından ötürü gümrükte sorun çıkar mı? Kargosunu saymıyorum. Onu göze aldığımızı varsayalım... Çünkü atıyorum bir jackson sc 500 dolara bulunabiliyor kargosu 100 dolar olsun yine kardır yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: Heroes To Us

Body kit getirsek bi sorun cikar mi?Gumrukte takilir vergisini oder alirim degil mi baska sorun olmaz?Turkiyede malum modifiye yapmak zor malzeme bulunmuyor
    Arkadaslar cevaplarınız için tesekur ederim. Ben de iki farklı konuda yardımınıza başvuracağım.
    1. Satılan çıkma parçalar için aracıma uygun marka ve model yılı seçtiğimde uyumlu olarak görünüyor. Bunların kesin uygun olup olmadıgını nasıl anlayabiliriz? Şasi numaramızdan biz anlayabiliyor muyuz? Ürünlerde part number diye bir numara var ona göre mi karar veriyoruz
    2. Daha önce ebaydan 250dolarlık hdd almıştım ürün bedeli olarak 80 dolar yazdırmıştım. 300dolarlık bir ürün alıp 100 dolar yazdırsam sorun çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercutombalak

Arkadaslar cevaplarınız için tesekur ederim. Ben de iki farklı konuda yardımınıza başvuracağım.
    1. Satılan çıkma parçalar için aracıma uygun marka ve model yılı seçtiğimde uyumlu olarak görünüyor. Bunların kesin uygun olup olmadıgını nasıl anlayabiliriz? Şasi numaramızdan biz anlayabiliyor muyuz? Ürünlerde part number diye bir numara var ona göre mi karar veriyoruz
    2. Daha önce ebaydan 250dolarlık hdd almıştım ürün bedeli olarak 80 dolar yazdırmıştım. 300dolarlık bir ürün alıp 100 dolar yazdırsam sorun çıkar mı?

Alıntıları Göster
    orijinal parça kodları ile arama yapılabiliyor mu e-bay da?
    neye göre kıyaslama yapacağız, sizler nasıl alıyorsunuz, örnek verebilirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: DarK PaSSenGeR

neye göre kıyaslama yapacağız, sizler nasıl alıyorsunuz, örnek verebilirseniz sevinirim
    Türkiyede 2012 model Bmw 3.16 alsam, Almanyadan da 2012 model 3.30 alsak Türkiyede motorlarını değiştirsek problem çıkar mı? Muayenede anlaşılır mı?

Ya da bunu legal olarak tescil etme imkanı var mı?
  • quote:

Mekanik parça siparişim olmadı henüz örnekte verdiğim sebepten ötürü. Ama mesela kapı kolu, ayna anahtar düğmesi, turbo boost gauge veya iç aksam motor trimlerini getirebiliyorsun sıkıntı çıkmıyor. Her halükarda yarı yarıya daha ucuz. Hatta daha fazla... Üstelik hiçbir ibarede bulunmamama rağmen ince ince ambalajlayıp bazen de fazla fazla gönderiyorlar iyice kanım kaynıyor. Bizdekiler gibi gönder gitsin mantığı yok... Parça adının ingilizcesini ve aracın kasa modelini yazıp arama yapabilirsin... Örnek: honda del sol door handle vs vs gibi gibi... Ama asıl iş dediğim gibi turbo sc strut bar gibi parçalarda... Aslında techtr de bunları da getirenler biliyorum. Ancak dükkanları var da onun üstüne mi alıyorlar nasıl yapıyorlar bilgim yok... Komple motor getiren bile var...

