|
Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023) (853. sayfa)
-
-
İspanya’dan iphone 16 pro max 512gb aldım. Vergiler dahil 22k’lık bir kar olacak. Daha pasaporta kaydettirmedim. Sizce kaydettireyim mi?
Eğer kaydettirirsem kaç yıl sonra satıp yenisine geçebilirim? -
3 yıl -
Takvim yılı olarak 3 yıl. Yani 3 Ocak geçmesi gerekiyor telefonu aldıktan sonra.
Ocak'tan önce kaydettirmeye bakın bence. 8-10 ay kârınız oluyor satarken böylece. Bir de Ocak'ta zam yaparlar kayıt işlemine, sonradan kaydettirmek burada da kaybettirir.
(Ben kendi telefonumu Ekim 2023'te aldım, Ocak 2026'da satabilirim -2 yıl 3 ay filan ediyor toplam süre-)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bl@ckh@wk -- 17 Ekim 2024; 2:21:15 > -
Teşekkürler. Sizce mantıklı mı bu durumda kaydettirmek peki? Satarken fiyatı nasıl olur? -
Selamlar tekrardan. Kullandığım hat abimin üstüne kayıtlıydı. Kurumsal hatta geçiş yaptım. Pasaporta kaydettirmek için önce kurumsal hattan çıkmak mı gerekiyor? Yoksa kurumsal hat olduğu için üstüme alabiliyor muyum telefonu?
Konuyu btk ile mi görüşmem gerek yoksa turkcell ile mi konuşmam gerek -
Esime geçmene gerek yok yine diğer imei ile fiziksel simini kullanabilirsin. 1 günlük 1 dolara geçici esim alıyorsun o kadar. Üstte YouTube videosu var nasıl yapıldığına dair;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 17 Ekim 2024; 8:36:3 > -
İkisi de.
-
her sene aynı muhabbet döner sonrası devamke vergi dilimi hariç pek bir şey değişeceğine ihtimal vermiyorum. -
Bence mantıklı, çünkü hem telefon işimi görüyor hem de ekonomik şartlar dolayısıyla 2-3 yıl daha telefon değiştiremem :) Size veya başkasına göre durum değişebilir tabii.
Satarken önceki sayfalarda bir arkadaş paylaşmış, neredeyse sıfır telefona 60 bin veriyor EasyCep. Piyasada da 5-10 fazlasını verirler en fazla diye tahmin ediyorum.
Dediğim mevzu da buydu, Ocak'tan sonra kaydettirmek isteyen olursa +14 bin TL daha ödeyecek...
Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on XtwitterIMEI kayıt ücretlerinin 31 bin 692 TL'den 45 bin 953 TL'ye yükselmesi bekleniyor. (İHA)https://x.com/bosunatiklama/status/1846814470514860472
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bl@ckh@wk -- 17 Ekim 2024; 12:7:18 > -
Böyle bir şey teknik olarak mümkün değil çünkü yurt dışından iş için gelen ya da turistik amaçlı gelen insanları düşün, ertesi yıl geldiğinde telefonu burada bloke oluyor, süreyi kısaltmalarıda mümkün değil çünkü yine aynı şekilde yurt dışından gelen iş insanları ve turistler 2 ay sonra telefonları bloke olduğunda ne düşünür?
-
Hocam çok karışık geldi, yorumlarda aktif olmadığını yazan da çok -
Yok ya karışık değil hiç ben de yaptım aynı şekilde sıkıntısız kullanıyorum. Aktif olması için telefonu aç kapa yapacaksın, muhtemelen onu yapmıyorlar ondan. -
Hocam şimdi istenirse tespit edilir mi edilmez mi böyle bir kurulu sistem var mı bilmiyorum. Olumsuz deneyimi olan var mı o da denk gelmedi veya yazan varsa okumadım. Şimdi bir telefona ait olduğu varsayılan iki imei iki farklı lokasyondan sinyal alacak yeri geldiğinde, bu durum sistem üzerinde denetlenebilir mi bilmiyorum. 1 adet 14 Pro silver 128 ve 14 pro 256 derin mor bu şekilde kayıt yaptı arkadaşım, Sistemde her iki telefon 14 pro olarak görünüyor, eşi ve kendi kullanıyorlar halen, bir sorun da olmadı, ha sen yaparsın sorun çıkar sonradan önlem alırlar orası ayrı konu. Riskini getirisini götürüsünü iyi hesaplamak lazım.
-
Cok kararsizim seytan diyor kaydetme 8 ay zaten var 4 ay idare edersin ama 8 ay muhabbetini engellerseler buyuk sikinti
-
2 adet 12 pro 2 adet 14 pro 2 adet 15 pro 2 adet 15 pro Max bu şekilde kaydettim cihazlar halen aktif olarak kullanılıyor sorun yaşanmadı. Sorun yaşamamak adına kayıt yaptıktan sonra şebeke biraz geç gelebiliyor sürekli btk yi arayıp benim şebekem gelmedi gibi şeylerde bulunup imei numaranızı paylaşırsanız sistemden görüp anlayabilirler bu şekilde btk yı darlayıp daha sonra cihazı kapananları duydum telefoncu arkadaşlarımdan -
Arkadaşlar merhaba şimdi geçen sene ben telefonumu çift sim olarak kaydettim bu sene inşallah tüm hatlara açılacak ama bir seneden fazladır hat takılmamış telefonlar BTK tarafından kapatılacak diye bir şey duydum birinci hattı aktif olarak kullanıyorum zaten ama ikinci hattım esim bunun için illa gidip yeni bir eSIM mi almam lazım yoksa 1 $’a yabancı ülkeden eSIM satıyolar onu alsam olur mu? -
Çift fiziki sim cihazlarda kısıtlamalar kullanıldığı ülkeye göre değişiyor değil mi?
-
Evet hocam ch model numaralı olanlarda sesli FaceTime yok -
Türkiyeye gelen bir yabancı buradaki Apple'dan taxfree ile iphone alabilir mi? Cevap evet ise ortalama iade % nedir?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X