Parası karşılığı 3 aylık, 1 yıllık geçici kayıt yapan telefoncular var onlar nasıl yapıyor? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023) (17. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
1 yıllık kayıt diye bir şey yok 2 ay var parasını verip uzatıyorsun 2-2-2 ekleye ekleye gidiyorsun ama devlet yarın kaldırdım dese senin 2 ay bile yalan olur bırak 1 yılı. Gidip 2 yıl peşin verip uzattırıp kafasının rahat olduğunu sananlar var yarın sistem kalksa adamı arasa bulamaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvana08 -- 12 Eylül 2022; 8:35:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşım belirli aralıklarla bir işlem yaptırıp telefoncuda kullanıyor. İmei atmak yerine başka bir işlem olabilir.
Hayır işlem bu ama pandemi için "geçici" olarak getirildi bugün yarın kalkarsa o işlem ki çok uzak olduğunu sanmıyorum o günün kimse 2 ay bile şebeke açtıramayacak.
Seçime kadar böyle insanları mağdur edecek bir işe girişeceklerini sanmıyorum ama ola ki kaldırdılar pasaport kaydı yaptırmak isteyen birine sorunsuz satabilir miyim sonrasında?
Kendi kaydınızı düşürüyorsunuz yeni alan kişi kayıt yapıyor ama olan 2800 tl nize olur
Eğer pasaport kayıt daha sonra düşürülebiliyorsa Kıbrıs’a gidip gelip kayıt da yapabilirim. Nasılsa yarı fiyatının da altına bir fiyata almış olacağım giden 2800 TL olsun.
Teşekkür ederim.
Erbil'den alınan iPhone'ların amerika satış fiyatından daha ucuz olma imkanı var mı?
-
En iyi fiyat abd nin hangi eyaletinden aldırmak şimdi? Ya da hangi ülke? Ben de pasaporta işleteceğim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam tax free belgesi veren mağazaları yazar mısınız teknopolis'te yokmuş sanırım.
-
https://www.lineheart.lu/ sanırım burası lüksemburgun troy ve gürgencleri. Burada fiyatlar belki Apple Sitesi ile aynı olur. Amerikadan ve Irak'tan getirtme ihtimalim var ancak amerikanın garantisi olmayacağı için fazla verip Lüksemburgtan alasım var. Eğer ırakta icenterdaki cihazlar 1 yıl Global garantiliyse orası da olabilir. Ayrıca tax free noktaları neredeler bulabildiniz mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi costantine54 -- 12 Eylül 2022; 10:22:5 >
Technopolis ve Technomarket'te tax free fatura kesiliyor dostum. Ama dediğim gibi, aldığın faturayı gümrükte Bulgar tarafında onaylatacğın yer var, orada onaylatıp tekrar telefonu aldığın mağazadan geri alabiliyorsun. Oran yaklaşık %12,5.
-
yani telefonu aldıktan sonra gümrüğe git, sonra yine mağazaya dön. doğru mu anladım? otobüsle giriş yapılan gümrükte de bu işlem yapılır sanırım.
şimdi 256 lık 14 Pro fiyatı 2900 Leva (27.320 TL) , %12.5 vergi iadesi 362 Leva , telefonun fiyatı 2540 leva (24.100 TL) oluyor.
isviçre'deki fiyat ise 14 Pro (256) 1300 CHF (24.765 TL)
Türkiye fiyatı 42.600 TL
iPhone'nun fiyatına ölürüm Türkiyem
tax free iadesi kapıkule sınır kapısının bulgar tarafında (Kapitan Andreevo Border Point) yapılabilirmiş.
e&m tax services
Tax Free Shopping | E&M Tax Serviceshttp://eands-taxservices.com/services/information-for-tourists/#locations
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 12 Eylül 2022; 10:38:5 >
-
Su yurt dısı tel kayıt olayın acıklık getıreyım.
Pandemı donemınde yurt dısına cıkıslar kapatıldıgından dolayı devlet vatandas magdur olmasın dıye gecıcı kayıt adı altında bır hızmet actı. Buna gore yurt dısı cıkısı yapmıs bır kısının pasaportunu kullanarak, e-devlet uzerınden gecıcı olarak 4 aylıgına telefonunuzu kayıt edebılıyorsunuz. Sure bıtımınde ıse yıne bır pasport uzerınden yenı kayıt yapılıp surek uzatılıyor. Insanlar bu sekılde pandemı boyunca telefonlarını kullandılar.
Ancak Turkıye'de her seyde oldugu gıbı bu hızmette suıstımal edıldı. Telefoncular bu ozellıgı kullanarak mılletten ekstra para aldılar ve 1 sene acık olacak yalanını uydurdular. 4 ay sonra mılletın telefonu kapanınca da "aaaa oylemı oldu gelın hemen hallederız deyıp ıkıncı kere hatta ucuncu veya dorduncu kere aynı vatandası magdur ettıler". Bu ısı bılmeden telefonculara gıdenlerı gordum. Bu resmen haramdır. Dıyecek bır seyım yok.
Uyarı olarakda bu sıstem pandemı ıcın getırtıldı, bugun yarın kapatılabılır ve kapatılacaktır da. buna guvenıp kımse yurt dısı tel almasın. En guvenılır yontem resmı, adınıza kayıttır.
-
Ingıltere'de Tax Free var.
Belırlı bır oranda gerı odeme alıyorsunuz.
-
Hayır yok. Bakın verdiğiniz linkte ne yazıyor,
NO TAX-FREE SHOPPING IN THE UK
The VAT Retail Export Scheme in the United Kingdom ended on the 31st December 2020 at 11pm for all eligible customers.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 12 Eylül 2022; 10:47:34 > -
şu an turları inceliyorum, hanımla çıkıp 2 kişi haftasonu gürcistan gezip, telefonları alıp dönsek ne kadara mal olur gibi. Bu şekilde bi planı benden önce yapıp, gider hesaplayan oldu mu?
Bulgaristan tarafında vize ücreti var diye biliyorum 170€ falan galiba. o yüzden bulgar saçma oluyor sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 12 Eylül 2022; 10:59:23 > -
Hocam ben yurtdisinda ikamet ediyorum. Suan yeni iPhone alma planim var. Kural nasil isliyor? Cihaz TR'den ilk sinyali aldigi andan itibaren ne kadar sure sonra kapaniyor? 1 yil icinde kac ay telefonu kullanabiliyoruz? Sure 01 Ocak itibariyle mi sifirlaniyor?
Tesekkurler.
-
E devlet üzerinden imei kayıt uzatma diye bir seçenek var öyle yapıyorlar pandemiden dolayı çıkmış bir durum heran kapanabilir. Garantisi yok. 2800 lira verip imei kaydetmekten başka bir garantili iş yok şuanda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 12 Eylül 2022; 11:25:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mağzaları gezip bakalım tax free olanlara
Vergi iade noktası sadece havalimanında var sanırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X