@ercutombalak ; $75 üstü sıkıntı çıkabilir... Bunun altında yazdırmaya bakın... ve mümkünse gift olarak yazsınlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 28 Şubat 2015; 5:49:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lee-on!

quote:

Mekanik parça siparişim olmadı henüz örnekte verdiğim sebepten ötürü. Ama mesela kapı kolu, ayna anahtar düğmesi, turbo boost gauge veya iç aksam motor trimlerini getirebiliyorsun sıkıntı çıkmıyor. Her halükarda yarı yarıya daha ucuz. Hatta daha fazla... Üstelik hiçbir ibarede bulunmamama rağmen ince ince ambalajlayıp bazen de fazla fazla gönderiyorlar iyice kanım kaynıyor. Bizdekiler gibi gönder gitsin mantığı yok... Parça adının ingilizcesini ve aracın kasa modelini yazıp arama yapabilirsin... Örnek: honda del sol door handle vs vs gibi gibi... Ama asıl iş dediğim gibi turbo sc strut bar gibi parçalarda... Aslında techtr de bunları da getirenler biliyorum. Ancak dükkanları var da onun üstüne mi alıyorlar nasıl yapıyorlar bilgim yok... Komple motor getiren bile var...

@ercutombalak ; $75 üstü sıkıntı çıkabilir... Bunun altında yazdırmaya bakın... ve mümkünse gift olarak yazsınlar...

Alıntıları Göster
    araç parçası getirtmek istiyorum ama hiç tecrübem olmadı yardımcı olacak birisi bulunur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: BLUE MAnN

araç parçası getirtmek istiyorum ama hiç tecrübem olmadı yardımcı olacak birisi bulunur mu

Buyur abim yardimci olayim nenlazim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kfadam

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: kfadam

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Teşekkür ederim. Ara sıra aşağıdaki gibi durumlar oluyor ama ben genelde yorum yapacağım konuyu seçmeye çalışıyorum. Aksi taktirde insanın sabırları zorlanabiliyor

http://forum.donanimhaber.com/m_47952023/f_//tm.htm#47952023

Adam bana NFS oyna öğren dedi

Hocam sag solda dalga gecmeden once az biraz arastirsaniz keske. Linkte bi arac icin turbo- rpm grafigi var bakin bakalim ne zman guc vermeye basliyormus.
    http://www.modularfords.com/threads/111279-Boost-vs-RPM-Graph-for-2-8H-and-2-2L

Güç vermeye başlaması ayrı, devrede olması ayrı yalnız.

Bos bos donen turibunden bahsediyosaniz evet gaza bastikca doner . fakat mesele motora guc vermesi ( calismasida bu demek ) ise belli bir devirden sonra olur. Eksoz cikisina bos bos donen turibun takalim arabamiz turbolu olsun.

arkadaşlar burada ithali yasak parça derken hangi araba parçalarının ithali yasaktır acaba ? Bir de gümrük vergisi avrupa'da olsa amerika'da olsa %20 mi midir ?

Teşekkürler,

• Bir soruda ben sorayim,
    kktc de almis oldugum orjinal araç ustunden tamponumu turkiyeye getirmek istiyorum faturasi makbuzu vs mevcut fakat 2.el mevduati mevduati, ucakla bagaj olarak getirememem boyu 1,50cme 50 cm. Beni dusunduruyor bu sekilde tecrubesi olan, 2.el tampon getirten varmidir.

Kendi adimdan kendi adima kibris posta ile postalamayi dusunuyorum fakat gumrum mevduati hem cok karmasik bu konuda hemde kktc sonucta
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkller

Bir soruda ben sorayim,
    kktc de almis oldugum orjinal araç ustunden tamponumu turkiyeye getirmek istiyorum faturasi makbuzu vs mevcut fakat 2.el mevduati mevduati, ucakla bagaj olarak getirememem boyu 1,50cme 50 cm. Beni dusunduruyor bu sekilde tecrubesi olan, 2.el tampon getirten varmidir.

