Şimdi Ara

YURTDIŞI ALIŞVERİŞ PTT PAKET KONTROLU ZORLAŞMIŞ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen hafta Ptt-İkitellide takılan paketimi almak için gittim. Topkapı'ya göre çok daha düzenli yapmışlar. Kime - nereye gideceğiniz belli .Herşey güzel ancak iş paket kontrolüne geldiğinde beklemediğim bir kontrol prosedürü ile karşılaştım.

İsmim okunduktan sonra paketi almaya gittim. Her zamanki gibi açtım ve ürünlerin kontrolü yapıldı. Kontrolü yapan genç-hırslı-araştırmacı arkadaş doğal olarak ürünün faturasını sordu. Hazırlıklı olduğum için yanımda götürmüştüm. Paketten çıkan fatura ile karşılaştırınca bir sorun gözükmüyordu (bedel 65€). Daha sonra benden banka ödeme bilgisini istedi. Allah tan çıktı alıp yanımda getirmiştim. Onda da aynı bedel vardı. Ama karşı taraf ikna olmamakta ısrarcı davranıyordu. "Bazen satıcı ile alıcı anlaşıp düşük fatura yapıyorlar" şeklinde bir ifade kulandı."Senede kaç kere ürün getirdiğimi sordu." Haklı olabilir ancak ben 3 tane belge göstermeme rağmen ikna edemedim.

Sonra geçtik pc başına ürünlerin satıldığı web sitesine girdik. Benden login olup site üzerinden faturayı kontrol etmek istediğini söyledi. İçimden "oha artık dedim" Neyse girdim siteye şanssızlık site üzerinde eski order lar gözükmüyor. Dedim yok eski orderlar gözükmüyor. "O zaman" dedi "ürünlerin fiyatlarına bakalım aynımı diye." Fatura üzerinden baktık ve en sonunda fatura ile web üzerindeki ürünlerin aynı olduğuna 30 dk sonra onay verip 4 tl ücret ödeyip aldım. Ha.. ürünler ne diye soracaksınız 1/43 model araba.

Yani anlayacağınız kandırma işleri ile paket geçiririm demeyin. Gördüğünüz gibi web sitesine kadar girdik kontrol için. Belki benim şanssızlığım o an benden başka bekleyen olmamasıydı görevlide zaman geçirmek için ıncık cıncık inceledi.

Yurtdışından çok kere ürün almıştım ancak ilk defa böyle bir uygulama ile karşılaştım.

• Gumruk icin dimi hocam? Ben de cin den silaris verdim takilmaz insalllah..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet, ürün gümrüğe takılıp size kağıt geldiğinde yapılan işler.
  • iyide aldığım ürüne özel indirim varsa ve o güne özel bir indirimse o zaman ne olacak? ikincisi ürünün faturası malla birlikte gelir veya gelmez o zaman ne olacak yanımda fatura götürmek zorunda mıyım? zorundaysam evde yazıcıdan kendim de fatura düzenler satıcıya da malla birlikte fatura yollama derim. faturayı da %50 iskontolu olacak şekilde düzenlersem gümrük memuru neyi ispatlayacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

iyide aldığım ürüne özel indirim varsa ve o güne özel bir indirimse o zaman ne olacak? ikincisi ürünün faturası malla birlikte gelir veya gelmez o zaman ne olacak yanımda fatura götürmek zorunda mıyım? zorundaysam evde yazıcıdan kendim de fatura düzenler satıcıya da malla birlikte fatura yollama derim. faturayı da %50 iskontolu olacak şekilde düzenlersem gümrük memuru neyi ispatlayacak?

İşte o sebepten siteye login olup order ı web üzerinden görmek istiyorlar.

Dediğim gibi ben belge sundukça karşı taraf farklı şeyler istedi sürekli. Belkide kalan paketlerinizi almaya gittiğinizde benim gibi sabahın köründe tek başınıza orada olmayın ki bir tek sizinle uğraşmasınlar.Yoğun saatleri tercih etmeye bakın.

• 65 euro'yu hangi hakla takıyor onu anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 24 Aralık 2013; 15:44:13 >
  • Oha, ben aldığım her ürünü düşük fiyattan gösteriyorum, gümrüğe aykırı olsun olmasın hepsinde uygulatıyorum. PTT kadar pis bir şirket yok zaten. Lanet olsun hepsine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.