Şimdi Ara

Yurtdışı Kayıtlı Cihaz Servise Bağlanmıyor (Pro Max)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle buraya yazmamın sebebi daha önce belki başına gelmiş biri vardır veya belki yol gösteren olur. Çünkü çift taraflı (Apple, Turkcell) olayı kabul etmeme ya da bir şey yapamama durumu var. Ne yapacağımı nereye başvuracağımı bilmiyorum.

Öncelikle telefon hattım daha önce annemin üzerine kayıtlı iken kendi üzerime geçtiğimiz ay devir aldım. 24 martta ülkeye giriş yaptığımdan beri de kayıtsız bir şekilde telefonumu kendi hattımla kullanıyordum. Yurt dışından satın aldığım telefonun IMEI kaydını dün ödemeyi yapıp gerçekleştirdim. Fakat bugün öğle saatlerinden itibaren telefonum servis yok uyarısı veriyor ve hattım çekmiyor.

Yaptığım denemeleri açık ve net bir biçimde sıralıyorum;

+90 534 ... .... (kendi kullandığım numaram, benim tc numarama kayıtlı ve Turkcell)

Yurtdışından gelen cihazda servise bağlanmıyor.
    Başka iki cihazda hattı denediğimde servise bağlanıyor.

+90 505 ... .... (kardeşimin numarası, benim tc kimlik numarama kayıtlı ve Turkcell)

Yurtdışından gelen cihazda servise bağlanmıyor.
    Diğer cihazlarda bağlantıda bir problem yok.

+90 545 ... .... (diğer kardeşimin numarası, benim tc kimlik numarama kayıtlı ve Vodafone)

Yurtdışından gelen cihazda servise bağlanıyor.

Telefonun imei kaynının olduğunun sorgulaması:
    Yurtdışı Kayıtlı Cihaz Servise Bağlanmıyor (Pro Max)

Özetle, kendi TC kimlik numarama kayıtlı cihazda kendi TC kimlik numara kayıtlı hatlar arasında Turkcell operatörünü kullananları hiçbir şekilde bağlantı sağlayamıyor. Vodafone operatörünü kullanan hat ise 4G hızında bağlantı sağlayabiliyor.

Not1: Operatör değiştirme şansım da maalesef yeni yapılan devir işleminden dolayı mümkün değil.

Not2: Daha önce yine kendi hattımın LTE’ye bağlanamadığı ama başka hattın LTE’ye bağlandığını hem Turkcell hem de Apple mh ile görüşmüştüm ama bir sonuca ulaşamamıştık (kayıtsız kullandığım dönemde).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakaya55 -- 16 Mayıs 2020; 16:21:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.