Kendi adimdan kendi adima kibris posta ile postalamayi dusunuyorum fakat gumrum mevduati hem cok karmasik bu konuda hemde kktc sonucta
    arkadaşlar her marka model arabanın parçasını amerikadan getirtebiliyorum bilginize..Fiyatlar cok cok uygun kargo maliyetide tanıdığım olduğundan düşük fiyata geliyor haberiniz olsun.Parça isteyenin mesaj atması yeterlidir.
  • Lee-on! kullanıcısına yanıt
    uygun fiyata sorunsuz gönderim yapmak istiyorsan bana yaz kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: atamerdiven

uygun fiyata sorunsuz gönderim yapmak istiyorsan bana yaz kardeş
    Arkadaşlar kullanılmış son susturucu getirebilirmiyim aracıma ? Yani gümrükte kullanılmış olması sorun çıkartır mı? İkinci el araç parçası ithalatı yasak mı? Yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Aracımın tüm parçalarını yurt dışından alıyorum. Aklıma gelenleri yazayım.

Öncelikle aldığınız parça ya da eşya Gümrük kanunu gereği ülkeye girişi yasal olan ürünler olmalı. Örneğin kozmetik malzemesi ya da bitkisel ilaçları gümrükten içeri sokamazsınız paranız boşa gider.

Otomobil parçalarına gelecek olursak;

Aldığınız parça otomobilinize ait olmalı, yani Honda civic marka araç kullanıyorsanız parçanın da üzerinde honda civic yazması (yada evraklarında) gerekiyor.

Aldığınız parçanın fiyatı kargo hariç 100 usd altında ise kaç lira kargo öderseniz ödeyin parça vergisiz bir şekilde size ulaşıyor. Kargo ücretleri 100 usd limitini etkilemiyor.

Aldığınız parçanın faturası mutlaka kargo kutusunun içinde olmalı. Bazı satıcılar koymayı unutuyorlar bu konuda satıcıyı ikaz edin. Ürünün fiyatını belirten belgeyi mutlaka kargo kutusunun içine koysunlar. Bu gümrük işlemlerinin hızlı ve sorunsuz işlemesi için önemli.

100 usd limiti altında kalan ve kutu içinde fatura olan çoğu ürün PTT kargo tarafından kapınıza kadar teslim ediliyor genelde.

100 usd üzeri vergiye tabi olan ürünler için PTT gümrük noktasından size bir tebligat geliyor. Gümrüklü malzemeniz var gelin alın diye. Bu arada ben hep USPS ile kargolattım ürünlerimi ve PTT gümrük noktasına geldi ürünler. Diğer kargo firmaları ile süreçlerde değişiklik olabilir tam bilmiyorum.

Gümrüğe giderken, ürünün alışverişini yaptığınız kredi kartı ekstresi, paypal çıktısı ve aracınızın ruhsatı ile gitmeniz gerekiyor. Ruhsat fotokopisi lazım oluyor bazı yerlerde fotokopi makinası olmayabilir gitmeden önce çektirin yanınızda bulunsun.

Gümrük noktasına bu evraklar ile gittiğinizde ürünün kutu içinden çıkan faturası ve sizin kredi kartı ekstreniz ile paypal çıktınızdaki ödeme bilgileri ve rakamlar kontrol edilerek en son parçanın kendi aracınızda kullanacağınızın teyidi için ruhsat fotokopiniz alınıyor.

Tüm bu kontrollerden sonra gümrük memurları sizin ürünü ticaret amaçlı almadığınız, kendi aracınızda kullanmak için aldığınıza ve alışverişin legal bir şekilde olduğuna ikna olurlar ise, aldığınız fiyat (kargo dahil değil) üzerinden gümrük veznesine %18 kdv ve %2 gümrük vergisi ödeyerek (toplam %20) ürününüzü teslim alıyorsunuz.

