Şimdi Ara

yurt vs ev

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tıp okuyan arkadaşlar sizce hangisi daha mantıklı. bir tarafta temiz oda hazır yemek diğer tarafta her şeyinden sorumlu olduğunuz ev tıp eğitimi sırasında hangisi daha rahattır sizce.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 3 kişiden fazla kalmayacaksan yurt.3 kişiden fazla kişiyle kalacaksan direkt eve git

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tek kalmayacaksan evin hiçbir anlamı yok. Tek kalacaksan yurtta saçmasapan insanlarla kalmakla karşılaştırılamaz bile zaten. Yurt domuzları sana her şeyi yapabilir, tımarhaneden hallice bir yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

Yurtta kişi sayısı ne kadar fazlaysa ve yurt ne kadar kötü bir yurtsa sorun yaşama olasılığın da o kadar daha düşük.

• Eve çıkmak her yönden zahmet ve büyük para kaybı yurt daha iyidir her türlü

• Esas öğrenci adamın eve ihtiyacı var. Yurtta asla ders çalışamazsın, uyuyamazsın, özürlü tiplerin hayatına tanık olursun. Seni kıskanırlar her türlü pisliği yaparlar bilerek uyutmazlar vs. Ayrıca yurtta kalan bir insan gerçek hayattan tamamen kopuk şekilde yaşıyor. Yurtta herkes israf içinde yaşıyor çoğu kişinin yurt isteme nedenlerinden biri de bu zaten çünkü fatura derdi yok, yemek derdi yok, ailenin yolladığı tüm para cebe girer. Evde kalan insan hayatı deneyimler. Okulu bitirip paranı kazanmaya başlamadan bir ev nasıl yönetilir, tasarruf nasıl edilir her şeyi deneyimleyip öğrenirsin. Yurtta deneyimleyeceğin tek şey saçmasapan insanlarla muhatap olmak olur kendini de geliştiremezsin. Devlet yurtlarında 1 sene kaldım ve son sınıfa gelmiş tiplerin bile o yurdun içinde çocuk gibi kaldığını gördüm. İçeride olgun insan bulamazsın.

• Yurtta kalıyorum,2 kişi veya maksimum 3 kişi gayet de kalınır.Tabii kyklerde durum nedir bilemem.Şu ekonomide ev sahiplerini zengin etmek isteyenin yolu açık olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir'de ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Ankara’da Ev Almak?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yurt tabiki o kadar yoğunluk içinde yemek temizlik yapana helal olsun

• Aile evinde bitiridm fakülteyi hele enflasyon muhabbetleri yokken dünyada cenneti yaşıyordum dkdkdksksks (benim aileyle alakalı durumları iyi ve beni sıkmadıkları için)

• arkadaşlar eve çıkarsam ev benim olacak tek ben kalacağım yine de mantıksız mo diyorsunuz

• vito scotti V kullanıcısına yanıt

Ev daha iyi. İstediğin zaman girip çıkabilirsin. Birisi rahatsız olacak diye yurttaki kadar dikkatli olmak zorunda değilsin.

• EgeTıplı kullanıcısına yanıt
    yurtta giriş çıkış saatlerinde çok hassas davranılıyor mu peki. kızlarda oluyormuş ama erkeklerde biraz daha gevşetiyorlar diye duymuştum aslı astarı nedir acaba.

• vito scotti V kullanıcısına yanıt

Ben ilk sene özel yurtta kalmıştım. Hafta içi gece 1, hafta sonu gece 2'ye kadardı giriş saatleri. Giriş-çıkışlar turnike ile oluyordu(kartlı sistem). İzin almadıysan, biraz geç kalınca görevli arıyordu.

• EgeTıplı kullanıcısına yanıt

Ege yurt mu hocam

• Yurtta domuz gibi yaşamaya devam et.

