Şimdi Ara

Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023) (870. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: perseus17 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.533
Cevap
461
Favori
902.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 868869870871872
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dubai’de emax isimli mağazadan 4999 AED tutarıyla 2 adet 16PM aldım. Bir desert titanyum, bir natural titanyum. A3295 kodlu olan modellerin IMEI numalarında ilk 8 hanesi aynı cihazları buldum, iki tane fiziksel sim olarak seçtim ve IMEI 1 numaralarını kaydettim. Döndükten sonra şebeke kontrolünü yapacağım, şimdilik edevlette kayıtlı görünüyor. Vergi iadesini henüz almadım.

Bu modellerde biraz şans olan ancak pek rahatsız etmeyen daha sarı renkli ekran denk geldi. Onu da ya renk paletiyle ayarlayacağız, ya da bu alışverişin bir talihsizliği diyerek devam edeceğiz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kaybolanpena kullanıcısına yanıt
    Ne kadar vergi iadesi alacaksınız?

1inin esim digerinin mikro simini kaydettirmeniz gerekiyor diye biliyorum ben

• emrah1982 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir zorunluluk yok, eğer isteseydi ikisinin de e simini bile kaydedebilirdi

• Boz Birlik kullanıcısına yanıt
    Burada %5 geçerli

Btk bunu cok rahat tespit ediyor bilginize

BTK hangi cihazda fiziki sim, hangi cihazda e sim olduğunu bilmez. Yapılıpta 1 senedir kullananlar var.

İki fiziksel sim, iki eSIM, bir fiziksel bir eSIM olan modeller var evet ama ben de çok üzerine düşmeyeceklerini düşünüyorum. Tek şüphe bir fiziksel bir eSIM olan model numarasına iki fiziksel sim kayıt yapılması.

BTK bu sayfayı okumuyorsa sorun yok :)

Arayın btk yı;
    Kendi telefonunuzla ilgili birsey sorun isterseniz, imei verdiginiz zaman o telefonun kac simli, hangi imei esim hangisinin mikro sim olduklarini soylesinler size..
    daha once cift esim cihazim icin aradiginda farkli mikro sim kullanan cihazlar ilede ilgili birsey sordum, direk bana sizin telefon cift esim mikro sim yok dedi. Bu sebepten oturu bu tip kayıtlarda a3295 ve a3296 icin bir esim imeisi, digerinin mikrosim imei si kaydedilmesi tavsiye ediliyor

• Yeni yıl ile birlikte en çok sorulan sorulara yanıt verelim..

Sıkça sorulan sorular:

Yurtdışı cihazımın süresi ne zaman sıfırlanır?
    Ocak ayı içerisinde sıfırlanır, net bir tarihi yoktur.

Şu an şebeke aldığım sim girişinin süresi sonraki yıla devreder mi?
    Hayır devretmez. Süreler sıfırlanır ve sıfırlandıktan sonra tekrar 120 gün aktif olur.

Cihazımda hem çift sim fiziksel giriş var hem de e-sim var bu şekilde kesintisiz 1 yıl kullanabilir miyim?
    Hayır kullanamazsınız hem çift sim fiziki hem de e-sim olan cihazlarda e-sim opsiyonludur ve fiziksel sim 2 girişi ile aynı imei numarası üzerinden şebeke vermektedir. Cihazınızda *#06# tuşladığınızda kaç adet IMEI numarası olduğuna bakın. Her IMEI numarası için 4 ay süreniz olacaktır.

Sim 1'e takınca Sim 2'deki sürem de başlar mı?
    Hayır, bu kendi cihazını pazarlamak isteyen insanların korku vermek için yaptığı bir paylaşımdır. Her IMEI numarası kendi özelinde 4 ay süreye sahiptir ve sadece hangi sim girişine hat takıldıysa onun süresini başlatır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• -tayfun- - kullanıcısına yanıt
    Benim 14pm vardı, pasaport kayıtlı 3takvim yılı dün doldu, sürekli kullandığım 1.sim şuan kapalı (farklı isime olan hatlara) 2sim hiç kullanmadığım açılmış (farklı isime olan hatlara)

1 niye kapalı onu anlamadım?

birebir aynı durumdayım. bu telefonlar hemen açılmıyormuş bu ayın içinde herhangi bir gün açılıyormuş

• Technical_Support kullanıcısına yanıt
    Valla bende anlayamadim, surekli kullandigim on sim acilmamis, hic kullanmadigim arka sim hat verdi

Pasaport kayıtlı telefon neden kapalı?
    Düzeltme: Yanlış anlamışım tamamdır. Sanırım birkaç gün içinde herkesin açılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tayfun- -- 1 Ocak 2025; 16:56:25 >
  • 01.01.2025 itibariyle yurt dışı cihazımın tüm hatlara açılması gerekiyor. Cihazım kayıtlı. Az önce farklı bir sim taktım şebeke yok. Cihaz hala açılmamış. Bu ne kadar sürer acaba btk arayamıyorum malum adamlara resmi tatil. Süründürürlermi acaba. Yaptığım sorgulamalarda 01.01.2025 tarihine kadar tc li kişinin adına kayıtlı hatlar ile kullanımı kısıtlanmıştır diyor oda bugün doldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AfterLife61 -- 1 Ocak 2025; 19:27:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt
    Benim cihazımda açılmadı hocam aynı durumdayım bi kaç güne gelir diyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt

52. saat gelmişti benim sinyal. Normal bir zamanda. Sizin bir de yılbaşı, sürer biraz. Ara ara uçak moduna alın, olmadı BTK ile iletişime geçin yarın...

• Milyon tane cihaz vardir eminim,daha bismillah 24 saat geçmedi az sabredin 2-3 gün mühlet sonrasi olmaz ise ararsiniz bence acele etmeyin kayit sonrasi dahi 2-3 gün sürmüştü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 868869870871872
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.