Yanlız gümrükten ürünü sorunsuz teslim alıp kapıdan çıkınca çok zevkli oluyor

Sa hocam oncelikle cevap icin saolun ama bi sorum olacakti yada cevap verecek arkadaslara simdiden tesekurler bi arkadasim sahsina ait motora 3 tane civata istedi daha dogrusu motorun ic parcasi bildigin civataya benzior

ondan toplamda 10 tane alacagim ve arkadasa gonderecegim buda 70 euro tutuyor arkadas bunu alabilirmi cunku bunu alip motoruna takacak ve gerisinide eve katicak boyle bir luksumuz varmi

• quote:

Orijinalden alıntı: dennisyuwi

Arkadaşlar kullanılmış son susturucu getirebilirmiyim aracıma ? Yani gümrükte kullanılmış olması sorun çıkartır mı? İkinci el araç parçası ithalatı yasak mı? Yardımcı olursanız sevinirim

Kullanılmış olması sorun çıkartır.
    Hurda parça, kullanılmış parça veya faturalandırılmamış sıfır olmayan parça Türk gümrüğünden geçemiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Hurda parça, kullanılmış parça veya faturalandırılmamış sıfır olmayan parça Türk gümrüğünden geçemiyor maalesef.

Ben getirttim ikinci el parça, faturası yoktu. Ayrıca gümrük açıp bakmış malzemeye. Sıfır üründe de faturasız gelenler oldu.
  • quote:

quote:

quote:

Ben getirttim ikinci el parça, faturası yoktu. Ayrıca gümrük açıp bakmış malzemeye. Sıfır üründe de faturasız gelenler oldu.

Kanun dışı olmuş. veya memur insifiyatinde.

Kanun açık ve net. Kullanılmış araba parça ithali yasak. Veya çok özel izinlere tabi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kanun açık ve net. Kullanılmış araba parça ithali yasak. Veya çok özel izinlere tabi.

Araç sahibi aracını parçalayıp satıyorsa fatura nasıl kesecek ? Silindir kapağına kesilmesi lazım Çünkü silindir kapağında motor no yazar. Ruhsata iletilmesi için faturalı olması gerekiyor. diğer parçalara gerek yok diye biliyorum çünkü ben getirttim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Araç sahibi aracını parçalayıp satıyorsa fatura nasıl kesecek ? Silindir kapağına kesilmesi lazım Çünkü silindir kapağında motor no yazar. Ruhsata iletilmesi için faturalı olması gerekiyor. diğer parçalara gerek yok diye biliyorum çünkü ben getirttim.

Üstad motor numarası, motor bloğunda yazar. Silindir kapağında değil.

Üstelik faturalı olsun veya olmasın, kullanılmış otomobil parçası ithali yasak.
    İlgili forum sayfasında kanun maddesi de verilmiş :
    http://www.gumrukforum.com/ithalat-soru-cevap/274-kullanilmis-cikma-oto-yedek-parca-ithali.html

Sıfır parçalar ithal edilebiliyor, onların da faturalı olması gerekiyor. Bazı parçaların uyumluluk belgesi olması gerekiyor. (Jant, lastik, fren balatası v.b.).

• turgay ciner'in unofficial mesleği. bu işleri en iyi o bilir
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Üstad motor numarası, motor bloğunda yazar. Silindir kapağında değil.

Üstelik faturalı olsun veya olmasın, kullanılmış otomobil parçası ithali yasak.
    İlgili forum sayfasında kanun maddesi de verilmiş :
    http://www.gumrukforum.com/ithalat-soru-cevap/274-kullanilmis-cikma-oto-yedek-parca-ithali.html

Sıfır parçalar ithal edilebiliyor, onların da faturalı olması gerekiyor. Bazı parçaların uyumluluk belgesi olması gerekiyor. (Jant, lastik, fren balatası v.b.).

Ok Motor bloğu. ithal etmek ticari amaç gütmek anlamına geliyor sanırım. 100 dolara kadar parça getirtebiliniyor. Ben aracıma taktırmak için getirtiyorum, ithal etmek mi oluyor? Ben defalarca getirttim. İhtiyacımız var ve Tr de çok pahalı, ne yapcaz ? aldığımız asgari ücret 1300, ikinci el gaz kelebeği Tr de 450 tl, nerdeyse maaşımızın yarısını ona mı vercez, saçmalık. Kanun maddesini de copy paste yaparmısınız ben göremedim orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayko1933 -- 9 Şubat 2016; 22:51:14 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.