• Ben 1.sınıftayken odada 4 kişi kalıyorduk ve hepimiz tıpçıydık. Oda arkadaşlarımdan biri dönemin başında 3 tane hemşirelik öğrencisi ile aynı odada kalıyordu ama o odada hiç ders çalışamıyormuş o yüzden bizim odamıza geldi. Biz başladığımızda yurt daha yeni açılmıştı, içinde ayrı çalışma odası olan bir yurttu ve biz pandemi çıkana kadar o odada gayet rahat yaşadık. Yurt müdürleri genelde tıpçıyım diyince odanı ona göre ayarlamaya çalışıyor, herkese geçiş artık yok dedikleri hâlde arkadaşıma tolerans göstermişlerdi. Pandemiden sonra 3.sınıfta yurtta kalmaya devam ettim, bir arkadaşımız yatay geçiş yaptığı için bir arkadaşımız da başka bir odaya geçtiği için odamıza 2 yabancı geldi. Biri diş hekimliği biri beslenme ve diyetetik okuyordu. Beslenme ve diyetetik okuyan ile hiçbir sorun yaşamadık ama diş hekimliği okuyan alarmını duymuyordu, gündüz vakti de sürekli uyuyor ve gece dolanıyordu. O beni biraz rahatsız ediyordu ama gene çok sorun olmadı. Dönem 4'te staj başladığı için hastaneye yakın olan başka bir yurda geçtim. Odada 2 tıpçıydık, müdür tıpçılara 2 kişilik odaları veriyordu. Bu yurtta ayrı bir çalışma odası yoktu ve oda arkadaşım çok geç saatlerde ders çalışıyordu haliyle ben de uyuyamıyordum. Sabahın körüne alarm kurup alarmını duymuyordu veya sürekli erteliyordu ki aynı staj grubundaydık ders saatimiz aynıydı. Buna rağmen onunla çok sıkıntı yaşadım sonra deprem oldu yurt boşaldı o başka odaya gitti ben tek kaldım. Dönem 5'te aynı yurtta kalmaya devam ettim oda arkadaşım interndü o yüzden onun giriş çıkış saatleri çok garipti. Bazen gece 4'te geliyordu bazen sabah 6'da çıkıyordu ben de haliyle uyku sorunu yaşıyordum. Bir de onun çektiği sıkıntıları görünce ben internken bunları yaşamak istemiyorum dedim ve eve çıktım. Sonuç olarak yurt tamamen oda arkadaşının kim olduğuna ve yurdun kalitesine bağlı olarak iyi veya kötü olabilir genel konuşacak olursam ilk 3 yıl ayrı etüt odası olan bir yurtsa yurtta kalmak daha mantıklı bence ama son 3 yıl eve çıkılmasını tavsiye ederim çünkü staj başladıktan sonra devamsızlık yapamıyorsun, bir yandan tus çalışmaya başlaman gerekiyor. En önemlisi de hastanede yemek var, benim birçok arkadaşım hastanede yiyip evine gidiyordu. Şunu da belirteyim yurttaki yemek kalitesi aynı yurt içinde bile yıldan yıla değişiyor. Ben geçen yıl yemekleri çok seviyordum ama bu yıl aç kaldım, dışarda yemekten param kalmadı :)

• Şunu da söyleyeyim cinsiyetinizi bilmiyorum ama ben kız yurtları için konuştum erkek yurdunda kalan arkadaşlarım tam bir tımarhane olduğunu söylüyordu. Ayyaş ayyaş gezen mi dersin, odada sigara içen mi dersin, yüksek sesli müzik açıp bir de üste çıkan mı dersin her türden saygısız insan varmış. Kızlar daha medeni o konuda ama erkeklerden asarım keserim kafasında olup sanki koğuş ağası gibi insanları tehdit edenler oluyormuş. Erkek yurtlarında disiplin pek yok o yüzden erkekseniz tavsiye etmem, bir sürü arkadaşım 1 yıl bile dayanamadı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.