Şimdi Ara

Yurtdışı vergi borcu yasak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
6.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi gunler arkadaslar benim sorum 1 at snra yurtdisina cikacam. Fakat yaklask olarak 1000 tı trfk ve idari para cezam var sizce yurtdisina cikmama engeı teskil eder mi merak ettim tesekkkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuya müdahil oluyorum ama benim de üniversite öğrenim kredisi borçlarım duruyor ve yurtdışı çıkış konusunda beni tedirgin ediyor... Onu da bilen varsa makbule geçer.
  • http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=ekdMkLbiD2sBkihP&type=icgenelge
    NETİCE OLARAK,KAÇ PARA VERGİ BORCUNUZ OLURSA OLSUN.YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONAMAZ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahrı

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=ekdMkLbiD2sBkihP&type=icgenelge
    NETİCE OLARAK,KAÇ PARA VERGİ BORCUNUZ OLURSA OLSUN.YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONAMAZ.

Teşekkürler bilgilendirme için :) bunu gördüm fakat bi yerdede başka bi anayasayla zıt çakışıyor diye soylentiler vardi.Yinede kafamda saçma sapan bi kuşku olduğu için tam net bilgi alayım diye yazmıştım.teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: belgeci

Konuya müdahil oluyorum ama benim de üniversite öğrenim kredisi borçlarım duruyor ve yurtdışı çıkış konusunda beni tedirgin ediyor... Onu da bilen varsa makbule geçer.

Neyseki en son pasaport şubeye gidip tc den sorgulattım :D herhangi bi yasak görünmedi.Sizde gidin 2 dakika sorgulatıverin :) iyi günler.
  • herhangi bir aranma vs gibi bir durum yoksa vergi borcu yurtdışına çıkmaya engel olmaz. hatta aranma durumlarda dahi yurtdışı çıkış yasağı şahsınıza konmadıysa güle güle gidebilirsiniz. iyi yolculuklar
  • Herkese Merhaba,

Çok zaman geçmiş ama daha sonra bu konuyu araştıracak olan arkadaşlara faydası olması açısından cevaplamak istiyorum.Amme alacakları konunda 36/A maddesi anayasanın 23.maddesi nedeniyle uygulama alanı kalmadığından amme aalacaklarında yurtdışı yasağı kaldırılmıştır.Bu konu ile ilgili yazının bir kısmı aşağıda ve tam metni ile ilgili mevzuat linki mevcuttur.

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=ekdMkLbiD2sBkihP&type=icgenelge

Bilindiği gibi, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 36/A maddesinde düzenlenmiş olan yurt dışı çıkış tahdidine ilişkin hükümlerin kaynağını oluşturan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 23 üncü maddesinin beşinci fıkrası 13.05.2010 tarih ve 27580 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 3 üncü maddesi ile "Vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilir." şeklinde değiştirilmiştir.

Söz konusu Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması 12.09.2010 tarihinde yapılmış ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından 23.09.2010 tarih ve 27708 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kesin sonuçlara göre 5982 sayılı Kanun halk oylaması ile kabul edilmiştir. Söz konusu Anayasa değişikliği halk oylaması sonuçlarının Resmi Gazetede ilan edildiği 23.09.2010 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir.

Anayasanın "Yerleşme ve seyahat hürriyeti" başlıklı 23 üncü maddesinde yapılan değişiklikle, vergi borcu nedeniyle mükelleflerin yurt dışına çıkışını engelleyen yasal düzenlemeye mesnet teşkil eden "vatandaşlık ödevi" ibaresi, yurt dışına çıkma hürriyetini sınırlandıran sebepler arasından çıkarılmış ve suç soruşturması veya kovuşturması sebepleriyle yurt dışına çıkma hürriyetinin hâkim kararıyla sınırlandırılabileceği hüküm altına alınmıştır.

Buna göre, 6183 sayılı Kanunun 36/A maddesi hükmü Anayasanın 23 üncü maddesinin yeni beşinci fıkrası ile zımnen ilga olduğundan, maddenin uygulama alanı kalmamıştır.

Bu itibarla, alacaklı tahsil dairelerince 5982 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 23.09.2010 tarihinden itibaren amme borçluları hakkında 6183 sayılı Kanunun 36/A maddesi gereğince yurt dışı çıkış tahdidi tatbik edilmeyecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Birey

Bu mesaj silindi.
    Ohh be acayip rahatladım şu an , sağolasın. Öğrenci kredisi borcum var , üstüne faiz de bir miktar binmiş durumdaydı. Yurtdışı için herşeyim hazırken , sırf bu yüzden bir sorunla karşılaşmaktan korkuyordum ,gerçi hala korkuyorum burası Türkiye , her a herşey değişebilir ::)
  • quote:

Orijinalden alıntı: YuckFou

Ohh be acayip rahatladım şu an , sağolasın. Öğrenci kredisi borcum var , üstüne faiz de bir miktar binmiş durumdaydı. Yurtdışı için herşeyim hazırken , sırf bu yüzden bir sorunla karşılaşmaktan korkuyordum ,gerçi hala korkuyorum burası Türkiye , her a herşey değişebilir ::)

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Forumda denk gelince ben de bildiğimi paylaşayım istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: YuckFou

Alıntıları Göster
    benim ev vergisi, trafik cezası, motorlu taşıtlar vergisi borcum varken. ev kredisi, ihtiyaç kredisi varken. o esnada da eşimin öğrenim kredisi borcu varken. yurt dışına çıktık. sıkıntı olmuyor.

• Özgür Birey Ö kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bu bilgi bizim için önemliydi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.